Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Terina de fructe (zmeura, afine, piersici, citrice...)

Featured Replies

Foxy,

fata,ai vazut ca suntem in top cu 2 terine ?

Acu ne batem pe locul 1 si 2.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/24.gif

Mai ceva ca in Billboard.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif

Important e ca am creat trendul de vara.

Traiasca terina !

Facui si eu o terina ( dupa ureche). aveam mascarpone cam vreo 600 gr.l-am mixat . separat am pus la incalzit (pana la clocot) niscai smantana ( crème ) lichida cu 6 linguri de zahar.

la acest amestec am adaugat 3 foi de gelatina , lasat sa se raceasca, amestecat si mixat cu mascarponele, turnat intr-un vas de jena.

cum nu aveam zmeura, dar aveam multe afine...am pus sa se incalzeasca si pe dumnealor cu o zeama de lamaie si niscai zahar.

cand s-a incalzit totul dat deoparte, pus alte 3 foi de gelatina ( inmuiate si astea in prealabil in apa rece) , lasat sa se raceasca o tzara, turnat peste

maglavaisul precedent, si dat totul la frigider. aseara de ciuda ca a pierdut argentina :D am mancat deja fiecare cate o portie ( exclus fiimea care tinea cu germania :D , dar nu de asta n-a mancat ci ca nu o are cu dulciurile ).

este foarte buna. a mea nu e prezentabila, asa ca nu cred ca-i fac poze, dar este foarte bunnnna. merci Anca draga, chiar daca am facut mai diferit.

• Author

Foxyy, ne faci sa murim de pofta! arata asa de bine...si cred ca e tare racoroasa!

si Lapo a facut-o deja in varianta cu blat... :D

Nu muriti, ca nu vreau sa va am pe constiinta!!! Mai bine faceti si voi si apoi suntem chit! :D Pe caldurile astea, merge brici!!! :D

• Author

Foxy,

fata,ai vazut ca suntem in top cu 2 terine ?

Acu ne batem pe locul 1 si 2.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/24.gif

Mai ceva ca in Billboard.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif

Important e ca am creat trendul de vara.

Traiasca terina !

Daaaaa, le-am facut pofta de bunataturi! :D Chiar maine mai fac una, ca s-a terminat! :D

• Author

Facui si eu o terina ( dupa ureche). aveam mascarpone cam vreo 600 gr.l-am mixat . separat am pus la incalzit (pana la clocot) niscai smantana ( crème ) lichida cu 6 linguri de zahar.

la acest amestec am adaugat 3 foi de gelatina , lasat sa se raceasca, amestecat si mixat cu mascarponele, turnat intr-un vas de jena.

cum nu aveam zmeura, dar aveam multe afine...am pus sa se incalzeasca si pe dumnealor cu o zeama de lamaie si niscai zahar.

cand s-a incalzit totul dat deoparte, pus alte 3 foi de gelatina ( inmuiate si astea in prealabil in apa rece) , lasat sa se raceasca o tzara, turnat peste

maglavaisul precedent, si dat totul la frigider. aseara de ciuda ca a pierdut argentina :( am mancat deja fiecare cate o portie ( exclus fiimea care tinea cu germania :) , dar nu de asta n-a mancat ci ca nu o are cu dulciurile ).

este foarte buna. a mea nu e prezentabila, asa ca nu cred ca-i fac poze, dar este foarte bunnnna. merci Anca draga, chiar daca am facut mai diferit.

Stella, pana vine Anca, iti zic eu: bine-ai facut ca ai improvizat!!! :headbang: Ca si eu am folosit mascarpone, in loc de quark si a iesit o minunatie! Am facut si cu afine si cu visine... a iesit extraordinara de fiecare data! :drool:

Stellina,

Se zice ca aia care au un talent(muzical),pierd ceva din alt simt.

Cand ai zis ca terina ta nu are "fata",te-am crezut.

Da acu vad ca ai pierdut din simtul vazului.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/24.gif

Terina ta e FANTASTICA !

P.S

Si yo am tinut cu Argentina.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/20.gif

Am facut-o si eu pentru ziua de nastere a unui prieten, in forma rotunda si cu blat crocant de biscuiti digestivi si unt. Foarte usoara si buna. Merci Pisco si Foxxy.

post-65-127833794723_thumb.jpg

post-65-127833795612_thumb.jpg

• Author

Am facut-o si eu pentru ziua de nastere a unui prieten, in forma rotunda si cu blat crocant de biscuiti digestivi si unt. Foarte usoara si buna. Merci Pisco si Foxxy.

Ti-a iesit superb!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol:

Ce va mai teriniti pe-aici.. sa-mi faceti in ciuda, ha?

Maneki Neko, arata superb.:lol:

Stella, o imbucatura doar si as zbura o vreme langa ingeri :lol:.. asa de buna trebuie sa fi fost.. =))

• Author

Ce va mai teriniti pe-aici.. sa-mi faceti in ciuda, ha?

Maneki Neko, arata superb.:)

Stella, o imbucatura doar si as zbura o vreme langa ingeri :D.. asa de buna trebuie sa fi fost.. :D

Olgutza, eu cred ca nu tre' sa meri pan' la ingeri, daca faci terina - vin ei la tine la masa!!! Asa-i de buna! :occasion14:

Foxyy, m-am informat, asa ca te pot anunta, ca daca schimbi zaharul cu fructoza si aceasta reteta e Monti.

Daca nu apare ceva pe parcurs sper sa ajung sa fac si eu bunatatea aceasta pt sfarsitul saptamanii.

Multumesc! Sorina

Deci dragelor, nuj cum sa va zic, dar deja reteta am impartasit-o la nemti. Iar colegii ma intreaba cand repetam experienta :headbang:

Eu am declarat terina desertul verii 2010!

• Author

Foxyy, m-am informat, asa ca te pot anunta, ca daca schimbi zaharul cu fructoza si aceasta reteta e Monti.

Daca nu apare ceva pe parcurs sper sa ajung sa fac si eu bunatatea aceasta pt sfarsitul saptamanii.

Multumesc! Sorina

Sorina, ma bucur ca vei putea sa faci si tu aceasta minunatie. Sincer, e un desert fantastic de bun si, dupa cum bine zicea Pisco, rusinos de simplu!

Te astept cu impresii! :headbang:

• Author

Deci dragelor, nuj cum sa va zic, dar deja reteta am impartasit-o la nemti. Iar colegii ma intreaba cand repetam experienta :pupic:

Eu am declarat terina desertul verii 2010!

Pisco, iote ca reteta ta a devenit internationala!!! :floare: Maaaaaamaaaaaaaaaaa, da' buna esti!!! :headbang:

• Author

Am facut ieri o terina cu afine, dar am folosit Quark, in loc de mascarpone (adicatelea am respectat reteptu' original postat de Pisco). La zahar, am pastrat cantitatile reduse si bine am facut. A iesit o prajitura extraordinara. Ia priviti uzina noastra:

post-46-127852591422_thumb.jpg

(asa-i ca-i belea??? :P)

Cum ziceam: am amestecat branza Quark, iaurtul si zaharul:

post-46-127852564763_thumb.jpg

Procedeul e cel descris la terina de zmeura. Am pus afinele cu zahar si lamaie la fiert, apoi am adaugat 3 foi de gelatina inmuiata in prealabil. Am turnat compozitia intr-o tava, apoi am lasat-o sa se raceasca. Dupa ce s-a inchegat, am adaugat crema de branza:

post-46-127852573826_thumb.jpg

Peste cateva ore, am pregatit si sosul.

• 200 g afine
  • 100 g zahar
  • zeama de la o lamaie

Le-am amestecat pe toate:

post-46-12785257924_thumb.jpg

Apoi am bagat mixerul la treaba, sa le faca terci:

post-46-12785258577_thumb.jpg

Am scos prajitura din frigider, am tinut-o nitel pe aburi (apa calda era calaie :violent1:) si s-a transformat prajiturica mea intr-o terina plangacioasa:

post-46-127852588393_thumb.jpg

O feliuta scoasa la aer:

post-46-127852591422_thumb.jpg

Si alta, servita cu sosul strecurat:

post-46-127852607098_thumb.jpg

Doreste cineva sa guste?

post-46-127852623713_thumb.jpg

Deci, moooor... salivez de moarte. Gata, o terina de facut tot fac, acum depinde de ce fel de fructe voi gasi.

Vreau ceva dulce... acuuuuum... Ma duc sa beau niste apa.

• Author

Deci, moooor... salivez de moarte. Gata, o terina de facut tot fac, acum depinde de ce fel de fructe voi gasi.

Vreau ceva dulce... acuuuuum... Ma duc sa beau niste apa.

Foloseste alte fructe si vino cu impresii. Sa mai variem si noi! :violent1: