June 26, 201313 yr comment_201400 Draga Oana cred ca aici la pesto-uri' ai vazut...https://forum.artaculinara.ro/topic/34-pesto-uri-de-tot-soiul/page__st__40 Pe pagina anterioara era asta a lui Maya..https://forum.artaculinara.ro/topic/34-pesto-uri-de-tot-soiul/page__st__20 Report
June 26, 201313 yr comment_201403 Am vazut acum ceva timp o reteta cu leustean, ceapa, ardei iute...mergea cu ciorba, inchid ochii si vad imaginea cu borcanul, dar pe forum n-o dibuiesc si pace.Ma ajuta cineva? MultumescEu zic ca-i reteta de ardei iuti oltenesti. Da' cred ca era pe forumu' "raposat", nu p-asta... Report
June 26, 201313 yr comment_201404 Am vazut acum ceva timp o reteta cu leustean, ceapa, ardei iute...mergea cu ciorba, inchid ochii si vad imaginea cu borcanul, dar pe forum n-o dibuiesc si pace.Ma ajuta cineva? MultumescEu zic ca-i reteta de ardei iuti oltenesti. Da' cred ca era pe forumu' "raposat", nu p-asta...Mi-ai luat vorba din tastatura.... Report
June 26, 201313 yr comment_201405 Oana, daca asta este ce cauti, eu fac ardeii asa de cand am gasit reteta pe forumul celalalt si ne plac la nebuniereteta era asa (de cate ori am facut-o o visez https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/smile.gif )0.5 kg ardei iute3 cepe3-4 legaturi leustean4 linguri sare1 lingura zaharotet Mie mi s-a parut prea acru doar cu otet si am schimbat. Indoi otetul cu apa, dupa gustul meu, apoi pun sarea si zaharul tot in zeama si iar le potrivesc dupa gust Report
June 26, 201313 yr comment_201414 multumesc de raspunsuri. Alpha asta e pardalnica de reteta, multumesc foarte mult. Fetelor, o fi de pe raposatu', nu neg...tin minte doar ca am vazut-o exact cand nu mai aveam strop de leustean...am fost tare nefericita. Geany ca mi-ai adus aminte si de pasta Mayei de leustean, o fac si pe aia ca tot sunt in campanie. Report
June 26, 201313 yr comment_201415 Hi hi hi! ce curioasa eram daca te-ai ''lamurat'' ca am cautat si eu pe forum de am capchiat' ,cand am gasit asta la pesto unde coincidenta chiar daduse-i quote lui Maya la pesto de leustean ,am crezut ca ala e,dar ce e drept nu avea nici ceapa si nici ardei iute ...Atatea retete minunate imi raman si mie pe ''cretina'' si apoi nu mai stiu unde am vazut si cum si la cine M-am capatat si eu cu leustean proaspat recent ,dar l-am pus deja la congi' ,poate o sa pun si eu asa ceva la borcan data aviatoare Report
June 26, 201313 yr comment_201416 Eu am trei tufe mai firave, plus una generoasa din curtea vecinei (ei nu mananca verdeata, stiu, m-am minunat si eu...); in fiecare an ratez cu brio momentul propice cu leusteanu', anul asta insa mi-am facut planul de bataie si nu ma las.Fortza leusteanu'! Report
June 26, 201313 yr comment_201417 Oana, daca asta este ce cauti, eu fac ardeii asa de cand am gasit reteta pe forumul celalalt si ne plac la nebuniereteta era asa (de cate ori am facut-o o visez https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/smile.gif )0.5 kg ardei iute3 cepe3-4 legaturi leustean4 linguri sare1 lingura zaharotet Mie mi s-a parut prea acru doar cu otet si am schimbat. Indoi otetul cu apa, dupa gustul meu, apoi pun sarea si zaharul tot in zeama si iar le potrivesc dupa gustAm vorbit cu o prietena si i-am zis de reteta asta. Ea mi-a spus ca maica-sa face ceva similar, dar pune si pastai. Adicatelea: scoate vreo 10 ardei iuti si pune in locul lor pastai. Nu de alea late, ci mai subtirele, fidelute. Ea zice ca mori mancand... si ca baloteaza la greu asa ceva. Ardei iuti separat nu serveste, dar facute asa, cu pastai..... baga la ghiozdanel! Report
June 26, 201313 yr comment_201427 Oana, daca asta este ce cauti, eu fac ardeii asa de cand am gasit reteta pe forumul celalalt si ne plac la nebuniereteta era asa (de cate ori am facut-o o visez https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/smile.gif )0.5 kg ardei iute3 cepe3-4 legaturi leustean4 linguri sare1 lingura zaharotet Mie mi s-a parut prea acru doar cu otet si am schimbat. Indoi otetul cu apa, dupa gustul meu, apoi pun sarea si zaharul tot in zeama si iar le potrivesc dupa gust Si eu fac dupa reteta asta mai am inca un rest de-acum doi ani! Am facut si cu pastai fideluta.Puneam o fasie de ardei iute, o pastaie subtire! Sigur am pus si poze la muraturi! Report
July 11, 201313 yr comment_202525 Buna dimineata Caut si eu o reteta de salata de fructe de marecare se mananca rece. Multumesc anticipat Roxana Anca Report
August 2, 201313 yr comment_203627 Caut o reteta de ketchup nepicant, pentru ca picea mea mananca absolut orice daca are ketchup si am cateva rosii in frigider numai bune sa le transform...multumiri anticipate Report
August 2, 201313 yr comment_203633 Asta-i a lui Maya https://forum.artaculinara.ro/topic/3180-ketchup/ Report
September 13, 201313 yr comment_205235 Maya, nu am citit toate postarile la threadul asta, si nu stiu daca cineva a scris despre acest preparat. Eu cred ca te referi la preparatul piemontez numit "Rabaton":Eu nu le-am preparat galustele astea dar am gasit retete pe net si intentionez sa le fac in viitorul apropiat. Daca dai un search pe Google, gasesti retete. Report
September 14, 201313 yr comment_205258 Atunci scriu reteta unui prieten pentru bunatatea caruia garantez personal Sorella daca-ti scapa vreun termen spune-mi[i]Piatto tipico della piana alessandrina, ma li puoi trovare in altre parti d'Italia con nomi diversi, ma la sostanza cambia di poco......- 500 gr. di ricotta- 500 gr di erbe di campo (in sostituzione spinaci o foglie di coste)- nr. 3 uova- 200 gr. di Parmigiano Reggiano- nr. 1 spicchio d'aglioun ciuffo di salvia,timo, rosmarino, maggiorana, prezzemolo tutti freschi Fai lessare le erbe in acqua leggermente salata, quando sono cotte passale in acqua gelata e lasciale scolare. In un recipiente metti la ricotta (senza acqua), il parmigiano grattuggiato, gli aromi e l'aglio finemente tritati. Momento importante: per una buona riuscita strizza meglio che puoi le erbe, a costo di tamponarle con la carta assorbente, tagliale grossonalmente e mettile insieme agli altri ingredienti. In una terrina rompi le uova, sbattile e mettile nell'impasto precedente. Amalgama con le mani e aggiusta di sale, pepe e noce moscata.Lascia riposare l'impasto in frigo, coperto, per una notte.A questo punto infarinati le mani, prendi un mucchietto di ripieno e modellalo a cilindro, aiutantodi su un asse di legno anch'esso infarinato, 10 cm. x 4 cm. circa. Quando li hai fatti tutti, falli bollire 7/8 alla volta in abbondante brodo vegetale, mettili in una teglia e falli gratinare in forno con burro e Parmigiano Si chiamano Rabaton in quanto vengono fatti "rabatare", in lingua italiana rotolare sulla farina per modellarli.Alcune ricette prevedono l'uso di pan grattato, mma se strizzi bene le verdure e lo lasci riposare, non occorre ed il risultato è indubbiamente diverso.[/i] Astea sunt cele pe care ni le-a servit ultima oara cind am fost in restaurantul luihttp://adriananicoleta.files.wordpress.com/2013/05/4_rabaton.jpg?w=640&h=437 Report
September 14, 201313 yr Author comment_205260 Queenie si Adriana, multumesc. O sa probez, ca tare suna bine! Report
September 17, 201313 yr comment_205390 Are cineva o reteta de prajitura cu foi de napolitana fara nuci?Sigur e mai buna cu nuci dar copilul vrea fara!!!! Report
September 17, 201313 yr comment_205392 Are cineva o reteta de prajitura cu foi de napolitana fara nuci?Sigur e mai buna cu nuci dar copilul vrea fara!!!! uite Report
September 17, 201313 yr comment_205395 Are cineva o reteta de prajitura cu foi de napolitana fara nuci?Sigur e mai buna cu nuci dar copilul vrea fara!!!! uite Multumesc frumos! Report
September 17, 201313 yr comment_205398 Multumesc frumos! pentru putin, sper sa fie pe placul vostru Report
November 7, 201312 yr comment_207846 Caut o prajitura(nu pot pune poza,din pacate) cu foi cu nuca,cred,ceva strat de crema si marmelada.A dus cineva la munca,dar a cumparat-o si nu mai stia cum ii zice.Are cineva idee despre ce vorbesc?Parca cineva din forum a facut un tort asemanator,dar nu sunt sigura. Report
November 7, 201312 yr comment_207848 Caut o prajitura(nu pot pune poza,din pacate) cu foi cu nuca,cred,ceva strat de crema si marmelada.A dus cineva la munca,dar a cumparat-o si nu mai stia cum ii zice.Are cineva idee despre ce vorbesc?Parca cineva din forum a facut un tort asemanator,dar nu sunt sigura.Am postat eu ceva similar. Aici.Mai aveam o reteta cu nuca in blat, dar n-o gasesc acum. Am cautat prin fisierele salvate pe calculator, dar e posibil sa fie acasa, nu la servici.... Report
November 7, 201312 yr comment_207850 Caut o prajitura(nu pot pune poza,din pacate) cu foi cu nuca,cred,ceva strat de crema si marmelada.A dus cineva la munca,dar a cumparat-o si nu mai stia cum ii zice.Are cineva idee despre ce vorbesc?Parca cineva din forum a facut un tort asemanator,dar nu sunt sigura.Am postat eu ceva similar. Aici.Mai aveam o reteta cu nuca in blat, dar n-o gasesc acum. Am cautat prin fisierele salvate pe calculator, dar e posibil sa fie acasa, nu la servici....Foxxy,mersi!Nu e asta prajitura ce o caut,dar bine ca ai scos la iveala reteta ca o fac de Craciun.La FB am pus poza cu prajitura,aici nu mi-o ia. Edited November 7, 201312 yr by Maya Introducere imagine Report
November 7, 201312 yr comment_207905 Mersi Maya Stiu si cum se numeste prajitura ;e vorba de Medovnik,o prajitura ceha Report