Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

Featured Replies

De-abia am reusit cu pozele :)

primul e un tort diplomat cu fructe

Lissa....no comment! :)

[color=#800080]Gloxi ,daca mai spui o data ca nu-ti luceste glazura ,nu mai vorbesc cu tine :love3:

Vad ca te-ai specializat in masini,tare faine iti ies :floare: [/color]

Pai asta e cioco cu frisca, nu glazura Adrianei. :?

Cat despre masini, v-am zis ca am mulaj. Ii luasem lui Andrei un set de masinute de construit din ghips. Dupa ce s-a plictisit de ele, am luat eu mulajul :)

Sunt super masinutele,si super tortul baietelului cuminte! ;)

Merci frumos :floare:

Gloxi,de la tine vin torturi pe banda rulanta!Bravo fata! :pupic:

Da, da. :D

Pentru azi un tort pentru un baietel de un an si unul pt unul mai maricel de 4. Va las sa ghiciti care a cui e :D

71_5eeda04ba87bfe81d5ae1e4d0d93ce6a_thumb.jpg

71_54445c45443eb962436c9a5105395768_thumb.jpg

Buna seara tuturor.Inca incerc sa ma obisnuiesc cu noul format dar sper sa ma descurc sa pot posta ceva.Azi am facut un tort, mousse bineinteles :D de ananas,cioco alba cu menta si piersici, ornat altfel, ca macar atat sa schimb.Mona multumesc pentru informatie.

Oana, ma omori cu mousse'urile tale.....

ce bine arata!!!!

super

Multumesc fetelor.
  • Gloxinia reteta mea e urmatoarea:400-500 g fructe pasate in care adaug 1 1/2 pachet de gelatina hidratata in 10 linguri suc de fructe sau apa si topita apoi amestec cu 300 g de frisca(din smantana).Per total nu depasesc 800 g de ingrediente(fructe si frisca).Zahar adaug dupa gust.Tot timpul folosesc aceasta reteta doar schimb fructele.Am facut cu visine,caise,capsuni,kiwi,pere,afine,piersici,zmeura.Poti pune ce fruct vrea muschiul tau :D .Din fructe proaspete iese mai aromat din cele din compot nu prea.

• Mon@ reteta e la fel (130g smantana cu 200g cioco topite si adaugat 300g frisca) doar ca am adaugat sirop de menta(dupa gust)si 10g de gelatina.Cand am turnat-o era lichida de credeam ca nu se leaga in veci dar am avut noroc .Siropul l-am luat din Auchan ;Owocow Smak ; si e polonez.Nu stiu daca e cel mai bun e prima data cand folosesc.Oricum am pus ceva ca sa aiba gust.

• Si acum sa va zic din experienta :D ,florile din pasta de zahar nu adera la moussul din fructe.Deci daca vreti sa-l transportati ornati-l la fata locului ca de nu riscati ca le pierdeti.Patineaza pe tort la curbe plus ca se mai inmoaie din cauza moussului de fructe.La moussul de cioco adera bine.

• Azi m-am jucat cu ornatul altui tort (pentru acasa asa ca am putut sa experimentez) Nu a iesit ce mi-am dorit dar exersez.Oricum nu se preteaza la acest tort ca se inmoaie decoratiile din cauza moussului de fructe.Nici verdele nu avea ce cauta acolo ca nu se asorteaza :D dar il aveam deja preparat si nu am mai avut chef de alta culoare.

421_d8e45ce0ae1c6b8a3e8fa73cc6992272_thumb.jpg

• Author
Felicitari fetele pentru torturi sunt care mai de care mai frumoase. Gloxi vad ca de la "somaj" ai treccut direct la ore suplimentare, felicitari draga mea pentru ce faci si iti doresc ca pana la sarbatori macar sa ramai tot la "ore suplimentare". Nici eu nu stau degeaba numai dupa cum stiti piticu meu mi-a stricat laptop'u si pe langa toate astea am ramas si fara aparat asa ca il am cu imprumut cand pot, dar am si eu cateva mai multe torturi si tortoaie pozate si nepostate si abia astept sa vi le arat.

Fetelor,ce torturi frumoase am vazut!!!! :study:

Oana-Cristina,eu una iti multumesc tare de tot pentru retetele de mousse!!!Straturile tale sunt perfecte, sper ca urmind si eu reteta ta sa-mi iasa si mie straturi frumoase macar pe jumatate ca ale tale!

WOW, torturi noi, si frumoase.. ca sa nu mai zic de gustoase.. :bounce:

Lissa, abia asteptam sa apari, esti 'marca inregistrata' deja, frumoase torturi..

Oana-Cristina, mousse-urile acelea le-as manca din ochi, tare bine mai arata..

Gloxinia, te-ai specializat in torturi pentru baietei; :roll: si eu am de facut trei in aceeasi tematica, mai am o saptamana si ceva de studiat si de facut planuri.. mersi pentru inspiratie :hungry:

Ramo, eu una astept cuminte torturile, am pregatit caietul de notite :D

Eu iarasi m-am jucat in week-end, am facut proba la cele doua varfuri luate de la cast decor, cel de impletitura si unul pentru scris si dantela; am incercat si frisca vegetala pentru ornat cu ocazia asta.. am avut surprize - nu numai la gust (mi s-a parut chimicala curata), ci si la faptul ca s-a intarit f tare pe masura ce ornam cu ea. Mai am de studiat si mai ales de incercat la capitolul asta. :D

Era sa uit; blatul este checul economic, sirop de zahar ars, mousse de cioco neagra + lapte, mousse de frisca cu vanilie (si putina sana).

222_43911a44fca2fc3e7c929642f5067332_thumb.jpg

222_300667b16ddf24204147a0a10dcbaa05_thumb.jpg

Oana-Cristina frumoase torturi si perfecte margini,felicitari :floare:

Gloxi tu unu dupa altul si toate unul si unul

foarte frumoase :D

Delioara crema este albastra ca la mine asa se vede?

frumos te-ai jucat

[color=#800080]Doua torturi ,cadou

http://img30.imageshack.us/img30/61/picture124i.jpg

Acesta-i pentru prietena Patriciei.

http://img13.imageshack.us/img13/8000/picture148gr.jpg

http://img121.imageshack.us/img121/1953/picture151fk.jpg

Pentru ca am participat si noi ,am si sectiune.

Blat pandispan,ganache cioco amaruie si crema de lapte.

Reteta cremei de lapte am luat-o de pe blogul Amaliei :D Mi-a placut foarte mult la gust dar nu cred ca am reusit consistenta :floare: . A fost putintel cam moale.[/color]

http://img121.imageshack.us/img121/4249/picture170o.jpg

Felicitari fetele, frumoase torturi. In ultima vreme mai pot trage cate un ochi pe aici si fara sa ma ia cu rau.... :lol: Mona, faine toate, dar cartea e mortala! :floare:

Pentru azi un tort pentru un baietel de un an si unul pt unul mai maricel de 4. Va las sa ghiciti care a cui e =))

[color=#800080]Imi plac ambele !Sunt asa vesele ! :floare:

Mon@ reteta e la fel ....Azi m-am jucat cu ornatul altui tort (pentru acasa asa ca am putut sa experimentez)

Multumesc ,Oana. Eu ung cu unt toate ornamentele pe care le pun pe frisca sau glazura care contine frisca. Rezista foarte bine.

Ia te rog sa mai experimentezi,ca inceputul e bun :lol:

[/color]

am incercat si frisca vegetala pentru ornat cu ocazia asta.. am avut surprize - nu numai la gust (mi s-a parut chimicala curata), ci si la faptul ca s-a intarit f tare pe masura ce ornam cu ea. Mai am de studiat si mai ales de incercat la capitolul asta. =))

[color=#800080]Delioara,sigur ai mixat prea mult frisca. Mi se mai intampla si mie si o subtiez cu putin lapte rece .

Frisca asta vegetala se unteste foarte repede,trebuie sa-i nimeresti consistenta. Daca-i prea moale nu iese modelul frumos si complet din dui,iar daca-i tare se crapa.

Oricum daca am inteles eu bine ai facut pt prima oara impletitura. Si ti-a iesit tare faina =))

Mona, faine toate, dar cartea e mortala! :floare:

:lol: Serios? Ca mie nu prea mi-a placut. In afara de faptul ca-s varza la pictat mi s-a gaurit si pasta pe mijloc ,de i-am facut impletitura aia grosolana =))

=)) [/color]

[color=#8000BF]Si inca unul,facut mai pe graba,care nu-mi prea place cum a iesit.

Initial trebuia sa-l fac pentru maine...s-a devansat petrecerea si a trebuit sa ma grabesc. Noroc ca aveam ornamentele facute...[/color]

Mona, ce de torturi ai facut,

toate sunt asa vesele si colorate, tare dragute.

WOW, torturi noi, si frumoase.. ca sa nu mai zic de gustoase.. :floare:

Eu iarasi m-am jucat in week-end, am facut proba la cele doua varfuri luate de la cast decor, cel de impletitura si unul pentru scris si dantela; am incercat si frisca vegetala pentru ornat cu ocazia asta.. am avut surprize - nu numai la gust (mi s-a parut chimicala curata), ci si la faptul ca s-a intarit f tare pe masura ce ornam cu ea. Mai am de studiat si mai ales de incercat la capitolul asta. =))

Era sa uit; blatul este checul economic, sirop de zahar ars, mousse de cioco neagra + lapte, mousse de frisca cu vanilie (si putina sana).

Delioara, e tare elegant tortul tau, si imi place de numa checu' economic :lol:

Azi m-am jucat cu ornatul altui tort (pentru acasa asa ca am putut sa experimentez) Nu a iesit ce mi-am dorit dar exersez.Oricum nu se preteaza la acest tort ca se inmoaie decoratiile din cauza moussului de fructe.Nici verdele nu avea ce cauta acolo ca nu se asorteaza =)) dar il aveam deja preparat si nu am mai avut chef de alta culoare.

ne place cand te joci de'a ornatul mousse'urilor =))

pe cand faci unu patrat?

eu am vrut sa fac unu in weekend dar imi trebuia unu micut si forma aia e prea mare:)

dar astept sa vad unu de'a tau si te urmez:D

Delioara crema este albastra ca la mine asa se vede?

frumos te-ai jucat

Natasa, la mine nu se vede crema albastra, si nici nu a fost asa, pe cuvant de pionier .. =))

Multumesc! :floare:

Mona, ca de obicei, torturi superbe, vesele si colorate, si mie imi place tare cartea, este exact ca un tablou pentru copii; si Tweety e foarte reusit =)).

[color=#800080]Delioara,sigur ai mixat prea mult frisca. Mi se mai intampla si mie si o subtiez cu putin lapte rece .

Frisca asta vegetala se unteste foarte repede,trebuie sa-i nimeresti consistenta. Daca-i prea moale nu iese modelul frumos si complet din dui,iar daca-i tare se crapa.

Oricum daca am inteles eu bine ai facut pt prima oara impletitura. Si ti-a iesit tare faina :lol:

[/color]

Multumesc pentru tip-ul cu frisca vegetala, si eu am pus de doua ori frisca lichida peste ea si am mai amestecat, ca iesea numai bulgari prin varf. Impletitura o fac prima oara cu duiul asta 'profesional', m-am mai jucat de vreo 2 ori cu unul din plastic normal, dar era foarte 'bombata' deschizatura, si iesea ceva grosolan; cu asta iese mai bine.

Delioara, e tare elegant tortul tau, si imi place de numa checu' economic =))

Yours4ever, multumesc de apreciere :floare; la mine checul asta a devenit preferat de 2 torturi incoace =)) , pana acum ii trageam cu pandispanul simplu.

Fetelor felicitari tuturor!Frumoase torturi!

Sa va arat si eu ce-am lucrat zilele astea:

-un tort pentru majorat

190_f23e379850f8505f6ade5ff5106db691_thumb.jpg

190_89a651a3aa093ff9a43fbc545da6c7b3_thumb.jpg

Vai ,pina sa ma dezmeticesc de dimineata au aparut o gramada de torturi frumoase!

Mona,tortul cu Tweety m-a innebunit,e minunat,poate si eu sunt mai atrasa de torturile copilaresti,nu stiu,dar e frumos de nu se poate!!!

Delioara,sa folosesti sanatoasa si cu folos duiurile noi! Mie crema mi se vede alba :) :)

Mimi,tortul "trusa de machiaj" e grozav,la fel si trandafirii galbeni! foarte frumoase!

felicitari tuturor pentru torturile frumoase :appl:

Mimi, foarte frumoase torturile, ingrijit lucrate, imi place cosul rau cu trandafiri galbeni, am notat modelul :)

Delioara,sa folosesti sanatoasa si cu folos duiurile noi! Mie crema mi se vede alba :) :D

:appl:

buna fetelor! n-am mai trecut de mult pe aici ,si au aparut muuulte torturi unul si unul.am si eu vreo doua dar nu am reusit sa le pun ,desi le-am micsorat pe poze(exact cum faceam pe culi) dar imi tot zice ca-s prea mari.cand mai ajung la calcu de acasa mai incerc(acum intru de la munca si nu am poze). :D