Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Panini Laugenbrot

Featured Replies

Recipe by Richard Ploner

Nu stiu daca aici ar trebui sa intre reteta asta sau la produse de panificatie. Adriana saU Maya va rog sa o mutati daca nu isi are locul aici.

http://farm3.static.flickr.com/2717/4114869164_cb0a46d73e_o.jpg

[b]

• Ingrediente 15 chifle:

500 gr faina

25 gr drojdie

1 lingurita zahar

30 gr unt/ulei

270 gr apa calduta

1 lingurita sare

2 l apa

12 lingurite bicarbonat

4 linguri sare

[/b]

Punem intr-un vas faina, facem o gropita in centru unde adaugam drojdia dizolvata in apa si amestecata cu o lingurita zahar. Adaugam si untul la temperatura camerei taiat in cubulete si incepem sa framantam. Cand aluatul a capatat putina consistenta adaugam sarea si framantam pana obtinem o biluta elastica. Lasam aluatul la crescut 30-45 minute,

http://farm3.static.flickr.com/2525/4114857852_aa34a861d7_o.jpg

Rasturnam aluatul pe masa de lucru si il impartim in bilute mici de cca 50 gr. Punem intr-o oala apa amestecata cu bicarbonatul si sarea si in momentul in care incepe sa fiarba adaugam cate 5 chifle in apa care fierbe pentru 30 secunde maxim,

http://farm3.static.flickr.com/2566/4114866296_9d4b993659_o.jpg

Ii scoatem cu o paleta cu gaurele direct pe hartia de copt asezata in tava de cuptor. Ii crestam cu o lama sau cutter, ii pudram cu sare grunjoasa, susan sau mac si ii dam la cuptorul preincalzit la 210 grade pentru 20 minute. Cand s-au rumenit uniform sunt gata,

http://farm3.static.flickr.com/2744/4114095623_f1421174bf_o.jpg

Sunt buuuni rau,

http://farm3.static.flickr.com/2510/4114872192_bf1afab5db_o.jpg

si o sectiune pufoasa pentru voi,

http://farm3.static.flickr.com/2580/4114872896_4dfbd31430_o.jpg

Seamana cu covrigii la gust.

• Author
Si cum arataaaaaaaaaaaaa!Imaginile de asemenea,superbe :love7:

Ti-au iesit perfect!Asta este influenta germana? :)

Lasa-ma Maya ca si acum oftez dupa painea voastra. Cumparam de la Edeka niste chiflute cu seminte de floarea soarelui o nebunieeee!! Si painea neagra era ceva de vis. Cand ajung in Germania sigur plec cu masina goala ca sa am unde baga tot ce o sa cumpar de la voi. Mersiluc mult ca iti plac chiflutele si pozele!! :love3:

Laura ?

Laura Adamache ?

Ma bucur sa te vad.

Iti urmaresc blogul de mult si de la tine;la Maya,apoi pe un drum luuuunggggg,am ajuns aici !

Am incercat multe retete de ale tale si toate sunt tare bune.

Ma bucur ca se aduna aici profesionisti,de la care avem ce invata!

Te pup. :happy2:

Anca.

Arata a duca-se pe gat. Maine merg la Kaufland si acolo au ceva de genul asta, basca niste covrigi vienezi (Kikeeeen) si abia astept sa ... incep cura de slabire cu ei.

Faine tare chiflele astea ;) !

Nu-s prietena cu aluaturile, adica nu-mi prea place sa framant.

Cand o sa-mi ajunga intr-o zi robotul mult visat, o sa le fac cu siguranta !

• Author
Lzaura, jos palaria pentru poze... si pentru reteta!

Ma bucur ca-ti plac Iepurasule!!! Puuup!! :pupic:

• Author
Ce dor imi e de painea din Germania! Splendide Laura! Multam fain de reteta!Eu deja simt gustul: si o felie de salam ! :pupic:

Cat de buna putea sa fie painea din Germania!! Aveau un salam afumat divin din limba pe care tare bine l-as vedea laga chiflele astea... Din pacate aici nu am vazut asa ca pot doar sa imi imaginez gustul!! :love7:

• Author
Laura ?

Laura Adamache ?

Ma bucur sa te vad.

Iti urmaresc blogul de mult si de la tine;la Maya,apoi pe un drum luuuunggggg,am ajuns aici !

Am incercat multe retete de ale tale si toate sunt tare bune.

Ma bucur ca se aduna aici profesionisti,de la care avem ce invata!

Te pup. :love7:

Anca.

Anca draga mea ma bucur tare mult sa te revad aici. Te imbratisez cu drag si iti multumesc ca imi urmaresti blogul si ca ai incercat din retetele mele. Te pup si o saptamana minunata iti doresc!! :pupic:

• Author
Faine tare chiflele astea :love7: !

Nu-s prietena cu aluaturile, adica nu-mi prea place sa framant.

Cand o sa-mi ajunga intr-o zi robotul mult visat, o sa le fac cu siguranta !

Any stii ca eu inainte adoram sa framannt aluatul. De o buna bucata de timp m-am puturosit in privinta asta si fara robot cred ca as inebuni. Te pup si ma bucur mult ca iti plac chiflele!! :pupic:

Laura ma bucur nespus sa te revad %7BSMILIES_PATH%7D/6.gif:D<" title="arms" />

panini musai trebuie sa-i fac, arata atat de bine :-*

• 2 weeks later...
Laura, arata intr-un mare fel acesti panini :love7: si cu siguranta o sa-i incerc si eu, insa am o intrebare: pot folosi faina de paine (tip 650) sau trebuie faina 000?
  • Author
Laura ma bucur nespus sa te revad %7BSMILIES_PATH%7D/6.gif:D<" title="arms" />

panini musai trebuie sa-i fac, arata atat de bine :D

Bine te-am regasit draga Carmen!! tare mult ma bucur ca te-am reintalnit aici. Sa-mi dai de stire cum ti-au iesit panini daca ii incerci. Te pup si o zi excelenta iti doresc!! :D

• Author
Laura, arata intr-un mare fel acesti panini :D si cu siguranta o sa-i incerc si eu, insa am o intrebare: pot folosi faina de paine (tip 650) sau trebuie faina 000?

Ma bucur ca iti plac Georgy draga mea!! Spre rusinea mea nu cunosc faina 650 :oops: dar ma gandesc ca daca e speciala pentru paine nu ar avea de ce sa nu iti reuseasca panini. Eu am folosit o parte faina manitoba, care este o faina de forta W350 si faina normala 00. Te pupic si daca ii incerci sa imi spui cum ti-au reusit!!

• 3 weeks later...
Ce dor imi e de painea din Germania! Splendide Laura! Multam fain de reteta!Eu deja simt gustul: si o felie de salam ! :occasion15:

Cat de buna putea sa fie painea din Germania!! Aveau un salam afumat divin din limba pe care tare bine l-as vedea laga chiflele astea... Din pacate aici nu am vazut asa ca pot doar sa imi imaginez gustul!! :P

Anul trecut pe vremea asta mancam chiflele Laugenbrot in Germania:De ce nu si anul acesta. :P

Multumesc Laura de reteta.Au iesit exact ca-n Germania. :P N-am salamul lor , nici berea, dar am chifle. :P

Un an nou fericit si te mai asteptam cu retete noi. %7BSMILIES_PATH%7D/6.gif:P<" title="arms" />

59_3175de46e83976a090b9be438d632ec4_thumb.jpg

59_ef029eea1276b51bb415461c5e02ee05_thumb.jpg

Ah , am facut si trei covrigi pentru Manu! :P

• 1 month later...
Ce drăguți sunt! Trebuie sa-i fac si eu...repede!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/laugh.gif