February 21, 20197 yr comment_248246 Luati si de la mami!Luati si de la tati!Luati si de la Basescu!Pe asta o stiati?Clasica lasagna bolognezaPaedon, nur clasica pt ca nu folosesc Bechamel, nu place nimanui la noi... Edited February 21, 20197 yr by Daniella Report
February 21, 20197 yr comment_248247 Cu ciuperci chiar ca n-am incercat niciodata Foarte buna cu ciuperci, eu fac cu ciuperci, carnati si besamel besinel cum zice Stella Report
March 10, 20197 yr Author comment_250748 Lasagna ai piselliaveam mazare congelata pe care am copt-o in microundeaveam sos bechamel cu resturi de brinzeturi prin elasa ca am incropit-o adaugind si mozzarella printre straturi Report
April 23, 20197 yr comment_252515 Lasagna cu legume diverse(varza, zucchine si radicchio).Sosul ne-bechamel facut cu legume fierte pasate ulei si ingrosat cu amidon.Muuuuult pecorino si ricotta sarata.Plus de gust de la prosciutto cubulete rapid prajit in tigaie. Buna rau de repetat si experimentat cu alte legume. Ps.Foile de lasagne cumparate verzi cu spanac. Report
September 14, 20197 yr comment_255739 Clasica, cu foile ondulate Delverde.S-au comportat excelent. Report
September 14, 20197 yr comment_255759 Nu sunt absolut deloc fan lasagna, dar stiu ce fac data viitoare ca paste @Any, cand ai timp, povestesti si tu , te rog , cum o faci pe aia cu ciuperci? Suna tare tare bine... Report
September 14, 20197 yr comment_255763 Lori ia de-aici, am copiat de pe blog. Apropos ar trebui s-o fac si eu din nou. Ingrediente pentru 2 tavi (fiecare tava e de 28 cm x 18 cm, tava masurata la baza): 1,1 kg ciuperci mixte congelate400 gr carnati proaspeti150 gr branza afumata (tip cascaval)sos besciamelparmigiano razuitulei extravirgin de masline4 catei de usturoilasagne sare Pentru sosul besciamel: 1 litru de lapte60 gr faina60 gr unt1 lingurita de sareun praf de nucsoara Pentru sosul besciamel, se topeste untul cu faina intr-o cratita antiaderenta si se amesteca cu un tel asa incat sa nu se formeze cocolosi. Se adauga laptele, sarea si nucsoara, se amesteca si se lasa la fiert cateva minute amestecind mereu. Sosul rezultat va fi lichid, deci nu ingrosat tare. Se lasa deoparte. Ps. eu il fac la termomix si iese perfect fara sa stau sa amestec sau sa-i am de grija. Se elimina matul de la carnati si se rup carnatii bucatele. Se pun intr-o tigaie antiaderenta, fara ulei si se lasa sa prinda culoare. Se taie branza bucatele mici. Intr-o alta tigaie se pun cateva linguri de ulei extravirgin de masline si cei patru catei de usturoi. Cand uleiul incepe a sfarai se adauga si ciupercile congelate, la foc mare. Cand se dezgheata ciupercile se adauga sarea si se lasa in continuare pe foc, pana cand se elimina aproape toata apa si ciupercile sunt gata. Se elimina cateii de usturoi. Se pune pe fundul tavii sos besciamel pe care il intindem cu o lingura pe toata suprafata tavii, se pun 3 foi de lasagna aliniate (mie imi intra perfect trei foi intr-o tava cu dimensiunile date, eventual rupeti un pic din colturile de pe dreapata si din cele de pe stanga tavii), deasupra se pun ciuperci, bucatele de carnati, bucatele de branza afumata, sos besamel, parmigiano razuit. Se repeta operatiunea de trei ori, iar pe ultimul strat se pune ceva mai mult parmigiano. Deci am folosit 9 foi de lasagna pentru fiecare tava. Se repeta procedeul pentru a doua tava, cum spuneam, mi-au iesit doua tavi din cantitatile date. Se da la cuptor la 200 de grade (cuptor preincalzit) pentru circa 30 de minute. Edited September 14, 20197 yr by any_annette Report
September 15, 20197 yr comment_255770 Sweety, multumesc mult de tot ca ti-ai facut timp sa scrii asa de detaliat! O sa mai am niste musafiri luna viitoare si caut chestii pe care sa le fac sa se poate servi gen bufet si mi se pare ideala lasagna. Imi surade tare asta cu ciuperci si o sa o fac negresit! Mii de multumiri! Dar tu ce carnati folosesti? Italieni proaspeti? Report
September 15, 20197 yr comment_255772 Sweety, multumesc mult de tot ca ti-ai facut timp sa scrii asa de detaliat! O sa mai am niste musafiri luna viitoare si caut chestii pe care sa le fac sa se poate servi gen bufet si mi se pare ideala lasagna. Imi surade tare asta cu ciuperci si o sa o fac negresit! Mii de multumiri! Dar tu ce carnati folosesti? Italieni proaspeti? Carnati proaspeti de la macelarie. Report
November 12, 20205 yr comment_264548 Lasagne "goleste frigiderul" jumatate dovleac si pancetta, jumatate 3P(piselli, pancetta, patate) mazare, cartof si pancetta. Report
January 8, 20224 yr Author comment_267253 of n-am bostan ca as face-o miine ca virgula cirnat amsi mai am niste radicchio tardivo, e cam pacat sa-l bag in lasagna da' ma gindesc mai bine miine Report
January 9, 20224 yr comment_267254 Eu mai am un bostan, cred ca tot in lasagne o sa sfarseasca. Report
January 10, 20224 yr Author comment_267261 Am facut-o cu radicchio tardivo (copt la crisp 10 minute) si cirnat proaspat aseara si pus-o pe terasa ca oricum e mai frig decit in frigider , la 10.30 i-am zis Alexei sa-mi aminteasca sa aprind cuptorul si la 11 o bag la copt Report
January 15, 20224 yr comment_267297 Am pregatit-o, o las sa se racoreasca un pic si o pun in frigider, iar maine numai o bag la cuptor si o coc. Report
January 16, 20224 yr Author comment_267298 idem am pregatit-o aseara inainte de cina, la fel ca precedenta numai ca de data asta radicchio treviggiano l-am pus crud si am adaugat si citiva cartofi mici cu coaja rosie taiati feliute subtirele cu mandolina, sper sa fie buna Report
January 16, 20224 yr Author comment_267300 Revina iesit buna si asta, statul asa pentru un timp cu sosul bechamel le face foarte bine foilorradicchio si cartofii insa erau crocanti, trebuie trecuti citeva minute in microunde inainte de a ii pune in lasagna Report
February 9, 20251 yr Author comment_270573 azi clasicaam folosit ragu facut dintr-un kg de carne, 3 cepusoare, 400 ml suc de rosii, o lingura de bulion si apa cit am spalat sticla de sucbechamel facut din 1 l de lapte, 100 de gr de unt si 100 de faina 3 mozzarelle fara lactoza of course o farfurie de parmigiano ras Report