October 5, 201213 yr comment_165304 O chestie foarte ciudata intr-adevar ! cuvantul "perisoare" este folosit in unele regiuni ca plural pentru... merisor!!!ciudat, dar se pare ca... perisoare = merisoarepentru o definitie un pic mai erudita , perisoarele reprezinta fructele smirdarului - o alta denumire a merisorului!!! Report
October 6, 201213 yr Author comment_165371 Le-am facut parintilor si socrilor clatite.Aluatul cu bere.Urda cu coaja de lamaie si marar. Report
October 7, 201213 yr comment_165430 he, he! am inceput iar actiunea pachete de we, deci:-ciorba de cucos-chiftele dintr-un kil juma de carne tocata-musaca cu cartofi si vinete-pilaf cu snitele din pieptul cucosului-salata de vinete cu maioneza-fasole cu carnati (doar din 2 cutii de fasole)-tarta cu migdale si ciocolata by Lili iar acum fierbe o supa de cucos, mai tarziu fac galustele si mi-a adus fi-miu un sac de vinete, ardei, conopida si gutui. sunt disperata! Report
October 7, 201213 yr comment_165446 offff, si eu caut gutui...si aici nu s-au prea facut harnica rau Pusha...da deh...ficior la scoala...manacare la pachet Report
October 13, 201213 yr Author comment_166156 Am inceput cu nopatea in cap. 4 AMAm facut pentru parinti taitei cu varza. Mult cimbru, mult piper, o leaca de oreganoPlacinta cu dovleac.S-a sculat si 1/2-a mea - Conexiunea, deh - si a pus la bataie o budinca de conopida. Tot parintilor. Am plecat la cumparaturi ca s-a luminat de ziua. Nevasta nu a stat degeaba si a facut o ciorbita de porc cu legume. M-a lasat s-o dreg si a plecat la un parastas cu Buni. Bucataria libera:Am preparat o "conserva" din macrou mai mediteraneana. "Anshoale" topite in ulei de masline, sos de rosii, vin, masline, capere, o frunza de laur - nu m-am culcat pe ea - masline zdrobite cu fundul paharului si dezosate. Bineinteles - macroi. Se intoarece 'Mneaei si face chiftele "ce zici is bune? " "Da". Cu gura plina. Pana la urma pleaca la o finuta. Bucataria libera. Again si din nou.Tocmai am scos din tigaie niste turte de malai picante. Va doresc un weekend rascolitor ! Report
October 13, 201213 yr comment_166177 Cata harnicie, sunt complet uluita de energia ta!Eu am declarat we de relache! Report
October 13, 201213 yr comment_166179 Maestre chiar imi lipseau pregatirile tale! Bravo, ca de obicei, vad c-a fost trafic mare azi in bucatarie. Report
October 13, 201213 yr comment_166187 Raportez si eu pentru maine...vinete, ardei, dovlecei , cubulete si *saltati* pe rand in tigaie....asteapta maine un mariaj cu niscai rosii, usturoi si origano , sa devina un ratatouille .copt vinete si ardei pentru salate , si poate si un pic de zacusca ...facut ardei umpluti si chiftele la cuptor ( un amestec arabo-italo-moa....caci pusei si parmezan si un pic de scortisoara si chimion...plus uzualele....usturoi, menta uscata , alea alea....)maine mai fac o ciorba cu verisoare ....si gataaaaaaaaaaaaaaaa.( sper) Report
October 16, 201213 yr Author comment_166536 zama de salata - versiunea colesterol (creste de slana, patratele de papara, smantana, galbenuse) pulpe de pui in bere tarhon in borcan - mi-a trimis tata ultima jumuleala de anul acesta. Report
October 16, 201213 yr comment_166551 Orez "marocan" sau cel putin asa e numele lui de comert! adica aveam o halca de pastrama ramasa stinghera, am calit o ceapa, un ardei capia,o rosie bucati am pus chimen,enibahar, ardei iute, nucsoara, scortisoara si am inabusit totul cu apa vreo ora apoi, cand era carnea moale am pus orezul,mutat la cuptorul incins, scos, pus zeama de lamaie si patrunjel proaspat si gata mancarea!Stiu ca nu e marocan, dar suna mai bine decat " reconditionarea pastramei lasate in urma!"Edit maine fac si eu bors de loboda, versiunea fara colesterol. Report
October 21, 201213 yr Author comment_167019 ciulama din gaturi de curcan. Update:Mai tineti minte budincile Cornawll ale Annei Foster? Eu da! Mi-am pregatit aluatul pentru maine. Report
October 21, 201213 yr comment_167076 chiar mi-e dor de Anna! supa de rosiichampignoane cu smantanachiftele dintr-o caserola de-un kil de micitochitura - de fapt o prajeala din pulpa de porculeo caserola mare de dovlecei, telina, vanata, ciuperci, toate sotate c-un damf de usturoi prafsalata de pui- piept de pui grilat, salata verde, gogosar, ciuperci crude, nuci, cubulete de paine neagra prajita, sos de maioneza+smantana slabaiahnie de fasole alba si rosie cu Plescoivinete cu maionezaplacinta cu meregata! Report
November 3, 201213 yr Author comment_168680 Am facut din nou coliva.De data acesta pentru cei vii, nu pentru pomenire. Parintilor le-am gatit o ciorba din oase de pucel (si un pic de carnita) dreasa cu smantana si galbenus si aromata cu tarhon in otet.+ o placinta cu ceapa Pentru noi am tras in wok legume cu ghimbir, chili, usturoi, sos de soya, sos de peste, zahar de palmier si lime.Proteina a fost reprezentata de inele de calamar pane. Recunosc: semipreparat congelat. Report
November 4, 201213 yr comment_168734 de cate ori apare Shefu' pe-aici, imi amintesc sa ma laud si io:ciorba ca a Shefului - gasii oasele la oferta irezistibila - da' fara smantana ca si-asa e prea consistenta23 de ardei umpluti - am adaugat aici smantanatocana de ceapa cu pipote si inimigratar de porc cu ciuperci/telina/conopida soteclatite din alac si gem montiplacinta cu mereplacinta cu branza sarata Report
November 5, 201213 yr comment_168826 Moatza, cand mai treci pe aici sa-mi spui si mie cum iti iese tie iahnia de fasole alba cu fasole rosie, ca se fierb diferit si la mine nu-mi iese figura! Report
November 5, 201213 yr comment_168829 hi, hi! da' tu crezi ca io mai fierb fasole? am sechele de la sacutzu' de 10kile de anu' trecut, c-a facut numai gargarite si mi-am jurat in barba ca mai bine cumpar gata fiarta de la K decat sa vad mergatoarele pe la mine prin balcon. aia rosie chiar a fost la promotie, 1.69cutia. mai am vreo 3. acu vad c-am uitat sa zic si de tava de pulpe la cuptor, deh, familie grea! Report
November 5, 201213 yr comment_168844 M-am linistit ca dupa mai multe tentative nereusite, si eu am luat tot gata conserva, pentru doi oameni, cat sa mancam??!! Dar am avut bunavointa sa incerc, nu mi-a iesit!Si decat sa stau dupa fundul a doua oale mai bine lipsa!M-am imprietenit cu lintea, pana faci un dus este fiarta! Report
November 20, 201213 yr comment_171299 M-am imprietenit cu lintea, pana faci un dus este fiarta! asa-i, am incercat-o si eu. dar sambata am facut tot de la conserva, gata fiarta, cu 2 ossobucci. pardon!ieri am prestat o cioba de fasole rosie cu jambon dezosat. omu' zice ca-i perfecta, o nu mananc asa ceva. Report
November 20, 201213 yr Author comment_171347 ieri am prestat o cioba de fasole rosie cu jambon dezosat. omu' zice ca-i perfecta, io nu mananc asa ceva. Atunci ... soarbe-o ! Report
November 21, 201213 yr Author comment_171475 Azi in bucatarie la gramada am preparat o gramada de icre.With a twist. Report
December 9, 201213 yr Author comment_173906 Azi in bucatarie la gramada am preparat o gramada de icre.With a twist. Am comis-o din nou la cererea Mamaroattei si am incercat si un truc nou invatat de la Horia Varlan. Apoi m-am jucat cu fructe de mare - congelate + uscate - si niste orez Jasmine. A iesit un fusion cu arome asiatice. Si imi reinoiesc declaratia. Fish sauce (Nam Pla) smells like God's feet! Report
December 9, 201213 yr comment_173976 de vineri incepand:2 portii de crinckels2 portii de fursecuri cu nucibomboane raffaeloprajitura cu visinetort cu blatul de cocos al lui Any, crema de vanilie cu stafide si ganache cu visine beteumplutura ptr niste foietaje - ficat picant cu ciupercipulpa de porc cu sos rosu cu ciuperci si ardei coptipulpa de porc, somn si pulpe de pui la gratarmamaliga cu ghebe cu usturoiracitura de porcsalate de boeuf, vinete cu maioneza si icresupa de pui cu galustealune prajitegata!am avut musafiri si ieri si azi la pranz, si urmeaza si-o masa la birou la om . marti is iar pe baricade. Report