Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Lasagna

Featured Replies

Luati si de la mami!

Luati si de la tati!

Luati si de la Basescu!

Pe asta o stiati?

Clasica lasagna bologneza

Paedon, nur clasica pt ca nu folosesc Bechamel, nu place nimanui la noi...

post-685-0-70783300-1550783236_thumb.jpeg

post-685-0-42869100-1550783254_thumb.jpeg

Edited by Daniella

Cu ciuperci chiar ca n-am incercat niciodata

Foarte buna cu ciuperci, eu fac cu ciuperci, carnati si besamel besinel cum zice Stella :crying:

• 3 weeks later...
  • 1 month later...

post-9-0-66539900-1556018387_thumb.jpg

Lasagna cu legume diverse(varza, zucchine si radicchio).Sosul ne-bechamel facut cu legume fierte pasate ulei si ingrosat cu amidon.Muuuuult pecorino si ricotta sarata.Plus de gust de la prosciutto cubulete rapid prajit in tigaie.

Buna rau de repetat si experimentat cu alte legume.

Ps.

Foile de lasagne cumparate verzi cu spanac.

• 4 months later...

Nu sunt absolut deloc fan lasagna, dar stiu ce fac data viitoare ca paste laugh.gif

@Any, cand ai timp, povestesti si tu , te rog , cum o faci pe aia cu ciuperci? Suna tare tare bine...

Lori ia de-aici, am copiat de pe blog. Apropos ar trebui s-o fac si eu din nou.

Ingrediente pentru 2 tavi (fiecare tava e de 28 cm x 18 cm, tava masurata la baza):

1,1 kg ciuperci mixte congelate

400 gr carnati proaspeti

150 gr branza afumata (tip cascaval)

sos besciamel

parmigiano razuit

ulei extravirgin de masline

4 catei de usturoi

lasagne 

sare

Pentru sosul besciamel:

1 litru de lapte

60 gr faina

60 gr unt

1 lingurita de sare

un praf de nucsoara

Pentru sosul besciamel, se topeste untul cu faina intr-o cratita antiaderenta si se amesteca cu un tel asa incat sa nu se formeze cocolosi.

Se adauga laptele, sarea si nucsoara, se amesteca si se lasa la fiert cateva minute amestecind mereu. Sosul rezultat va fi lichid, deci nu ingrosat tare. Se lasa deoparte.

Ps. eu il fac la termomix si iese perfect fara sa stau sa amestec sau sa-i am de grija.

Se elimina matul de la carnati si se rup carnatii bucatele. Se pun intr-o tigaie antiaderenta, fara ulei si se lasa sa prinda culoare.

Se taie branza bucatele mici.

Intr-o alta tigaie se pun cateva linguri de ulei extravirgin de masline si cei patru catei de usturoi. Cand uleiul incepe a sfarai se adauga si ciupercile congelate, la foc mare. Cand se dezgheata ciupercile se adauga sarea si se lasa in continuare pe foc, pana cand se elimina aproape toata apa si ciupercile sunt gata. Se elimina cateii de usturoi.

Se pune pe fundul tavii sos besciamel pe care il intindem cu o lingura pe toata suprafata tavii, se pun 3 foi de lasagna aliniate (mie imi intra perfect trei foi intr-o tava cu dimensiunile date, eventual rupeti un pic din colturile de pe dreapata si din cele de pe stanga tavii), deasupra se pun ciuperci, bucatele de carnati, bucatele de branza afumata, sos besamel, parmigiano razuit. 

Se repeta operatiunea de trei ori, iar pe ultimul strat se pune ceva mai mult parmigiano.

Deci am folosit 9 foi de lasagna pentru fiecare tava.

Se repeta procedeul pentru a doua tava, cum spuneam, mi-au iesit doua tavi din cantitatile date.

Se da la cuptor la 200 de grade (cuptor preincalzit) pentru circa 30 de minute.

post-13-0-26534000-1568494273_thumb.jpg

Edited by any_annette

Sweety, multumesc mult de tot ca ti-ai facut timp sa scrii asa de detaliat! O sa mai am niste musafiri luna viitoare si caut chestii pe care sa le fac sa se poate servi gen bufet si mi se pare ideala lasagna. Imi surade tare asta cu ciuperci si o sa o fac negresit! Mii de multumiri! 6.gif

Dar tu ce carnati folosesti? Italieni proaspeti?

Sweety, multumesc mult de tot ca ti-ai facut timp sa scrii asa de detaliat! O sa mai am niste musafiri luna viitoare si caut chestii pe care sa le fac sa se poate servi gen bufet si mi se pare ideala lasagna. Imi surade tare asta cu ciuperci si o sa o fac negresit! Mii de multumiri! 6.gif

Dar tu ce carnati folosesti? Italieni proaspeti?

Carnati proaspeti de la macelarie.

• 1 year later...
  • 1 year later...
  • Author
Am facut-o cu radicchio tardivo (copt la crisp 10 minute) si cirnat proaspat aseara si pus-o pe terasa ca oricum e mai frig decit in frigider =)) , la 10.30 i-am zis Alexei sa-mi aminteasca sa aprind cuptorul si la 11 o bag la copt :occasion14:
  • Author

idem :wub:

am pregatit-o aseara inainte de cina, la fel ca precedenta numai ca de data asta radicchio treviggiano l-am pus crud si am adaugat si citiva cartofi mici cu coaja rosie taiati feliute subtirele cu mandolina, sper sa fie buna :wub:

• Author

Revin

a iesit buna si asta, statul asa pentru un timp cu sosul bechamel le face foarte bine foilor

radicchio si cartofii insa erau crocanti, trebuie trecuti citeva minute in microunde inainte de a ii pune in lasagna

• 3 years later...
  • Author

azi clasica

am folosit ragu facut dintr-un kg de carne, 3 cepusoare, 400 ml suc de rosii, o lingura de bulion si apa cit am spalat sticla de suc

bechamel facut din 1 l de lapte, 100 de gr de unt si 100 de faina

3 mozzarelle fara lactoza of course

o farfurie de parmigiano ras

IMG_6781.JPG