Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Astazi, ziua mea este mai frumoasa

Featured Replies

Veste proasta, toate butoanele se topesc. Mi-a spus mesterul care a venit sa repare aprinderea electrica. Are si omul la fel si si-a luat si duamna ma-sa! Dupa ce l-a balacarit ca i s-au topit butoanele, i s-au topit si ei.

Ai garantie si le inlocuiesc, dar sa nu te enervezi, nu merita, vine omul, le schimba!

Daca faci gratar simplu, sau gratinezi ceva, nu e pericol, daca pui un pui la rotisor, o sa-mi dai dreptate. Eu am inceput sa ma inteleg cu el, adica prajesc paine sau gratinez fara sa pun tava, ca am invatat in cat timp se stinge flacara.

Trebuie sa te inveti cu el, atat!

Eu mai fac o nesimtire, deschid cuptorul cam la 3 minute,cand e pe grill il inchid inapoi, asa nu se prinde ca n-am tavita, ca se ventileaza.

La al meu inca rezista butoanele....

O fi dupa noroc, eu zic ce mi-a zis omul cand l-am chemat la reparatii ca nu se mai aprindea cuptorul! Oricum daca vreti poza va ofer sambata.

De ce zic dupa noroc, ca eu mi-am luat ultima gioarsa cu ultimii banii si mi-a fost fidel, clar e chestie de cum a fost respectata indicatia de fabricatie.

O fi dupa noroc, eu zic ce mi-a zis omul cand l-am chemat la reparatii ca nu se mai aprindea cuptorul! Oricum daca vreti poza va ofer sambata.

De ce zic dupa noroc, ca eu mi-am luat ultima gioarsa cu ultimii banii si mi-a fost fidel, clar e chestie de cum a fost respectata indicatia de fabricatie.

Depinde mult de materialele folosite, dar si de presiunea gazelor. Mie mi-a zis nenea ca mi-ar trebui regulator de presiune. Dar, botoanele inca rezista, asa ca.. mai astept si eu. :rolleyes: Desi, chipurile, ar scadea consumul de gaze.... oi vedea daca pun candva aparat de ala ori ba!

Ei, venii si eu de la cel contzert....sper ca casa Geany s-a mai linistit, asteptand mesterul instalator sa puna *bestia* in functie.

Geaninooooo mai tre sa iesi la inaintare cu galosii :toothy9; si dupa aia te apuci de cozonacit si aleea alea.

Pupaciuni la toate *Moasele Craciun* care alaturi de Patru&sefa lui au pus tara la cale.

Alina, draga mea, ma bucur tare de bucuria ta , si sa dea DD sa ai tot mai multe bucurii in jurul tau si in familia ta.

Drum bun spre RO, si Sarbatori fericite.

Alpha, spor la asamblarea tortului.

Predau legatura, ma duc sa ma culc ca-s chiauna :rolleyes:

De ala ne-a spus si noua ca ne trebuie, dar cum sa vezi ca dupa ce l-a scarmanat el nitel, nu a mai topit!

Geany, nu se scot butoanele, ca la aragazele nationale, pe care le aveam pe vremea lu' Ceasca?

Hm...citeste cu atentie carticica, inainte de a da drumul la rotisor.

Geany, nu se scot butoanele, ca la aragazele nationale, pe care le aveam pe vremea lu' Ceasca?

Hm...citeste cu atentie carticica, inainte de a da drumul la rotisor.

Ba se scot!

Numai ca, in cazul ei.... cu un bub atoate-cunoscator si cu chef de boroboate.... e cam riscant. Risca sa piarda butonul, arcul.... :rolleyes:

Geany, dar tu chiar ai fost cuminte anul acesta! Daca "Mosi Craciunii" s-au gandit la tine cu o asa surpriza!

Sa-l stapanitzi sanatosi, voiosi, sa faci cat mai multe, cat mai multe bunatati!

Si ma inclin pana la pamant in fatza unor asa "Mosi Craciuni"! :rolleyes: :toothy9; :beer2:

Si uite ti-am trimis si un ajutor de bucatar, sa nu zici tu ca nu ma gandesc la tine!

post-88-13559005911968_thumb.jpg

Laponel,cum zicea si Zerda cred ca se pot schimba daca se topesc,dar zau nu-mi mai arde de rotisat nimik daca e vorba pe asa :rolleyes:

Giorgi multumesc de ajutor(desi cu bub' am cu varf si indesat :toothy9; )

Sarbatori fericite si voua!

Mai eu am zis ce-am patit eu cu un pui, de peste un kil. Daca rotisezi, pulpe de pui, sau cotlete de porc, sau altceva mai mic este ok! Sau ca la rotiserie, desfaci puiul in 4 si se face mai repede!

Sau puisori din aia coquelet, sau de tara daca ai de unde!

Iar grilul eu il folosesc la greu, imi place cum face carnea si tot curge in tava in care pui apa, nu se face fum deloc!

Si eu am motiv personal de saltat si de bucurat.

Mama mea a avut un accident,a cazut de pe scara in timp ce punea ornamente de Craciun, a suferit o operatie la coloana insa de azi e acasa, deja a aruncat pijamalele si de zbuciumati ce sunt , cica se pregatesc de sarbatori, sa taie, sa scoata, sa faca diverse culinare,sa se duca dupa brad ...ca astia ai mei nu se pot uita linistiti la Tv. Maica-mea abia invata sa mearga, poate sa faca 20 de metri, ca un copil dar ei ii trebuie casa ornata, miros de bucate, trei iezi cucuieti.

S-au ferit o saptamana sa nu cumva sa aflu, dupa operatie mi-au dat acces la informatie, apoi mari emotii cu externarea si drumurile de la Iasi ca-s toate blocate si abia acum, au ajuns acasa cu bine (mama si tata care s-a dus dupa ea) insa parca vad ca se cocoatza, se indoaie, se zdruncina, framanta....Ufff, as sta cu gura pe ei si sincera sa fiu, eu i-as seda, le-as da calmante sa stea linistiti si cuminti.

Alina si Floricica, voi aveti suflete mari, de-aia "patiti"bucurii! Ma bucur si eu pentru voi, ca m-ati emotionat! Fug, sa nu plang!Pupiiicciiiii!

Alina si Floricica, voi aveti suflete mari, de-aia "patiti"bucurii! Ma bucur si eu pentru voi, ca m-ati emotionat! Fug, sa nu plang!Pupiiicciiiii!

Multumesc. Vezi sa nu se zdruncine nici maica-ta ca eu abia acum am invatat cat de fragila e sanatatea. Dar cu incapatanatii n-ai ce face, n-ai cum sa le schimbi naravul.

Urarea mea e sa fiti sanatosi ,dragilor!

Sanatate mamei tale Floricico,stai cu gura pe ei, ca nu sunt deloc linistiti, mama s-a urcat dupa operatie pe cada, si acolo a ramas pana am coborat-o eu! Cred ca o fi stat asa vreo 10 minute!
Floricica, sanatate multa mamitzei tale si exact sa stai cu gura pe ea sa fie mai potolita, cu varsta ajung de se poarta ca niste copii, eu sunt patzita!

Si eu am motiv personal de saltat si de bucurat.

Mama mea a avut un accident,a cazut de pe scara in timp ce punea ornamente de Craciun, a suferit o operatie la coloana insa de azi e acasa, deja a aruncat pijamalele si de zbuciumati ce sunt , cica se pregatesc de sarbatori, sa taie, sa scoata, sa faca diverse culinare,sa se duca dupa brad ...ca astia ai mei nu se pot uita linistiti la Tv. Maica-mea abia invata sa mearga, poate sa faca 20 de metri, ca un copil dar ei ii trebuie casa ornata, miros de bucate, trei iezi cucuieti.

S-au ferit o saptamana sa nu cumva sa aflu, dupa operatie mi-au dat acces la informatie, apoi mari emotii cu externarea si drumurile de la Iasi ca-s toate blocate si abia acum, au ajuns acasa cu bine (mama si tata care s-a dus dupa ea) insa parca vad ca se cocoatza, se indoaie, se zdruncina, framanta....Ufff, as sta cu gura pe ei si sincera sa fiu, eu i-as seda, le-as da calmante sa stea linistiti si cuminti.

Multa sanatate mamicii tale! :blob8: Si sa ne dai numai vesti bune!

Sanatate mamei tale Floricico,stai cu gura pe ei, ca nu sunt deloc linistiti, mama s-a urcat dupa operatie pe cada, si acolo a ramas pana am coborat-o eu! Cred ca o fi stat asa vreo 10 minute!

Multumesc mult. Pai si eu pentru lucrurile astea marunte imi fac mai multe griji acum.

Cand era in spital era sub observatie, nu se cocotza, nu urca, nu ridica oale, nu se apleca...acuma ce ma fac, cum o invat eu sa stea potolita daca nu-i firea ei?

Hai, asta a fost un accident, ne-o ajutat Dumnezeu de a fost bine, dar recuperarea depinde numai de caracterul ei. Ea-mi zice mie" Da, draga, da, stiu puiut, n-o sa fac, nu", eu o instruiesc, ea cica .."da' vaiii, nu, dar taiem un tzap"..io urlu din Canada " pai acum de tzap va arde?", ea cica" pai eu numai ma uit din pat si dau directive"...asta sa i-o spuna lu' mutu' ca parca o vad ca nu poate sa stea linistita si or sa isi ridice tensiunea ambii parinti pe principiul "tu nu stii, las' ca-ti arat eu".

fLORICICA AI GRIJA SI STAI cu gura pe mama ta....ca nabadaioasa este

PS imi dau seama ce anapoda este sa scriu mereu de pe alt calculator...tableta nu mai are baterie si 'snurul' e ...acasa:(

Multumesc tuturor pentru gandurile bune, eu stau cu telefonul pe ei, ii sondez in permanenta. Mi-a fost foarte greu pentru ca eu am aflat intamplator la o saptamana dupa accident. Ei au evitat sa spuna si apropriatilor ca nu cumva sa aflu eu prin internet.

Voi ati facut cadourile impreuna de Craciun, eu am trimis niste bani pe numele mamei mele cu intentia specifica sa cumpere pijamale pentru persoanele fara apartinatori din spitalul unde lucreaza. Nu reuseam sa dau de ea si tatal meu evita sa ma anunte de accident. Dupa mari lamuriri, tras de limba, amanari, abia dupa operatie m-a informat de accident si de-atunci sunt calare pe cartelele de telefon. Am monitorizat situatia cam la 4-6 ore, mai putn pe timp de noapte.

Acum totul e bine, depinde doar de ea sa nu se zbuciume si sa se refaca corect.

Asa as da iarna asta de la mine, canadeza, de 7 grade pe greutatile din Moldova! Eu de 9 ani is aici dar nameti asa cum sunt acasa anul asta si anul trecut n-am pomenit in toti anii astia. Si cica " te-ai dus in Canada, la frigul ala, saraca de tine"...Ufff!
Floricica,sanatate mamei tale si sper sa te asculte,sa nu mai faca vreo nazbatie,dar stim toti cum sunt parintii nostrii,la fel ca noi,de altfel :blob8:
Floricica, sanatate mamei tale! sa se faca bine cat mai repede https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/floare.gif

Floricica,sanatate mamei tale si sper sa te asculte,sa nu mai faca vreo nazbatie,dar stim toti cum sunt parintii nostrii,la fel ca noi,de altfel :blob8:

Multumsc. Stii ca mai am inca petunele pe balcon? Le-am facut poza acum cateva saptamani cu gandul la tine si pentru ca nu se lasa duse le-am pus instalatia de Craciun in cap. Pardon, n-am avut incotro. Si acum am bobocei roz, sa fie sanatosi.

Io nu stiu cum sa imi cresc parintii si sa-i domesticesc.

Floricica, sanatate mamei tale! sa se faca bine cat mai repede https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/floare.gif

Multumesc, daca as sti cum sa imblanzesc, domesticesc, linistesc parintii mei zbuciumatici as fi si eu linistita. Pana in ianuarie stau cu emotii, ca ridica oale, framanta, se zdruncina, se urca, se indoaie...Dupa ce-or trece sarbatorile poate ma linistesc si eu. Pana atunci monitorizez si "ii disper" cu telefoanele.

O spun cu drag, si cu multa multa bucurie ca sunt bine, sanatosi acasa dar si cu emotii ca sa nu cumva sa exagereze.

Floricica mea draga! :blob8: multa sanatate mamicutei tale si refacere grabnica!imi imaginez prin ce spaima si prin ce emotii ai trecut :read2: draga de tine!

Bine ca acum e bine!

Sarbatori fericite!