Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Dezastre in bucatarie!

Featured Replies

Stii ceva? Nu e chiar asa rau. Ii lipsesc doar mustatile :)

:-* Hai nu fi supi zi mai bine cum ai lucrat blatul de cereale si ce ai pus in el.

Stii ceva? Nu e chiar asa rau. Ii lipsesc doar mustatile :lol:

:blush: Hai nu fi supi zi mai bine cum ai lucrat blatul de cereale si ce ai pus in el.

Esti o draguta .....multumesc...

Blatul de cereale l-am facut din orez expandat pus in cioco topita (3 bucati de cioco menaj, adica 3 patretele cu 1 lingura smintana)şi am pus punga de 100 g orez expandat ! L-am strins intr-o punga si l-am pus la rece ! E foarte gustos, fiica-mea il maninca asa,ca ceva dulce si rapid!

Probabil ca s-ar preta si modelat altfel.. M-am gindit sa incerc si cu caramel sa vad cum se comporta.. Da... deocamdata imi ling ranile.. oricum ca si textura nu seamana cu blatul de la cake boss, care rece fiind , e moale totusi..

Cu ce-am facut eu cu ciocolata,se intareste, deci poti sa-l modelezi doar cald fiind.cam atit....

imediat merg la Unicarm si ma uit dupa orezul asta. Habar nu am cum arata. E cumva ca pufarinii?

imediat merg la Unicarm si ma uit dupa orezul asta. Habar nu am cum arata. E cumva ca pufarinii?

La unicarm il gasesti la inceputul raftului al doilea cred, cum intri, de la dreapta la stinga,unde sunt produse naturiste ,chestii din alea ecologice cica, sau cum le-o fi zicind...

Da, l-am vazut. Insa nu imi trebuie mult asa ca mi-am luat 4 batoane din cereale gata facute :hello: Sper sa pot modela turnurile unui castel din ele :toothy9;

vrabiuto, nici prin minte nu mi-a dat sa te iau peste picior, am facut o gluma doar

eu nu sant capabila sa fac nimic, nu mi-as permite sa rad de munca altuia :floare:

vrabiuto, nici prin minte nu mi-a dat sa te iau peste picior, am facut o gluma doar

eu nu sant capabila sa fac nimic, nu mi-as permite sa rad de munca altuia :D

Draga mea ,orice-ai spune este mingiere, fata de cum m-am simtit si ma simt inca ! Am pus prea mult suflet .. fir-ar ! Mi-am salvat poza aia cu un iepure asa semet,si chiar mi-am dorit sa ma apropii de aceea imagine ... dar n-a fost sa fie ! Asta-i probabil asa, una peste nas, sa nu ma incred, sa-mi vad lungul nasului! :D

Tortul de majorat al fiica-mii,de acum doi ani, a fost tot asa un dezastru........M-am chinuit,am citit pe-aci sfaturi, sa-l aduc la o forma acceptabila... Eu insa il consider un dezastru si pe ala!

N-a fost sa fie si gata !

Eu nu am considerat ca m-ai luat peste picior sau altceva, stai linistita! :D

Hai bre, ca arata bine, ia uite ce urechi semete are... mie-mi place. Am incercat si eu odata sa fac un caine si stiu cata munca implica.

Prietena mea careia i l-am facut cadou a fost asa de impresionata (mare iubitoare de caini) ca nici nu vroia sa-l taie sa-l manance. Mie nu mi se parea de loc frumos, dar ea era innebunita dupa el.

Conteaza mai mult ce simte copilul... sunt sigura ca lui i-a placut.

Curaj! Si-ti multumesc pt ideea de capatana... interesanta idee!

[center]ca o consolare pt. Vrabiuta, semnez si eu condica azi. :D

(am facut pt. a nush cita oara o prajitura simpla si delicioasa, ce o stiu de la Bendis :D )

compozitia s-a comportat frumos la cuptor si a iesit o praji bine crescuta, pe care am rasturnat-o fara probleme si cu mindrie pe platoul de servire :D

http://img696.imageshack.us/img696/2156/prajibendis2.jpg

toate bune si frumoase pina sa intind glazura de ciocolata, cind numai deodata am vazut ca apare un rift subtirel pe partea stinga si intr-o fractiune de secunda s-a cascat laaaaarg transformindu-se in groapa Marianelor :help:

http://img820.imageshack.us/img820/3787/prajibendis3.jpg

[/center]

Dana,a fost cutremur....sau a vrut riftu' sa înghita stelutele :D Trebuia sa torni niste glazura,mai presarai niste stelute,si cine nimerea bucata aia ciocolatoasa era cel mai fericit! :help:

Vrabiuto,Mie chiar îmi place iepurele ala.Îmi place blanita!

Eu nici sa fac ciuciuleti de frisca nu stiu.În viata mea nu am facut o decoratie cu frisca,crema,pasta de niciun fel.Eu ung cu ceva deasupra,presar altceva peste(bombonele colorate,cocos,cioco razuita...etc) sa nu se vada denivelarile,si mai trîntesc o floare pe lînga si gata :D

Pentru toate :( :D

Azi am fost cu mare groaza, la mamica (e cosmeticiana la un salon! va dati seama ce reclama mi-am facut!) dupa tava si culmea,zice ca la fiica-sa chiar i-a placut!

Il voia bej-maroniu (mi-a aratat o poza cu iepurasul ei adevarat) si n-am stiut cu ce altceva sa-l fac. Cica si la ceva doamne invitate le-a placut blanita!

I-a aratat poza cu celalalt iepuras ce l-am mai facut, si copila a zis ca al ei e mai frumos! :D post-366-128414439294_thumb.jpg

Nici asta nu-i grozav,da macar seamana a iepuras! :(

N-am talent de sculptor si gata!

Pe cuvint, nu va doresc sa treceti prin momente atit de penibile !

Dana,a fost cutremur....sau a vrut riftu' sa înghita stelutele :pupic: Trebuia sa torni niste glazura,mai presarai niste stelute,si cine nimerea bucata aia ciocolatoasa era cel mai fericit! :pupic:

Maya, banuiesc eu cam ce-a fost: greseala mea - ca am rasturnat prajitura pe platou cind inca era fierbinte, iar pe mijloc era mai crescuta decit pe marginile laterale. De asemeni consistenta ei fiind destul de afinata, cred ca a cedat presiunii cind am trecut la intins glazura cu paleta. Asta sa-mi fie invatatura de minte, sa o las sa se raceasca ! :floare:

[center] (norocul meu ca n-am avut la masa musafiri simandicosi; au pus mai mult pret pe gust decit pe aspect ! :floare: iaca sectiunea riftului :pupic:

http://img684.imageshack.us/img684/2540/prajibendisrift.jpg

si-o felie cu care m-am consolat eu azi :) )

http://img291.imageshack.us/img291/6196/prajibendisfelie.jpg

[/center]

[b]Dezastre in bucatarie!!

Si in camara !!

Si in frigider!!![/b]

[i][color=#0000FF]Motto:

Foaie verde băţ,

N-ai de lucru

Făţ ![/color][/i]

Aveam in plan o prajitura cu piure de castane pentru parinti. Dumneaei a pus pe foc o oala cu sarmale si a trebuit sa plece. M-a sfatuit sa astept pana se intoarce.

Nu am facut-o.

Blatul... Eeee blatul a fost cum a fost.

Asta dupa ce l-am razuit bine.

[center].

post-168-128479047941_thumb.jpg

.

post-168-12847904906_thumb.jpg

.[/center]

Retrospectiv, imi dau seama ca as fi putut sa ma opresc. (daca baba avea elice, era elicopter!)

Ce-mi zic: Hai sa ma scot cu crema macar. Am facut o budinca de ciocolata, am incorporat in ea cam 100 de grame de unt, un borcan de piure de castane si o jumatate de paharel de rom.

A iesit de-li-ci-oa-sa.

Si PO-TA-BI-LA !

Inca mai era timp sa ma opresc.

Credeti c-am ?

Noooo, Am mers pana la capat.

Am turnat crema peste blat care din fericire avea marginile ridicate.

L-am transportat in camara.

Mi-a curs pe ciorapi.

Si pe jos ==> dezastrul din camara.

Frigiderul e langa fereastra si usa nu se deschide decat 80 de grade. Am inclinat un pic platoul si ... ==> dezastrul din frigider.

Va doresc un weekend rascolitor! :biggrin:

=)) =(( :D

sefule!!! daca te opreai nu mai aveam de ce rade :biggrin:

sper ca ai terminat curatenia inainte de venirea sefei :hug:

Ptiu!!!shafule' ca iar m-ai spariet' =(( (m-ai mai speriat o data cu-n os de rechin)...Ce-ai bre' de esti asa bantuit?! :hug:

Ce-o zis shefa?!... :biggrin:

Mi-a curs pe ciorapi.

si ce-ai facut, ai recuperat ceva? :hug:

aseara eu mi-am lasat omu' sa supravegheze gemul de prune pe care-l pusesem la fiert in 2 cratite pe care le-am bagat in cuptor. cand am venit puteam sa ghicesc care-i usa mea dupa fumul care-o invaluia. a curs gemul in cuptor, s-a lipit si de teava de sus (cuptorul are o flacara si-n tavan), tava in care pusesem una dintre cratite era numa' scrum, idem gratarul naclait de gem. :biggrin:

in rest, toate erau bune!

:biggrin: Sefule, ma declar fan! Tre sa merg la ce v-a inveselit ziua! :hug: =)) :D

Eu precis faceam cu nervii, ce sa mai fac modele din partea arsa? :D :D =((

Shefule :unsure:=)):drool::((:((:((:((=)) esti bestial.Experienta ta ma facuse sa rad cu lacrimi.

Eu zic sa dai pe la torturi si-ti dam recepte care sigur nu curg.Join the club! Belive me ca stiu ce vorbesc nu de alta dar prima mea executie de tort a fost tot cu budinca si se intarise crema dupa 1 saptamana de stat la congelator astfel io zis ca sigur e toata vina budincii...ca doar nu o fi a noastra :P.

Moatza draga mea si al tau sot statea cu ochii pe tv ca si cum nu avea nimic altceva de facut.Nu?:P

Eu cand il las pe "al meu" sa supravegheze ceva,

Cuplez timerul ,programez telefonul mobil si pun vecinul sa sune la usa.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/24.gif

Daca nu raspunde ,ii spun sa sune la 112.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif

Moatza draga mea si al tau sot statea cu ochii pe tv ca si cum nu avea nimic altceva de facut.Nu?=))

mai, tu-l spionai! si n-ai putut sa-i zici ca arde gemul?

Mi-a curs pe ciorapi.

si ce-ai facut, ai recuperat ceva? :drool:

S-a baut cu paiul.

direct din ciorapi sau l-ai servit din cupe? :unsure:

[center]O da, la topicul asta am si eu ceva de spus. Si de aratat. Sincer, nu ma pricep si nu prea ma bag la dulciuri. Dar insist sa persist, cum ar zice Zoazorel.

Insa am tot respectul pentru fetele care reusesc sa faca sa para cat mai vii si reale figurinele alea de poveste....stiti voi care, ca e in hot topic :unsure:

Si ca un exemplu la ce vroiam sa spun, odata, de ziua unuia dintre baieti am vrut sa fac eu cu mana mea un un tort mousse cu jeleu de capsuni inspirat dupa blogul lui Edith. Am facut totul "a la carte", insa nu stiu de ce crema aia de capsuni nu s-a intarit niciodata. Never ever. Dar sa nu credeti ca am aruncat ceva. S-a mancat tot cu lingurita si s-a lins tava. Mai bine zis s-a mancat cu paiul.

post-701-128483086202_thumb.jpg

[/center]

Acu' vreo 2 saptamani pun eu sa fac sarmale. Am oparit varza (m-am oparit si eu pe mana), am facut umplutura, le-am impachetat si le-am pus in oala la fiert. 4 sau 5 bucati au ramas pe langa oala si le-am pus intr-o craticioara mica. Le-am cuprins cu suc de rosii si le-am pus pe foc. Foc mic la ambele oale. Si ma duc sa fac dus, apoi ma asez la tv. Si de la un moment incolo simt ceva miros de ars, dar nu i-am dat importanta. Pana cand imi spune colegu: Mai, ce miroase asa? Nu cumva se ard sarmalele? Sar din pat si ma duc in bucatarie sa evaluez dezastrul: oala mare era ok, bolborosea linistita, nu emana nici un miros ciudat. In oala mica, in schimb, varza de pe fund se carbonizase si se lipise si fumega de numa', iar sarmalele erau afumate si amare. Sarmalele le-am mancat atunci, ca erau fierte si mi-a fost mila sa le arunc, dar oala am distrus-o. Era din aia non-stick, si tot maglavaisul ala de o face non-aderenta s-a dus cu arsura, dupa vreo 3 zile de frecat. Din pacate n-am poze.
  • 1 year later...

na' ca am ajuns si aici :thumleft:

am facut fursecuri de 2 feluri cu Maia mea. fericite amandoua, mai ales ea :D ca sunt doar a ei pentru cateva ore.

facem o tura de fursecuri bilute (gen ghoriba lui any) pe care cu mare harnicie Maia le tavaleste bine prin zahar pudra. aici e greseala mea, le-am tavalit prin fructoza, nu zahar pudra. s-au lipit cam tare la copt https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/20.gif. le-a dezlipin pana la urma, dar cu mari emotii sa nu le sfaram. de bune sunt foarte bune, cu aroma de caramel de la zaharul ars de pe ele. dar nu arata nicicum a ghoriba https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/mad.gif.

bun, si trecem mai departe, la fursecurile lui petu pe care le-am facut mai groase, pe post de cheksuri. am facut pana si gaurici in braduti si stelute. si urma sa le ornam. am zis sa le dau cu un strat de glazura, ca la turtele dulci ale lui Lili, le mai dadeam si aroma si aratau si mai bine. am facut glazura jumi/juma dintr-un ou , adica albus si galbenus, frecate separat cu zahar pudra (din nou inlocuit cu fructoza) si cu arome: vanilie la albus si rom la galbenus. glazura a iesit frumoasa si lucioasa, am intins-o frumos pe fursecuri (intre timp Maia era fericita ca isi tot lingea degetelele https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/71.gif) si le-am lasat la uscat ca sa putem sa le decoram. Lili zicea asa: Si pana am terminat de galazurat ultimele, primele erau deja uscate si am putut sa desenez si bradutii. E, la noi, pana am asteptat vre-o 15 minute sa se usuce a curs toata glazura de pe ele https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/20.gifhttps://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/20.gifhttps://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/20.gif. Maia, draga de ea, le-a mai decorat cu ceva bombonele colorate si a desenat cu creioane de zahar, si le-a mai dat o fata, cat de cat. Mie imi venea sa plang :D Ce sa le mai fac si poze... Inchipuiti-va 2 tavi pline de fursecuri plutind in "sos", una cu glazura galbena si alta cu glazura alba.

Asta a fost ieri, duminica. Acum, luni, la ora 11 noaptea, inca sunt lipicioase, si eu ma intreb unde am sa le depozitez pana de craciun https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/sad.gif

EDIT: Lili, vina e doar a mea, am dat link catre tine doar sa stie fetele ce vroiam sa fac si nu am reusit.