Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Despre gradinarit

Featured Replies

Bre, pai daca sinteti asa de multi producatori de vinuri facem subiect separat, nu? :lol:

Ar fi o idee.

Io n-am vie dar suna interesant. Tot interesant ar suna si un topic pe facut tuica..

Edited by dragos

Nu cu multa vreme in urma m-am hotarat sa-mi pun sera in curte. Nu ca as avea curte mare dar e loc si de o sera. Si am gasit una, 4x2x2, facuta din tevi arcuite si cu folie de plastic peste ele. Saptej de euro. Si n-am stat pe ganduri. La banii astia am comandat-o imediat. Asa ca, la primavara, o montez.

Acum ma gandesc ca, poate, sa mai iau una. Ar fi loc si pentru a doua, cred. Ma mai gandesc.

Asa arata.

post-102-0-89290400-1538248113_thumb.jpg

• 9 months later...

Cum spuneam la han, am de anul trecut o fasole cu pastaia lungă si mov. La fiert se face verde. Nu e ațoasă și e foarte productivă.

post-84-0-15794500-1561984959_thumb.jpg

Asta e ce am cules ieri, primele păstăi. Până săptămâna viitoare se preconizează de-o ciorbă. rolleyes.gif

post-84-0-03637700-1561985031_thumb.jpg

Vă prezint și primele gogonele din acest an

post-84-0-73555900-1561985074_thumb.jpg

Prima caisă din viața pomului (e primul rod)

post-84-0-17832200-1561985118_thumb.jpg

Ultima dudă (n-am apucat să le pozez pe toate în pom că au fost mâncate)

post-84-0-20252800-1561985161_thumb.jpg

Și anul acesta am pus prima dată dovleac plăcintar. Mă așteptam să fie rotund icon_scratch.gif

post-84-0-96435800-1561985224_thumb.jpg

Ce frumossss, dar pastaia m-a dat pe spate :) Bravo, Bonicicule! Stii tu vorba aia: Unde pune omul mana pune si Dumnezeu mila :)

Sunt curioasa cum o sa arate gatite :)

Boni, se cunoaste ca la noi e vremea mai inaintata, asa zicea bunica.

Dudele negre s-au dus, caisele sunt jumi-juma, adica jumate s-au copt (unde a batut soarele mai tare), corcodusele sunt toate pe jos, smochinul a legat bine, rosiile sunt mai mari, leusteanul e batran deja, am gasit niste ceapa de anul trecut cu samanta in varf si am mancat deja castraveti. Plus o lada i-am pus la murat ptr consum acum.

Dar e prea cald sa trec pe-acolo, mai are grija omu' :)

Spor la roade multe tuturor gradinarilor!

• 1 year later...

Multumim frumos de aprecieri! Nu suntem noi cine stie ce gradinari, dar in fiecare an punem ceva legume. Avem vinete, rosii, castraveti, ardei, fasole pentru pastai, 2 plante pepeni galbeni si o planta pepene rosu. E primul an cand incercam pepeni.Nu am asteptari prea mari. Pana la momentul de fata am recoltat pastai si aseara patlageaua asta vantata.

O sa mai fac ceva poze la zi si o sa va arat :)

Lori sa stii ca inca nu am facut-o nimic. Ma gandeam sa o tai felii, dau cu ulei si sare si sa o frig pe gratar. Nu prea am imaginatie multa :P

Castravete de balcon :) . Si mai are multi frati mici si altii inca in floare. Ar mai fi vreo 4 plante de fasole dar care are doar flori deocamdata si ardei iute care incepe sa lege rod. Ah, si maslinul care a fost plin de flori, a facut maslinute. Sint curioasa daca o sa poata sa le tina.

post-178-0-57868100-1594732327_thumb.jpg

Frumos castravetele de balcon :)

Mai multe de prin gradina:

post-1728-0-82299000-1594743030_thumb.jpeg

post-1728-0-96127700-1594743080_thumb.jpeg

post-1728-0-48754700-1594743092_thumb.jpeg

post-1728-0-15289500-1594743105_thumb.jpeg

La mine, unde am roșiile, am și fasole și morcovii copilului. E o jungla acolo :P

Nu ma învăț minte sa nu le mai aglomereze.

Faina ideea cu măslinul.

Eu am un avocado cât mine de mare. E crescut dintr-un sâmbure. Tot aștept sa văd in care vara va face vreo floare.

Mai multe de prin gradina:

post-1728-0-82299000-1594743030_thumb.jpeg

post-1728-0-96127700-1594743080_thumb.jpeg

post-1728-0-48754700-1594743092_thumb.jpeg

post-1728-0-15289500-1594743105_thumb.jpeg

La mine, unde am roșiile, am și fasole și morcovii copilului. E o jungla acolo :P

Nu ma învăț minte sa nu le mai aglomereze.

Faina ideea cu măslinul.

Eu am un avocado cât mine de mare. E crescut dintr-un sâmbure. Tot aștept sa văd in care vara va face vreo floare.

Ce fain ca ai gradina! Frumoase roade!

Cu avocado, oare nu trbuie altoit ca sa faca fructe? ca alti copaci? Maslinul eu l-am cumparat in ghiveci, anul trecut, avea flori insa nu a facut nici o maslina, au cazut toate. M gadesc ca a fost si stresat de schimbari. Sa vedem ce se intampla anul asta. Oricum am fost surprinsa ca a supravietuit bine peste iarna pe balcum, ba chiar a crescut. L-am invelit cand a fot mai frig, ce e drept.

Faina ideea cu măslinul.

Ce fain ca ai gradina! Frumoase roade!

Cu avocado, oare nu trbuie altoit ca sa faca fructe? ca alti copaci? Maslinul eu l-am cumparat in ghiveci, anul trecut, avea flori insa nu a facut nici o maslina, au cazut toate. M gadesc ca a fost si stresat de schimbari. Sa vedem ce se intampla anul asta. Oricum am fost surprinsa ca a supravietuit bine peste iarna pe balcum, ba chiar a crescut. L-am invelit cand a fot mai frig, ce e drept.

Chiar nu stiu daca trebuie altoit sau nu. Nu m-am interesat deloc. A fost o ambitie sa il vad copac mare si s-a facut :P

post-1728-0-43545600-1594749943_thumb.jpeg

Face avocatzi 71.gif

Blackie, cand ai zis castravete de balcon, mi-a venit im minte Cyrano de Bergerac, nu stiu de ce. Sir Castravete de Balcon.

Cand eram copil , eu si sora-mea de lapte eram indragostita de Castravete a.k.a. Ovidiu, un vecin de-al ei. Ala statea la 3, ea la 4 si cand ma duceam la ea mereu ma lua cu fluturei in stomac cand treceam prin fata usii lui. Vai, daca iese Castravete si ma vede? laugh.gif

Si, mai precis la tema laugh.gif

Felicitari tuturor pentru roade, sa le mancati cu pofta!

Lori sa stii ca eu si acum cu mama cand poveatim ceva zicem la urma gata, castravete. Nu pot sa uit cat ma distra sceneta asta cu Florin Piersic.

Edited by any_annette

• 2 weeks later...