Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

Featured Replies

LA MULTI ANI! tuturor!Sa aveti parte numai de bucurii si de sanatate multa!Monadecoratiile sunt din lapte praf si am facut un buchetel si cu brad natural pe care l-am aplicat pe tort.Iti pun o poza cu detaliu .La interior blat simplu pandispan,mousse de piersici si de fistic din retetele Dorei ,careia ii multumesc tare mult!

455_f31d01f0f372188abb52f57fbe2715d9_thumb.jpg

455_453949da97099c0e5796fddc5a79f9c5_thumb.jpg

Acum va prezint tortul de Revelion si de Sf.Vasile.Blat simplu pandispan insiropat cu compot de visine si cu visinata,crema de ciocolata si mousse de visine.Deasupra am facut in premiera glazura de ciocolata a Adrianei(oglinda);aveam emotii ca nu o sa-mi iasa dar am reusit in final;decoratiile de deasupra sunt din lapte praf iar pe lateral am facut figurine din ciocolata alba si neagra.Va pup,numai bine!

455_6f57644b0e3229e34bd69156aea58ca7_thumb.jpg

455_bf1582196d3cf8ccba7acf0d56a7c38a_thumb.jpg

455_48bdab643c2b7dd8395ad6e0d6d16eba_thumb.jpg

Gabrenia, torurile ca torturile frumoase nu zic nu insa farfuriile acelea cu maci m-au dat gata! De unde le-ai luat? Din ro cumva? Sunt fan maci, am suport de bomboane pe 3 etaje si uscator de tacamuri, farfurii inca nu, sunt pe lista la fel ca un serviciu de cafea. Numai sa le gasesc! =))
Gabrenia, torurile ca torturile frumoase nu zic nu insa farfuriile acelea cu maci m-au dat gata! De unde le-ai luat? Din ro cumva? Sunt fan maci, am suport de bomboane pe 3 etaje si uscator de tacamuri, farfurii inca nu, sunt pe lista la fel ca un serviciu de cafea. Numai sa le gasesc! :((

Buna,Gloxi!Si LA multi ani!Ma bucur ca ti-au placut farfuriile cu maci;da,sunt romanesti ;le-am primit la nunta de la o foarte buna prietena.Stia ca florile mele preferate sunt macii si mi-a gasit acest serviciu de 6 pers.de aici de la noi din Braila.Mai am cescute de cafea,cani si alte farfurii,dar nu tot asa de frumoase ca acestea;ce mai ,si eu sunt fan absolut maci si ma bucur ca si tie iti plac! =)) hai ca m-am dus sa vad ce scrie pe spate:APULUM Fine porcelaine ;poate te ajuta cu ceva sa gasesti si tu,te pup,numai bine! :)

La multi ani şi felicitari pentru minunatele torturi realizate !

Am o rugaminte mare! Aş face un tort iepuras si mi-ar trebui niste poze pentru inspiratie şi cine ştie, poate si un link de realizare pas-cu pas- ! :(

Va multumesc ! :(

Multumesc frumos de raspuns, doar ca eu as dori sa fac un iepuras ...sculptat, cit mai real...nu stiu cit de bine mi-ar reusi, dar as vrea sa incerc ! Si mai am o intrebare, ce parere aveti, cum ar fi mai ....real, imbracat in frisca si acoperit cu cocos (asa am vazut pe youtube),imbracat in pasta de zahar sau.. alta varianta ?

vrabiuta, am gasit si tiparul pentru cel de-al doilea tot

316_9befe128ccf1d47992a6cd7fcc59f6ca_thumb.jpg

am uitat sa specific, torturile le am de pe kuharka;

Buna seara fetele, acum am terminat doua tortulete pentru miine, pentru doi gemanasi ce vor implini miine 3 ani.Sper sa se recunoasca personajele :oops:

Inauntru au blat negresa,crema de iaurt si frisca a Gloxiniei :love3: ,la care am adaugat cubulete de ciocolata Milka in tortul cu McQueen si portocale si kiwi taiate cubulete in tortul cu Minnie Mouse.

Va cer ingaduinta,sunt primele mele incercari de personaje din desene animate/filme pt copii.

http://i206.photobucket.com/albums/bb122/mamistef/Torturi/DSC00330.jpg http://i206.photobucket.com/albums/bb122/mamistef/Torturi/DSC00331.jpg

[color=#808000][b]Felicitari tuturor fetelor pt torturile noi postate!!!! Sunteti minunate dragelor!!! :D

Va doresc un 2010 plin de fericire, bucurii, multa sanatate si toate realizarile dorite!!!

LA MULTI ANI!!!![/b][/color]

Wow ce faine torturi ati facut. Vrabiuta cel albastru m-a dat gata! daniela si

Eu vin cu un tort de Revelion si de ziua unei colege 2 in 1 cum ar veni. Sper sa o impresionez nitel mai ales ca nu stie de el, fiind un tort surpriza. :D

[color=#808000][b]Oti te tzuc :D :D de nu te vezi pentru ideea asta de tort....SUPERBA!!! :D

De tort nu mai zic!!!![/b][/color]

[color=#808000][b]Hai sa va arat si eu unul din ultimele mele torturi....prestat dupa reteta de aici...

De data aceasta l-am intitulat Tort FERICILINA...

vi-l dedic cu drag tuturor si sa fie de bun augur :D :D [/b][/color]

68_ea1e41901e9283861a3b1f984e803077_thumb.jpg

68_6a265c58638dbf8729a2e1d14f7da5de_thumb.jpg

68_c47704f2b35b2eff7a5e27ca4983f5e5_thumb.jpg

Dora,e fantastic,ma minunez de fiecare data de creatiile tale,ai un talent deosebit.Am si eu o curiozitate:cat timp iti ia sa faci un aranjament floral?Cat despre reteta,cu italiana mea de balta,n-am inteles ingredientele(le-ai scris in romana pe undeva?),nu stiu nici prosecco ce e,iar uimirea e si mai mare la rezultatul final:cum ai reusit sa faci tortul rotund,intr-o tava patrata?

Mamistef-imi plac torturile tale,sunt f. reusite.

Felicitari tuturor pt. creatii si efortul depus si La multi ani si un an prosper cu multa sanatate !

Dora,e fantastic,ma minunez de fiecare data de creatiile tale,ai un talent deosebit.Am si eu o curiozitate:cat timp iti ia sa faci un aranjament floral?Cat despre reteta,cu italiana mea de balta,n-am inteles ingredientele(le-ai scris in romana pe undeva?),nu stiu nici prosecco ce e,iar uimirea e si mai mare la rezultatul final:cum ai reusit sa faci tortul rotund,intr-o tava patrata?

[color=#808000][b]Ortansa draga mea hai sa-ti raspund pe rand...pe blogul meu reteta e scrisa si-n romana...dar nu stiu ce are de nu se vede...

Deci daca vrei sa vezi si ingredientele in romana trebuie sa setezi tot textul respectiv...de sub ingrediente :violent6:

tortul l-am expus si pe culinar....tot Tort Viola se intituleaza...la Retete in imagini...si acolo am explicat ca din tava dreptunghiulara am taiat un rotund i-am pus un blat rotund sus si l-am transformat in tort :headbang:

Pt un aranjament floral depinde cat de repede te misti...cateva ore pt a forma florile (depinde cate faci)...cel putin 48ore ca sa se usuce bine....apoi iar vreo 2-3 ore sa le legi in buchet etc...[/b][/color]

[color=#808000][b]Ortansa draga mea hai sa-ti raspund pe rand...pe blogul meu reteta e scrisa si-n romana...dar nu stiu ce are de nu se vede...

Deci daca vrei sa vezi si ingredientele in romana trebuie sa setezi tot textul respectiv...de sub ingrediente :violent6:

tortul l-am expus si pe culinar....tot Tort Viola se intituleaza...la Retete in imagini[u]...si acolo am explicat ca din tava dreptunghiulara am taiat un rotund i-am pus un blat rotund sus si l-am transformat in tort :headbang: [/u]

Pt un aranjament floral depinde cat de repede te misti...cateva ore pt a forma florile (depinde cate faci)...cel putin 48ore ca sa se usuce bine....apoi iar vreo 2-3 ore sa le legi in buchet etc...[/b][/color]

sa stii ca atata m-am gandit si mi-am rasucit mintea ca pana la urma la explicatia asta am ajuns si eu ca fiind singura posibila.acum m-am prins ,orice prajitura/tort bagat sub/intre 1-2 straturi de blat rezulta un tort impecabil:-).bravos,ma duc sa vad si explicatiunile pe forum:-)

La multi ani cu sanatate! :scratch: Ma bucur ca v-am (re) gasit.!(ii multumesc "danezei" pe aceasta cale)sunt noua pe acest forum si... ,si mai noua in arta culinara,deci, DA vreau sa invat.Cred ca m-am inscris la "cursul" perfect. :scratch:

stiu ca sunteti niste fete grozave si nu o sa radeti ( prea tare :scratch: de torturile mele

de craciun, tort krant - reteta laura_lala:

383_151bb2c6ec9ebf3a8684f845bee2a39b_thumb.jpg

pt. revelion, tort frisca+fructe:

383_24372ecd700c33fdd8be6270af846331_thumb.jpg

aseara, Tort Dobos - reteta KikenHana:

383_7ee70f8cbb5f4421affe840c1502012c_thumb.jpg

383_ef23d2a9783f6976942eb634326b9a66_thumb.jpg

torturile sunt facute pt noi, asa ca sunt decorate pt a fi mancate :scratch: fara sa ne incurcam in elemente de decor

dobosu e montat pe tava de pizza in care am copt foile, neavand la indemana un platou atat de mare :scratch:

iar orhideele primite erau pe duca asa ca le-am dat o ultima intrebuintare nobila.