Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

Featured Replies

deci rasuflu usurata,asa-i ,ureche trebuia sa fie:-D.barbate-meu ma dezumflase rau ,cica "asta nu-i ureche,nu vezi ca n-are gaura?",barbat,deh =))

gloxi-tortul tau arata incredibil de apetisant si pe-afara si prin 'nauntru.cum ai pus cremele alea pt. ca efectul vizual e super,nu vreau sa ma gandesc la ce efect a avut pe papilele =)) gustative.bun venit sorei tale !

Vai,sunt grozave! ce vesele,copilaresti si colorate! Super arata!

Iar primul....ce serios e...aceea ce sigla e,de la Blue Air? (curiozitatea,bat-o vina, asta fiindca tot se plingea Mon@ ca e curioasa de felul ei :)) nu e singura!)

Foarte frumoase torturile,felicitari!!!(greseala cu spellingul deja mi-a intrat pe-un ochi si mi-a iesit pe celalalt :violent1: ,oricum le-ai luat mintile cu gustul si aspectul tortului! )

Multumesc :D

Primul, seriosul, a fost dus la job pt. minipetrecerea de craciun, sigla nu e de la blue air, e a firmei unde lucrez; eu am conceput tortul ca pe o foaie (A4, sa zicem) cu antet, poza e facuta invers.

Raluca, multumesc :D

Tortul acvariu e foarte sugestiv, e de mirare ce ai putut face cu o mana. Felicitari!

Ortansa, faina ureche, si eu tot asa as fi zis, banuiesc ca e foarte greu sa faci torturi sculptate. :notworthy:

Gloxinia, :clown: , chiar daca sunt mai simplu ornate, sigur torturile au fost fff bune, mai ales daca s-a cerut bis... :D

Nu mai stiu daca e undeva crema aceea de afine; ma poti ajuta cu o reteta? :D

Raluca imi place acvariul tau si eu imi doresc de mult timp sa fac asa ceva, poate candva... :)

Gloxinia arata tare apetisante torturile tale, sectiunile sunt de vis, mi-ai facut o pofta!

Delioara foarte frumoase torturile, mai ales cele pt copii, atat de vesele si colorate.

deci rasuflu usurata,asa-i ,ureche trebuia sa fie:-D.barbate-meu ma dezumflase rau ,cica "asta nu-i ureche,nu vezi ca n-are gaura?",barbat,deh :appl:

gloxi-tortul tau arata incredibil de apetisant si pe-afara si prin 'nauntru.cum ai pus cremele alea pt. ca efectul vizual e super,nu vreau sa ma gandesc la ce efect a avut pe papilele :appl: gustative.bun venit sorei tale !

Ortansa, multu de aprecieri, cremele de cioco le-am pus cu poshul in jurul cremei de iaurt pe care am congelat-o in prealabil. =))

:appl:

Delioara, am scris crema pe undeva in scurt timp o caut ( deh lene mare sa o rescriu :appl: si vin cu ea aici :appl: )

Livia, multu frumos :appl:

Delioara, am scris crema pe undeva in scurt timp o caut ( deh lene mare sa o rescriu :lol: si vin cu ea aici :lol: )

Livia, multu frumos :lol:

[color=#808000][b]Eu te astept cu torturile alea...bengoase :D :lol: [/b][/color]

Delioara, am scris crema pe undeva in scurt timp o caut ( deh lene mare sa o rescriu :D si vin cu ea aici :D )

Livia, multu frumos :D

[color=#808000][b]Eu te astept cu torturile alea...bengoase ;) :D [/b][/color]

Of Dora, tote planurile mi-au fost spulberate. O pb de sanatate a surorii mele nu ii permite sa manance decat la regim si chestii light. Si sunt asa de supi. :D :D Asa ca toata lista de torturi e in asteptare. In asteptarea cui? :D :D :D

[color=#800080]NATASHA ,ce superb e tortul cu ingeras !Te asteptam dupa sarbatori,cu tehnica cosuletului ;)

STEFANA,arata apetisant tortul tau si imi plac si carliontii :D

DELIOARA,ce torturi frumoase ai facut !Unul si unul ! :D

RALUCA,super ti-a iesit acvariul ! :D

GLOXI,m-ai inebunit cu sectiunea aia !Imi place mult cum ti-a iesit :D

ORTANSA,clar e ureche :D :D[/color]

mona ce superbe sunt!!! acu` mi-e ciuda ca am refuzat cateva comenzi de sarbatori(dar nu am vrut sa ma aglomerez).deci asa ceva as vrea sa fac -craciun fericit-si sa ai zapada la munte!

fetelor va doresc la toate sarbatori fericite si linistite-va trimite un gand luminos, daniela catalina :cheers:

Mona superbe torturile gemene. Mor de invidie ca nu le-am vazut mai iute. Las' ca la anu' ;)

Va prezint si eu torturile mele cel de Craciun si cel pt ziua mea. Ambele sunt carapace, blat negresa, unu e cu afine (v-am zis ca doar asta se cere, cel cu cioco in sectiune nu prea avu succes :) ) iar cel de ziua mea e cu crema de caise.

;) si un Craciun Fericit si bogat!

71_5af018c2a344c26c41ebbdccc7e8a8d6_thumb.jpg

71_d0ef7e2eec8f18e9e0c561205b15a4c9_thumb.jpg

Abia acum mi-am dat seama ca desi am o groaza de tavi nu am una micuta patrata acceptabila! :) Asa ca scuzati prezentarea, care e cam de toata jena. ;) ;)

deoarece va admir zilnic munca, ma simt datoare sa pun si eu ultimul tort, mai ales ca-i decorat "de sezon" (pe el am "ascuns" si cadoul), l-am facut pentru ziua prietenei mele:

235_7ab53473d4682f5ee59fb01c01722e67_thumb.jpg

235_c682e5f5b96cca0b8e5ef1b1c5cddbce_thumb.jpg

Va doresc Craciun Fericit!

Mona, imi plac tare gemenii, sunt perfecti. :D

Gloxinia, vad ca tot ai facut cate ceva, foarte frumos, cel de craciun e nemaipomenit. In ceea ce priveste reteta cremei, nicio graba, cand poti.. :D

Dana, frumos tort, foarte frumoase decoratii.. Cadoul e o bijuterie cumva? Si daca ai putea detalia putin interiorul; sectiunea e apetisanta rau, vad acolo un blat alb (cu nuca?), unul cu cacao, o crema caramel cumva? si o crema cu visine. :D

Am mai facut si eu un om de zapada, pentru un baietel, de craciun... Nu mai lucrez in frisca prea curand, nu mi-a placut deloc ce a iesit; dupa ce am trudit la el o gramada - nu s-a nivelat deloc frisca :D Am mai incercat sa nivelez dupa ce l-am tras in poza, mai rau am facut; si am pensulat amidonul de pe fular.

Deci... blat pandispan, mousse de ciocolata cu lapte, si un mousse de vanilie cu lapte condensat si crantz de nuci maruntit bine-bine.222_72bc71161d08ffb00e39603338ce102a_thumb.jpg

Cadoul e o bijuterie cumva? da, pandantiv din argint

Si daca ai putea detalia putin interiorul; sectiunea e apetisanta rau, vad acolo

un blat alb (cu nuca?) da, 4 oua batute bina cu 300 zahar pudra, 10 linguri de pa, 100 g nuca macinata, 200 g faina

unul cu cacao exact,

o crema caramel cumva? 4 oua +250 g zahar+2 linguri de apa pe baie de aburi, apoi amestecate cu un pachet de unt si am mai topit doua ciocolati milka noisette

si o crema cu visine crema de portocale de la tortul winter, dar eu in loc de portocale am folosit visine.:D

Mona superbe torturile gemene. Mor de invidie ca nu le-am vazut mai iute. Las' ca la anu' :D

Va prezint si eu torturile mele cel de Craciun si cel pt ziua mea. Ambele sunt carapace, blat negresa, unu e cu afine (v-am zis ca doar asta se cere, cel cu cioco in sectiune nu prea avu succes :D ) iar cel de ziua mea e cu crema de caise.

:D si un Craciun Fericit si bogat!

Abia acum mi-am dat seama ca desi am o groaza de tavi nu am una micuta patrata acceptabila! :D Asa ca scuzati prezentarea, care e cam de toata jena. :D :D

[color=#808000][b]LA MUUUUULTI ANI PLINI SI FERICITI!!!!!!! DRAGA MEA :D :D :D :D :D :D :D

Deci pana la urma esti nascuta la zi MAAAAAARE!!!...odata cu pruncul IISUS||||||

Sa fii sanatoasa, iubita si fericita si sa tii grijile departe!!!!

Te puuuuup cu mult, mult, mult drag :D :D [/b][/color]

dragele mele, va doresc la toate sarbatori binecuvantate, chiar daca a trecut Craciunul, sa purtati in inima nasterea Mantuitorului si sa va bucurati.
Acum micsorai si tortul facut unui baietel dragut pt Craciun:

[color=#800080]Gloxi,faine torturi ai facut :)[/color]

deoarece va admir zilnic munca, ma simt datoare sa pun si eu ultimul tort, mai ales ca-i decorat "de sezon" (pe el am "ascuns" si cadoul), l-am facut pentru ziua prietenei mele:

Va doresc Craciun Fericit!

[color=#800080]Dana,e foarte frumos tortul tau !Si foarte ingrijit lucrat. De sectiune ce sa mai spun,ca-i super ! :tongue3: [/color]

Am mai facut si eu un om de zapada, pentru un baietel, de craciun... Nu mai lucrez in frisca prea curand, nu mi-a placut deloc ce a iesit; dupa ce am trudit la el o gramada - nu s-a nivelat deloc frisca :) Am mai incercat sa nivelez dupa ce l-am tras in poza, mai rau am facut; si am pensulat amidonul de pe fular.

[color=#800080]Delia,dar e foarte reusit !!!

"Denivelarile" imita perfect zapada. Nici nu trebuia foarte intinsa frisca,fiind vorba de un om de zapada.

Chiar imi place ! :tongue3:

(frisca se niveleaza cu un cutit sau spatula,pe care o inmoi cat mai des in apa calda. asta e valabil la suprafete drepte. La suprafete rotunde ,vezi tehnica "pungii" :) pe care am explicat-o la subiectul Natashei )

Va multumesc pt aprecieri,vis a vis de torturile "gemene".

N-au fost comanda. Din pacate,au fost facute pt o trista comemorare.

Nepotii mei,gemeni,ar fi implinit 24 de ani de Craciun.Unul dintre ei a murit acum 5 ani si celalalt acum 4 luni...

[/color]

of....ma amuzase atit de tare tortul tau de Craciun cu mosul intrat direct prin zid...si apoi am citit despre torturile "gemene"... :tongue3: imi pare foarte rau!

delioara,mie imi place f mult tortul,eu nu am curaj si nici mina sa lucrez cu frisca.

Fetelor,felicitari,frumoase torturi!

Mona,tare ideea cu mosu prins in horn!

Am facut si eu cateva torturi pentru Craciun

-blat simplu si crema vanilie-unul cu pasta de zahar,unul cu frisca

190_fc1598673bc3e1019d43d829e76afdb5_thumb.jpg

190_90d631de026180dae651b65b79fb3167_thumb.jpg