Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

AJUTOR ! - Intrebari culinare.

Featured Replies

Eu framant la masina de paine o portzie din 540 de grame de faina si e prea mult pt noi 2 :lovestory:

poti framanta si mai putin. eu cand fac pizza framant doar din 300 grame faina.

EDIT: framant cu masina de paine

Acum cativa ani vazusem la televizor o reteta de ton cu fasole, insa nu salata rece. Era ceva cu ceapa, rosii, ardei iute trase in tigaie, fasole boabe iar tonul facut la gratar si apoi taiat bucatele si amestecat cu cele de mai sus (eu cred ca inlocuisem cu conserva de ton). Am facut reteta asta de cateva ori in Romania si azi mi-am amintit de ea si as vrea s-o refac insa bineinteles foaia pe care aveam reteta e in Romania. Are cineva idee despre ce vorbesc? Caut pe net si nu gasesc decat ori salata rece ori steak de tuna cu garnitura de fasole rece.

Acum cativa ani vazusem la televizor o reteta de ton cu fasole, insa nu salata rece. Era ceva cu ceapa, rosii, ardei iute trase in tigaie, fasole boabe iar tonul facut la gratar si apoi taiat bucatele si amestecat cu cele de mai sus (eu cred ca inlocuisem cu conserva de ton). Am facut reteta asta de cateva ori in Romania si azi mi-am amintit de ea si as vrea s-o refac insa bineinteles foaia pe care aveam reteta e in Romania. Are cineva idee despre ce vorbesc? Caut pe net si nu gasesc decat ori salata rece ori steak de tuna cu garnitura de fasole rece.

asta??

http://www.goosto.fr/recette-de-cuisine/haricots-espagne-thon-10006857.htm

asta??

http://www.goosto.fr/recette-de-cuisine/haricots-espagne-thon-10006857.htm

Oui, oui! Sans de jambon de bayonne, mais si, c'est ca. Merci beaucoup madame. Bissoux :(

Am cumparat azi niste ghimbir incoltit. Daca il plantez, am vreo sansa sa obtin planta? stiu ca dupa ce se recolteaza in tara de origine e tratat cu ceva ca sa nu formeze noi rizomi, ca un fel de sterilizare. Dar astia sint plini de noduri noi....

:)

Am cumparat azi niste ghimbir incoltit. Daca il plantez, am vreo sansa sa obtin planta? stiu ca dupa ce se recolteaza in tara de origine e tratat cu ceva ca sa nu formeze noi rizomi, ca un fel de sterilizare. Dar astia sint plini de noduri noi....

:)

Raluca, eu am plantat niste hrean care incoltise. Nu stiu inca ce e in pamant ca nu umblu la el pana in toamna , insa frunzele au crescut si sint mari, deci a prins. Poti incerca si tu cu ghimbirul, ma gandesc.

Da, oricum as vrea sa incerc, ca nu am nimic de pierdut. Acu'... il plantez in jardiniera sau afara? Ca nu gasesc deloc info despre ce min de temperatura tolereaza.

Icrele de macrou se maninca?

Din cîte stiu, practic nici una din speciile de peste consumat curent în România nu are icre toxice. Circula o legenda cum ca icrele de somn nu ar fi bune, dar lipovenii rîd în barba cînd o aud. Desigur, nu toate icrele sînt utilizabile în salata, batute cu ulei, si aici sînt de acord : icrele de somn nu se preteaza la ganul asta de preparatie.

Deci nici o problema cu icrele de macrou.

În orice caz, icrele proaspete trebuiesc date la sare, eventual congelate, si asezonate din belsug cu lamîie la preparare, asta pentru eliminarea eventualilor paraziti.

LOL Alpha, la mine si in casa o sa-i fie frig https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/24.gif

Sarna https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/floare.gif

https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif ii faci sera

...daca ma gandesc bine, mai bine-l cumperi https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/smile.gif

Atunci nu mai ramane decat sa zic Doamne-ajuta! si sa cresca mareeeee https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/smile.gif

Atunci nu mai ramane decat sa zic Doamne-ajuta! si sa cresca mareeeee https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/smile.gif

Sar'na! Pina mai ieri, cit nu aveam eu acoperis, ploua in draci, acu ca am nu mai ploua, ba mai mult, cred ca trebuie sa racoresc jardiniera ca da in clocot pe terasa :toothy9;

Nu de mult am fost in Austria si am mancat 2 feluri de branza si anume: amandoua cremoase, una invelita in mac+piper cealalta avea in compozitie nuca; aceasta din urma avea forma de floare si pe fiecare petala a florii era pusa jumate de nuca..insa nu stiu numele lor.

Daca aveti idee cum se numesc sa-mi spune-ti pentru a le cauta pe la noi prin ograda romaneasca sau prin curtea Ugariei, nu de alta da erau deliciuuuuuuuu.

Nu de mult am fost in Austria si am mancat 2 feluri de branza si anume: amandoua cremoase, una invelita in mac+piper cealalta avea in compozitie nuca; aceasta din urma avea forma de floare si pe fiecare petala a florii era pusa jumate de nuca..insa nu stiu numele lor.

Daca aveti idee cum se numesc sa-mi spune-ti pentru a le cauta pe la noi prin ograda romaneasca sau prin curtea Ugariei, nu de alta da erau deliciuuuuuuuu.

Brînza cu nuci sigur venea din Franta, este o specialitate savoyarda.

Brînza cu nuci sigur venea din Franta, este o specialitate savoyarda.

Alexandru nu stiu provenienta lor stiu ca in mijlocul formei de floare pe care o avea branza era o hartie pe care scria ceva ce incepea cu R si era verde cu putin alb.......dar, cum nu am tinere de minte de lunga durata pana am ajuns in camera sa notez am uitat :((.

Cea cu nuca a fost favoritaaaaaaa...un deliciuu si o finetzeeee de gusturi :hungry: insa nici cea cu piper si mac nu era de lepadat desi branza cu mac era doar invelita in continutul respectiv.

Ce ma dispera e faptul ca nu gasesc imagini pe net cu branzele respective sa pot sa le identific :(( pentru a sti ce anume sa comand si unde.

Merci oricum de numele dat de tine desi nici la asta nu imi da image cu produsul.

Deja lacul de acumulare din mon bouche a iesit din matca si a inceput salivare numai uitandu-ma la poze :tongue7:.Asta eeeeee (nu asa avea forma cea mancata de mine dar decorul si interiorul erau la fel).

Acum intrebare intrebatoare ...aveti voi idee unde pot gasi astfel de branze, adica supermarketuri din afara tarii sau la anumite magazine de gen.Intreb deoarece la noi nu am vazut nimic de genul si asta pentru ca na la noi nu e ca in tarile europenizate unde exista di taatii.