Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Caut o reteta!

Featured Replies

Help please

Aveti pe aici o reteta cu uouo :thumleft:

Un sos cu ceapa rosii, poate si ardei in care se "poache"-eaza ouale.

Memoria e cea cu care uitam :D

imi dati va rog un link?

pretty please.

Help please

Aveti pe aici o reteta cu uouo :(

Un sos cu ceapa rosii, poate si ardei in care se "poache"-eaza ouale.

Memoria e cea cu care uitam :D

imi dati va rog un link?

pretty please.

Cred ca Shakshuka postata de Adriana https://forum.artaculinara.ro/topic/4037-shakshuka/

Dan che shen! :( :thumleft:

Staim ca nu ma lasati la nevoie! :(

Va fi probabil in meniul de sambata.

Ti-o recomand Shefule, este numai buna, de fapt merci ca nu stiam cum sa mut macazul de la porcarii!
caut si eu de vreo 10 minute fara success reteta cu tortu' lu' peste pus initial de Salmida si pregatit de Ariel de Craciun (aprpo Ariel superbe pregatirile tale) si nu gasesc deloc. Ma ajuta si pe mine cineva, please?

caut si eu de vreo 10 minute fara success reteta cu tortu' lu' peste pus initial de Salmida si pregatit de Ariel de Craciun (aprpo Ariel superbe pregatirile tale) si nu gasesc deloc. Ma ajuta si pe mine cineva, please?

Vezi aici dar e a lui Carmella https://forum.artaculinara.ro/topic/531-tortul-lu-peste-smorgastarta/ :iamwithstupid:

Mersi mult Geany si sorry Carmella - cred ca am visat ca este al Salmidei.

Hmmm acum vad ca are paine in el -voi modifica reteta.

Hmmm acum vad ca are paine in el -voi modifica reteta.

Fa-o cu mamaliga :lol:

:rolleyes: Carmella nu am facut-o cu mamaliga si nici cu paine adr a iestit yummmy!

Reteta am modificat-o mul - ideea insa am pastrat-o.

...so,deci în Italia,cînd eram deja ghiftuita de atîtea bunatati,mi-am comandat odata ceva simplu.La fel de simplu se si numea "gasluste de gris cu spanac".

Se aude simplu dar nu e,pentru ca nu-mi dau seama cum erau facute,sa va zic de ce...

Din exterior ,la forma aratau exact ca niste galuste ovale ca alea de supa,doar ca nu aveau aceeasi textura.

Dupa textura exterioara care pare mai groaba,nu mi-as fi dat seama doar din vedere ca în interior sînt asa aerate,cumva pufoase/fluffy.Erau pistruiate cu verde,asta de la spanacul tocat fin din amestecul ala de gris.

Au fost vreo 5 bucati,aranjate ca o floare,presarate cu un strat fin de parmezan,care banuiesc ca era copt direct în farfurie(peste galuste),sub salamandra,iar în mijloc,un motzoi generos de sos din rosii.Pentru papila mea un deliciu.

O sa încerc eu sa le fac,dar nu stiu daca si ies...si de aia întreb,poate le cunoaste careva :)

Idei?

Merci :pupic:

Eu acu am citit aci.

Eu de Pasti am facut ceva de genul asta cu spanac, urda, gris, oua si putina faina. Cantitati dupa ureche si le am fiert apoi cu sos de smantana si cascaval.

Le am pus cred ca si atunci pe topic nu sunt sigura.

post-1316-13572902301532_thumb.jpg

• 3 weeks later...

Cerra ai scris tu undeva o prajitura/blat preparat cu pudra de roscove,

daca da te rog spune-mi unde.Pup anticipat :violent6:

Multumesc Foxy.

Am avut impresia ca era si o reteta aparte, am sa substitui si eu cacaoa in vreo reteta.

Multumesc Foxy.

Am avut impresia ca era si o reteta aparte, am sa substitui si eu cacaoa in vreo reteta.

Eu asta am gasit. E posibil sa-mi fi scapat reteta de care zici tu, dar am cautat destul de amanuntit.

O asteptam pe Cerra cu lamuriri...

Cerra ai scris tu undeva o prajitura/blat preparat cu pudra de roscove,

daca da te rog spune-mi unde.Pup anticipat :thumleft:

In orice blat de tort, poti inlocuii cacaua cu pudra de roscove (sa nu pui foarte multa ptr ca se simte gustul mai tare de roscove) 2 linguri pline la un blat din 5-6 oua ajunge.

Eu am facut este preferatul Denisei mele.

9. Tort cu crema de branza dulce si glazura din suc de portocale

post-1316-13589504483878_thumb.jpg

post-1316-13589504584918_thumb.jpg

[b]Ingrediente:

blat:

5oua

5 linguri zahar/indulcitor

5 linguri ulei

3 linguri faina

2 linguri cacao/ pudra de roscove

1 plic bicarbonat de amoniu

Crema de branza:

600gr branza dulce de vaci dulce si mai moale

coaja rasa de lamaie

coaja rasa de portocala

esenta de vanilie

1 borcan compot de caise

2 plicuri gelatina dr oetker

200 ml smantana ptr frisca

zahar pudra /indulcitor dupa gust

Glazura:

2plicuri budinca de vanilie

Zahar/indulcitor dupa gust daca sucul este prea acru

800 ml suc de portocale

Mod de preparare:

blat: Toate ingredientele se mixeaza impreuna si se pun in forma de copt (eu am folosit o forma rotunda de 30cm) se coace proba cu scobitoarea.

blatul rece se insiropeaza cu zeama de la caise.

crema:

Branza se mixeaza cu zaharul/indulcitorul se adauga coaja de lamaie si portocala,apoi frisca batuta . Se amesteca usor cu lingura si se adauga gelatina inmuiata dinainte si incalzita pe abur si la sfarsit caisele si se amesteca totul usor.

Glazura se prepara exact ca orice budinca si se toarna calduta dar nu fierbinte peste prajitura.

Montaj:

In tava in care am copt prajitura punem blatul , insiropam, crema peste blat si punem in frigider. Cand este racita/calduta budinca turnam peste crema din tava si punem la frigider. Servim a doua zi.

Pofta buna!

[/b]

Cerra esti o fata de zahar :thumleft:

Am si branza dulce fina de la Lidl asa ca fac tortul pentru we.

Multumesc de explicatii, asa am sa fac cu pudra de roscove.

Am mai cautat si eu intre timp si am mai gasit o praji si niste trufe de roscove cu biscuiti.

Cerra, tortul arata intr/un mare fel :)

Eu stiu ca acest "preparat" poarta numele de "Prajitura Fanta". Dar ce mai conteaza numele cand arata cum arata si cand ii atat de bun(a) :) :) :)

Cerra, tortul arata intr/un mare fel :)

Eu stiu ca acest "preparat" poarta numele de "Prajitura Fanta". Dar ce mai conteaza numele cand arata cum arata si cand ii atat de bun(a) :) :) :)

[b]Seamana dar nu rasare:)

Se aseamana la glazura si la aspect sa zic, dar nu este aceiasi. Este reprodusa dupa prajitura care poarta numele ''Prajitura Fanta''

Parajitura Fanta, are crema de branza de vaci cu unt,zahar si stafide. Mie nu imi place combinatia asta si nici branza nu este aceiasi ca si la prajitura fanta. :)[/b]

Cerra esti o fata de zahar :)

Am si branza dulce fina de la Lidl asa ca fac tortul pentru we.

Multumesc de explicatii, asa am sa fac cu pudra de roscove.

Am mai cautat si eu intre timp si am mai gasit o praji si niste trufe de roscove cu biscuiti.

Ma bucur ca am putut fi de ajutor! :)

• 1 month later...

Cerra :occasion15: bineinteles ca iarasi am o intrebare, prefer sa-mi explici tu

din experienta decat sa caut pe net.

Am vazut ca ai pregatit amaranth ca garnitura, gresesc? cum il pregatesti?.

Am gasit sub forma de seminte si am citit ca poate fi folosit si ca sa ingrosi sosuri,

semintele in supe ciorbe etc.

Ma intereseaza totusi ca garnitura.