Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Blanoasele noastre, care ne fac viata SI mai frumoasa

Featured Replies

La multi ani sanatosi papusica balnoasa!!

PS Ioana imi pare rau ca treceti prin evenimentelor nefericite. Multe imbratisari :occasion14:

• Author

[center]Mike, acolo unde se simte cel mai bine. Între flori, la umbra ciresului.

L-am mîngîiat c-o calendula galbena pîna a adormit.

post-5-13415107105161_thumb.jpg

post-5-13415107226566_thumb.jpg

El dormea bine merci, pe mine deja ma ciupeau furnicile de fund...

post-5-13415107382578_thumb.jpg

Am vrut sa-i pun floarea dupa ureche, sa-i fac o poza, dar s-a trezit speriat :help:

Am deranjat sarmanu' baiat, dar m-a iertat :occasion14:

post-5-13415107524582_thumb.jpg[/center]

Multimim de urari, sa ne bucuram de blanosii astia care ne fac viata mult mai frumoasa.

Maya, Mike e un scump, un artit, ce mai :occasion14:

Facem si noi un mic up-date :)

Am deranjat-o pe Mitzi din somn

[center]post-479-13419990621744_thumb.jpg[/center]

Domnu´ma urmareste peste tot si s-a gandit sa-mi tina companie la baie :tongue3:

[center]post-479-1341999128731_thumb.jpg[/center]

acum ghiciti care e care? :)

[center]post-479-13419991899438_thumb.jpg[/center]

Va era dor de Diego? :)

[center]post-479-13419992502312_thumb.jpg[/center]

Mitzulina romantica, priveste apusul

[center]post-479-13419993056239_thumb.jpg[/center]

Numai Mike sa doarma langa flori? :71: , doar sunt o Lady si sa ma comport ca atare :)

post-479-13419994472693_thumb.jpg

chiar dorm

[center]post-479-13419994804315_thumb.jpg[/center]

de ce ma deranjezi?

[center]post-479-13419995087676_thumb.jpg[/center]

am schimbat pozitia

[center]post-479-13419995408576_thumb.jpg[/center]

Si domnul fomila care de fiecare data cand ii e foame ma atentioneaza nu mieunand , ci lingandu-se pe botic

[center]post-479-13419996052739_thumb.jpg[/center]

Ioana, ce dulci sunt si copiii tai mustaciosi!

Mitzi, chiar este o adevarata lady, are o anumita prestanta!

Schatzi, mai copilaros si baietzos, ca doar de aceea este motan!

Si chiar si Diego este dragalas, are un nasuc roz!

Iar in poza unde stau frumos unul langa altul si iau masa, Schatzi este cel mai mic, eu asa am observat ca Mitzi este mai mare la statura ca el.

Iar in poza unde stau frumos unul langa altul si iau masa, Schatzi este cel mai mic, eu asa am observat ca Mitzi este mai mare la statura ca el.

Adica care, stanga sau dreapta? :occasion14:

• Author

Dreapta e Schatzi. Desi pare mai maricel, dar pozele mai si înseala. O fi mai înalt si mai baltat fata de Mitzuleana, doar ca el parca nu are asa nuante de caramiziu/rosiatic, iar Mitzi din cîte stiu, vara e "nuantata". Aaaa, si parca baiatul are coada mai lunga :occasion14:

Pupam musteti de pufosi! Taaare-s dragi! :tongue3:

Dreapta e Schatzi. Desi pare mai maricel, dar pozele mai si înseala. O fi mai înalt si mai baltat fata de Mitzuleana, doar ca el parca nu are asa nuante de caramiziu/rosiatic, iar Mitzi din cîte stiu, vara e "nuantata". Aaaa, si parca baiatul are coada mai lunga :tongue3:

Pupam musteti de pufosi! Taaare-s dragi! :)

Da, asa e, Mitzi e roscavana vara si are blana mai deasa, dar, nu, Schatzi e in stanga :occasion14: , dreapta Mitzuleana.Special am pus poza asta unde nu se vede bine.Am mai pacalit pe cineva, fiindca din spate Schatzi parea mai mare :71: , iar el are urechile mai ascutzite

Aici se vede mai bine

[center]post-479-13420034832341_thumb.jpg[/center]

Da, asa e, Mitzi e roscavana vara si are blana mai deasa, dar, nu, Schatzi e in stanga :occasion14: , dreapta Mitzuleana.Special am pus poza asta unde nu se vede bine.Am mai pacalit pe cineva, fiindca din spate Schatzi parea mai mare :tongue3: , iar el are urechile mai ascutzite

Clar, eu i-am incurcat, dar nu m-am gandit ca Schatzi are coada mai lunga si ca Mitzi este mai roscovana.

• Author

Dreapta e Schatzi. Desi pare mai maricel, dar pozele mai si înseala. O fi mai înalt si mai baltat fata de Mitzuleana, doar ca el parca nu are asa nuante de caramiziu/rosiatic, iar Mitzi din cîte stiu, vara e "nuantata". Aaaa, si parca baiatul are coada mai lunga :tongue3:

Pupam musteti de pufosi! Taaare-s dragi! :)

Da, asa e, Mitzi e roscavana vara si are blana mai deasa, dar, nu, Schatzi e in stanga :occasion14: , dreapta Mitzuleana.

Ioana, e clar ca din moment ce am vazut si recunoscut roscovana si coada lunga a baiatului, am stiut care e unu si care e altu, doar ca eu nu stiu mereu care e stînga si care dreapta. Asta e problema :)

Samulici, a mai pus pe costite, e vesel, înca sparge si rastoarna tot ce-i sta în cale. Saptamîna asta de doua ori am adunat coji de pin înmuiate de pe podeaua din dormitor si am sters peretele de acest substrat de la orhidee. Da, si e abia miercuri :) Acum stam si ne tot gîndim daca sa lipim ghivecele cu ceva de pervaz sau sa facem o balustrada ferestrelor pe interior. Clar ca arata nashpa, dar altceva nu ne mai ramîne. Cum vede o musca în geam, vede rosu, si pîna n-o prinde azvîrle tot ce-i sta în cale. Cel putin nu ne mai musca noaptea de degetele de la picioare :)

S-a linistit, doarme tot mai bine, tot mai rar în dulap. Acolo se ascundea, se simtea mai bine asa ferit de zgomote. Era mereu obosit ca fugea într-una dupa noi la fiecare miscare. Venea la baie dupa noi, afara, daca mergeam la frigider sa bem ceva, si tot asa. Nu avea pace. Acum s-a obisnuit cu miscarile din casa si afara, stie ca nu mai tre sa ne tina companie la buda si nici daca mergem dintr-o camera în alta sau la frigider...etc. Acum sta locului si doarme mai departe :71:

Cu mîncarea, momentan l-am tracut pe Gourmet ( wet) si Royal Canin (dry). La sfîrsit de saptamîna ajung la pet shop ( ca noi n-avem în oras), si o sa iau de proba Schesir, Miamor... ca astea cu carne pura ca Porta 21, Gimpet, Cosma... nu le vrea sub nici o forma!

Blanita a devenit mai pufoasa, doar pe spate se mai simt asa fire uscate/poroase, asa ca la o perie.

Ma bucur ca Samulici s-a adaptat la viata voastra de familie, s-a integrat cat mai bine in familie vreau sa zic si ca a pus si cate ceva pe fund-popou!

Maya, ce m-ai facut sa rad cu stanga si dreapta :occasion14: .Chiar ma miram cand ai zis stanga si ca Schatzi are coada mai lunga, ca intr-adevar e mai lunga:)

Le-am luat si eu Cosma,dar de data asta nu cele Thai si fac asa figuri de n-ai pomentit si culmea ca el mananca sepie,calamar, creveti cand mancam noi,dar asa in conserva nu le vrea si din pacate setul asta a fost in combinatie cu toate vietetile marine.Pe ale lui de dieta in schimb le mananca foarte bine.

Blanitza asa aspra o are Diego, Schatzi o are foarte moale si ii cade foarte mult, Mitzi lasa par doar unde doarme, el si cand se scarpina arunca blanitza.

Aaaa, mi-am luat si eu pensetutele pt capuse de la O´Tom.

Si inca o chestie, voi ce apa le dati?Cand statea in Köln gaseam la pet shop apa speciala,pe net n-am gasit si nici in magazine, le intreb pe vanzatoare si se uita ciudat la mine si pe cuvant ca nu am visat ca am luat.Erau sticle de 1,5 l cu taurina.

Eu le mai dau apa filtrata.

• Author

Ioana, rîzi tu rîzi, da' asa li se întîmpla multora dintre cei obligati sa scrie cu dreapta cînd ei sînt stîngaci, mai ales femeilor :pupic:

Eu le dau apa plata din care bem si noi. La Fressnapf am vazut apa plata cu taurina, la sticla se 1,5l sau 2 l / nu mai stiu exact. Eu le dau extra cîte o tabletuta de taurina, si oricum au si în mîncare asa ca nu le iau apa de aia. Mike oricum cred ca cel mai mult bea roua :D , iar Sam îl imita, dar beau si din castronel.

Apa noastra de la robinet e foarte buna, dar problema e ca toamna tîrziu, iarna si începutul primaverii e foarte rece, si pîna o amestec si potrivesc la robinet cu cea calda, consum o galeata de apa.

Ioana, rîzi tu rîzi, da' asa li se întîmpla multora dintre cei obligati sa scrie cu dreapta cînd ei sînt stîngaci, mai ales femeilor :D

Eu le dau apa plata din care bem si noi. La Fressnapf am vazut apa plata cu taurina, la sticla se 1,5l sau 2 l / nu mai stiu exact. Eu le dau extra cîte o tabletuta de taurina, si oricum au si în mîncare asa ca nu le iau apa de aia. Mike oricum cred ca cel mai mult bea roua :D , iar Sam îl imita, dar beau si din castronel.

Apa noastra de la robinet e foarte buna, dar problema e ca toamna tîrziu, iarna si începutul primaverii e foarte rece, si pîna o amestec si potrivesc la robinet cu cea calda, consum o galeata de apa.

La noi nu am gasit la Fressnapf, ca la ei am gasit dincolo.

Am sa iau si eu pastile cu taurina.De la robinet le dau si eu,da o filtrez.Mitzi nu prea bea apa in casa, rar o vad, el in schimb bea foarte multa,desi il mai vad band si apa de ploaie. :pupic:

• Author

Ma bucur ca Samulici s-a adaptat la viata voastra de familie, s-a integrat cat mai bine in familie vreau sa zic si ca a pus si cate ceva pe fund-popou!

Da, acu e si el mai barbatel. În miniatura, mai ales fata de Mike. Zici ca-i copilasul cel obraznic a lu' Uncle Mike :D

La noi nu am gasit la Fressnapf, ca la ei am gasit dincolo.

Am sa iau si eu pastile cu taurina.De la robinet le dau si eu,da o filtrez.Mitzi nu prea bea apa in casa, rar o vad, el in schimb bea foarte multa,desi il mai vad band si apa de ploaie. :pupic:

La Fressnapf-ul la care merg eu în MÜ, ca noi n-avem nici un pet shop în oras, este apa de asta. Oricum e buna si apa filtrata, si daca îti accepta pastilutele de taurina de la Gimpet(le dau eu) e ok.

http://img.aponeo.de/4974383-gimpet-taurin-tabletten-vet-b0.jpg

Le mai dau asa ca Leckerli Cat-Mintips cu Katzenminze. Le place la amîndoi :D

http://www.zooplus.de/bilder/1/1646_gimpet_cat_mintips_1.jpg

Mi-era dor de poze cu Mitzi, Schatzi, Diego si nepotul Mike!

Eu le dau apa de robinet, asta le mai lipseste sa le dau si apa speciala! Le iau hrana premium , suplimente, tot ce zice doctorul, dar la apa, nu fac mofturi.

De exemplu cel mai mult le place apa dintr-o galeata din wc-ul de serviciu care sta acolo in caz de avarie sa poti trage apa! Eh, aia le place cel mai tare! Ma gandesc ca o fi ca la flori, se lasa clorul pe fund si cum galeata are 5 litri cum beau ele de la suprafata, li se pare mai buna decat cea din castronelul lor.

Ce-i drept in perioade din astea de canicula le mai pun gheata in apa, ca nu mai beau, ca e prea calda. Seamana cu mama lor bipeda! :D

Maya, am sa ma uit dupa pastilele alea cu taurina, la zooplus n-am vazut.De fel comand la ei ca-mi e mai comod sa fac la 2 saptamani comanda, altfel imi e peste mana sa ajung la un petshop.

Eu le mai dau multivitamine de la Gimpet, chiar e pe terminate tubul, tb sa iau iara si sa iau si malt.Nu stiu de ce Schatzi la inceput era inebunit dupa multivitamine, acu stramba din mustati., la fel si cu carantanicii astia de dinti

post-479-134210637985_thumb.jpg

Mitzi ar fi in stare sa manance toata punga de-o data el le mananca doar daca le amestec intre crantaneii normali.

Azi le-am desfacut o conserva de la Cosma cu pui si ou de prepelita(parca), nu s-a atins de ea, abia dupa ce i-am amestecat cu o alta mancare care avea sos(cele de la Animonda Rafiné) a papat,da oul l-a lasat acolo.Mitzi cat de cat a mancat ,da si ea fara ou.

Nu-s ce sa ma mai fac cu ele, l-au "mostenit " pe sot.Daca ea seamana cu mine mai plinutza si el cu domnu meu aschilambic, ei bine, amandoi seamana cu el sclifositi.

Familie ciudata mai suntem :scratch:

• Author

Ioana, ultima data le-am luat de la zooplus, dar nu le au totdeauna. Nu stiu de ce. Poti comanda de aici- Versandkostenfrei.

Mike nu linge deloc pe pastele alea de malz sau brînza. Sam a primit doar multivitamine. Sîmbata îi iau si pasta de brînza si malz. Astea de dinti nu vor niciunul. Sam mai ia cîte una... dar asa cînd si cînd.

Luni dimineata a aparut un musafir, eu imediat cu mintea intortocheata si sentimentalista pe care o am :appl: am zis ca l-au abandonat, am incercat sa ne apropiem de el dar fugea. Marco l-a botezat Tom, am pus al treilea castronel de hrana si ne faceam deja planuri ca se mareste familia :)

Toata dupa-masa m-am uitat la ei de sus si mi se pare mie ca prea o urmareste pe Rosi si ea nu mi se parea prea amabila cu el pina cind am vazut ca a sarit pe ea si am priceput de ce s-a aciuat pe la noi :D

Inca nu-l vazusem pina acu, avem alti motani "cunoscuti" ai vecinilor dar el cred ca e tinerel si venea prima data dupa ea.

N-a durat decit 3 zile dragostea, de ieri n-a mai aparut :) pacat ca ne-ar fi placut dar se vede ca e curat si frumos deci sigur e al cuiva si s-a indepartat din dragoste, mi se pare mie ca ar fi si prima dragoste pentru el, da' e si drept ca n-am deloc experienta in domeniul asta :P

post-4-13421920696613_thumb.jpg

Tare frumos motanasul, dar dupa blana si eu zic ca e al cuiva!! A fost doar in vizita!! Pacat, ca mi-ar mai :love7: fi placut poze cu el!
  • Author

Niuzuri de pe meleagurile noastre. Au programe total diferite de dormit, dar baietii mei se joaca împreuna, asa macar odata-n zi. Cum arata joaca lor?

- se alearga în gradina. Mai mult Sam pe Mike. Cîndva Mike se enerveaza si se ascundeeee :appl:

- se catara în cires. Mike cît mai sus, Sam între timp îi agata coada. Mike din nou se enerveaza, se da la Sam. Sam fuge la ma-sa. Mike priveste triumfator din vîrful ciresului. Who's your daddy now? Haaa? :appl:

- stau pe terasa, se fixeaza lenesi, Sam baga nasu' în Mike, de parca face loc în blana, apoi îl apuca de gît. Mike îl prinde pe Sam de ceafa si în reluare se rastoarna îmbratisati, cînd pe-o parte, cînd pe cealalta :appl:

- cînd Mike sta pe craca de mar (aia dintre flori, pe care îsi ascut ei ghearele), se urca si Sam la capatul celalalt. Mike vine spre el, ridica laba si îl împinge de piept! Da, îl împinge! Tot în reluare :appl:

Nu am vazut în viata mea pisoi sa se apuce asa finut si sa se roleze în slow motion. Cred ca din cauza ca sînt atît de nesiguri. Nu se pot aprecia reciproc înca... Sînt de coma, cînd se întîlnesc printre usi. Stau cu nasurile unul în fundul celuilalt muuult timp. Se pare ca le place :appl:

Îi ador cînd lenevesc amîndoi pe terasa, dupa ce s-au "luptat" în reluare, si se întind cur în cur, si naneaza. Cînd e mai racoare sau ploua, dorm pe masa, fiecare în cosul sau, dar au cap'shoarele lasate pe marginile cosurilor si dorm bot în bot.

Azi, pentru prima data, au jucat fotbal împreuna - cu mingiute, soricei, iepurasi! Atît de dragi mi-au fost! A avut Mike chef de joaca cu jucarii! Pe el nu prea-l pasioneaza jucarelele, dar azi era în febra cupei mondiale :appl:

Adriana, este frumusel "musafirul", are nasucul roz, cum imi plac mie mustaciosii!

Maya, baietii tai se inteleg din ce in ce mai bine, ma bucur!

Si Cody cu Ursula se inteleg foarte bine, dorm unul langa altul, se spala reciproc, se joaca asa de frumos ca nu te saturi sa-i privesti, mananca si din acelasi castron, dar pe rand, Cody intai, Ursula dupa. :(