November 29, 200916 yr comment_2495 Multu' de reteta Cu multa placere.Mamistef, bine (ca) ai venit, cu torturi cu tot, o parte le stiam, o parte sunt noi si ff frumoase. As vrea sa ajung si eu sa lucrez asa de ingrijit, imi cam lipseste practica, ce e drept.Intrebare, pentru toate fetele: cum va ies culorile asa de intense (verde, rosu)? Le pictati cumva? Am incercat sa colorez atat pasta din marshmallows, cat si cea de zahar cu geluri de la Wilton si tot ce a iesit e cam asa(alb, rosu-roz, verde, galbenul pal si albastru sunt pasta de zahar, restul sunt marshmallows). Report
November 29, 200916 yr comment_2502 Ramo,"doamne" era folosit cu schepsis Nici gind sa fac referire la virsta sau la starea civila De altfel nici nu ma intereseaza virsta fetelor,e mai bine sa fim toate asa, etern tinere virtual Delioara,multumesc de primire sa stii ca eu pun colorant in functie de cit de intensa vreau culoarea,probabil folosesc destul de mult,nu stiu,iau cu o scobitoare si tot adaug,apoi framint pina se incorporeaza complet in pasta si vad daca mai e nevoie sau nu.Nu stiu ce sa spun, mi-as dori fff mult sa aflu cum se foloseste corect colorantul atunci cind se picteaza.Ramo, pot sa te rog sa im explici si mie "ca la prosti" cum diluezi exact colorantul ca sa pictezi? Stiu ca ai spus ca il diluezi cu un pic de alcool si mai ales cu esenta de migdale pe baza de alcool(scuza-ma daca incurc lucrurile),insa as vrea sa stiu cum anume faci.Adica: pui un pic de colorant in ceva,adaugi un pic de esenta,amesteci si de acolo iei cu pensonul? ca la culorile de pictura de la scoala?Pentru ca eu puneam un pic de coniac Alexandrion intr-o cescuta,inmuiam pensonul acolo,apoi luam un pic de colorant direct din cutiuta lui,dar nu mi se pare ok asa, culoarea iese in valuri si totul iese prea....ud,nu imi place cum si in cit timp se usuca.Te rog mult lumineaza-ma :oops: Report
November 29, 200916 yr Author comment_2543 Multu' de reteta Cu multa placere.Mamistef, bine (ca) ai venit, cu torturi cu tot, o parte le stiam, o parte sunt noi si ff frumoase. As vrea sa ajung si eu sa lucrez asa de ingrijit, imi cam lipseste practica, ce e drept.Intrebare, pentru toate fetele: cum va ies culorile asa de intense (verde, rosu)? Le pictati cumva? Am incercat sa colorez atat pasta din marshmallows, cat si cea de zahar cu geluri de la Wilton si tot ce a iesit e cam asa(alb, rosu-roz, verde, galbenul pal si albastru sunt pasta de zahar, restul sunt marshmallows). Pentru rosu intens si negru eu pictez, pentru celelalte culori, adaug culoare pana ajung unde vreau Report
November 29, 200916 yr Author comment_2549 Ramo,"doamne" era folosit cu schepsis Nici gind sa fac referire la virsta sau la starea civila De altfel nici nu ma intereseaza virsta fetelor,e mai bine sa fim toate asa, etern tinere virtual Delioara,multumesc de primire sa stii ca eu pun colorant in functie de cit de intensa vreau culoarea,probabil folosesc destul de mult,nu stiu,iau cu o scobitoare si tot adaug,apoi framint pina se incorporeaza complet in pasta si vad daca mai e nevoie sau nu.Nu stiu ce sa spun, mi-as dori fff mult sa aflu cum se foloseste corect colorantul atunci cind se picteaza.Ramo, pot sa te rog sa im explici si mie "ca la prosti" cum diluezi exact colorantul ca sa pictezi? Stiu ca ai spus ca il diluezi cu un pic de alcool si mai ales cu esenta de migdale pe baza de alcool(scuza-ma daca incurc lucrurile),insa as vrea sa stiu cum anume faci.Adica: pui un pic de colorant in ceva,adaugi un pic de esenta,amesteci si de acolo iei cu pensonul? ca la culorile de pictura de la scoala?Pentru ca eu puneam un pic de coniac Alexandrion intr-o cescuta,inmuiam pensonul acolo,apoi luam un pic de colorant direct din cutiuta lui,dar nu mi se pare ok asa, culoarea iese in valuri si totul iese prea....ud,nu imi place cum si in cit timp se usuca.Te rog mult lumineaza-ma :oops:Hai mamistef ca ziceam si io asa de starea care mi-o da aceast statut nu ma gandeam ca m-ai facut baba )) ca io nici la 70 de ani nu oi fi baba, ioi tot FATA m-oi considera Ok, eu cu esenta de migdale pe baza de alcool pictez. Pun intr-o cescutza esenta, dar nu mult, cat un capac de sticla sa zic asa si pun vre-o 2 pensule bune de colorant in ea, amestec bine pana devine ca o pasta, daca e prea lichida, mai adaug colorant, Cand pictez dau in toate partile cu pensula si ultimele 2 ture sunt date frumos de jos in sus si de la stanga la dreapta, asa nu imi raman urme. E drept ca de multe ori dau si eu tortul umed ca nu apuca sa se usuce, dar eu le zic clientilor ca le pictez asa ca stiu la ce sa se astepte.Oricum nu sunt asa ude incat sa curga culoarea de pe ele, cum ziceam eu fac culoarea destul de "groasa" si nu se scurge deloc ... Mai am si cativa coloranti praf (putini ce-i drept) si cu aceeia mai "pictez" torturile si sunt uscate si uniforme. Cu colorant praf ii perfect sa pictezi in negru, am avut 2 dar miciii si nu mai am Daca aveti neamuri sau prieteni prin State e cea mai buna achizitie pe care v-o puteti lua de acolo Report
November 29, 200916 yr comment_2578 Ah,ce bine ca m-am lamurit!!Multumesc mult de tot pentu explicatie,Ramo!!!data viitoare asa voi face! Report
November 29, 200916 yr comment_2597 [color=#8040BF]Mamistef,foarte frumoase torturi,felicitari Ramo te rog de maine sa-mi spui d-na Mona sau ma rog...aproape "d-na Mona" [/color] Report
November 29, 200916 yr Author comment_2649 Ah,ce bine ca m-am lamurit!!Multumesc mult de tot pentu explicatie,Ramo!!!data viitoare asa voi face! Cu placere, sper sa-ti iasa Report
November 29, 200916 yr Author comment_2651 [color=#8040BF]Mamistef,foarte frumoase torturi,felicitari Ramo te rog de maine sa-mi spui d-na Mona sau ma rog...aproape "d-na Mona" [/color] Ok Doamna Mona, dar numai daca ai varsta incepand cu 6, ziceam de 40 de ani ca eu atunci o vedeam pe mami o doamna, pana atunci a fost mami si atat Hai tu Mona ca nu am vrut sa jignesc pe nimeni, ziceam si io ca in ciuda varstei si a copiilor eu tot pustioaica ma simt si cred ca si tu, nu? Report
November 30, 200916 yr comment_2732 [color=#8000BF]Ramooo , ,cine a zis ceva de jignit? Glumeam !Si absolut ca ma simt tanara !Cum as putea fi altfel, cu un copil de 4 ani? [/color] Report
November 30, 200916 yr comment_2733 [color=#8000BF]Azi ,draga si scumpa mea fetita,implineste 4 ani.Am sarbatorit-o ieri cu copiii .Dupa luuungi negocieri asupra temelor ,i-am facut trei tortulete. [/color] http://img197.imageshack.us/img197/4518/img4954h.jpg http://img686.imageshack.us/img686/2320/img4966.jpg http://img6.imageshack.us/img6/9739/img4974ri.jpg [color=#8000BF]Si aici,Alba ca zapada cu piticii,la care nu va spun cat am muncit Am fost in Carrefour,am stat la coada la casa etc [/color] http://img682.imageshack.us/img682/1623/img4980r.jpg Report
November 30, 200916 yr Author comment_2771 Wow Mona, La multi ani lui Patricia, sa creasca mare si sa fie sanatoasa. Tie felicitari pentru munca depusa, sunt superbe torturile. Alba ca azapada e perfecta, ce fain i-ai facut manecile ... caleasca la fel e splendida, iar poneyi chiar ti-au iesit bine, vezi ca nu aveai de ce te speria?Felicitari si inca o data LA MULTI ANI Report
November 30, 200916 yr Author comment_2772 Vin si eu cu albinutza de care va ziceame facuta din crema diplomat si blat de cioco. Dupa ce s-a intarit am sculptat-o, iar capul nu e comestibil, e din polistiren Imbracata in pasta de zahar Report
November 30, 200916 yr Author comment_2773 si mai am un aparat foto pe care vreau sa vi-l arat. Pacat ca nu am eu un aparat bun care sa-l scaoata tortul asa cum e in realitate. Parea atat de real ... crema de cioco + vanilie, imbracat in pasta de zahar pictata Report
November 30, 200916 yr comment_2780 Mona....ce ne facem cu copiii astia?! Si piciul meu vrea,pana acum,vreo 4 torturi,si pana in ianuarie mai este.Poate gasesc o cale de negociere pana la urma.Torturile sunt super,Alba-ca-zapada m-a fermecat!La multi ani Patriciei,sa creasca mare si sanatoasa! Ramo..amandoua sunt super,dar canon-ul e wowwwwww! Report
November 30, 200916 yr comment_2792 Moama, faine torturi!Canonul imi aduce aminte de niste torturi facute de o rusoaica din St. Petersburg, daca nu ma insel, incredibil de reale!La multi ani Patriciei si sper ca s-a bucurat de torturile, pe care cum ziceam mai devreme, le asteptam. Report
November 30, 200916 yr comment_2797 eu chiar nu-mi doream sa deranjez sau sa fac mishto de cineva.Pentru mine apelativul "doamna" are un cu totul si cu totul alt sens decit acela de tanti grasa, trecuta,cu bigudiuri in cap.Imi pare foarte rau ca nu s-a inteles ce-am vrut sa spun Minunate torturi, mai ales aparatul foto ma uimeste, pare atit de real!!! circula la un moment dat un mail cu torturi rusesti smechere,unde aproape ca nu-ti dadeai seama daca sunt chiar torturi sau obiectele reprezentate.Pare de-acolo Canon-ul Mon@,la multi ani fetitei! Alba ca zapada e grozava,la fel si tortul-caleasca!!! Report
November 30, 200916 yr comment_2798 Delioara,sa stii ca nu vazusem mesajul tau cind am zis si eu despre torturile rusesti ) deci...gind la gind cu bucurie Report
November 30, 200916 yr comment_2802 Vin si eu cu albinutza de care va ziceame facuta din crema diplomat si blat de cioco. Dupa ce s-a intarit am sculptat-o, iar capul nu e comestibil, e din polistiren Imbracata in pasta de zahar Imi permit sa iti dau o idee, sper ca nu te superi,....incearca sa faci din salam de biscuiti, ceva mai tare decat de obicei, partile care nu le poti face cu blat si crema, si apoi le imbraci in pasta de zahar sau ce vrei tu si asa sunt si comestibile.....mi se pare pacat sa nu poti manca tot tortul Report
November 30, 200916 yr comment_2807 Vin si eu cu albinutza de care va ziceame facuta din crema diplomat si blat de cioco. Dupa ce s-a intarit am sculptat-o, iar capul nu e comestibil, e din polistiren Imbracata in pasta de zahar Imi permit sa iti dau o idee, sper ca nu te superi,....incearca sa faci din salam de biscuiti, ceva mai tare decat de obicei, partile care nu le poti face cu blat si crema, si apoi le imbraci in pasta de zahar sau ce vrei tu si asa sunt si comestibile.....mi se pare pacat sa nu poti manca tot tortul [color=#8000BF]Ana,de idei nu se supara nimeni.Dar in cazul albinutei lui Ramo,nu mergea salam de biscuiti pt ca iesea prea greu si nu statea suspendat . ...ma duc sa-mi fac cafea si revin [/color] Report
November 30, 200916 yr comment_2820 Wooow! Mona, Ramo, superbe torturile voastre!Mona, La multi ani Patriciei! Poti sa imi spui cat ai da pe pitici? I-ai luat separat sau impreuna cu Alba ca Zapada? Sunt curioasa daca s-ar putea lua mulaj dupa ei Ramo, canonu m-a dat pe spate! Stii, de data asta ti-a iesit mult mai bine ca celalalt Caci eu stiu ca ai mai facut un aparat foto :mrgreen: Report
November 30, 200916 yr comment_2825 Wow Mona, La multi ani lui Patricia, sa creasca mare si sa fie sanatoasa. Tie felicitari pentru munca depusa, sunt superbe torturile. Alba ca azapada e perfecta, ce fain i-ai facut manecile ... caleasca la fel e splendida, iar poneyi chiar ti-au iesit bine, vezi ca nu aveai de ce te speria?Felicitari si inca o data LA MULTI ANI Multumesc draguto !Poneii mi-au dat batai ce cap pt ca nu stateau din cauza greutatii . I-am proptit...le-am pus trei scobitori,dar in final tot s-au lasat putin.Maneca am facut-o dintr-o bila de pasta ,pe care am presat-o/lipit-o de mana papusii. :floare Mona....ce ne facem cu copiii astia?! Si piciul meu vrea,pana acum,vreo 4 torturi,si pana in ianuarie mai este.Poate gasesc o cale de negociere pana la urma.Torturile sunt super,Alba-ca-zapada m-a fermecat!La multi ani Patriciei,sa creasca mare si sanatoasa! Multumesc Mimisor. Si spor la negocieri Report
November 30, 200916 yr comment_2826 eu chiar nu-mi doream sa deranjez sau sa fac mishto de cineva.Pentru mine apelativul "doamna" are un cu totul si cu totul alt sens decit acela de tanti grasa, trecuta,cu bigudiuri in cap.Imi pare foarte rau ca nu s-a inteles ce-am vrut sa spun Mon@,la multi ani fetitei! Alba ca zapada e grozava,la fel si tortul-caleasca!!! [color=#8000BF]Alooo !Cine s-a suparat ??????? mersi pt urari[/color] Report
November 30, 200916 yr comment_2827 Wooow! Mona, Ramo, superbe torturile voastre!Mona, La multi ani Patriciei! Poti sa imi spui cat ai da pe pitici? I-ai luat separat sau impreuna cu Alba ca Zapada? Sunt curioasa daca s-ar putea lua mulaj dupa ei : [color=#8000BF]Multumesc ,Gloxi Au costat 26 de roni. si setul o are si pe Alba ca zapada .Despre mulaj nu stiu ce sa-ti spun ca nu ma pricep dar ei sunt cam micuti ...aproximativ 2,5 cm. Pitici,de ! Stella,Delioara Si o sectiune:Mousse de cioco amaruie,visine si tiramisu Si nu in ultimul rand,pasta de zahar a Adrianei [/color] http://img682.imageshack.us/img682/1724/picture083su.jpg Report
November 30, 200916 yr comment_2982 Tort care l-am avut acum 2 ani de ziua mea.Blat pandispan , gem de capsuni si buttercream, invelit in pasta de zahar.Tortul a fost facut pe vremea cand locuiam in Anglia si combinatia de pandispan si buttercream cu un strat subtire de gem este favoritul lor. http://i305.photobucket.com/albums/nn225/MayanMistica/Cakes/DSC01843.jpg http://i305.photobucket.com/albums/nn225/MayanMistica/Cakes/DSC01842.jpg Report