September 29, 20214 yr comment_266834 Of boni imi pare rau.Am cautat acum videoul ca sa vezi consistenta si am vazut ca le-a facut si un baiat la care ma uit eu pe instagram, astea sint cele pe care le-a facut el si zice ca a marit cantitatea de apa, as inclina sa cred ca problema ta asta a fost dupa cum vad in tigaie sau ca nu era suficient de unsa. Dar daca asta a ta a fost prima mie si cind le fac pe cele normale prima nu-mi iese, probabil nu e inca suficient de unsa si calda tigaia, asa ca e prima pe care o maninc el zice ca tigaia nu tre sa fie prea fierbinte pentru ca se coc mai repede decit celelalte, si dupa ce le intorci trebuie tinute mai putin Report
September 29, 20214 yr comment_266843 Eh, nu conteaza, daca au fost bune. Dar probabil voiai sa fie precum clatitele noastre, sa le poti umple cu ceva.Ce te-ai gandit sa pui sa le lege? seminte de chia? Sa ne zici reteta cand reusesti .De bune au fost foarte bune. Pentru legat ma gandeam la faina de in, ca stiu ca se foloseste pe post de ou. Mai vad eu... Of boni imi pare rau...Adriana, nu e nici o problema, nu are de ce sa iti para rau. Au fost bune si clatitute mici. Nu am aruncat nimic Multumesc de link, am sa studiez mai bine problema. Report
October 9, 20214 yr comment_266900 In seara asta am făcut niște cornulețe fragede umplute unele cu nuca altele cu gem. Deși mi se părea mie ca gemul este destul de scăzut, în final nu a fost asa. Drept urmare s-a împrăștiat în tavă! Report
April 16, 20242 yr comment_269263 Era timpul sa apara si niste traume ?. La gust totusi a iesit mai mult decat onorabil, daca si fiica-mea a zis ca e buna ? (am omis sa-i spun ca am pus mascarpone in crema, ca nu-i plac dulciurile cu branza ?). Ah, daca nu v-ati dat seama, a vrut sa fie o rulada. Am facut pandispanul clasic din oua, zahar si faina si m-am gandit ca ar trebui insiropat dar m-a cam luat valul, plus crema moale... Report
April 16, 20242 yr comment_269266 Crema aia arata bine, iar pandispanul e mai bun insiropat :blackeye: Report
September 2, 20242 yr comment_269688 Cred ca e locul potrivit sa spun ca am gasit eu pe net o reteta de dulceata de prune cu zahar brun si nuci, la cuptor. Toate bune si frumoase, mi s-a parut ca totul e ok, am pus-o in borcane, am depozitat-o in beci si evident m-am si laudat ce bunatate de dulceata am facut. Copila abia astepta sa-i trimit. Noroc ca n-am fost zgarcita si am impartit cu cineva care nu are beci. Dupa vreo saptamana ma suna si-mi spune" vezi ca fermenteaza" .Am crezut ca din cauza ca e cald la ea in debara. Dar nu, si a mea fierbea, mirosea a tuica deja. Ca sa nu dezamagesc copila credeti ca e posibil sa repet cu prune din congelator? Report
September 2, 20242 yr comment_269689 Sa stii ca am vazut si eu o reteta de dulceata de care zici, si ma batea gandul sa o incerc. Nu stiu daca sta peste iarna dulceata cu fructe din congelator, am intrat doar sa-ti spun ca te compatimesc, pacat de atata munca... Report
September 3, 20242 yr comment_269692 cred ca din moment ce a fermentat nu era suficient fiartacred ca iese si cu fructe din congelator daca o fierbi bineam si eu cirese si visine puse la congelator nici nu vreau sa ma gindesc de cind si tot zic ca le scot si le fac dulceata ca altfel n-am curaj sa le folosesc Report
September 3, 20242 yr comment_269694 Ca sa nu dezamagesc copila credeti ca e posibil sa repet cu prune din congelator?Eu fac in fiecare iarna dulceata de visine, din visine congelate. Nu am observat vreo diferenta fata de cea cu visine proaspete.Banuiesc ca si la prune ar merge foarte bine. Report
September 3, 20242 yr comment_269695 Multumesc, am sa incerc. o sa o las mai mult, pentru ca, da nu avea de ce sa fermenteze. Cum zice Adriana, trebuia mai bine fiarta, eu am vrut sa nu se zdrobeasca prunele prea tare ca nu am vrut sa iasa gem Report
September 3, 20242 yr comment_269696 ca sa ramina fructele intregi mama lasa fructele cu zahar o noapte in frigider apoi a doua zi dadea un clocot, scotea fructele, fierbea lichidul pina devenea sirop si apoi adauga fructele si le mai fierbeaacum aici metoda asta se numeste Ferber dar mi se pare ca prevede cite un clocot in fiecare zi, apoi racit apoi reluat a doua zi Report
September 3, 20242 yr comment_269697 Mda, mi-a trecut si mie prin cap, tarziu, evident, ca asa trebuia sa fac. Acum, cu astea congelate nu vad cum le-as mai lasa cu zahar peste noapte. Nu se vor flescai prea rau? Oricum, multumesc mult. Report
September 3, 20242 yr comment_269704 nu stiu, dar s-ar putea sa se flescaiasca pentru ca virgula congelatul le inmoaiesingura posibilitate e sa incerci Report
November 21, 20241 yr comment_269993 Ce o fi fost in capul meu crezand ca "placintele" astea nu o sa se imprastie daca omit sa pun ou? Hmmm, de fapt am vazut mai multe retete printre care si frisco friulano care nu avea ou dar se face oarecum altfel. Cartofi, ceapa, branza - la gust au fost chiar bune. Gata, am invatat lectia, alta data nu mai fac. (Astea din poza inca arata bine, am mai avut unele care s-au mancat cu lingura ?). Report
November 22, 20241 yr comment_269994 Cat am căutat topicul ăsta și nu l-am găsit când am dat rateu acum câteva săptămâni! Am făcut și eu ceva în genul, ne-au plăcut și o să le mai fac deși au o tonă de calorii. Report
November 22, 20241 yr comment_270000 Ce o fi fost in capul meu crezand ca "placintele" astea nu o sa se imprastie daca omit sa pun ou? Hmmm, de fapt am vazut mai multe retete printre care si frisco friulano care nu avea ou dar se face oarecum altfel. Cartofi, ceapa, branza - la gust au fost chiar bune. Gata, am invatat lectia, alta data nu mai fac. (Astea din poza inca arata bine, am mai avut unele care s-au mancat cu lingura ?).frico, adie bun de tot, adica ce e cartof cu brinza e bun mereu sa fi fost de vina la tine timpul de copt si eventual marimea? Report
November 23, 20241 yr comment_270015 Vin si eu cu dezastrul meu?Am vrut sa fac pachetele cu mere trase in unt cu zahar si scortisoara. M-am luat cu uitatul la ceva pe telefon si iata rezultatul ?? Report
November 23, 20241 yr comment_270016 cam dezastru, tre multa munca si rabdare daca vrei sa recuperezi ceva Report
November 23, 20241 yr comment_270018 frico, adie bun de tot, adica ce e cartof cu brinza e bun mereu sa fi fost de vina la tine timpul de copt si eventual marimea?Da, stiu, frico ?, ca l-am si gugalit, sunt convinsa ca am scris si alte bazaconii, mai ales de cand folosesc telefonul.La frico am vazut ca se tine mai mult pe foc si se face ca o placinta mare, asa am vrut sa fac initial, dar m-am temut ca n-am s-o pot intoarce pe partea cealalta. Nici pe astea mici nu prea am putut ?. Vin si eu cu dezastrul meu?Am vrut sa fac pachetele cu mere trase in unt cu zahar si scortisoara. M-am luat cu uitatul la ceva pe telefon si iata rezultatul ?? Welcome to the club ?. Odata si odata trebuia sa apari si tu pe aici ?. Report
November 24, 20241 yr comment_270019 dar m-am temut ca n-am s-o pot intoarce pe partea cealalta.cu grija si atentie ori cu o farfurie ori cu un capac, ca la omleta Report
November 26, 20241 yr comment_270030 nu stiu, dar s-ar putea sa se flescaiasca pentru ca virgula congelatul le inmoaiesingura posibilitate e sa incerci Deci aici citesem despre dulceata facuta din fruncte congelate. Am gasit cirese negre dulci, congelate. Am incercat si a iesit o bunatate! Nu e pentru topicul de dezastre? dar am vrut sa multumesc de idee. Report
November 26, 20241 yr comment_270036 frico, adie bun de tot, adica ce e cartof cu brinza e bun mereu sa fi fost de vina la tine timpul de copt si eventual marimea?Da, stiu, frico ?, ca l-am si gugalit, sunt convinsa ca am scris si alte bazaconii, mai ales de cand folosesc telefonul.La frico am vazut ca se tine mai mult pe foc si se face ca o placinta mare, asa am vrut sa fac initial, dar m-am temut ca n-am s-o pot intoarce pe partea cealalta. Nici pe astea mici nu prea am putut ?. Vin si eu cu dezastrul meu?Am vrut sa fac pachetele cu mere trase in unt cu zahar si scortisoara. M-am luat cu uitatul la ceva pe telefon si iata rezultatul ?? Welcome to the club ?. Odata si odata trebuia sa apari si tu pe aici ?. Hihihi...am mak facut eu pozne dar fara probe ?????? Report