Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Blanoasele noastre, care ne fac viata SI mai frumoasa

Featured Replies

Choupylica nu e bine are o f importanta anemie si rinichii deteriorati 75%

Mi l a dat acasa cu multe antibiotice de luat....nu maninca si de abia lipaie putina apa :D :D :D

I am luat si mincarica RC renal dar nu i spune mare lucru

pina acum mi a cerut 170e.....dar as da inzecit ca sa l salvez

Ce spirite si alte alea sa mai invoc??? :D :D

Mai nou maninca nisipul din wc lui......asta e nociv nu??

Voi ce ma sfatuiti?

Sanatate Smokey, ce-i mai rau a trecut deja!

Ioana, frumoasa foc pufoasa ta :(

Zerda, multumim :)

Verber, imi pare tare rau pentru pufosul tau :) , Doamne ajuta sa se faca bine.

Verber, daca are probleme cu rinichii, ce soi de probleme?? Pietre?? sau ce??Poate are o piatra, stiu ca se fac interventii sa se elimine!

In rest tot e bine ca bea apa, maimutele mele, cand zaceau nici apa nu beau!

Despre mancat nisipul chiar nu stiu, m-ai blocat total

Verber imi pare rau sa aud asta.Cati ani ae Choupy?Tu spuneai ca tb sa pleci in Franta-Belgia, ceva de genul, nu poti pleca mai repede?Medicul la care mergi acum mi se pare incompetent.

Nu vreau sa te demoralizez,dar asta este o boala de care nu se scapa, se poate tine sub control(si sa traiasca mult si bine chiar si cu o functionalitatea de 20% a rinichilor),dar daca nu este ingrijit cum trebuie o sa-l pierzi. :( Nu vreau sa te sperii,dar ar fi bine daca ai posibilitatea de a pleca si al duce in alta tara la control sa mergi neaparat cu el sa-l mai vada un dr.

D´artagnian v-am mai povestit ca a avut pb cu rinichii, a fost tratat si ingrijit cum trebuie, dupa prima criza a mai trait cam 12 ani, avantajul lui a fost ca era tinerel cand a facut prima criza, urmatoarea data i-a fost fatala.Dar pentru al salva pe baiatul tau ai nevoie de un dr. competent.

Banuiesc ca ti-a dat si ceva regim, cam ce trebuie sa-i dai sa manance acum.Ce ma mira este ca in cazul pisicilor cu probleme la rinichi , acestea beau apa destul de in exces, pe cand al tau vad ca nici apa nu bea.

Verber, am gasit cateva articole interesante:

http://dli.ro/anemia-la-pisici.html

http://www.zooland.ro/Insuficienta_renala_la_pisica-3502.html

http://dli.ro/insuficienta-renala-cronica-la-pisici.html

http://www.e-pets.ro/articole/feluri-de-nisip

Imi pare tare rau ca Choupy sufera si eu sper sa fie totul bine pana la urma si daca ai putea sa ajungi si la un alt vet ar fi ceva.

Iata analizele proaste:

ALB 1.7G/DL normel 2.2_4.0

ALT 10U/L normal 12_130

pt rinichi

BUN 126 MG/DL Normal 16_36

CREA 10.6 MG/dl normal 0.8_2.4

si globule rosii HCT 14.5% normal 24.0_45.0

si HGB 4.4G:DL normal 8.0_15.0

m am uitat la avioane...la naiba e 500 e dus intors....

acum fac liste de administrare medicamente si ne rugam de el sa lipaie apa

Verber imi pare tare rau sa aud ca bietul pui e asa de rau :( Ai grija ca nu are voie peste!

Acum nici nu stiu ce sa-ti zic, ca la anemie i-ai da proteine, dar la problema cu rinichii nu ...scumpetea mica, sper sa reziste si sa se faca bine!

Verber, Pichidu-ul meu drag a facut insuficienta renala si am facut dializa 2 saptamani, pana i-au scazut valorile la creatinina si uree, iar de atunci papa numai RC Renal, uscat si cate putin umed. Ia de aproximativ 3 ani Ipakitine, un praf care sustine functia renala. La ultima ecografie, dr a spus ca un rinichi nu mai functioneaza aproape deloc, iar celalat functioneaza partial. El merge super bine cu RC Renal si Ipakitine pentru rinichiuti, la el problema este insuficienta cardiaca pentru care ia alte 'j de mii de pastilute. Intreaba despre Ipakitine, stiu ca e unul dintre cele mai bune medicamente veterinare pentru disfunctii renale.

Sanatate multa de tot, ai grija de puiut si de tine.

Verber, Pichidu-ul meu drag a facut insuficienta renala si am facut dializa 2 saptamani, pana i-au scazut valorile la creatinina si uree, iar de atunci papa numai RC Renal, uscat si cate putin umed. Ia de aproximativ 3 ani Ipakitine, un praf care sustine functia renala. La ultima ecografie, dr a spus ca un rinichi nu mai functioneaza aproape deloc, iar celalat functioneaza partial. El merge super bine cu RC Renal si Ipakitine pentru rinichiuti, la el problema este insuficienta cardiaca pentru care ia alte 'j de mii de pastilute. Intreaba despre Ipakitine, stiu ca e unul dintre cele mai bune medicamente veterinare pentru disfunctii renale.

Sanatate multa de tot, ai grija de puiut si de tine.

iubita eu sunt in tara unde veterinarilor li se cam balangane de animale si suport consecinta

Citesc ca o nebuna pe net si vad ca daca eram chiar in buc....aveam sperante

Acum doar DD ma poate ajuta

Chiar acum prietena mea din B e la doctor cu analizele clui Choupy

DAR CE MA FAC CA MANINCA NISIP???????

Verber, nu stiu in ce tara/oras esti, dar nu ai niciun spital veterinar? Din ce citesc eu, piticul tau ar trebui internat si facut analize si tratat serios! Daca nu e in orasul tau, nu e in cel vecin?

Lasat asa, doar cu rugaminti sa bea apa si cu nesiguranta de ce va fi...tare imi e teama....

Maya eu am intrebat de treaba cu nisipul....pt ca tredeam ca v ati mai confruntat cu problema asta

Intre timp am luat legatura cu 1 vet din ro dar si prin prietena mea cu 2 din B

Verdict f prost...ar fi o sansa sa faca spalaturi de rinichi dar nu sunt in ro si nu le pasa:(Mi sa recomandat sa nu i au avionul pt ca va muri pe drum :cheers:

Ma duc miine din nou la vet si l rog sa l salveze ca pretul lui e si al meu......sa vedem daca ii misc inima de piatra.

Un miracol DD te rog!

Verber, nu stiu in ce tara/oras esti, dar nu ai niciun spital veterinar? Din ce citesc eu, piticul tau ar trebui internat si facut analize si tratat serios! Daca nu e in orasul tau, nu e in cel vecin?

Lasat asa, doar cu rugaminti sa bea apa si cu nesiguranta de ce va fi...tare imi e teama....

Nu Uma ....spital nu exista cel putin pt pisicutzi si catelusi.

Daca vreo capra sau oaie are ceva atunci iese la iveala o clinica doar pt ele

Da sunt in tara unde vacanta e frumoasa.

Doar atit.

Verber, ce pacat ca sufera atata Choupy!

Eu sunt alaturi de voi cu tot sufletul si sper sa apara si mircaolul!

Multumesc din suflet Georgi

Da am fost la vet sun miine si mi a spus ca va face perfuziile...dar nu garanteaza!

acum suntem acasica ...maninca putin si bea mai mult cu siringa

Pt ca maninca nisipul vetul mi a inchiriat o paturica speciala pe care o pun ei in custi....pe paturica asta va face pipi

Am inteles ca se gaseste doar la vet....se spala zilnic e minunata e verde flocoasa...probabil are o subst care ii determina sa urineze

Buna la casa omului!

is moarta revin mai tirliu

Imi pare rau, niste analize mai din timp, il salvau de zile de chin!

Acum trebuie sa fii tare pentru el.

Da am fost la vet sun miine si mi a spus ca va face perfuziile...dar nu garanteaza!

Pt ca maninca nisipul vetul mi a inchiriat o paturica speciala pe care o pun ei in custi....pe paturica asta va face pipi

Am inteles ca se gaseste doar la vet....se spala zilnic e minunata e verde flocoasa...probabil are o subst care ii determina sa urineze

Buna la casa omului!

Of, saracu' pisoi :thumleft: Tinem pumnii sa fie bine.

Buna la casa omului!

Of, saracu' pisoi :bounce: Tinem pumnii sa fie bine.

Multumesc CAMI...azi noapte mi a fost si mie atit de rau ca m a tinut omu toata noaptea de mina....in fine sper la ajutorul lui DD :thumleft:

Nu ai vesti mai bune despre el? :thumleft:

cafeluta Choupy este acasa ....sa zic ca de azi dimineata a mincat asa cam 40 de pastilute de mincare umeda si cam 3/4 seringa cu pateul ala special RC

Lipaie (dupa rugaminti ) apa....hai sa zic ca e putintel...olecuta mai bine decit ieri.....dar sperantele sunt mici de tot.Acum zace pe o banca din balcon alaturi de omu meu care are o rabdare teribila cu micutzu...doar doar mai lipaie ceva....scjimbam apa f f des facem fintinica,ii vorbim, il rugam sa pape ceva

Frigiderul e plin de tot felul de mincare pe care o miroase si....nimic:(

In fine am mai vazut minuni.....poate poate si la noi!!

Miine seara (sa ajungem acolo cu ajutorul lui DD) sun pe vet ca sa ma duc cu el poimiine la maltratari(il va adormi)

Nu stiu cum va face ca vetul simbata si duminica nu lucreaza si e singur (alaturi de o fatuca)....oricum nu putem trece peste week end daca nu are perfuzie

E greu aici cu animalutzele....vetzi nu au decit dotari limita

Vai de noi:(

Mi l a dat acasa cu multe antibiotice de luat....nu maninca si de abia lipaie putina apa :notworthy: :notworthy: :floare:

Ce spirite si alte alea sa mai invoc??? :floare: :floare:

Voi ce ma sfatuiti?

pare sa se datoreze anemiei.

http://www.catchannel.com/experts/arnold_plotnick/cat-is-eating-sand-from-her-litterbox.aspx

tin pumnii.

Imi displace sa aud de bebei blanosi bolnavi, eu am tras o suferinta zdravana cu, catelusa pe care am avut-o si am fost sfasiata de durere.

Il readuc in vizor pe Adrian, care doarme parca-i pe tarlaua lui in pat la cumnata-mea :drool:

http://i185.photobucket.com/albums/x103/alimocanu/IMG_6552.jpg

http://i185.photobucket.com/albums/x103/alimocanu/IMG_6553.jpg

http://i185.photobucket.com/albums/x103/alimocanu/IMG_6554.jpg

Era clar ca tre' sa se dea cu cracii in sus si Darius pe langa matz:

http://i185.photobucket.com/albums/x103/alimocanu/IMG_6555.jpg

Iar intr-o seara, 'telectualu' in fata calculatorului meu... ori era satisfactia ca a prins ."soarecu'":

http://i185.photobucket.com/albums/x103/alimocanu/IMG_6504.jpg

Mi l a dat acasa cu multe antibiotice de luat....nu maninca si de abia lipaie putina apa :) :) :)

Ce spirite si alte alea sa mai invoc??? :) :)

Voi ce ma sfatuiti?

pare sa se datoreze anemiei.

http://www.catchannel.com/experts/arnold_plotnick/cat-is-eating-sand-from-her-litterbox.aspx

tin pumnii.

Sarut mina Gina....multumesc de multe ori!! :drool:

Bine ai venit....ai calcat cu dreptul ....nu am cuvinte sa ti multumesc m ai deslusit....am inteles asa cu cunostintele mele ca i nasol si ca e din cauza anemiei....ouff

:) :) :)