Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce au mancat azi copiii nostrii

Featured Replies

dimineata: paine cu branza si ceai cu lamaie

pranz: supa cu galuste, mazare cu carne de vita, fursecuri

gustare: cozonac si iaurt

si eu m.am uitat mai in vara de gradinite cu meniu cat mai natural. Ma tem ca nu e usor sa gasesc ceva fara dulciuri cumparate in Buc.

Dar mai vedem pana peste 3 ani ce-o mai fi.

O sa scriem si noi cand ne apucam de diversificare, daca ne primiti :)

Azi:

- pizza

- legume crude

- iaurt cu fructe

Si ca gustare mar. Am scris din cartulia care o am de la scoala ca sincer a fost o nebunie azi si nu am aprofundat subiectul pe ziua de azi cu ea.

Aici e vorba despre ce maninca copiii la cresa, gradinita, scoala :)

stai ca-ncepe si-a' meu facultatea si mananca la cantina, atunci ma bag si io! am voie? :)

md: cacao cu lapte, paine cu unt si gem

fruct: banana

pranz: ciorba de fasole, papricas de pui cu salata de varza, rulada cu gem

gustare: macaroane cu branza

• Author

Da , cantina sa fie, Moazta!Se pune.

Ce le dam la aia mici, trebuie topic separat.La cantina mananca ce le dau ei, diversificare e ce le facem noi acasa.Nu se pune.

Noi azi:

Orez simplu, sunca si mazare, pepene galben.

Gustare: focaccia.

stai ca-ncepe si-a' meu facultatea si mananca la cantina, atunci ma bag si io! am voie? :D

Pai tu da ca tot scoala se cheama ca e :D

ai dreptate Adriana! si tu Eataly! Iau batul singurica si imi aplic corectia :D ca m-am zapacit aseara: m-am uitat iar la titlu si nu am citit ce era scris mic. :D Mea culpa!

md: paine cu unt, sunca si rosii, ceai cu lamaie

fruct: piersica

pranz: supa cu taitei, musaca de cartofi, compot de mere

gustare: placinta cu branza

stai ca-ncepe si-a' meu facultatea si mananca la cantina, atunci ma bag si io! am voie? :)

Pai tu da ca tot scoala se cheama ca e :)

ai dreptate Adriana! si tu Eataly! Iau batul singurica si imi aplic corectia :) ca m-am zapacit aseara: m-am uitat iar la titlu si nu am citit ce era scris mic. :) Mea culpa!

Lasa , Daniella , ca peste cateva luni facem noi topic cu paparele pt BBi si nu le primim si pe ele c-o sa fie prea batrane pt noi :D

• Author

Boni, imi place meniul de la voi.Mai ales cel de dimineata.

Noi:paste cu rosii proaspete si busuioc, ton cu morcovi si dovlecei.

Banana.

Gustare: iaurt de fructe.

Daniella, Simo, o sa venim si noi pe la voi, ca noi am trecut prin asta, poate va putem ajuta, sfatui.

Lasa , Daniella , ca peste cateva luni facem noi topic cu paparele pt BBi si nu le primim si pe ele c-o sa fie prea batrane pt noi :)

:)

sa vezi cand om cauta si noi gradi cu mancare mai naturala ... ce penurie pe la mine ... :)

cand incepem domne sa le dam si noi mancare, cand incep sa rada, sa vada bine si sa ne jucam cu bebeii nostri? dupa topicul asta am visat ca ii dadeam sandwichuri si pe urma o certam pe mama ca nu are voie hrana solida :)

Daniella, Simo, o sa venim si noi pe la voi, ca noi am trecut prin asta, poate va putem ajuta, sfatui.

abia va asteptam cu sfaturi :)

Aici e vorba despre ce maninca copiii la cresa, gradinita, scoala :)

dar ce flacaul de facultate iti mai marturiseste meniul zilnic? :) ... cred ca mananca pe la fete ... :)

• Author

Noi azi: paste cu ton.Nu prea ma incanta pe mine pasta asta cu ton(conserva), dar o data pe luna merge, si daca la copii place...Omleta la cuptor cu dovlecei.Salata mixta si fructe.

Gustare: paine cu ulei de masline si oregan. :floare:

Azi: paste cu sos de rosii, ton, morcov, salata, ca fruct mar (vad ca altceva nu vrea sa aleaga).

A fost si ziua unui coleg asa ca au rontait si ceva prostioare si au baut suc.

ieri nu am apucat sa scriu si azi nu am apucat sa ma uit la meniu :P

deci cel de ieri:

md: paine cu unt si salam si ceai cu lamaie

fruct: mar

pranz: supa cu zdrente (sunt turnateii lui nico), peste pane cu cartofi natur, fursecuri

gustare: mamaliga cu branza si smantana

ieri:

md: cacao cu lapte si paine cu gem

pranz: supa cu galuste, varza scazuta cu carne de vita, compot

gustare: mamaliga cu branza si smantana

azi:

md: ceai cu lamaie si paine cu unt si salam

fruct: mar

pranz: ciorba de fasole verde, tocanita de pui cu macaroane, rulada

gustare: fursecuri si iaurt

• Author

Ieri:pasta simpla ulei si parmigiano, chiftelute carne porc alla pizzaiola, fasole verde.pepene galben.

Azi:orez cu ragu vegetal, o branza moale si cremoasa si spanac cu ulei si lamaie.

Gustare: focaccia.

• Author

De multe ori meniul lor de la grdi m-a inspirat si am pregatit si eu acasa.Cum a fost cazul chiftelutelor de urda in sos de rosii.Nu stiam reteta, am aflat-o de la o mama din parc.Acum as vrea si eu chiftelute "alla pizzaiola" sau orezul cu ragù vegetal.

Azi iar nu-mi convine, au ton. :floare:

Supa crema de spanac cu orez, ton si salata de rosii, fructe.

E clar, azi o astept cu un sandwich, n-o sa se sature.

La scoala publica locala, meniul zilei, la alegere:

Beef Hot Dog & Wheat Roll

OR

Soft Beef Tacos

OR

Hamburger/Cheeseburger

Eu ii pun pachet de acasa zilnic :occasion14:

si e ii pun pachet zilnic dar ea ar vrea sa manance la cantina mereu imi zice. lor le livreaza la clase cand au morning tea(la 10, fruct si iaurt) si la 13 la fel, le duce la clasa pachetul cu ce ai comandat, mancare sanatoasa nici un fel de junk sau dulciuri9nu ai voie sa le dai nici de acasa fast food sau alune sau dulciuri)

de ce nu iti place tonul eataly? ale mele nu mananca nici una ton in paste dar mananca daca le fac la cuptor sau fish fingers

• Author

Daca vorbim de ton proaspat, da.Dar lor le da ton din conserva(pe care eu il ador), nu sunt de acord sa le dea lor, la scoala.As prefera sa nu le dea conserve.Mai bine le dadea o mozzarella, o felie de sunca, orice.

Asta vroiam sa subliniez: cum se schimba meniul de la tara la tara, continent la continent.La Chef, inteleg de ce le faci pachet. :tongue3:

Noi azi:

pasta cu rosii si ricotta

sunca(prosciutto cotto)

Salata mixta

fruct

Gustare: paine cu ulei de masline si oregan.