Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

Featured Replies

Natasha,te felicit din toata inima pentru tot ceea ce faci;sunt o admiratoare mai veche a ta si am urmat multe din sfaturile tale; chiar daca tu nu ma stii,dar sa stii ca am fost eleva serioasa .Pentru toate acestea iti multumesc!ma bucur ca te-am gasit si aici,gratie Monei care m-a pus la curent cu noile schimbari.Ma bucur ca existati si ca datorita voua,dragi prietene care ne impartasiti din arta si secretele voaste am reusit ceea ce nu-mi imaginam vreodata ca pot face.De la stadiul de suuuper novice am ajuns sa patrund incet incet in tainele tortaritului.Acum nu sunt vreo mare experta dar nici novice nu prea mai sunt si asta datorita voua!De mult vroiam sa-ti vorbesc dar acum m-am incumetat :oops: ti doresc tot binele din lume!Te pup! :notworthy: :cheers:

Gabrenia multumesc pt aprecieri si pt cuvintele frumoase

ma bucur ca am putut fi de folos macar si unei persoane

i-mi pare bine ca ai avansat si poti bucura pe cei dragi tie

poti sa-mi "vorbesti"lejer oricind ai nevoie de ceva,nu sint periculoasa :floare:

daca pot ajuta cu ceva o fac cu multa placere

te pup si eu :hungry:

[color=#800080]

Natasha,super tortul. Si aranjamentul floral e foarte frumos :notworthy:

Mona ma bucur ca-ti place ,multumesc mult :floare:

Yours4ever

multumesc

da este ciocolata plastica colorata

delioara

multumesc :hungry:

gloxinia,am folosit ciocolata din RO alba(la kg) si am colorat pasta

multumesc :cheers:

nelly_th2001 ,cizmulita este superba,felicitari

natasha poti sa ne explici cum reusesti sa faci cutele acelea pe tort? eu daca apuc sa pun pasta pe tort greu reusesc sa mai modific ceva la ea,uneori se rupe,chiar daca e mai groasa.

va explic cum sa nu

am mai avut niste plastelina si am facut niste poze la repezeala :notworthy:

vrabiuta ,superb tortul si culoarea i-mi place mult

Yours4ever frumos tortul,au fost multumiti?

livia1981 ,bun venit

Vrabiuta ce fain tort ai facuuuutttt! Vaaai cat imi place. E atat de fresh! CXum ai facut mousul de portocale?

Cu ce numar de dui ai facut cornelli lace?

Ralu e super tortu fotbalist. Sa le poarte noroc!

:?:

De fapt raspunsul e pentru Vrabiuta si Raluca, dar cum Gloxinia a spus exact ceea ce vroiam eu sa spun si a intrebat ceea ce vroiam eu sa intreb, o citez pe ea, sper sa nu fie cu suparare :oops:

Livia, bine ai venit, si la cat mai multe torturi, cele facute pana acum sunt tare reusite, imi inchipui cu ce o sa apari de acum incolo... :?:

in sfarsit am ajuns si eu la calculatorul de acasa si incerc sa pun ultimele torturi(am ramas repetenta la postat :oops: )

http://i900.photobucket.com/albums/ac202/dani_ela_photo/IMG_0598.jpg

http://i900.photobucket.com/albums/ac202/dani_ela_photo/IMG_0609-1.jpg

http://i900.photobucket.com/albums/ac202/dani_ela_photo/IMG_0603-1.jpg

scuzati fetele pozele de dimensiuni aiurea, dar abia acum am reusit sa modific pozele sa intre fara sa modifice pagina

Daniela faine torturi. sper sa ma incumet si eu o data la valurile celea de cioco.

Vin si eu cu 2 torturi. am sa le pun pe rand. Deci, asta e pt o fetita de 5 ani si imi place tare mult.

71_70dc089b6ee6e3756b438f41885f2faf_thumb.jpg

Detalii:

71_c777e4be9c40eef325271787bce73338_thumb.jpg

Si acum un tort pe care sincer nu l-as manca. Serios, cand fu gata, mi-o fo frica de el :D Copchilu de 16 ani fu in extaz :D

71_c318eb82ec01dcdabc28927722409ec4_thumb.jpg

gloxinia sa nu-mi spui ca si la capatana ai mulaj :D oricum e fain asa in felul lui :laughing7: , dar tot odata si inspaimantator :twisted:, dar ce cauta notele muzicale langa el :D ,ursuletul e grozav, oricum tu ai mai facut, deci esti experta :D
[color=#800080]

nelly_th2001 ,cizmulita este superba,felicitari

oooo doamne ce ma bucur ,:D , si cleenta a fost incantata de tort (inca mai astept sectiunea ,ca avea pernite de cioco in crema si sunt tare curioasa sa o vad :D) :D

Multumesc frumos pt primire fetelor, sunteti niste dragute toate!

Defapt am mai fost si pe dincolo, dar mai rarut, nu prea m-am incumetat, aici mi-am gasit curajul mai repede :D

Mai am cateva torturi proaspete, le micsorez si le voi posta.

Gloxinia superbe ca de obicei! Cel cu Winnie imi place si mie, cel mai mult!

Dani_ela tortul cu MJ l-am salvat ca sursa de inspiratie, toate sunt frumoase, dar asta e pt sufletul meu :D

gloxinia sa nu-mi spui ca si la capatana ai mulaj :cheers: oricum e fain asa in felul lui :laughing7: , dar tot odata si inspaimantator :twisted:, dar ce cauta notele muzicale langa el :pupic: ,ursuletul e grozav, oricum tu ai mai facut, deci esti experta :angryfire:

O tuuuuuuuuuuu, nika nu jdii!!! Pai metalistii nu e muzicanti???? Haaa? :salut: lasa ca a creste Robert si a fi vai de capul tau! =)) =))

Multumesc frumos pt primire fetelor, sunteti niste dragute toate!

Defapt am mai fost si pe dincolo, dar mai rarut, nu prea m-am incumetat, aici mi-am gasit curajul mai repede :pupic:

Mai am cateva torturi proaspete, le micsorez si le voi posta.

Gloxinia superbe ca de obicei! Cel cu Winnie imi place si mie, cel mai mult!

Dani_ela tortul cu MJ l-am salvat ca sursa de inspiratie, toate sunt frumoase, dar asta e pt sufletul meu :cheers:

Te asteptam!

Da, cel cu winie imi place si mie mult. :angryfire:

Dani_ela, felicitari, frumoase torturi; imi plac foarte tare, si platoul in forma de floare e bestial. :floare:

Gloxinia, impecabil, ca de obicei, tortul cu winnie e superb, si il am in program saptamana viitoare (adica tentativa de a-l copia), iar despre celalalt.. pe cat de scary mi s-a parut decoratia simpla, pe atat de interesant finalul. :lol:

Am facut si eu un tort cu iz de Craciun pentru o stapina de pisici :(

Blatul este o adaptare dupa negresssa Pocai(insa am pus 3 oua in loc de 1 , am pus si apa minerala impreuna cu cana de lapte, mai mult gem decit in reteta iar faina si cacao le-am pus din ochi),insiropat cu Brumi(un fel de nesquik) si rom,iar cremele sunt ganache de ciocolata alba cu nuci caramelizate si ganache de ciocolata cu lapte in care am pus si visine.

Luminarea,frunzele si bobitele rosii sunt din pasta de zahar iar pisoiul e din pasta de lapte praf.

http://i206.photobucket.com/albums/bb122/mamistef/Torturi/Imag005-1.jpg

dani-ela, foarte faine torturi,

trebe si io sa incerc valurile de cioco, intr'o buna zi. ai colorat ciocolata?

Gloxi, vad ca ai iesit bine din somaj!

e scary rau tortul, e foarte fain lucrat, da' mi si frica sa ma uit la el:D

Winnie in schimb...un dragalas!

mamistef,

imi place tare mult tortul !

decorul de Craciun e super!

O tuuuuuuuuuuu, nika nu jdii!!! Pai metalistii nu e muzicanti???? Haaa? :( lasa ca a creste Robert si a fi vai de capul tau! :D :D

da sa stii ca mare dreptate ai, ca el e deja roker, scuze tre sa mai invat :(

mamistef ;) foarte frumos exact da exact la lumanare ma gandii si eu sa pun pe al meu tort de craciun :D

Lissa, ce faine sunt!

imi place mult scrisu' de pe carte

e royal icing? pus cu un dui mic?

Fetelor va multumesc mult pentru felicitari ,nu am mai avut timp sa intru pe-aici , incerc sa raspund la intrebari ,dar nu inainte de a va felicita pe toate pentru minunatele torturi.

Yours4ever ,nu e royal ,am scris cu pnsula si cu colorant.

[color=#800080]Lissa ,cartile tale sunt frumoase toate. Imi place mult ideea celui de-al doilea.Dar nu prea pricep cum l-ai facut :D Partea din mijloc ai adaugat-o dupa ce ai decupat ? sau cum? ca-mi prind urechile :(

[/color]

Mona ,nu e greu deloc ...deci pui un cerc de hartie de copt(sau folie) deasupra tortului (dezbracat )cu diam.cu cativa cm mai mic decat tortul .Deasupra tortului si peste hartie acoperi tortul cu pasta alba (sau ce culoare vrei)pana in margine ,apoi imbraci tortul intreg in ce culoare vrei ,eu am imbracat in verde.Imparti si tai cu un cutit mijlocul tortului in 8 bucati ,deci tai prin amandoua foile de pasta pana la hartie ,intorci colturile impreuna cu pasta alba care e dedesupt,scoti hartia si in mijloc pui un cerc de pasta de ce culoare vrei.

Pare incurcat din explicatii dar e usor de facut ,sper sa ma fi inteles ,o sa fac poze cand mai fac altadata.

La mine a venit primavara ,crengutele au inflorit si fluturasii zboara :lol:

un ciocolatos si inauntru si in afara

373_b8919fffaf6aa65038752752369e1b77_thumb.jpg

373_3521c93ca04af15bfaa647db23a05b45_thumb.jpg