Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Piept de pui afumat

Featured Replies

Nico,arata super, ca orice preparat pe care il faci tu :boohoo:

De cind ai postat reteta tot dau tircoale si as vrea sa o incerc si eu, intrebare intrebatoare se patrunde bine pieptul de pui? a doua intrebare , ce fel de ceai fara arome?

Nu stiu ce ceai a folosit Nico,dar pe mine ma bate gîndul sa folosesc olecuta de menta uscata :cheers:

Si pe mine ma tenteaza un lapsang souchong sa-l incerc pe 2 piepturi de ratza. Nush insa daca trebuie sa le las mai mult de 30' la afumat. Are cineva idee ? :tongue3:

Nu e nevoie sa afumi cu lapsang souchong, e suficient sa lasi pieptii sa marineze o noapte cu un pic de sare, piper si doua linguri de ceai pulverizat.

P.S. : am gasit solutia pentru smîntîna infuzata cu lapsang :-*

atat de bine arata pieptul de pui afumat, incit imi vine sa il maninc cu ochii

si totusi, ce pacat sa se foloseasca un ton rastit si jignitor, chiar daca sint noua pe acest forum, nu cred ca e corect sa fie judecata cineva dupa numarul mesajelor, cu atitudinea asta nici un forum nu are cum sa creasca

nu vad de ce s-a iritat atita lume daca remoulade a spus ca a mai vazut reteta undeva, nici nu retin unde anume, mai ales ca si nico a spus ca s-a inspirat de undeva, poate si persoana amintita de remoulade s-a inspirat tot de acolo, sau din alta parte, dar asta nu are legatura cu felul in care a fost incoltita de mai multi membrii

am inteles ca trebuie sa fiu cu ochii in patru si ca trebuie sa am mare grija orice spun, chiar daca eu nu jignesc, as putea fi jignita

pacat, am convingerea ca cei mai multi intra pe forumul acesta ca sa se simta bine, sa se distreze, nu sa fie facuti de doi bani

Nu e nevoie sa afumi cu lapsang souchong, e suficient sa lasi pieptii sa marineze o noapte cu un pic de sare, piper si doua linguri de ceai pulverizat.

P.S. :am gasit solutia pentru smîntîna infuzata cu lapsang ;)

Gata, le-am pus la marinat si miine se fac. Multam de idee ! ;)

p.s. si cu cit dai sticluta ? ;) (sau sopteste-ne formula mie si Ralucai ;) )

P.S. :am gasit solutia pentru smîntîna infuzata cu lapsang :lol:

Gata, le-am pus la marinat si miine se fac. Multam de idee ! :lovestory:

p.s. si cu cit dai sticluta ? :unsure: (sau sopteste-ne formula mie si Ralucai :P )

De fapt am gasit doua solutii, una cu infuzia racita, apoi trecuta la sifon, a doua e un fel de pana cotta fara zahar dar cu lapsang souchong, pe care o pot trece prin sifon sau pur si simplu mixat (în blender sau cu girafa).

Girafa fiind obiectul acesta : http://images.meetb.com/product/large/4524550.jpg

Eu nu voi discuta nici despre bolggari nici despre plugari ci despre tehnologie.

Ce-mi facura-ti !

A trebuit sa improvizez 'fumatoarea dar m-am descurcat. Am taiat colturile unui gratar de sarma pentru a putea incapea in wok, am gasit un capac de la un gratar pentru aragaz

[center].

post-168-128073854828_thumb.jpg

.[/center]

si m-am trezit ca nu am ( · )( · ) (piepti) de piu-piu.

Dar mai aveam o bucata dintr-o pastrama crud-uscata de pui - grav-cicken ™ - obtinuta dupa metoda gravlax. Am taiat o fasie (prea mica =)) ) din ea doar de proba si am pus si doua bucati de ardei care nu s-au ferit de mine suficient de iute.

[center].

post-168-12807386214_thumb.jpg

.[/center]

Am reusit!

S-a afumat-aromat iar in ceea ce priveste fumul in bucatarie NU s-a declansat nici senzorul de fum - Coana Tantza de la etajul doi :floare: .

Va prezint fotografia "Before"

[center].

post-168-1280738759_thumb.jpg

.

And "After" :

.

post-168-128073879162_thumb.jpg

.

si o sexyiune mai apropiata

.

post-168-12807388488_thumb.jpg

.[/center]

Cu siguranta voi mai canta dupa partitura aceasta!

Sarutari de maini si vii multumiri lui lady Nico! :pupic:

Shefule.....e frumos din partea matale sa vii cu asa frumuseti in perioada postului :)? Ce bine arata!:)

Baiul acum e altul. Ce sa fac sa opresc inundatia din gura mea nu de alta dar canepa de la robenet so dus de mult pe apa sambetei si astfel se invarte in gol zavoru=robenetul :) ?

Piept de pui afumat putin mai altfel ... :D

La mine si puiul a fost azi "putin mai altfel": Pui de rechin :D

Iar pieptul a fost ... un cotlet mai dinspre coada :D

La afumat am folosit azi si menta uscata, salvie proaspata si boabe uscate de ienupar - ca tot ati facut vorbire despre ele.

Cotletul fiind mai groscior am lasat cu focul mic ceva peste 30 de minute.

Gandindu-ma ca poate va curge din el am tras folia de aluminiu peste fumigena si bine am facut.

Nu am avut lamaie (decat murata, cu care l-am "uns" pe Jaws) dar sper ca m-am scos cu algele murate.

[center].

post-168-128082782761_thumb.jpg

.

post-168-128082787699_thumb.jpg

.

post-168-128082790809_thumb.jpg

.[/center]

Piept de pui afumat putin mai altfel ... :)

La mine si puiul a fost azi "putin mai altfel": Pui de rechin :P

Iar pieptul a fost ... un cotlet mai dinspre coada ;)

La afumat am folosit azi si menta uscata, salvie proaspata si boabe uscate de ienupar - ca tot ati facut vorbire despre ele.

Gandindu-ma ca poate va curge din el am tras folia de aluminiu peste fumigena si bine am facut.

Nu am avut lamaie (decat murata, cu care l-am "uns" pe Jaws) dar sper ca m-am scos cu algele murate.

Maitre, ca de obicei, îti admir curajul si originalitatea :)

[center] Nico, saru' mina :hug: pt. reteta "puiului cu scarlatina" ! :)

(deocamdata am afumat piepturile folosind pliculete cu ceai de menta si hibiscus + 1 lg scortisoara + 1/2 lg seminte de anason. dar ma bate gindul sa o incerc si pe fileuri de somon folosind alte condimente :) )

http://img529.imageshack.us/img529/4365/puiafumat0.jpg

http://img825.imageshack.us/img825/2604/puiafumat1.jpg

http://img818.imageshack.us/img818/4849/puiafumat2.jpg

[/center]

• Author

Piept de pui afumat putin mai altfel ... :rolleyes:

La mine si puiul a fost azi "putin mai altfel": Pui de rechin :D

Iar pieptul a fost ... un cotlet mai dinspre coada :P

[center].

post-168-128082782761_thumb.jpg

.

post-168-128082787699_thumb.jpg

.

post-168-128082790809_thumb.jpg

.[/center]

Shefoo, :P esti grozav,arata super-apetisant,eu n-am reusit inca cu peste,saptamana asta,sper.

Imi aduc aminte de niste emisiuni mai de demult,unde la bbq foloseau lemn (aschii)de mar,era prin America ,ma gandesc ce bine ar da cu pieptu de pui,da de un` sa iau lemnu` :floare: ?

Doamna,sunteti o norocoasa :P ,maestro e un bucatar pe cinste.

• Author

[center] Nico, saru' mina :rolleyes: pt. reteta "puiului cu scarlatina" ! :D

(deocamdata am afumat piepturile folosind pliculete cu ceai de menta si hibiscus + 1 lg scortisoara + 1/2 lg seminte de anason. dar ma bate gindul sa o incerc si pe fileuri de somon folosind alte condimente :P )

Dana,ar trebui sa-ti multumesc :P :floare: intai pentru spiritul de colegialitate(sa zic asa),am simtit ca mi-ai luat apararea intr-un fel,si a fost chiar pe cinstite,sursa de inspiratie a fost cu totul alta,nu-i nimic se mai intampla,am luat-o ca pe o intamplare mai putin placuta.

Pieptul tau de pui arata apetisant,de fapt ca tot ceea ce faci,totul are asa o alta amprenta,si nu e periuta,se poate vedea in urma,ma bucur ca ti-a placut :P

Nico :P , o minunatie pieptul.

Data viitoare cand fac ca sa-mi iasa pozele bine am sa mananc ceva inainte ca de foame imi tremurau mainile :P

post-479-128144593323_thumb.jpg

post-479-128144595337_thumb.jpg

eu l-am laat mai mult ca l-am vrut un piciut mai uscat

• 1 month later...

[center]In fine, ieri am reusit sa fac si eu puiul asta afumat despre care nu pot sa spun decat ca a fost un deliciu. Nico, multumim mult pentru reteta. :floare:

post-701-128422122103_thumb.jpg

post-701-128422126697_thumb.jpg

post-701-128422129911_thumb.jpg

post-701-128422132729_thumb.jpg

[/center]

• Author

Nico :cheers: , o minunatie pieptul.

Data viitoare cand fac ca sa-mi iasa pozele bine am sa mananc ceva inainte ca de foame imi tremurau mainile :love3:

post-479-128144593323_thumb.jpg

post-479-128144595337_thumb.jpg

eu l-am laat mai mult ca l-am vrut un piciut mai uscat

[center]In fine, ieri am reusit sa fac si eu puiul asta afumat despre care nu pot sa spun decat ca a fost un deliciu. Nico, multumim mult pentru reteta. :violent1:

post-701-128422122103_thumb.jpg

post-701-128422126697_thumb.jpg

post-701-128422129911_thumb.jpg

post-701-128422132729_thumb.jpg

[/center]

Super ,fetele! :bounce:

Si eu sunt fan,imi place gustul,mai ales ca eu pe aste meleaguri mai slab cu afumaturile! :love3:

Pai si eu multumesc celui care o fi inventat reteta,deci bravo,nene,e misto! :bounce:

• 4 weeks later...
  • 1 year later...

[center][size=5][b]Smoke in my wok!

Tea-smoked chicken ( • )( • )[/b][/size]

.

post-168-13367254198043_thumb.jpg

.[/center]

Cred ca puiul meu afumat va fi complimentul suprem al unei salate Gaius Iulius :( (Caesar)

[center].

post-168-1336725427522_thumb.jpg

.[/center]

Sa-mi aduceti va rog aminte, ca atunci cand mai ies la preumblare sa strang cateva conuri de ... conifere :(

Am un gand cu ele si cu pastravul, dar nu vi-l spun :(

Nico... :(

Sa intri pe forum, te rog, sa-ti ridici de aici o :(