Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Vopsirea oualor - Arta si traditie de Pasti

Featured Replies

Nici ale mele nu-s grozave, dar le-am făcut împreună cu copiii, aşa că , în acest context, mi se par cele mai reuşite din lume! Cele 4 mai drăguţe sunt cu tehnica dantelei a lui Shefu. ( Şi sunt ouă de ţăran, aşa că mai compensează şi prin asta...)

Ale tale,da,nu-s grozave ci grandioase!Asa oua frumoase eu nu am facut niciodata.Serios!Deci nu îmi plîng nici e mila si nici nu fac pe mironosita.

Deci eu fac mereu oua de toata jena,dar anul asta m-am întrecut...mi-am batut recordul!!! :floare:

Tu si daca le faci cu ochii închisi ,le faci ca lumea,pentru ca ai talent la chestii de astea.La mine tot ce are de a face cu decoratul...pa :floare:

Acu vreo doi ani,am luat un set de vopsele de 5 culori+nush ce folie argintie,sa le poleiesc.Sa fie lucioase,cumva marmorate cu argint!Vaaai de mine cum au iesit si alea!!! :occasion14:

OO_lele mele. https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif

post-48-13036291871792_thumb.jpg

Si artistele

post-48-13036292271894_thumb.jpg

• Author

Nici ale mele nu-s grozave, dar le-am făcut împreună cu copiii, aşa că , în acest context, mi se par cele mai reuşite din lume! Cele 4 mai drăguţe sunt cu tehnica dantelei a lui Shefu. ( Şi sunt ouă de ţăran, aşa că mai compensează şi prin asta...)

Te rasfeti.

Ti-au iesit de minune :-*

Primul an cand din lipsa de timp, le-am facut pe toate cu abtibildurile acelea tubulare care se muleaza la introducerea in apa fierbinte.

Ne-am lovit si de problema ca au avut coaja mai subtire decat ... coaja de ou si din 40, 24 s-au crapat, iar celofanurile au ascuns dezastrul.

In plus de asta am si gasit la talcioc, aduse de moldovenii de peste Prut, niste abtibilduri foarte frumoase cu icoane orthodoxe rusesti. Le-am folosit la ouale ramase intregi, pe care le-am facut cadou parintilor.

Ouale lui Piscotel imi aduc aminte de graffiti-urile amerindiene. Foarte resusite si ele!

Ce culori frumoase.Eu duc dorul rosului aprins,si culorilor simple dar tari.Aici nu reusesc de nici o culoare sa le fac asa, am zis ca la anu imi comand din tara.Anul asta am avut si culori simple,dar nu au vrut de nici o culoare sa se coloreze :occasion14:),asa ca le-am mozolit.

post-479-13037212646866_thumb.jpg

OO_lele mele. https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif

post-48-13036291871792_thumb.jpg

Si artistele

post-48-13036292271894_thumb.jpg

ce curteeeeeeeeeee imensaaaaa. frumos de tot :cheers:

cu ce ati desenat pe oua? ceara sau ceva asemanator? tare interesant arata. cred ca pot sa fac (la anu') impreuna cu maia mea asa ceva. anul asta s-a plictisit pana asteptam dupa fiecare ou 5 minute :appl: si tot nu s-au vopsit cum trebuie.

buna ziua!anul acesta nici eu nu am pictat oua dar am facut cu hirtie creponata,frunze,vopsea sisefata (si mi-au iesit ca cele in hirtie creponata),citeva actipilde 3d ,si vopsea carmin.

post-1121-13043163946874_thumb.jpg

post-1121-13043164335351_thumb.jpg

post-1121-13043164636739_thumb.jpg

post-1121-13043164942414_thumb.jpg

post-1121-13043165342271_thumb.jpg

post-1121-13043165769927_thumb.jpg

post-1121-13043166215095_thumb.jpg

• 11 months later...

Nu gasesc oua albe anul acesta! :tongue3:

Vreau oua albeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee....

scapa-le intr-o galetusa cu var ! :blush:

Nu gasesc oua albe anul acesta! :(

Vreau oua albeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee....

La Auchan de la AIA 6 oua 1,37 ...mai erau tot de la AIA 4 oua Aequilibrium parca mult mai scumpe...

Foarte frumos cosuletul, imi place tare mult!

Carmen, ti-am editat mesajele si am micsorat pozele, erau enorme. Le-am facut 16% din dimensiunea originala... Te rog sa le aduci la dimensiuni mai rezonabile (640x480), pentru a se incarca frumos si repede paginile forumului.

Multumesc pentru intelegere! :(

Foarte frumos cosuletul, imi place tare mult!

Carmen, ti-am editat mesajele si am micsorat pozele, erau enorme. Le-am facut 16% din dimensiunea originala... Te rog sa le aduci la dimensiuni mai rezonabile (640x480), pentru a se incarca frumos si repede paginile forumului.

Multumesc pentru intelegere! :(

Multumesc!

(am cam avut mari probleme cand am introdus pozele...acum stiu)

Foarte frumoase! Sarbatori fericite!

Intai sa-i dam laudele de rigoare lui Carmen ca ea a deschis anul acesta topicul cu ouale vopsite care-s foarte frumoase si lucesc de-ti iau ochii!

Mersi Mamadeus, anul asta au iesit ceva mai shifonate, ies de fiecare data diferite! Din pacate n-am mai avut hartie rosie si cum erau toate magazinele inchise vineri n-am avut incotro si am vopsit cu ce culori am avut la indemana :thumleft: .

Chiar o sa umblu fleaura prin librarii, sa vad daca au hartie creponata. Sper sa gasesc, ca arata prea bine ouale vopsite asa.

Laura, zici ca le-ai "crosetat", nu ca le-ai frecat cu hartie... :crying: Superbe culori si modele! :thumleft:

Iată-le pe cele de azi. Evident că am trişat: cele mai urâte le-am acoperit cu folie, iar tehnica şefului a mers de minune, am făcut şi îmbunătăţiri cu pensula...

Dau legătura Mayei :thumleft:

post-508-13342341858136_thumb.jpg

Anul acesta fiind o mama orfana ,m-am descurcat singura cu ouale.

Nu le-am mai pictat ,nu le-am descantat .

Vopsite cu vopsea lichida si stampilate cu cateva abtibilduri .

post-48-13344078458276_thumb.jpg

felicitari tuturor

eu nu fac decat oua rosii, la noi in familie nu sunt agreate alte culori, dar le facem cu frunze

pe vremuri le faceam si cu ceara, acum....

in zona noastra se vopsesc oua si pentru Inaltare, cand se repeta totul, ca la Pasti

Iulia Nicoleta, voi lasati frunzele pe ou?

Piscotel, ce abtibilduri frumoase si fine! de unde le ai?

dantelele si hartiile creponate m-au lasat fara cuvinte... cat mai sunteti de ingeniosi!!