March 18, 201214 yr comment_137312 Dano,eu nici sa ma tai nu m-apuc.Am tot vazut si seturi ca al tau si mai mai mai,dar am zis pas,caci vazand ca au atatea pretentii : ca trebuie sa-i faci cu migala,ca trebuie sa iasa cu o 'caciulita', intorsi pe fata, pe dos,nici nu mai stiu,de-am zis ca nu m-apuc in vecii vecilor.Am avut ceva reticente si la un blat de tort,facut pe baza de albusuri(trauma in urma mamei ,care a patit-o data rau de tot,de i s-a pleostit toate blaturile la un alt fel de tort,de le-a aruncat cu tot cu hartia de copt),dar mi-am luat inima-n dinti si mi-a iesit.Dar nici nu era cu pretentziile macaronsilor. Asa ca,bravo pentru curaj,dar si bravo celor care au reusit sa-i faca. Nici macar nu rad de voi! D-aia nu fac eu bezele sau macaronsi! , de-aia nu le ratam noi niciodata io-s traumatizata de la niste bezele. la nunta la frate-miu, acum...hat ani,am facut bezele cu albusurile ramase de la cozonac. si stiti voi cat cozonac se face ptr o nunta de 300 persoane? ei, bezele sunt de-un milion de ori mai multe. am copt la toate vecinele din doua blocuri. Asa-i,sau cum se mai zice,doar cel care nu face nimic,nu face greseli! Adica ai copt bezelele pentru vecine sau in casa la vecine?Caci daca-i ultima,pai ai avut ceva sport de facut Dar cred ca ti-au iesit pana la urma,nu? Report
March 19, 201214 yr comment_137356 Da, dar macar pozele ti-au iesit super, de revista! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/headbang.gif ca bine zici, de revista - "rebuturi de arta culinara" ! nici macar abonamente nu tre' sa va faceti, o distribui gratis ! Report
March 19, 201214 yr comment_137357 Pfuoai Dano, ce rau imi pare!!!! Mai ales pentru ca ai pierdut fisticul ! oh, Any, punga de fistic nu-i mare pierdere ! cumpar alta ! da' sechelele cu care am ramas, nush cum sa ma scap de ele ?!? Report
March 19, 201214 yr comment_137360 Dana , Da nu ne-ai spus cum au fost la gust si consistenta.Ca sa fie opera completa ,trebuiau sa fie din aia de se lipesc de dinti .S-au lipit ?https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/71.gif Important ca s-au putut totusi manca .https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/smile.gif Pisco, am gustat numai una de frica sa nu ramin cu falcile inclestate si sa ma trezesc cu ele descarcerate cu dalta si ciocanul. la gust n-au fost rele. nici n-aveau cum ?! dulci erau de la zahar si un pic sarate de la fistic. dar la textura au iesit ceva ca o masa indefinibila si indescriptibila. ca o caramela de proasta calitate sau o ciungam de se lipeste pe talpa pantofului cind iti doresti mai putin, nu tocmai ca o ciungam, da' totusi o ciungam !!! fiindca la un moment dat ma plictisisem sa le razuiesc de pe folie, le-am ascuns in beci sa vad cum se comporta dupa 1-2 zile de la data fabricatiei. si azi surpriza: s-au uscat si s-au desprins usurescu ! [center]especially 4u, am mai facut niste poze de revista ozn-urilor mele; va dau voie sa le studiati si pe fatza si pe dos ! http://img849.imageshack.us/img849/650/0macarons5.jpg http://img824.imageshack.us/img824/470/0macarons6.jpg [/center] Report
March 19, 201214 yr comment_137362 Si eu am facut ceva asemanator, dar s-au "ras" de pe fata pamîntului foarte rapid. Cica, sa nu le vada nimeni cind mai faci de-astea, pune aici poze de revista sa vada lumea ca nu avem chiar toate harurile: si frumoase si destepte si absolut perfecte in bucatarie ! numai pe primele doua ! Report
March 19, 201214 yr comment_137364 Am venit si eu aici, tot cu macaronsi Cristina, ce meseriasa esti ! stii ce vad eu in poza ta ? 8 macaronsi care au plesnit de invidie ca 2 au iesit mai aratosi ! Report
March 19, 201214 yr comment_137365 Zorzonica, Motzulina, Ellani, bravo fetelor, ca nu va avintati ca mine sa faceti macaronsi ! o sa va urmez exemplu, ca dupa trauma asta am ramas cu sechele pe viata. Report
March 19, 201214 yr comment_137410 Mie prima oara mi-au iesit ca ai Cristinei, crapati.A doua oara, am uitat sa cern faina de migdale si mi-au iesit bine.Eu cred ca secretul (la mine) a fost: uscarea, nu i-am bagat in cuptor pana cand degetul nu s-a mai lipit de ei. Nu va dati batute, macaronshii nu se las batuti cu una cu doua. Report
March 19, 201214 yr comment_137457 Cristina, ce meseriasa esti ! stii ce vad eu in poza ta ? 8 macaronsi care au plesnit de invidie ca 2 au iesit mai aratosi ! Multumesc, multumesc, asa-i, is invidiosi rau Report
March 19, 201214 yr comment_137458 Mie prima oara mi-au iesit ca ai Cristinei, crapati.A doua oara, am uitat sa cern faina de migdale si mi-au iesit bine.Eu cred ca secretul (la mine) a fost: uscarea, nu i-am bagat in cuptor pana cand degetul nu s-a mai lipit de ei. Nu va dati batute, macaronshii nu se las batuti cu una cu doua. Nu ma dau batuta ca nu ma lasa albusurile stranse in congelator Edit Macaronsii tai sunt superbi Report
March 20, 201214 yr comment_137518 Mie prima oara mi-au iesit ca ai Cristinei, crapati.A doua oara, am uitat sa cern faina de migdale si mi-au iesit bine.Eu cred ca secretul (la mine) a fost: uscarea, nu i-am bagat in cuptor pana cand degetul nu s-a mai lipit de ei. Nu va dati batute, macaronshii nu se las batuti cu una cu doua. wooow, Lilly, ce frumosi ti-au iesit ! [size=1](plesnesc de invidie ca macaronsii Cristinei )[/size] sincer, toata stima si admiratia mea celor carora le reusesc ! apropos de secrete, cind ai dat tava cu macaronsi la cuptor, pe ce functiune i-ai copt: ventilatie, caldura sa bata doar de jos sau caldura sa vina si de sus si de jos ? eu i-am copt pe o functiune mixta - ventilatie combinata cu caldura venita de la baza cuptorului. si ai vazut ce panarame mi-au iesit. Report
March 20, 201214 yr comment_137532 Zorzonica, Motzulina, Ellani, bravo fetelor, ca nu va avintati ca mine sa faceti macaronsi ! o sa va urmez exemplu, ca dupa trauma asta am ramas cu sechele pe viata. mai Dana, la cat de multe alte talente ai tu, nici nu mai conteaza!d' totusi, vad ca te roade Report
March 20, 201214 yr comment_137573 Edit Macaronsii tai sunt superbi Multumesc Cristina. wooow, Lilly, ce frumosi ti-au iesit ! [size=1](plesnesc de invidie ca macaronsii Cristinei )[/size] Ba sa nu plesnesti ca eu nu am avut curaj sa-i pun pe ai mei, aia nereusiti.Nici mie nu mi-au iesit din prima.Eu primii i-am facut cu ciocolata. I-am copt la static 150 de grade, cam 15 -20 de minute.Stiu ca i-am incercat, daca se dezlipeau cu usurinta erau gata! Report
March 20, 201214 yr comment_137603 Chiar azi e ziua internationala a Macaroonshilor, declarata de P. Hermé! Report
March 20, 201214 yr comment_137645 Chiar azi e ziua internationala a Macaroonshilor, declarata de P. Hermé! Sa fie sanatosi ! Mai, mie imi place sa ma uit la ai vostri ii sorb din priviri cand vad ce frumosi ii faceti colorati, etc. Ioana la fel ii face super faini.Dar nu ma dau in vant dupa ei, I'm sorry. Report
March 20, 201214 yr comment_137679 Dar nu ma dau in vant dupa ei, I'm sorry.Exact asta este motivul pentru care nu m-am agitat sa repet operatia Bine ca s-au plioshtit, ca de ieseau frumosi si aerati, nu-i halea nimeni. Asa lipiciosi au fost interesanti Report
March 20, 201214 yr comment_137681 Dar nu ma dau in vant dupa ei, I'm sorry.Exact asta este motivul pentru care nu m-am agitat sa repet operatia Bine ca s-au plioshtit, ca de ieseau frumosi si aerati, nu-i halea nimeni. Asa lipiciosi au fost interesanti Eu i-am facut o data si am reusit sa salvez cativa. Report
April 8, 201214 yr comment_141848 Cam odata pe an resusesc sa produc ... "Lapsang souchong" (originalul ar fi ceai afumat)[center]..[/center]Si ca de fiecare data, cand se va intoarece acasa Inefabila , o sa ma spurce pe mine si "internetu' meu", de parca oala aia nenorocita ar fi din platina. Report
April 8, 201214 yr comment_141897 Bravo!!!! Da' cum de-ai reusit asa ceva????? Am intrat pe forum sa ma dau rotund cu placinta cu varza Report
April 8, 201214 yr comment_141905 he, he, eşti mic copil, eu făcui un lapsang de nu putui să-l dezlipesc de pe aragaz (electric). Report
April 9, 201214 yr comment_142050 Oare de ce nu ma mir de dezastrul vostru...aaaa,stiu,pentru ca si eu am reusit sa ARD CIORBA,e mult de atunci,dar totusi inca nu am reusit sa uit cum dintr-o oala de ciorba de perisoare mi-a ramas o lipitura neagra,urat mirositoare... Report
December 12, 201510 yr comment_233158 Hieelloouu!! mai dau si eu cu subsemnatu' pe aici ,m-a incaltzat' duoamna',sa aduc luni orice vreau eu niste prajituri de casa la scoala(ca nu stiu ce au cadrele,cu doamna directoare etc,si sa se aduca din partea fiecarei clase)nu-mi convine deloc,nu am timp ,nu am chef,am incercat sa o refuz ,dar a insistat(sunt printre putinii parinti din clasa care se intereseaza mereu de odrasla,restul ii duoare' fix la teneshi..in fine)maine iar am paranghelie,deci nu am timp,imi zic sa fac niste mufinshi,rapid ieftin i-am facut de N ori ,ma duoare fix la basca...Eeii asi! ma apuc sa fac preferatii mei,mufinsii lui Any https://forum.artaculinara.ro/index.php?/topic/1278-muffins-cu-picaturi-de-ciocolata/,maaii baiatule' dezastru ,se labartasera asa aiurea,o iau de la capat fac reteta aia 1-2-3 https://forum.artaculinara.ro/topic/1757-prajitura-cu-piersici-aluat-1-2-3/eu o vazusem la italieni a mea e cu 3 oua,1 pahar de iaurt,1 de ulei,2 de zahar ,3 de faina,praf de copt...Ambele retete le-am facut de N ori,acum dezastru..ce palaria mea?!... Mda'!am primit cadou de la tata o noua achizitie de-a lui,praf de copt,la oferta o gramada de plicuri...la cantitatea care o faceam eu puneam un praf de copt cel mei ieftineala,n-aveam treaba dar ala avea 10 gr. asta are 15 gr,abea dupaia am vazut,inainte nu m-a dus mintea sa verific de nici o culoare.. Am decupat mufinshii Am facut o glazura din zahar pudra zeama de lamaie si colorant roz pt. cei cu iaurt,si cu cacao pt. cei cu picaturi a lui Any,tavalit marginile prin nuca de cocos ca sa maschez decuparea,in poza sunt uzi dar s-a uscat bine glazura,maine ii mai bibilesc eu,hai ca-i salvez pana la urma sa ies cu obraz curat I-am pus pe shalul superb primit de la Stelin' chiar azi ca sa va fac dovada...si ce vreau sa mai spun e ca atunci cand nu faci cu suflet,(intrucat eu chiar i-am facut mormaind si bombanind in barba ,ca nu-mi convine si fara chef)nu-ti iese bre!..mna' ca am spus-o! Report
December 12, 201510 yr comment_233163 ha ... ai dreptate, unde nu i chef , nici rezultat...however, ( cum zice rusul ) mufinsii arata cool si precis ca s buuuni,succese! Report
December 12, 201510 yr comment_233164 De buni sunt super buni,garant'! daca nu era ca nu stiu cum sa-i ambalez pt. la scoala,le faceam motz de crema deasupra,dar mai bine nu ma mai complic...baii dar cum tocmai azi? ca atunci cand ii fac pt. Ale' (sunt preferatii lui ,el ii devoreaza)ies fara probleme si nu le acord decat cateva min ie' vooddoo' frate' mai bine faceam eclere..da cine stie ce mai pateam si cu alea..mai stii?! Report