Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Blanoasele noastre, care ne fac viata SI mai frumoasa

Featured Replies

Si de unde stii ca de la ei ai facut? :blink:

Doctorul mi a spus....caci citez'sunt dese cazurile aici printre iubitorii de animale'

<_<

Si de unde stii ca de la ei ai facut? <_<

am editat caci am postat de 2 ori....se poate sterge

Daca e cerculet e... microsporum? In mod normal trece cu Daktarin unguent, probabil c-o sa treaca si la tine.

Dar ar fi bine sa-i tratezi si pe ei, daca au ceva. Au rani circulare sau cerculete in care le-a cazut blanita?

Daca e cerculet e... microsporum? In mod normal trece cu Daktarin unguent, probabil c-o sa treaca si la tine.

Dar ar fi bine sa-i tratezi si pe ei, daca au ceva. Au rani circulare sau cerculete in care le-a cazut blanita?

<_<
  • Author

Doctorul mi a spus....caci citez'sunt dese cazurile aici printre iubitorii de animale'

Da' de ce sînt dese cazurile? Ce fel de ciuperca e?

Întreb si eu din necunostinta de cauza.

E o ciuperca tipica felinelor? Cum spuneam mai sus, întreb si eu în necunostinta de cauza, ca nu stiam ca e ceva des întîlnit. Ma refer ciuerca la pisici.

Nu... sunt sanatosi si dragalasi....nu au rani si nici blanitza lipsa.

Pai daca ei sînt sanatosi, nu au ciuperca. Poate totusi nu e de la ei.

Da' de ce sînt dese cazurile? Ce fel de ciuperca e?

Întreb si eu din necunostinta de cauza.

E o ciuperca tipica felinelor? Cum spuneam mai sus, întreb si eu în necunostinta de cauza, ca nu stiam ca e ceva des întîlnit. Ma refer ciuerca la pisici.

Nu... sunt sanatosi si dragalasi....nu au rani si nici blanitza lipsa.

Pai daca ei sînt sanatosi, nu au ciuperca. Poate totusi nu e de la ei.

<_<

Este intalnita si la caini si la oameni. Majoritatea dermatitelor la pisici sunt cauzate de nenorocitu' asta de microsporum canis.

Verber, in general e suficient sa dezinfectezi zonele care au intrat in contact cu ciuperca (maini, picioare, in cazul tau) cu o solutie antifungica. Betadina e perfecta, daca deja o ai in casa. N-o sa apara ciuperca peste pielea sanatoasa dezinfectata cu betadina.

Eu vad ca toate rezolvarile la voi sunt cu hai sa omoram animalul!

ca omul care a avut infectie la picior de mi-era cat un butuc, evident ca inima nu stiu daca-mi rezista daca nu era sanatoasa, nu ma impac cu ideea asta!

Cum zice si myra poate fi si de la un caine, sau de la un om cu un caine!

Daca dezinfectezi tot, ar trebui sa-ti treaca tie, daca nu mai intri in contact cu factorul cauzant.

Dar din ce ai scris tu la han ai tot zburdat prin taverne si targuri, esti chiar atat de sigura ca amaratii astia sunt de vina? Poate tu ai luat-o!

Si in niciun caz nu m-as lua dupa un generalist, dermatologii si asa sunt o specie aparte, daca nici nu esti din specie....

ca omul care a avut infectie la picior de mi-era cat un butuc, evident ca inima nu stiu daca-mi rezista daca nu era sanatoasa, nu ma impac cu ideea asta!

Daca dezinfectezi tot, ar trebui sa-ti treaca tie, daca nu mai intri in contact cu factorul cauzant.

Dar din ce ai scris tu la han ai tot zburdat prin taverne si targuri, esti chiar atat de sigura ca amaratii astia sunt de vina? Poate tu ai luat-o!

Si in niciun caz nu m-as lua dupa un generalist, dermatologii si asa sunt o specie aparte, daca nici nu esti din specie....

Si astea sunt momentele in care , Gica contra care esti matale, cand vine vorba de matze, imi vine sa te tzuc. Iote unu' virtual :-*

In urma cu vreo sapte ani fata mea a luat de la o pisicuta maidaneza o boala din asta. Ei ii aparuse prima data pe sin o chestie ovala care se marea, avea marginile rosii si ridicate, ziceai ca e oparita, apoi petele astea se inmultisera, a fost la medic, i-a dat tratament, tin minte ca erau pastile si ceva unguent, am luat si eu pastile preventiv. E contagioasa boala, am spalat, dezinfectat etc. prin casa, a scapat in citeva saptamini. Mai naspa a tras pisicuta, i-a picat parul de la boala, a facut tratament la greu, m-a costat ceva sa o pun pe picioare, la un moment dat credeam ca nu mai scapa dar a avut zile. Am avut noroc cu o doctorita tare sufletista, a facut pentru pisicuta tot ce a stiut si a putut, statea fi-mea la cabinet si plingea non-stop cit era ghemuletul ala la perfuzii. Acum domnisoara mitzulina e bine mersi, e super desteapta si iubitoare, a luat-o fi-mea cu ea, e nepoata mea blanoasa si smechera.

Verber, multa sanatate!

:-*

Este alegerea voastra, fireste ca fiecare le stie pe ale lui!

Dar eu am spus ce am spus in functie de ce ai spus tu ca ele" Nu... sunt sanatosi si dragalasi....nu au rani si nici blanitza lipsa. nu au nicio urma de boala" ai vazut ce a scris Gorgona! Se vede cu ochiul liber boala la pisoi!"

Daca acum ti-ai adus aminte momentul exact cand ai fost infectata, permite-mi sa nu te cred!

Si pisica mea a avut o ciuperca din asta, am tratat-o 3 saptamani, nu, nu stiu nici acum momentul exact cand am fost infectata!Si in cazul lui Pisi a fost si mai palpitant s-a contaminat la veterinar!

Si apoi Betadine este un dezinfectant, e normal sa fie usturator! Ca mi-am tratat destule taieturi ca sa stiu ca-ti dau lacrimile! Chiar daca leziunile sunt microscopice de la scarpinat e normal sa te usture/manance!

of, of, Verb, numai necazuri!

si eu sper sa nu fie de la pisici, dar tu si dr stiti mai bine.

sanatate tie si sper ca si matzele se vor descurca dupa plecarea voastra.

la mine-n parcare sunt mai putine acum, dar mi se pare ca una va fata in curand.

si eu le dau de mancare, dar de la distanta si fara implicare emotionala, asa mi-as dori.

of, of, Verb, numai necazuri!

si eu sper sa nu fie de la pisici, dar tu si dr stiti mai bine.

sanatate tie si sper ca si matzele se vor descurca dupa plecarea voastra.

la mine-n parcare sunt mai putine acum, dar mi se pare ca una va fata in curand.

si eu le dau de mancare, dar de la distanta si fara implicare emotionala, asa mi-as dori.

multumesc PUSICO!!

ai pm :-*

Verber, imi pare rau de ce ti s-a intamplat, sanatate multa si insanatosire grabnica!

Pisoii sunt intr-adevar adorabili, dar tu faci asa cum crezi ca este mai bine. :-*

Verber, imi pare rau de ce ti s-a intamplat, sanatate multa si insanatosire grabnica!

Pisoii sunt intr-adevar adorabili, dar tu faci asa cum crezi ca este mai bine. :)

Georgiana multumesc mult de intelegere

Eu am atentie: am capacitatea sa am grija, dar permanenta, de atatea pisici si asta fac,nu ma bag si la altele oricat de simpatice ar fi. De cand am pisici, am grija ce animale ating, inainte le mangaiam pe toate, singura care a iesit din tipare a fost Chitz, insarcinata la 6 luni, am operat-o si vaccinat-o pe banii nostri, ai mei si a unei colege, dar imi dadeam hainele jos cand intram in casa sa nu se atinga labutzele mele de ele! Asta a durat pana zis doctorul ca isi face efectul vaccinul!

Stiu ca poate parea extrem, dar amarata aia nu fusese vaccinata si eu nu puteam risca sanatatea alor mele!

Asa ca alegi sa ai grija de un animal sau nu, atat este de spus!

Grija nu inseamna doar ce pot gasi singure intr-un tomberon.

Si voi iubitoarelor de animale un picutz de atentie!!

Mai, atentie avem, ca iubitoare de matze sunt de foarte multi ani. Si daca s-ar intampla, m-as trata , as trata si matza si nu as lua-o ca pe sfarsit de lume.

Dar deh' asa mi-e firea, nu vad prapastii si sfarsituri de lume la fiecare colt.

Inteleg ca esti bolnava, apreciez ca incerci sa le ajuti, dar nu cred ca e un caz de panica - si ar fi minunat daca ai fi aflat ce poti face si pentru ele.

Gorgona, ma bucur ca piticul tau te-a avut pe tine (ambii pitici) si totul s-a rezolvat cu bine.

Eu ma implic emotional cand e vorba de copii si animale..as vrea sa fiu mai rece da' na, nu se poate :)

Stiu ca poate parea extrem, dar amarata aia nu fusese vaccinata si eu nu puteam risca sanatatea alor mele!

Asa ca alegi sa ai grija de un animal sau nu, atat este de spus!

Grija nu inseamna doar ce pot gasi singure intr-un tomberon.

Corect.

Eu le iubesc si le mangai, dar cand ajung acasa ma spal bine pe maini si nu ating pe Maya pana nu sunt sigura ca nu aduc nimic de afara.

La centrul de pitici de adoptare, ma duc sa le mangai si sa petrec timp cu cei care sunt de adoptat (ca nu toti au noroc sa fie adoptati imediat) dar ajung acasa, schimb hainele, fac dus si dupa iubesc puiul meu.

[...]as vrea sa fiu mai rece da' na, nu se poate :)

Nu cred c-ai vrea. Atunci nici n-ai putea sa te bucuri la maxim de ele. Si mie mi-au murit pisici (ca deh, c-o moarte "suntem datori" toti, indiferent ca suntem oameni sau animale), si nu mi-a fost nicicum bine. Dar mi se pare de neconceput viata fara (macar) o pisica.

Oi lua si ketoconazol, oi lua si antibiotice (chit ca mi-e cumplit de rau de la ele), oi sta si noptile treaza, cand imi fac 41 de grade, le-oi aduna si moarte din tufisuri. Stiu ca ele n-au nicio vina si nicio bucurie din treburile astea. Si, pan' la urma, cine vine sa-mi toarca si sa se-aseze pe mine daca-s suparata, sau nervoasa, sau mi-e rau? Si cine ma trezeste torcand in fiecare dimineata?

Mi-ar parea absurd sa vreau doar beneficii, iar obligatiile sa i le las "lu' doamne-doamne".

Gorgona, ma bucur ca piticul tau te-a avut pe tine (ambii pitici) si totul s-a rezolvat cu bine.

Eu ma implic emotional cand e vorba de copii si animale..as vrea sa fiu mai rece da' na, nu se poate :)

Sa fiu sincera la vremea aia nu eram iubitoare de mitze sau, acum realizez ca poate eram dar in stare latenta, inca nu se manifestase microbul. Fata mea, in schimb, a iubit pisicile dintotdeauna, ce se mai ruga de mine sa-i iau o pisicuta si eu nu si nu. Pe asta mica a gasit-o o colega de clasa la ghena de linga blocul ei, singura supravietuitoare, fratiorii si mama ei fusesera ucisi in chinuri groaznice de niste pustani din zona. Mie imi era in principal de fata mea, pisicuta era la colega si acolo s-au imbolnavit aproape toti din familie de bube d-astea, fi-mea se ducea special sa pupe si sa mingiie pisica, din banii de buzunar ii cumpara mincare. Cind am mers cu fata la medic am aflat ce boala are de fapt si ce si cum cu pisicuta. De dragul si mila fetei mele am dus mitzulina la medic, cind am aflat ca s-ar putea sa moara si am vazut-o asa mica si jigarita plus ca printesa mea jelea de ziceai ca-i moare sora, nu alta, mi s-a facut o mila teribila si am zis ca platesc oricit ca sa incerce sa o salveze deci singurul meu merit e ca am dat banii, doar atit, in rest, marele merit e al fetei mele!

Acum, de cind am "bestia" asta portocalie si minunata pe care-l iubesc ca pe copilul meu, m-am schimbat mult vizavi de animale, imi pasa, mi-e drag de ele.