Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Blanoasele noastre, care ne fac viata SI mai frumoasa

Featured Replies

Sunt prea concentrat, nu ma deranjati!

Pot sa vad si eu ce faceti.. pot?pot?pot???????

M-am mai apropiat putin

Dariuuusss, ia te uita la mine cum stau!!!!

Cu putin curaj... m-arunc!

O fi calda?

sa ti traiasca nostimii si dragalasii!! :rolleyes:

Da Uma, mai facea si la wc, cand inca nu descoperise gradina noastra.. sau pe cele ale vecinilor. Eu sunt cel mai fericit om ca l-am adus acasa pe Adrian, imi tot zicea amica meaq de vreun an.. hai sa-ti dau o pisica, ea avand 9, si eu tot o dadeam din colt in colt, pana cand eram intr-o zi foarte suparata pe ceva.. si m-am tratat de suparare cu pisoiul, eu acasa la mine am avut si pisici si catei...pana m-am casatorit si cuiva... nu ii suraqdea deloc ideea de animalut in casa.. pana la Adrian, care din prima seara s-a culcusit langa el si bonus.. l-a si lins in cap:)) Acum sincer va spun... as mai lua unul, ca prea se ingrasa asta de unul singur:))

Sa va traiasca si voua tuturor blanoasele si sa le iubiti cel putin tot atat cat le iubesc si eu!

• Author

Sa va traiasca si voua tuturor blanoasele si sa le iubiti cel putin tot atat cat le iubesc si eu!

De dragoste nu se pune aici problema. Toti sîntem amorezati de blanoaselel noastre, si nu le suflam în cur doar la figurat, ci si la propriu :hungry:

Am si eu o nedumerire. Cînd l-am înregistrat pe Sam în banca de date ale animalelor, la completarea formularului se cere printre altele codul chip-ului sau seria/tatuajele... etc. In acel formular era prevazuta si o rubrica care cerea seria tatuajelor de pe interiorul suncutelor. Ati vazut/auzit vreodata de tatuaje în acest loc? Care le este rostul, ca eu nu înteleg? Cum se mai poate citi o serie tatuata între picioare cînd acolo e plin cu blana? Aici pisoii se tatueaza în urechi, sau li se pune chip. Mike si Sam sînt tatuati în urechi , le fel a fost si Felix (asa au fost din adapost). Eu nu le-am mai pus chip, pentru ca nu îi vad rostul, din moment ce are seria tatuata. Nici chip-ul nu îndeplineste alt rol, decît cel al identificarii printr-un cod/serie.

Pe vremea lui Felix si Mike operatiunea asta de înregistrare o facea adapostul, acum nu mai. Pe Samulici l-am înregistrat eu.

• Author

[center]Photo session... favourite location :rolleyes:

"Cît e ceasul?"

post-5-13400548298532_thumb.jpg

"Aaaaaaa, am atipit putin..."

post-5-13400548396864_thumb.jpg

"Hai, ma pupi?"

post-5-13400548519891_thumb.jpg

"Nuuuu?" :)

post-5-13400548621614_thumb.jpg

"Ma pupi. Da, stiu ca ma pupi! Hai pune aparatul pe masa, si pupa-ma odata!"

post-5-13400548735233_thumb.jpg

... si eu am executat! :)

[/center]

Vi-l prezint pe Fitze :rolleyes:

Al treilea motan care a hotarît sa locuiasca la noi.

Vai, cat este de scump! Sa-ti traiasca trio-ul mustacios!

Sunt prea concentrat, nu ma deranjati!

Pot sa vad si eu ce faceti.. pot?pot?pot???????

M-am mai apropiat putin

Dariuuusss, ia te uita la mine cum stau!!!!

Cu putin curaj... m-arunc!

O fi calda?

Alina, este mortal blanosul vostru si educat, pe deasupra, face si la WC! Nu ca al meu in cada, ca sa vina cineva dupa el sa curete. Si imi place cum sta ca popandaul, dragul de el! Sa-ti traiasca baietii!!!!

[center]Photo session... favourite location :rolleyes:

"Cît e ceasul?"

"Aaaaaaa, am atipit putin..."

"Hai, ma pupi?"

"Nuuuu?" :)

"Ma pupi. Da, stiu ca ma pupi! Hai pune aparatul pe masa, si pupa-ma odata!"

... si eu am executat! :)

[/center]

Cum sa nu te executi cu un pupic, chiar cu mai multe! Pe nasucul lui dulce!

Alina, sunt superbi si motanul si pustanul;), sa-ti traiasca.

alexandra, Fitze e superb.

O problemuta avem cu ladita. Primul kk l-a facut în cada, iar pishu la litiera. Zilele urmatoare la fel, pisu la locul lui - la ladita, iar pe lînga, zilnic, cîrnaciorul în cada, mereu în acelasi loc :D Catsanul e mereu curat, adica îi curatam fiecare pipilica, iar la 3 zile am schimbat totul + curatat litiera, si pus catsan nou. Apoi a iesit afara. Acum întra în ladita doar sa se joace! Adica se tavaleste în catsan ca o gaina în nisip! Kk face în continuare în cada, iar pisulica afara...

Oare de ce nu face si kk afara? Nu înteleg de ce poate pisha în gradina dar kk nu? :D Si de ce pana mea se joaca în litiera? :D

Maya, o sa se obisnuiasca, sti ca am spus si eu la inceput ca facea pisu afara si kk in laditza, apoi s-a obisnuit.Desi are ladita in casa pt orice eventualitate, nu mai face.Doar intr-o seara cand era frig si usa de la terasa era inchisa a facut, in rest numai afara.

De dragoste nu se pune aici problema. Toti sîntem amorezati de blanoaselel noastre, si nu le suflam în cur doar la figurat, ci si la propriu =))

Am si eu o nedumerire. Cînd l-am înregistrat pe Sam în banca de date ale animalelor, la completarea formularului se cere printre altele codul chip-ului sau seria/tatuajele... etc. In acel formular era prevazuta si o rubrica care cerea seria tatuajelor de pe interiorul suncutelor. Ati vazut/auzit vreodata de tatuaje în acest loc? Care le este rostul, ca eu nu înteleg? Cum se mai poate citi o serie tatuata între picioare cînd acolo e plin cu blana? Aici pisoii se tatueaza în urechi, sau li se pune chip. Mike si Sam sînt tatuati în urechi , le fel a fost si Felix (asa au fost din adapost). Eu nu le-am mai pus chip, pentru ca nu îi vad rostul, din moment ce are seria tatuata. Nici chip-ul nu îndeplineste alt rol, decît cel al identificarii printr-un cod/serie.

Pe vremea lui Felix si Mike operatiunea asta de înregistrare o facea adapostul, acum nu mai. Pe Samulici l-am înregistrat eu.

Eu cand am inregistrat-o pe Mitzi acum 4 ani la ei nu mi-au cerut decat datele ei si nr. Tatuaj/ cip, atat.Domsoara e cipata fiinca mi se pare barbar tatuajuj,si dr. de acum ne-a recomandat tot cip pt dl..Pe Schatzi inca n-am apucat sa-l inregristrez ca nu e microcipat, trebuie sa ajung si cu elda am zis ca sa-l pun putin pe picioare ca sa nu-l traumatizez atat cu mersul la dr.

Eu acum am o problema(Maya stie), acum 2 zile am descoperit o capusa pe gatul lui Mitzi, nu m-a lasat sa ma uit cum tr, am vazut doar ca o boaba mica si parca niste craci.Seara abia pe la 11 si ceva am reusit sa o ademenesc in casa ca sa ma ajute al meu sa-i scoatem capus.Eu o tinem, el a incercat cu penseta sa o scoata.Deja dupa atatea ore, lighioana nu se mai aplatizaze(habar n-am cum e cu capusele, n-am mai avut d-a face pana acum cu ele), al meu incercat sa o prinda, da Mitzi dadea sa muste, n-am reusit sa facem nimic, soatei ii era mila cand o vedea cum face.Pana la urma am infasurat-o in patura si am incercat eu sa o scot.Mi se rupea sufletul cum o vedeam ca sufera,aia era infipta(va dati seama ca statea de ore acolo).Dupa cateva incercari am reusit sa o prind, am tras fara sa rasucesc, dar s-a rupt capul inauntru.Ieri era doar o unflatura, azi nu stiu,poate se si udase ca a ploua,dar in locul ala mi s-a parut a fi putin sange.

Poate s-a scarpinat, nu stiu.Acum chiar nu stiu ce sa fac.Dansa e o ok, acum doarme ca afara tuna de mama focului, e in forma, azi mi-a adus un sobolan si sper ca lighioana aia sa nu fi fost purtatoare de ceva boli.

Voi ati trecut prin asa ceva?

Eu da, o data. Barbat-miu a zis ca-mi face o favoare (pe mine ma trec frisoanele cand vad capuse) si o scoate singur, dar, la fel, i-a ramas capul inauntru. Am dat-o apoi, preventiv, c-un unguent cu antibiotic, de 2 ori/zi, 3 zile, sa nu se infecteze (chit ca de-a doua zi deja se cicatrizase bubita.)

Daca nu vezi nicio umflatura, nu apar semne de infectie locala, nu-i cazul sa te-ngrijorezi.

Cate ore a stat capusa pe ea? Daca a stat peste 5 ore, e posibil sa-i fi transmis ceva bacterii (la mine cca. 20% din capuse-s purtatoare de borrelii, nu stiu daca la voi is mai "sanatoase".)

Ideea e nu sa te panichezi, ci sa tii minte si, in caz ca apar simptome ciudate (peste luni, sau chiar an/i), sa nu omiti sa-i spui vetului despre capusa.

Eu da, o data. Barbat-miu a zis ca-mi face o favoare (pe mine ma trec frisoanele cand vad capuse) si o scoate singur, dar, la fel, i-a ramas capul inauntru. Am dat-o apoi, preventiv, c-un unguent cu antibiotic, de 2 ori/zi, 3 zile, sa nu se infecteze (chit ca de-a doua zi deja se cicatrizase bubita.)

Daca nu vezi nicio umflatura, nu apar semne de infectie locala, nu-i cazul sa te-ngrijorezi.

Cate ore a stat capusa pe ea? Daca a stat peste 5 ore, e posibil sa-i fi transmis ceva bacterii (la mine cca. 20% din capuse-s purtatoare de borrelii, nu stiu daca la voi is mai "sanatoase".)

Ideea e nu sa te panichezi, ci sa tii minte si, in caz ca apar simptome ciudate (peste luni, sau chiar an/i), sa nu omiti sa-i spui vetului despre capusa.

De stat, a stat ceva, eu am vazut dimineata si abia seara am scos-o(vreo 10 ore tot a stat).Sincer habar n-am cat de "sanatoase " sunt prin zona.

Pe mine ma enerveaza ca atunci cand i-am spus vet-ei ca acum 3 ani cand stateam in K dr de acolo ii punea picaturi in nas pt prevenirea virusilor purtati de soareci,a zis ca ei n-au asa ceva.Iar pe mine ma dispera,fiinca in fiecare zi imi aduc soare.Acum Mitzi mai putin, dar el nu doar ca-i aduce,da l-am si prins ca-i mananca.Dupa ce ca-i slab mort, mai mananca si scarboseniile alea.

Ieri dimineata imi zicea al meu ca gasise pe trepte 2, un sobolan(Sau soarece mutant ce era el) si unul micut.

Azi Mitzi a mai venit cu un mutant din ala si mi l-a lasat pe hol ca sa vad ce fata harnica e ea. =))

• Author

Eu v-am mai scris si spus, si o sa ziceti ca va piscalesc si plictisesc, dar cumparati-va mini levier/ cîrlig cu sant... nu-sh cum i-o zice româneste =)) La noi sînt asa multe capuse, de nici nu mai reactionam la ele! Eu îi mai dau cu ulei de cocos, mai cu frontline, si e ok, dar cîte 1-2 dot mai au cînd si cînd. Nimic nu e mai bun pe lumea asta decît sculele astea care vin înset de doua. Una mare si una mica.

Orice cap si cornite, fie ele cît de mici, la fel si capusele, chiar si cele aplatizate, orice scoateti cu sculele astea! Am avut tot felul de scule, dar niciuna nu e ca asta.

http://www.zooplus.de/bilder/otom/zeckenhaken/1/400/11836_zeckenhacken_d_1.jpg

Aici se vede mai bine, se baga capusa în sant si se roteste. Iese fara a fi trasa, smulsa... etc.

Info : http://www.topfit24.de/gesundheitaktuell/otomzeckenhaken/index.html

Maya , sa-ti triasca noul venit si sa va bucurati de el !

Ce voiam sa zic, e ca la noi, in Romania, e isterie nationala cu capusele. aproape ca nu-si mai scot parintii copii in parc de teama sa nu "culeaga" vreo capusa si sa faca borelioza.

Pe mine ma enerveaza ca atunci cand i-am spus vet-ei ca acum 3 ani cand stateam in K dr de acolo ii punea picaturi in nas pt prevenirea virusilor purtati de soareci,a zis ca ei n-au asa ceva.Iar pe mine ma dispera,fiinca in fiecare zi imi aduc soare.Acum Mitzi mai putin, dar el nu doar ca-i aduce,da l-am si prins ca-i mananca.Dupa ce ca-i slab mort, mai mananca si scarboseniile alea.

Nu-ti mai amintesti numele vaccinului? N-am auzit pan-acu, o sa merg la vet sa-ntreb si pt ale mele, dar ma gandesc c-as avea mai multe sanse daca i-as sti numele.

Si ale mele prind soareci (de camp), eu am ditama' clanu' soricesc in gradina. Au o retea de tuneluri care comunica-ntre ele si au, pe ici-pe colo, cate o iesire la suprafata. Asa ca ale mele stau aproape de iesiri (parca-s la biliard cand tre' sa-si aleaga gaura "tinta"), si, cand aud ca se apropie, baga labuta si-i iau ca din oala.

Recordul a fost alaltaieri, cand au prins 5. Pe 4 am reusit sa-i salvez, pt al 5-lea a fost prea tarziu. =)) Eu le las sa-i fugareasca (in speranta c-or prinde si soarecii aia ideea ca la noi nu-i de trai, si s-or muta :D ), da' ma ia cu rau cand vad ca pun gura pe ei. Nu par interesate sa-i manance, si le tin si eu din scurt, ca nu cumva sa-mi demonstreze contrariul.

Maya, sa stii ca eu am fost ascultatoare si am luat ustensila aia. Da' mi-as dori s-o fi luat degeaba, sa nu mai am nevoie de ea.

• Author

Nu-ti mai amintesti numele vaccinului? N-am auzit pan-acu, o sa merg la vet sa-ntreb si pt ale mele, dar ma gandesc c-as avea mai multe sanse daca i-as sti numele.

Maya, sa stii ca eu am fost ascultatoare si am luat ustensila aia. Da' mi-as dori s-o fi luat degeaba, sa nu mai am nevoie de ea.

Nu stiu nici eu despre ce e vorba. Sînt mai multe vaccinuri care se pot da intranazal contra unor virusi sau bacterii (Corona, Bordetelle...), dar contra virusilor/bacetriilor purtati de soareci, nu cunosc. Iar infectiile cu leptospire (bacteriile purtate de soareci, sobolani and co) sînt acute si se trateaza cu antibiotice. Daca o fi ceva si contra lor care se aplica intranazal, nu stiu.

Din pacate, noi de capuse nu scapam. Ma mir însa ca totusi au putine fata de alti ani. Cu 10 ani în urma, intra Felix în casa si se scutura, picau cîte 5-6 capuse din blana, si cîte 3-4 mai avea înfipte-n gît!

Cîndva am început sa-i "cocos-ez" i-am mai si dat cu frontline... si asa am redus numarul capuselor.

Sam a avut pîna acum una în piele. Mike, anul asta deja vreo 3-4. Asta pentru noi înseamna NIMIC =))

Eu sînt atenta cu ei, adica îi urmaresc. Îi caut într-una. Daca au una, o scot cu scula aia, dezinfectez, si pîna acum n-am avut alte probleme. Dar si pe ei la fel ca la noi, am grija urmatoarele zile sa-i pipai de febra. Daca-i simt calduti, le iau temperatura. Dar nu s-a întîmplat niciodata sa le fie rau, sau sa aibe urmari din cauza capuselor. SI sa speram ca nici nu vom avea! Ce altceva ne mai ramîne, cînd stim cum sta treaba la noi. The red Zone =))

Eu v-am mai scris si spus, si o sa ziceti ca va piscalesc si plictisesc, dar cumparati-va mini levier/ cîrlig cu sant... nu-sh cum i-o zice româneste =)) La noi sînt asa multe capuse, de nici nu mai reactionam la ele! Eu îi mai dau cu ulei de cocos, mai cu frontline, si e ok, dar cîte 1-2 dot mai au cînd si cînd. Nimic nu e mai bun pe lumea asta decît sculele astea care vin înset de doua. Una mare si una mica.

Orice cap si cornite, fie ele cît de mici, la fel si capusele, chiar si cele aplatizate, orice scoateti cu sculele astea! Am avut tot felul de scule, dar niciuna nu e ca asta.

http://www.zooplus.de/bilder/otom/zeckenhaken/1/400/11836_zeckenhacken_d_1.jpg

Aici se vede mai bine, se baga capusa în sant si se roteste. Iese fara a fi trasa, smulsa... etc.

Info : http://www.topfit24.de/gesundheitaktuell/otomzeckenhaken/index.html

Eu pana acum nu m-am confruntat cu ele, solutia isi facea treaba.Dar acum am sa-mi iau si eu sa am in casa.Vineri am sa trec pe la magazin sa iau si sa iau si solutie, ca abia ce dadusem comanda la zooplus cand am gasit lighioana.

Nu stiu nici eu despre ce e vorba. Sînt mai multe vaccinuri care se pot da intranazal contra unor virusi sau bacterii (Corona, Bordetelle...), dar contra virusilor/bacetriilor purtati de soareci, nu cunosc. Iar infectiile cu leptospire (bacteriile purtate de soareci, sobolani and co) sînt acute si se trateaza cu antibiotice. Daca o fi ceva si contra lor care se aplica intranazal, nu stiu.

Din pacate, noi de capuse nu scapam. Ma mir însa ca totusi au putine fata de alti ani. Cu 10 ani în urma, intra Felix în casa si se scutura, picau cîte 5-6 capuse din blana, si cîte 3-4 mai avea înfipte-n gît!

Cîndva am început sa-i "cocos-ez" i-am mai si dat cu frontline... si asa am redus numarul capuselor.

Sam a avut pîna acum una în piele. Mike, anul asta deja vreo 3-4. Asta pentru noi înseamna NIMIC =))

Eu sînt atenta cu ei, adica îi urmaresc. Îi caut într-una. Daca au una, o scot cu scula aia, dezinfectez, si pîna acum n-am avut alte probleme. Dar si pe ei la fel ca la noi, am grija urmatoarele zile sa-i pipai de febra. Daca-i simt calduti, le iau temperatura. Dar nu s-a întîmplat niciodata sa le fie rau, sau sa aibe urmari din cauza capuselor. SI sa speram ca nici nu vom avea! Ce altceva ne mai ramîne, cînd stim cum sta treaba la noi. The red Zone =))

Nu, nu este vorba de vaccin erau niste picaturi care i le punea in nas si din pacate nu e scris in carnet nimic.Stiu ca de 2 ori i-a pus in nas si odata a vaccinat-o impotriva virusilor purtati de vulpi ca era invazie in zona.

Dar tipa de aici a zis c anu stie despre ce este vorba si tare as fi vrut sa stiu.

Maya, m-am uitat si eu pe harta si am bagat Plz-ul, vad ca sunt la granitza si din fericire pe zona galbena.

Nu-s blanoasele mele, is ale Romei, dar mi-au facut ziua de simbata mai frumoasa. Din pacate is din ce in ce mai putine pisici la acel adapost din Largo di Torre Argentina, eu tot sper sa fi fost adoptate dar...

post-207-13402669936609_thumb.jpg post-207-13402670363073_thumb.jpg

• Author

Maya, o sa se obisnuiasca, sti ca am spus si eu la inceput ca facea pisu afara si kk in laditza, apoi s-a obisnuit.Desi are ladita in casa pt orice eventualitate, nu mai face.Doar intr-o seara cand era frig si usa de la terasa era inchisa a facut, in rest numai afara.

Cum am spus, dupa ce am vazut ca face kk în cada, i-am mutat litiera în cada, exact în acelasi loc unde facea. A facut în litiera kk, iar pipi în continuarea afara. Asa ca dupa 2 zile i-am mutat litiera pe terasa, l-am asezat în ea, i-am spus: " De azi înaine ori faci kk în litiera pe terasa, ori în gradina vecinilor =)) , dar daca mai faci în cada îti halesc coada!" El, copil cuminte ce este a înteles si face prin gradini, ordonat, asa cum trebuie. Face gropita si acopera perfect! :)

Mike l-a acceptat, nu fac ei salata ca pitzucile Cafelutei, dar se înteleg. Sam l-a acceptat pe Mike de sef, doar ca hormonii tinerei, sprintenei si iuti îl mai împing la cîte un atac glumet mai "agresiv" , adica îi mai agata coada lui Mike cu gherutele si dintii. Mike nu-i gusta gluma, si-i mai arde cîte o laba dupa cap. Dar nu-l agata si nici nu-l musca. Ieri dimineata, îi aveam pe amîndoi în pat. Mike dormea în dreapta mea, iar Sam era tot în dreapta mea, dar mai jos, apoi mai sus, apoi calare pe mine... si cînd si cînd tot sarea la coada lui Mike care dormea. Prima data i-a lins-o putin, apoi i-a capsat-o usor. Mike nu zicea nimic. Apoi Sam a început a-i mirosi labele din spate, a lins olecuta pernutele, apoi HATZ!!!! L-a prins cu dintii. Auuu, ce i-a ars Mike una!

Am crezut ca se potoleste drac'soru! Da de unde, a început sa ma calaresca pe mine si sa ma prinda de degete, apoi sa ma muste de picioare prin plapuma... Si eu am ridicat tonul la el, dar pe mine nu ma respecta!

Azi dimineata la 4 mi-a trîntit o rama cu Denise. A spart-o. Cu cîteva zile 'nainte mi-a rupt o orhidee :)

Ieri cît îmi faceam unghiile nu avea pace. Mi-a furat pile de unghii, pad-uri de vata, chiar si o sticluta de oja, a apucat-o de capac, si le plimba pe toate prin gradina. Tot ce poate lua în "cioc", ia si le duce... le plimba, le ascunde...

[center]

I-a la calutii mei, vorba lui Pisco :)

post-5-13404710350562_thumb.jpg

Tot ieri, statea Mike asa fara de griji, iar Samulici i-a sarit pe coada.

Mike s-a întors, dar totusi nu i-a ars niciuna, doar s-a uitat nervozat la el :)

-Baaaah! Termina odata!

-Eu? Da' ce-am facut? N-am facut nimic. Eu sînt cuminte.

post-5-13404717082716_thumb.jpg[/center]

• Author

Da, dar Mike stie biiiine cine e impricinatul se vede pe fata lui!

Daaaa, am avut nococ ca aveam aparatul în mîna, ca-mi pozam copitele pentru subiectul ojat :)

Asa am reusit sa imortalizez mocuta aia enervata a lui Mike =))

Nooo..nu e enervat, e foarte "dur" !

Bai piciule, termina ca ti-o ard :pupic:

Fetelor, a prins vanatorul de Cody in doua zile 4 soricei, i-a adus pe fiecare in bucatarie, nu erau morti si a trebuit sa le mai dau cu ceva in cap sa-i aranjez. Dar deja ma ingrozesc, 4 sunt cam multi, acum am chemat deratizarea si pe Cody l-am felicitat. :notworthy:

Nu as fi crezut ca este in stare sa prinda soricei?!?! :105: