Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Astazi, ziua mea este mai frumoasa

Featured Replies

N-am apucat sa citesc tot pentru ca fac foile pentru tort, dar mi-au dat lacrimile la cat am citit. Geany draga, sa-l folosesti sanatoasa si sa le faci toate bunatatile din lume dragilor tai!

Doamnelor si Peter, aplauze furtunoase! Jos palaria! Foarte frumos! nu am cuvinte

Sarbatori fericite!

N-am apucat sa citesc tot pentru ca fac foile pentru tort, dar mi-au dat lacrimile la cat am citit. Geany draga, sa-l folosesti sanatoasa si sa le faci toate bunatatile din lume dragilor tai!

Doamnelor si Peter, aplauze furtunoase! Jos palaria! Foarte frumos! nu am cuvinte

Sarbatori fericite!

La fel iti doresc si tie draga Alph'(intradevar am cam acaparat multe pagini aici :pupic: )

Deabea astept sa vad tortul,ce fel il faci?! :hug:

Sarbatori fericite! :lol:

Da!! deabea astept sa-l pun la treaba! :pupic: sper sa mi-l monteze cat mai curand si sa fac cozonacii si sarmalutele de craciun!

Nu stiu cum sa folosesc grilul! :hug: da vad io'!

Multumesc tuturor!! :lol:

Bre, da' parca are si carticica de instructiuni. Baga nasu' si pe-acolo, ca sa nu faci vreo boroboata, da? :lol: Sa-l folosesti cu maaaare placere si sa ne incanti si pe noi cu preparatele pregatite! :lol:

Iar mutritele ciupilului..... sunt de milioane! :hug:

Bre, da' parca are si carticica de instructiuni. Baga nasu' si pe-acolo, ca sa nu faci vreo boroboata, da? Sa-l folosesti cu maaaare placere si sa ne incanti si pe noi cu preparatele pregatit

Iar mutritele ciupilului..... sunt de milioane! :71:

:71: eh! daca oi face vreo boroboata(gastronomica) n-o fi sf. lumii =))(ca tot e de actualitate subiectul

) are carticica ,dar eu pana nu vad :D nu prea le am eu cu teoria,practica :D

Cred ca o sa vin cu intrebari dac-mi prind si anume urechile! ma ajutati?! :D

Copii ,toti, sunt intradevar cei mai expresivi,degeaba incerc eu sa mai descriu ,ca pana nu vezi ... =))

O sa va arat preparatele ,ca si pana acum,sper fie pe masura asteptarilor voastre,desi acum parca ma simt emotionata ca la examen,si nu din cauza voastra ci ca tre' sa stapanesc ''beshtia'',oare o sa o supun?! =))

Glumesc! ^_^

Multumesc din suflet! Sarbatori fericite ! :hug:

Oameni buni.. uimirea mea d admiratie fata de voi, e fara de masura si fara de cuvinte prea multe. Asa ceva pana la voi nu mi-a fost dat sa vad, atata complicitate in bunatatea sufletelor voastre si .. nu stiu de pe aici mi-am pierdut cuvintele. Ma-nclin in fata tuturor acelora ce-au facut posibila asa o veselie in casa Geaninei, buna de ea, draga de ea care intotdeauna a sarit cu un cuvant bun pentru toata lumea si-un umar oricand a fost nevoie. Felicitari! si voua si lui Geany , am citit cu sufletul la gura ca sa aflu deznodamantul, imi dau seama ce-a simtit, cum si eu saream de bucurie cand mi-a ajuns cadoul de la Moasa Craciun din Madrid si cum imi tresareinima cand ma gandesc ca si din partea mea va ajunge ceva, acolo , mic, unndeva si sper sa bucur si eu omul special caruia ii este destinat. Multumesc pentru lectiile pe care le primesc mereu de la voi. Aici e asa cum as fi vrut sa fie "acasa" mea.. familia mea! Tre' sa va fac o declaratie sexuala asa cum spune o prietena de-a mea.. va iubesc!

Ah, cum sa nu te ajutam? Cu cea mai mare placere! Sper ca nu te-am deranjat prea tare azi, am incercat pe cat posibil sa te derutez, e un hobby de-al meu mai vechi :71:

Ma bucur mult pentru voi si sper sa gasesti o metoda sa il convingi pe Bub sa nu se mai urce pe usa de la arazag. Uite, mai bine compuneam pentru el o scrisorica separata, ca de la Mos, sa ii spun ca anul viitor vin cu la fel de multe cadouri daca usa aragazului e intacta :D

Va urez momente cat mai frumoase zilele acestea si spor mare la bucatarie si daca mai pui si cate o reteta din aia de-a noastar neaosa, gen racituri ori cozinac moldovinesc, pas cu pas, apai io is multumita! :hug:

Felicitari ajutoarelor Mosului, multe imbratisari! Iar tie, Geany, sunt convinsa ca o sa imblanzesti "bestia" si de rezultate o sa beneficiem cu totii.

Sa aveti parte numai de surprize frumoase!

Mi-a dat prin cap sa strig in gura mare pe-aici, ca de cateva zile tot frumoasa-i ziua mea. Mos Craciun si Doamne Doamne mi-au ascultat rugamintile.. si prietena mea cea mai buna a scapat de problema cea mai mare... riscul de a-si pierde casa in care locuieste cu cei doi baieti, din cauza procesului de partaj si a hotararii nefaste a judecatorului. Faptul ca pentru ea asta nu mai reprezinta o grija, pentru mine este o multumire enorma. Am tzopait in pat de fericire.. si Darius mi s-a alaturat, uimit totusi de cum se manifesta mami:). Mi se intareste credinta ca lucrurile se intampla cand le vine vremea.. si rabdarea-i o virtute fara de care cu greu inaintezi in viata!

Mi-a dat prin cap sa strig in gura mare pe-aici, ca de cateva zile tot frumoasa-i ziua mea. Mos Craciun si Doamne Doamne mi-au ascultat rugamintile.. si prietena mea cea mai buna a scapat de problema cea mai mare... riscul de a-si pierde casa in care locuieste cu cei doi baieti, din cauza procesului de partaj si a hotararii nefaste a judecatorului. Faptul ca pentru ea asta nu mai reprezinta o grija, pentru mine este o multumire enorma. Am tzopait in pat de fericire.. si Darius mi s-a alaturat, uimit totusi de cum se manifesta mami:). Mi se intareste credinta ca lucrurile se intampla cand le vine vremea.. si rabdarea-i o virtute fara de care cu greu inaintezi in viata!

Alina, te :D cu toata sinceritatea! Tu esti un om deosebit :hug:

Ce bine e cand apar vestile bune si totul se termina cu bine!!!! Ma bucur si eu pentru prietena ta! :D Si pe tine te imbratisez cu mare drag! :hug:

Ah, cum sa nu te ajutam? Cu cea mai mare placere! Sper ca nu te-am deranjat prea tare azi, am incercat pe cat posibil sa te derutez, e un hobby de-al meu mai vechi :hug:

Ma bucur mult pentru voi si sper sa gasesti o metoda sa il convingi pe Bub sa nu se mai urce pe usa de la arazag. Uite, mai bine compuneam pentru el o scrisorica separata, ca de la Mos, sa ii spun ca anul viitor vin cu la fel de multe cadouri daca usa aragazului e intacta :71:

Va urez momente cat mai frumoase zilele acestea si spor mare la bucatarie si daca mai pui si cate o reteta din aia de-a noastar neaosa, gen racituri ori cozinac moldovinesc, pas cu pas, apai io is multumita! :D

Draga mea Laponel,bub' acum e mare si intelegator,nu mai face demult (se dadea utza pe usa de la aragaz cand avea vreo 2 ani )asa ca stati fara nici o grija ca nu se mai intampla!

Eu retetetele le-am pus demult la pas cu pas ,uite likurile : Racitura( e drept ca e de cocosh,dar si de porc fac exact la fel doar ca pun ''adidasi'',aka copite,si rasol,asta pt. un pic de carnita dar si cartilaj,sparte,procesul tehnologic ala e,nu mai are sens sa ma repet),Cozonac(eu asa il fac cu opareala cu plamadeala etc),Mancare rece,Tochitura,Varza,Poale-n brau,Ciorba de burta etc,astea sunt retetele mele,eu asa lucrez astea le fac altele nu mai incerc,cu siguranta de cate ori prestez eu va arat,si daca oi face altceva o sa va arat si vin si cu impresii,dar la mine e cam greu cu schimbarile ca eu sunt cu ale mele :71:

Te pup' Laponel si daca te intereseaza vreo alta reteta naosa sa-mi spui ,ca daca stiu te ajut cu mare -mare drag!

Multumesc tare mult sa-ti dea d-zeu multa sanatate si tot ce-ti doresti tu!Sarbatori fericite ^_^

Dragele mele, eu-s ca un om vesnic indragostit, cand citesc cuvinte de bine ce-mi sunt adresate am fluturi in stomac. Lapona, Foxy, scumpele si dragele de voi, va imbratisez si eu, nu stiu cat sunt un om deosebit, da' un om emotionat sigur sunt.

Felicitari ajutoarelor Mosului, multe imbratisari! Iar tie, Geany, sunt convinsa ca o sa imblanzesti "bestia" si de rezultate o sa beneficiem cu totii.

Multumesc din suflet! Cu ''bestia'' inteleg, ca are lumina in interior si aprindere automata,ochiurile si cuptorul ok.(la cuptor o sa vad temperatura etc),ce nu stiu eu e cu grilul :71: asta trebuie sa vad eu,efectul si ce si cum ,nu neaparat ce scrie in carte,acolo am eu emotii si cred ca aia o sa ma incante pe mine cel mai si cel mai mult,in rest nu stiu trebuie sa ved ce mai are in plus si sa exploatez la maxim sa am rezultate super :71: accept orice sfat :D

Sarbatori fericite Floricel,multa sanatate! Si multumesc mult! :hug:

Dragele mele, eu-s ca un om vesnic indragostit, cand citesc cuvinte de bine ce-mi sunt adresate am fluturi in stomac. Lapona, Foxy, scumpele si dragele de voi, va imbratisez si eu, nu stiu cat sunt un om deosebit, da' un om emotionat sigur sunt.

Draga mea Alinuta! Nici nu-ti pot descrie ce emotie am trait!Pup ingerasul tau blond si pe tine! :D :hug:

Daca tu esti bucuroasa pt. prietena ta ,atunci ma bucur si eu :71:

Iti urez tot ce e mai bine! Multa sanatate ,fericire,liniste sufleteasca ,si sarbatori fericite! :71:

Multumesc din suflet! Cu ''bestia'' inteleg, ca are lumina in interior si aprindere automata,ochiurile si cuptorul ok.(la cuptor o sa vad temperatura etc),ce nu stiu eu e cu grilul :D asta trebuie sa vad eu,efectul si ce si cum ,nu neaparat ce scrie in carte,acolo am eu emotii si cred ca aia o sa ma incante pe mine cel mai si cel mai mult,in rest nu stiu trebuie sa ved ce mai are in plus si sa exploatez la maxim sa am rezultate super :71: accept orice sfat :hug:

Sarbatori fericite Floricel,multa sanatate! Si multumesc mult! :71:

Pai cu rotisorul e simplu - tre' sa aprinzi flacara in partea de sus a cuptorului. Si sa pui tava in usa, ca sa ramana intredeschisa! ^_^

Multumesc din suflet! Cu ''bestia'' inteleg, ca are lumina in interior si aprindere automata,ochiurile si cuptorul ok.(la cuptor o sa vad temperatura etc),ce nu stiu eu e cu grilul :D asta trebuie sa vad eu,efectul si ce si cum ,nu neaparat ce scrie in carte,acolo am eu emotii si cred ca aia o sa ma incante pe mine cel mai si cel mai mult,in rest nu stiu trebuie sa ved ce mai are in plus si sa exploatez la maxim sa am rezultate super :71: accept orice sfat :hug:

Sarbatori fericite Floricel,multa sanatate! Si multumesc mult! :71:

Pai cu rotisorul e simplu - tre' sa aprinzi flacara in partea de sus a cuptorului. Si sa pui tava in usa, ca sa ramana intredeschisa! ^_^

Mhhmm!deci se aprinde in partea de sus cuptorul si pun tava in usa ca sa ramana intredeschisa ,asta e valabil si daca vreau sa fac ,carne la rotisor si daca doar vreau sa gratinez ceva dupa coacere,de exemplu : paste la cuptor sau pizza,sa iasa crusta aia frumoasa deasupra?!)

Geany, nu ca ma bucur... innebunesc de fericire! Jur. Asteptam sa se termine cumva calvarul, pentru ca nu cunosc om mai cinstit si mai loial decat pe ea, scumpa mea, fosta mea profesoara de franceza din liceu actualmente cea mai buna prietena si cred ca e cea mai buna prietena pe care o poate avea cineva, un om cu totul si cu totul deosebit, persoana de la care eu-mi iau forta si pentru care ma durea sufletul. Pentru mine ea-i acasa, ma asteapta ca pe painea calda, a ras cu mine, a plans cu mine, e omul la care eu alerg sa-i spun ca ma doare sau ca nu mai pot de fericire, persoana care il iubeste pe copilul meu ca si cum ar fi al ei si eu pe-ai ei asemenea. Tine-o Doamne sanatoasa si mai fa oameni ca ea!

Mhhmm!deci se aprinde in partea de sus cuptorul si pun tava in usa ca sa ramana intredeschisa ,asta e valabil si daca vreau sa fac ,carne la rotisor si daca doar vreau sa gratinez ceva dupa coacere,de exemplu : paste la cuptor sau pizza,sa iasa crusta aia frumoasa deasupra?!)

In cazul in care aprinzi focul normal, nu trebuie sa pui tava. Daca aprinzi focul sus, trebuie sa pui, altfel se va stinge singur! Fie ca faci rotisor, fie ca gratinezi - atata timp cat focul merge sus, pui acea tava speciala in usa, ca sa nu se inchida si sa nu ti se topeasca butoanele.

Acum am scos si blatul din cuptor. Geany, am facut 4 foi din albus, nuca, faina si zahar, un blat cu cacao si crema de ciocolata. Maine asamblez:)

I-am povestit si sotului ce Mos Craciun frumos si bogat s-a dus la Bacau. ZIce: "Toata admiratia pentru Mos! Ce gest frumos, ce oameni buni!" Geany, tie si familiei "Sarbatori fericite!"

Veste proasta, toate butoanele se topesc. Mi-a spus mesterul care a venit sa repare aprinderea electrica. Are si omul la fel si si-a luat si duamna ma-sa! Dupa ce l-a balacarit ca i s-au topit butoanele, i s-au topit si ei.

Ai garantie si le inlocuiesc, dar sa nu te enervezi, nu merita, vine omul, le schimba!

Daca faci gratar simplu, sau gratinezi ceva, nu e pericol, daca pui un pui la rotisor, o sa-mi dai dreptate. Eu am inceput sa ma inteleg cu el, adica prajesc paine sau gratinez fara sa pun tava, ca am invatat in cat timp se stinge flacara.

Trebuie sa te inveti cu el, atat!

Eu mai fac o nesimtire, deschid cuptorul cam la 3 minute,cand e pe grill il inchid inapoi, asa nu se prinde ca n-am tavita, ca se ventileaza.

In cazul in care aprinzi focul normal, nu trebuie sa pui tava. Daca aprinzi focul sus, trebuie sa pui, altfel se va stinge singur! Fie ca faci rotisor, fie ca gratinezi - atata timp cat focul merge sus, pui acea tava speciala in usa, ca sa nu se inchida si sa nu ti se topeasca butoanele.

Haoleeoo! Doamne feri' sa-mi topesc butoanele :rolleyes: ,mie imi e frica!!!!

Alina m-au miscat profund cuvintele tale, esti un suflet tare bun.

Sarbatori fericite cu multa sanatate si bucurii iti doresc.

Veste proasta, toate butoanele se topesc. Mi-a spus mesterul care a venit sa repare aprinderea electrica. Are si omul la fel si si-a luat si duamna ma-sa! Dupa ce l-a balacarit ca i s-au topit butoanele, i s-au topit si ei.

Ai garantie si le inlocuiesc, dar sa nu te enervezi, nu merita, vine omul, le schimba!

Daca faci gratar simplu, sau gratinezi ceva, nu e pericol, daca pui un pui la rotisor, o sa-mi dai dreptate. Eu am inceput sa ma inteleg cu el, adica prajesc paine sau gratinez fara sa pun tava, ca am invatat in cat timp se stinge flacara.

Trebuie sa te inveti cu el, atat!

post-405-13558680586534_thumb.gif

Acum am scos si blatul din cuptor. Geany, am facut 4 foi din albus, nuca, faina si zahar, un blat cu cacao si crema de ciocolata. Maine asamblez:)

I-am povestit si sotului ce Mos Craciun frumos si bogat s-a dus la Bacau. ZIce: "Toata admiratia pentru Mos! Ce gest frumos, ce oameni buni!" Geany, tie si familiei "Sarbatori fericite!"

Ce bine suna tortuletul :rolleyes: Sarumana inca o data de urari si la fel si voua! :toothy9;

Geany, iese un gratar mortal daca pui pe grill, niste mici extraordinari!!

Problema este la rotisor, cred ca plasticul butoanelor nu e dozat pentru o ora, parerea mea.

In ordine de idei si acum sunt semitopite butoanele, si ni se cam falfaie!