Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

Featured Replies

Pentru ca din al meu punct de vedere nu poate fi site culinar fara tort, m-am decis sa deschid acest subiect. Va invit sa postati aici poza finala a torturilor pe care le faceti si daca puteti si cateva detalii. Multumesc :love3:

post-160-128316566255_thumb.jpg

Blat de ciocolata, crema de vanilie si crema de frisca, imbracat in pasta de zahar a Adrianei :sad3: , aceesoriile din aceeasi pasta.

Ramo,

Superb tortul !

Felicitari si la cat mai multe.

Mie mi-ar fi mila sa-l mananc.Poate totusi o bombonica de pe margine. :sad3:

La noi in sat nu am vazut la nici o cofetarie torturi asa frumoase cum faceti voi artistelor ! :love3:

Adevarat graiesti...nu poate fi un forum culinar fara cel putin un topic al torturilor... :(

Pana acum am facut trei torturi :love3:

Ultimul, al treilea:

Blatul este de pandispan cu multa cacao :( si crema tiramisu. Torul este imbracat in pasta Adrianei, la care am pus doar niste margarina in plus, si ce este cu maro pe el am incercat sa fac un martzipan de casa, dar nu prea mi-a iesit ca nu mi s-au macinat foarte bine migdalele...trebuie sa mai lucrez la el.

http://lh3.ggpht.com/_zVjgi2jEVNg/SwgsUnxg8vI/AAAAAAAAAFE/n5C3n9WyaR8/DSC00627-1.JPG

Primul si al doilea:

Blat de pandispan, cream de tiramisu cu coacaze si crema ganache cu coniac.

http://lh5.ggpht.com/_zVjgi2jEVNg/Sw7bcsx07uI/AAAAAAAAAJQ/NQAF2Ehauig/DSC00368%231.JPG

http://lh3.ggpht.com/_zVjgi2jEVNg/Sw7b5-yBKhI/AAAAAAAAAJY/32bTxmXsiA8/s800/DSC00085.JPG

:sad3: :(

• Ramo , fain topic,superb tortul :happy2:

sunt sigura ca o sa fie un adevarat spectacol al culorilor si formelor :happy2:
creatiile voastre de multe ori m-au tinut cu ochii lipiti de monitor ;)
si eu...chiar as taia fara mila o bucatica :D , ca am vazut cat de faine sunt sectiunile torturilor tale...

off topic-scuze. ce bine ca avem si butonul Edit :D -ce m-as face fara el...e tot asa cu minutele??

• Author
Ramo,

Superb tortul !

Felicitari si la cat mai multe.

Mie mi-ar fi mila sa-l mananc.Poate totusi o bombonica de pe margine. :P

La noi in sat nu am vazut la nici o cofetarie torturi asa frumoase cum faceti voi artistelor ! :headbang:

Multumesc Piscotel. Multi din clientii mei zic ca nu prea le vine sa mai taie tortul :P si asta ma bucura tare, atunci stiu ca am reusit sa

le fac o bucurie :violent1:

Nici la noi in cofetarii nu sunt asa torturi. In general cofetariile au cateva modele si poti sa alegi. Aici avem noi cele care lucram acasa u atu :P

• Author
Adevarat graiesti...nu poate fi un forum culinar fara cel putin un topic al torturilor... :P

Pana acum am facut trei torturi :P

Ultimul, al treilea:

Blatul este de pandispan cu multa cacao :P si crema tiramisu. Torul este imbracat in pasta Adrianei, la care am pus doar niste margarina in plus, si ce este cu maro pe el am incercat sa fac un martzipan de casa, dar nu prea mi-a iesit ca nu mi s-au macinat foarte bine migdalele...trebuie sa mai lucrez la el.

Primul si al doilea:

Blat de pandispan, cream de tiramisu cu coacaze si crema ganache cu coniac.

:headbang: :violent1:

Ana, felicitari si la cat mai multe torturi de acum inainte. Imi place tare mult primul tort, soarele, albinutele... O intrebare : De ce pui margarina la pasta, cu ce ajuta?

• Author
  • Ramo , fain topic,superb tortul :violent1:

sunt sigura ca o sa fie un adevarat spectacol al culorilor si formelor :headbang:
creatiile voastre de multe ori m-au tinut cu ochii lipiti de monitor :P
si eu...chiar as taia fara mila o bucatica :P , ca am vazut cat de faine sunt sectiunile torturilor tale...

off topic-scuze. ce bine ca avem si butonul Edit :P -ce m-as face fara el...e tot asa cu minutele??

Mersi Nico, in special de anuntul ce mi l-ai facut, de nu-mi ziceai tu habar nu aveam de site :P

Eu sunt sigura ca vor fi o sumedenie de tortui din care sa ne inspiram sau sa invatam :P

Te astept si pe tine sa postezi macar torturile ce le ai deja.

• Author
vin si eu cu tortul facut ieri pt mama mea

O Misha ce fina pare crema aia. Ne poti da niste detalii?

• Author
Ramo,am mutat subiectul aici.Ma gîndesc ca e mai bine asa,vorba fiind de tehnici..cum învatam,tips & tricks..etc

http://www.my-smileys.de/smileys3/bussi.gif

Multumesc mult Maya, da e foarte potrivit aici %7BSMILIES_PATH%7D/6.gif:violent1:<" title="arms" />

P.S. Nu pot sa dau raspuns la mai multe persoane odata?

vin si eu cu tortul facut ieri pt mama mea

O Misha ce fina pare crema aia. Ne poti da niste detalii?

RAMO o sa pun reteta in imagini si o sa fie mai usor asa

• Author

RAMO o sa pun reteta in imagini si o sa fie mai usor asa

Ok Misha, am sa urmaresc :headbang:

Bine v-am gasit!

Pun si eu niste torturi bucatarite de mine, si va rog sa-mi acordati indulgenta, primele, cel putin, nu se asteptau sa fie 'vedete' pe net, erau doar pentru ai casei.

Incet-incet, privind creatiile voastre, mi-am descoperit inclinatia spre facut torturi, si sunt incepatoare.

Mica introducere fiind facuta, pun imaginile.222_112edcb90865ea3794ef2dd7b83608d9_thumb.jpg

222_45536a251076aba3f0bb6db1e96ab7a1_thumb.jpg

222_f34c7cf1c92fcdadc917c684d56956f7_thumb.jpg

222_b42dac8b45c9fede6e8cd15d2b43ac9f_thumb.jpg

222_b7c57855d9903a66d1f31e710427b344_thumb.jpg

Ultimul tort... Cerinta a fost pentru o doamna de 67 de ani. Nora mi-a lasat mana libera. A zis doar sa fie cu flori rosii :)

Asta e:

71_6886bb13d52afbb6a4459ad8cc7c4888_thumb.jpg

si o poza facuta seara inainte sa il pensulez cu praf de aur peste tot:

71_686791ebd4fa7a045047194885ee8749_thumb.jpg

Ma enerveaza ca nu il stiu poza sa se vada cum straluceste el de fapt.

Mai incerc odata..

La asta mi s-au lasat blaturile pe care le pusesem in castronase, asa ca sanii au iesit cu celulita..

Sa-mi fie invatatura de minte, data viitoare.

222_d7c822859fef7f76fbddab1812fa87a2_thumb.jpg

Va invit sa postati aici poza finala a torturilor pe care le faceti si daca puteti si cateva detalii.

ca si lui Ramo mi-ar place si mie sa vad alaturi de poza o mica explicatie despre modul in care ati facut torturile %7BSMILIES_PATH%7D/6.gif:-*<" title="arms" />

ca si lui Ramo mi-ar place si mie sa vad alaturi de poza o mica explicatie despre modul in care ati facut torturile %7BSMILIES_PATH%7D/6.gif:-*<" title="arms" />

Eu pun oricate detalii vreti, dar nu stiu daca mai pot edita; sau fac un post separat, spuneti-mi doar cum sa fac.

Sau daca va intereseaza vreunul anume, vi-l detaliez cu mare drag, cu tot cu traume. :roll:

• Author

ca si lui Ramo mi-ar place si mie sa vad alaturi de poza o mica explicatie despre modul in care ati facut torturile %7BSMILIES_PATH%7D/6.gif:D<" title="arms" />

Eu pun oricate detalii vreti, dar nu stiu daca mai pot edita; sau fac un post separat, spuneti-mi doar cum sa fac.

Sau daca va intereseaza vreunul anume, vi-l detaliez cu mare drag, cu tot cu traume. :roll:

Bine ai venit delioara, ma bucur ca ai postat torturile, acum daca nu ai dat detalii lasa asa, desi butonul "edit" il poti folosi. Pe viitor cand vei mai posta torturi sa ne spui macar ce crema au si cu ce sunt imbracate si apoi nu-ti fie teama ca o sa te bombardam noi cu intrebari :D

Bine ai venit delioara, ma bucur ca ai postat torturile, acum daca nu ai dat detalii lasa asa, desi butonul "edit" il poti folosi. Pe viitor cand vei mai posta torturi sa ne spui macar ce crema au si cu ce sunt imbracate si apoi nu-ti fie teama ca o sa te bombardam noi cu intrebari :P

Va spun aici, pe scurt, cum sunt torturile.

Marea majoritate sunt cu mousse-rile de la tortul cu trei feluri de ciocolata al nadiei_s :lol: , in diferite combinatii.

Am mai incercat crema de branza si frisca a lui pitt =))

Si un mousse cu lapte condensat, dupa un tort al dorei_m =))

Excelente, toate.

Blaturile sunt pandispan simplu, cu vanilie, sau cu putina cacao.

Imbracate in pasta de marshmallow, pasta de zahar a Adrianei :occasion14: si o combinatie intre ele (adica am amestecat o pasta cu cealalta).

Am mai incercat si tortul cu foi coapte in tigaie, excelenta crema de frisca si nuci.

Folosesc frisca naturala, de aceea cele imbracate in frisca n-au tinuta; inca nu m-am invrednicit sa incerc sfatul doamnei Georgeta, sa pun putina gelatina in ea.

Salut cu aceasta ocazie toate vrednicele tortarese, de la care m-am inspirat copios.

Gloxinia, superb tort, imi place foarte tare modelul de pe pasta.. =))

He he Delioara, si eu m-as bucura sa stiu lucra cu folia de silicon. Se vede ca modelul e miscat, am sa incerc data viitoare sa presez pasta doar cu mana sau cu ceva nu cu sucitortul.

De care frisca naturala iei? Sau aveti vreun producator local?

Pentru azi un tort pentru ziua unui pompier :D

Blat negressa, crema de iaurt cu zmeura.Imbracat in pasta de zahar, decor alb din royal icing. Masina, pompoerul, scarile,furtunul si galeata pasta de zahar a Adrianei. :pupic:

71_fea4a617fcb745c6971f26e159b73433_thumb.jpg

detalii:

71_e98a376060f2310fcef28dc005f0baee_thumb.jpg