April 21, 201016 yr comment_33354 Nuzi, am facut 2 caini cu ceva vreme in urma. Uite cateva poze, poate te edifici. Ideea e ca nu e greu deloc daca ii faci culcati. Tai blatul in 3-4 depinde cat e de inalt si decupezi forma cainelui. Apoi umplii avand grija ca spre coada sa pui mai multa crema sa ii dai forma. Pentru cap eu am montat blat crema intr-un bol si dupa ce s-a intarit crema am sculptat. daca vrea blana te-ai scos ca nu trebuie sa fie perfect, ascunzi orice sub ea. Ai mei s-au vrut in pasta si am avut niste emotii.......... Cosmina, ce gelatina folosesti? Eu cu granule de la dr oetker nu am dat gres niciodata. Lumi, are Ortansa un tort rotund pe undeva cu haine aruncate, foarte vesel. Poate te inspiri daca il vezi. Ar trebui sa ii trimiti Pm sa ti-l trimita. Report
April 21, 201016 yr comment_33411 Nuzi, am facut 2 caini cu ceva vreme in urma. Uite cateva poze, poate te edifici. Ideea e ca nu e greu deloc daca ii faci culcati. Tai blatul in 3-4 depinde cat e de inalt si decupezi forma cainelui. Apoi umplii avand grija ca spre coada sa pui mai multa crema sa ii dai forma. Gloxi,multumesc tare tare mult,nu avem deloc idee cum sa incep,am intrat in pauza de imaginatie.Il fac culcat,ca doar tot caine e,eu as vrea sa-l modelez doar blat simplu ,ca fac tortul dedesupt cu creme si apoi atarna greu daca fac si cainele cu crema si nu vrea decat de 2kg, sa fie tortul.Duminica fac o proba apoi va arat ce a iesit. Report
April 25, 201016 yr comment_34204 [left]Va multumesc tuturor pentru idei; am postat tortul meu fashion la torturi. Un pentru toate care m-ati sfatuit.[/left] Report
April 27, 201016 yr comment_34594 Stefana , pentru tine special , un tort cu mult dezastru , poate iti e de ajutor , mai schimbi tu ce crezi ...(e cam mica poza , dar asa o aveam salvata) http://img402.imageshack.us/img402/6679/430059926740bda1831bm.jpg Report
April 27, 201016 yr comment_34685 te puuuup,Doriana,multumesc frumos!!!miine dimineata trebuie sa ma apuc de facut si uscat fotoliul si plasma tv, o sa le fac cit mai simple ca deja ma irita faza cu pretentiile nemasurate la ornare Report
April 28, 201016 yr comment_34800 Te pup si eu Stefana , abia astept sa vad ce-ti iese ! (eu fac doar de-astea simple... ) Report
May 3, 201016 yr comment_35695 Dragele mele,ma ajutati va rog si pe mine?!Am o prietena tare draga mie,si care m-a rugat sa o ajut sa facem 2 torturi pt fetele ei gemene.Gemenele implinesc 3 ani,le plac fff mult papusile si printesele si vor 2 torturi , gen "tort Barbie" LA FEL! Eu,le vreau imbracate in pdz dar parca as mai face ceva langa ele,nu-stiu-ce!ceva cu fluturi,si cu decoruri"explodate". .Va multumesc anticipat! Report
May 4, 201016 yr comment_35827 Anca, eu am tot cautat prin torturile salvate in calculator, dar nu prea am gasit unul care sa corespunda. cel mai aproape de dorinta ta, ar fi acesta: ai putea sa pui pasta verde, ca in imagine, pe ea asezi tortul Barbie si in jurul ei pui floricele, fluturasi si tot ce mai doresti tu . sa ne arati ce ai facut pana la urma Report
May 4, 201016 yr comment_35869 Anca , iti arat tortul ce l-a avut Antonia la petrecerea de 4 ani ... nu e facut de mine , atunci nu faceam torturi ... http://img689.imageshack.us/img689/4034/img95681.jpg Report
May 5, 201016 yr comment_35939 cellya,Doriana,bristena va multumesc tare mult de ajutorul vostru!Va sunt recunoscatoare.Acum sa vedem (si) ce-o iesi!dar va tin la curent!Pt voi cate o si Report
May 6, 201016 yr comment_36099 Anca, eu am tot cautat prin torturile salvate in calculator, dar nu prea am gasit unul care sa corespunda. cel mai aproape de dorinta ta, ar fi acesta: ai putea sa pui pasta verde, ca in imagine, pe ea asezi tortul Barbie si in jurul ei pui floricele, fluturasi si tot ce mai doresti tu . sa ne arati ce ai facut pana la urma cellya ...mai da-mi te rog un sfat,cum sa lipesc pasta verde, de tava,platou sau... ce o fi?Multumeeeeesc! Report
May 6, 201016 yr comment_36166 Anca, eu am tot cautat prin torturile salvate in calculator, dar nu prea am gasit unul care sa corespunda. cel mai aproape de dorinta ta, ar fi acesta: ai putea sa pui pasta verde, ca in imagine, pe ea asezi tortul Barbie si in jurul ei pui floricele, fluturasi si tot ce mai doresti tu . sa ne arati ce ai facut pana la urma cellya ...mai da-mi te rog un sfat,cum sa lipesc pasta verde, de tava,platou sau... ce o fi?Multumeeeeesc!Fie cu sirop de zahar (o sa se dezlipeasca mai greu asa), fie cu royal icing, fie cu unt frecat cu zahar (asta cred ca e ideea cea mai buna ) Simplu nu? Eu vorbesc care nu am facut asa ceva ever, poate intra Ramo si ne spune ca la ea am vazut. Report
May 7, 201016 yr comment_36262 Anca, eu am tot cautat prin torturile salvate in calculator, dar nu prea am gasit unul care sa corespunda. cel mai aproape de dorinta ta, ar fi acesta: ai putea sa pui pasta verde, ca in imagine, pe ea asezi tortul Barbie si in jurul ei pui floricele, fluturasi si tot ce mai doresti tu . sa ne arati ce ai facut pana la urma cellya ...mai da-mi te rog un sfat,cum sa lipesc pasta verde, de tava,platou sau... ce o fi?Multumeeeeesc!Fie cu sirop de zahar (o sa se dezlipeasca mai greu asa), fie cu royal icing, fie cu unt frecat cu zahar (asta cred ca e ideea cea mai buna ) Simplu nu? Eu vorbesc care nu am facut asa ceva ever, poate intra Ramo si ne spune ca la ea am vazut. eu cu miere lipesc pasta sau cocos de tava Report
May 7, 201016 yr comment_36288 [center]Draga Anca iti pun pentru inspiratie si torturile Barbie facute de mineSpor la treaba...si sa ne arati cum ti-a iesit:) [/center] Report
May 8, 201016 yr comment_36440 SI...ASTA A IESIT!Initial, am vrut 2 torturi Barbie,in forma de guguluf,dar ieri mi-am dat seama ca ma numai un guguluf!!! si a trebuit sa ma reorientez,cei de la LB din Tg-Mures mi-au trimis numai o papusa ,si eu comandasem 2 brunete,mi-i s-a crapat pasta si am refacut-o dar nu am mai nimerit nuanta exacta,picii mi-i s-au dat la decorurile din pdz,dar nu m-am gandit ca o sa imi trebuiasca atat de mult timp sa le "bibilesc" si inca mai incapea... dar nu am mai putut ,eram prea obosita si piticii mei nu mai aveau rabdare!Va multumesc mult pt. sfaturi si poze,va sunt recunoscatoare! Report
May 10, 201016 yr comment_36732 cellya ...mai da-mi te rog un sfat,cum sa lipesc pasta verde, de tava,platou sau... ce o fi?Multumeeeeesc!Anca, scuzeee. eu nu m-am mai logat de atunci din lipsa de timp.ma bucur ca te-au ajutat fetele. torturile sunt tare, tare reusite ! felicitari !!!! PS. imi poti spune ce forma ai folosit ? ce diametru are la baza si cat are partea de sus? ( nu fac acum, dar e bine sa iau notite ca nu se stie ...) Report
May 11, 201016 yr comment_36841 cellya ...mai da-mi te rog un sfat,cum sa lipesc pasta verde, de tava,platou sau... ce o fi?Multumeeeeesc!Anca, scuzeee. eu nu m-am mai logat de atunci din lipsa de timp.ma bucur ca te-au ajutat fetele. torturile sunt tare, tare reusite ! felicitari !!!! PS. imi poti spune ce forma ai folosit ? ce diametru are la baza si cat are partea de sus? ( nu fac acum, dar e bine sa iau notite ca nu se stie ...) cellya ,stai linistita,stiu cum e cu timpu' asta, care parca zboara!Iti multumesc pt. urari!Pt. torturi am folosit 2 blaturi rotunde ,unul din 4 oua(copt in forma cu diametru de 20 de cm) si celalalt din 5 oua(copt in tava de 24 de cm),pe care le-am taiat in 3, si "adaptat" si le-am "montat" cu creme in 2 boluri de salata.Deci "blonda" are dimensiunile in cm,20/8/11 baza mare/baza mica/inaltimea bolului,si "bruneta" are 21/9/11.Daca esti atenta,se vede ca blonda e mai "slabuta", cu pasta pe ea,dar fara papusa,,tortul cantarea 2,5 kg.Pe "bruneta",n-am mai cantarit-o.Foarte bine ca iti iei notite,ca io stateam linistita ca am totul sub control,cand...mi-am dat seama ca nu am 2 guguluf-uri !Deci,initial proiectul era de papusa cu rochita cu falduri,dar...asta e.Bine ca ma gasit 2 boluri,cta-de-cat la fel!Spor la treaba!!!pa Report
May 12, 201016 yr comment_36912 Am o rugaminte la voi.Caut pe internet mai bine de 4 ore un tutorial cum se face o funda cu margini alfel colorate ca in poza alaturata. Ma tot gandesc cum poate face acele dungi de o culoare drepte si apoi e dungulitza asta de alta culoare de pe margine. Va rog daca aveti ideii si pas cu pas cum se face sa imi spuneti sau sa imi aratati. Report
May 12, 201016 yr comment_36916 Anca, multumesc frumos si te pupic ! notitele le-am trecut in caietel sa le am la nevoie Yoyo, sorry, nu am gasit decat asta http://www.make-fabulous-cakes.com/fondant-loop-bow.htmlpoate te ajuta totusi cu ceva ....ori poate mai vine altcineva cu o alta idee ca si eu sunt curioasa cum se face ! Report
May 12, 201016 yr comment_36920 Yoyo,tot stau si ma gindesc cum s-ar putea face.Presupun ca ar merge pictat,cu conditia sa ai o pensula ok,mina sigura si funda rosie sa fie deja bine uscata,ca sa nu se amestece aiurea culorile.Imi pare rau ca nu reusesc sa-mi dau seama.Ma gindesc ca daca adaugi cu mina un snurulet pe margine la fiecare bucla risti sa nu se lipeasca perfect drept si sa para tremurat.In orice caz,e de mare efect poza pusa de tine. Report
May 12, 201016 yr Author comment_36921 yoyo, aici, la postul #9 sunt 2 tipuri de funda; succes! sorry, acum am vazut ..... ...unele nu se mai deschid... Report
May 12, 201016 yr comment_36922 Multumesc Celia insa nu solicitam cum se face funda propriu zisa. Ci ma intereseaza acest tip de funda (care am dat-o eu ca exemplu in atasament)si anume sa vad cum adaug alta culoare pe marginea fundei ca si cum ar fi bordura de la funda se vede in poza atasata de mine ce anume solicit. Report