January 26, 201313 yr comment_182285 ia sa zic si eu pe-aici, ca poze am uitat de tot sa mai fac-ciorba de pui-racitura de porcule-mazare cu pipote si inimi-ciuperci cu smantana-ciuperci sote cu piper-chiftele-prajitura cu ciocolata monti-compozitia ptr trufe. se vor executa maine-curatat si pregatit 3 scrumbii ptr gratarul de maine Report
January 26, 201313 yr comment_182298 [quote name='W Mamadeus Paparotti' date='26 January 2013 - 02:53 PM' Kesar Muttar Pulao Un biryani vegetal cu orez basmati, mazare verde congelata Ce bine suna biryani tau shefuleeeeee Report
February 2, 201313 yr Author comment_183450 Azi n-am gatit ca-i sarbatoare, dar ieri am umplut vreo doua cazane Am umplut 12 "arde-i" ! - cam scumpi - pentru parinti si pentru noi. Am afumat cu o bucata de carnat de casa scos de la fum de doua zile (a taiat socrul meu un purcel) o zama de cartofi parfumata cu dafin, acrita cu moare de varza si dresa cu galbenus si smantana. Report
February 2, 201313 yr comment_183464 si io:-ciorba de porcule proaspat taiat, degresata buna!-sarmale, 56, cu varza-fasole verde cu piept de pui-salata de vine cu maioneza-brie en croute-foietaje cu telemea si busuioc-pregatit fripturi ptr gratarul de maine-pregatit aluat de carnati din 5kg carne, maine tre sa-i umplu-dezosat, transat, portionat una pulpita de porc - cado'!chiar a fost un porculete mic, slana n-a avut nici juma de cm, am degresat-o si slanina am portionat-o ptr cainii de la garajgata! Report
February 2, 201313 yr comment_183466 supa de pui cu taitei de casapulpe prajite in tigaie, cu sos de ciuperci si smantanachiftelute de pui, in sos de rosii Report
February 2, 201313 yr comment_183467 [quote name='moatza' date='02 February 2013 - 06:30 PM' Iui moatzo, Da mai poti? Eu foarte lejer:) Facut salata de spaghete cu ton, pacatuit ca uitat eu ca azi sarbatoare si copt un blat de prajitura, facut si crema la ea. Doamne ,Doamne o sa ma ierte ca am uitat. Maine, ciorba de burta, ceva carneturi si ceva legumicole. Nu le zic ptr ca nu stiu inca de care vor fi. Bafta la bucatarit la toti. Report
February 2, 201313 yr comment_183470 eee, in we ce ma mai rup si eu in figuri, ca-n rest nu fac nik de mancare. fiecare se descurca cum poate - ca-i frigiderul plin! ti-am vazut salata, te admir ptr consecventa. tu esti o harnica din nascare si mai esti si f ambitioasa, bravo! Report
February 2, 201313 yr comment_183473 si io:-ciorba de porcule proaspat taiat, degresata buna!-sarmale, 56, cu varza-fasole verde cu piept de pui-salata de vine cu maioneza-brie en croute-foietaje cu telemea si busuioc-pregatit fripturi ptr gratarul de maine-pregatit aluat de carnati din 5kg carne, maine tre sa-i umplu-dezosat, transat, portionat una pulpita de porc - cado'!chiar a fost un porculete mic, slana n-a avut nici juma de cm, am degresat-o si slanina am portionat-o ptr cainii de la garajgata! motzulino, dar ce gusturi culinare vampirice ai in weekend ! Report
February 2, 201313 yr comment_183485 ti-am vazut salata, te admir ptr consecventa. tu esti o harnica din nascare si mai esti si f ambitioasa, bravo! Care salataa? ca eu in ultima vreme..... cam fac salaturi ptr capre in fiecare zi. Report
February 2, 201313 yr comment_183487 ti-am vazut salata, te admir ptr consecventa. tu esti o harnica din nascare si mai esti si f ambitioasa, bravo! Care salataa? ca eu in ultima vreme..... cam fac salaturi ptr capre in fiecare zi. pe cea mai recenta, aia cu ton si patrunjel. mereu ma gandesc sa pun si eu patrunjel mai mult in salata, de-aia l-am remarcat. Report
February 2, 201313 yr comment_183493 [quote name='moatza' date='02 February 2013 - 07:59 PM' pe cea mai recenta, aia cu ton si patrunjel. mereu ma gandesc sa pun si eu patrunjel mai mult in salata, de-aia l-am remarcat. Poi sa sti ca nici mie nu imi placea, dar circuland mult la stanbul, acolo cam la toate salatele/mancarurile exista un snop de patrunjel, chiar si la cea de ceapa cu sumac, alaturi de peste prajit. Ma bucur ca m`am obisnuit sa il folosesc des si ma bucur tare ca il accepta si domnul meu sot. Este foarte bun curata tot si mai ales scade /regleaza tensiunea. Report
February 2, 201313 yr comment_183507 si io: -brie en croute-foietaje cu telemea si busuioc-pregatit fripturi ptr gratarul de maine-pregatit aluat de carnati din 5kg carne, maine tre sa-i umplu-dezosat, transat, portionat una pulpita de porc - cado'!chiar a fost un porculete mic ,gata! Se vede c-a fost sambata,nu? Si la mine s-a vazut,dar nu le mai insir,caci oricum nu te-ntrec in lista si oricum,cantitatile banuiesc ca nici nu se discuta.La primele 2 mai ca m-as autoinvita, desi nu obisnuiesc. Nu ca celelalte ar fi de lepadat,dar spre exemplu la' porcarii' sunt mult mai neutra si le pregatesc mai mult doar pentru sotul cu care am avut placerea sa ma casatoresc,ca sa citesc clasicii forumului. Sa va fie de bine cado' si sa mai ploo cu asemenea cadoo Report
February 3, 201313 yr comment_183527 Sa va fie de bine cado' si sa mai ploo cu asemenea cadoo un cado' de multumire raspuns la o fapta buna de-a noastra. sa mai ploo! Report
February 3, 201313 yr comment_183539 hi, hi! da' ce ? nu ma stii? bine, io-s mai dotata! eu te stiam de fata mai cuminte ca mine. dar ma declar invinsa si ma inclin in fatza ta, superdotato ! Report
February 6, 201313 yr Author comment_183868 Prima aparitie a urzicilor pe piata ! ...mai scumpe ca unsoarea de uraniu ... Dar tot am cumparat sa-mi fac o pofta si sa trag primavara mai incoace. Le-am tras in ulei de masline, am tocat peste ele muuuuuult usturoi si am stors zeama dintr-o lamaie.Se vor manca cu pene rigatte in scurt timp. Report
February 6, 201313 yr comment_183878 Te urassssssccccc! Ce pofta mi-ai facut!! Cred ca tata s-ar autoflagela, daca m-ar vedea cum balesc la niste urzici, cand toata copilaria s-a tinut de capul meu sa mananc verzituri si eu nu si nu! Reiterez, lasati copiii in pace, or sa manance ei, cand or avea pofta! Report
February 6, 201313 yr Author comment_183887 Reiterez, lasati copiii in pace, or sa manance ei, cand or avea pofta! Rezon! Merge destul de bine si cu spanac, desi nu are aroma de padure... Report
February 7, 201313 yr comment_184045 De racituri am spus? Au iesit tzapene si limpezi. La asta nu m-ai luat ca de atat discutat de racituri am luat masuri drastice! Report
February 11, 201313 yr Author comment_184842 ¡Ay, caramba!Azi am dat-o pe mexicane.Quesadilla + guacamole. Report
February 13, 201313 yr Author comment_185169 Fried rice.Orezul l-am fiert/aromat ieri seara. Am pus in infuzorul metalic perforat de ceai: piper sichuan, anason stelat, scortisor, cuisoare, fructe de coriandru si o pastaie de cardamon negru afumat(mai din India, da' nah! imi place mie la nebunie). Azi am incins uleiul si am sotat ghimbirul cu mazarea congelata si pana s-a inmuiat mazarea am fashiat subtire frunze verzi de praz, ardei rosu California, varza chinezeasca, un catel mare de usturoi si 1/2 ardei iute. Am taiat subtire si o bucata de pastrama de porc adusa de la fum acum cinci zile.La wok!Intre timp am batut doua oua cu o aproape o lingurita de zahar zdrobit in creuzet si o lingura de sos de soya. Le-am "cocartzit" peste legume lasate crocante, am rasturant in wok orezul, am scapat un dop de otet aromat de coacaze.S.S.S.S. - Sweet sour salty spicy Dupa ce am stins focul am pus si ceapa verde tocata marunt.Desupra seminte de nigella si de susan trase in tigaia uscata.Yummy! Report
February 13, 201313 yr comment_185222 Eu m-am jucat de'a taieteii: Suficienti pentru o supa si restul la congelator. Report
February 20, 201313 yr Author comment_186598 Am preparat vinete ... ciuperci pleurotus cu tehnica de la vinetele picante cu sos asiatic.Foarte zen! Mai am o supa cu alge wakame, ciuperci negre uscate, calamari uscati, ghimbir, praz, ardei rosu dulce + iute, morcov, ridiche neagra si "dreasa" cu "moare" de kimchi. 35 de minute de cand am intrat in bucatarie si am pe 4 zile caci am facut o caldare. Pana la genunchi . Si mi place si rece. 'A batrana vad ca a facut lapte de pasare. Nu murim de foame nici azi. Report
February 20, 201313 yr comment_186600 Ca bine zici Shefule, chiar mi-era dor de niste supa de alge cu morcov, ciuperci " urechiate", ardei iute, moare de la Kimchi!Calamari uscati n-am Ma duc sa iau ridiche neagra si trec in action!Ce-mi place mie este ca supa asta este DOAR A MEA!Pisicile se dezintereseaza si restul lumii este oripilat de alge! Report