August 11, 201214 yr comment_160021 https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/eusa_drool.gif Iara mi-am adus aminte.Maine cred ca le fac si eu ca nu se mai poate.Ei mama ei de palarie https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/laugh.gif Diana, pana maine arunca si mie una ca ies acusic pe geam sa o prind. https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/71.gif Stai sa caut prastia https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/24.gif Report
August 11, 201214 yr comment_160027 Si eu ma numar printre cei care se bucura de reteta asta mai simpla de savarine. Le faceam dupa cea cu aluatul dospit si-mi ieseau bune, dar evit de multe ori sa fac din cauza de timp. Acum o sa incerc si eu reteta aceasta si sper sa le fac mai des, sa ma revansez pentru ca nu le-am facut de aproape un an, desi sunt fan savarina (d-aia de-i curge siropul prin toti porii)!Multumesc pentru reteta,Olguta, cred ca de Sf. Maria o fac si eu.!Petunie, ai trecut testul de foc, sa le vezi data viitoare ce infoiate o sa fie, daca au fost bune la gust si nu a fost blatul tare, e ok. le-ai coafat atragator, inceput promitator! Si daca tot pui mana pe prastie, vezi ca sunt si eu mai hacana! Report
August 11, 201214 yr comment_160028 Mersi,gelutza!La gust au fost foarte bune,exact ca si alea ce le cunosteam de cand eram mica-pitica,pe vremea cand inca mai gaseai in cofetarii prajituri de calitate. Avand in vedere ca e prima oara in viata mea cand fac savarine,sunt multumita.Daca eram mai atenta astazi la poze,la cum trebuie sa fie aluatul,sigur imi ieseau si mie frumoase,dar lasa,data viitoare. Report
August 11, 201214 yr comment_160031 Si eu ma numar printre cei care se bucura de reteta asta mai simpla de savarine. Le faceam dupa cea cu aluatul dospit si-mi ieseau bune, dar evit de multe ori sa fac din cauza de timp. Acum o sa incerc si eu reteta aceasta si sper sa le fac mai des, sa ma revansez pentru ca nu le-am facut de aproape un an, desi sunt fan savarina (d-aia de-i curge siropul prin toti porii)!Multumesc pentru reteta,Olguta, cred ca de Sf. Maria o fac si eu.!Petunie, ai trecut testul de foc, sa le vezi data viitoare ce infoiate o sa fie, daca au fost bune la gust si nu a fost blatul tare, e ok. le-ai coafat atragator, inceput promitator! Si daca tot pui mana pe prastie, vezi ca sunt si eu mai hacana! Multumesc, Gelutza! Spor la prajiturit Mersi,gelutza!La gust au fost foarte bune,exact ca si alea ce le cunosteam de cand eram mica-pitica,pe vremea cand inca mai gaseai in cofetarii prajituri de calitate. Avand in vedere ca e prima oara in viata mea cand fac savarine,sunt multumita.Daca eram mai atenta astazi la poze,la cum trebuie sa fie aluatul,sigur imi ieseau si mie frumoase,dar lasa,data viitoare. Arata super, Petu!! Imi pare rau, poate trebuia sa fiu mai explicita... banuiesc totusi ca ouale mele or fi fost mai mici de mi-a iesit compozitia mai batoasa... Asadar, pentru un rezultat optim, daca aluatul e prea moale, ar mai trebui adaugat pesmet, putin cate putin, pana are consistenta unei smantani groase. Poate depinde si de pesmetul folosit Important e ca v-au placut Report
August 14, 201214 yr comment_160247 Olgutza, help!Ai zis asa:"Separati ouale. Bateti albusurile cu zaharul pana obtineti o spuma deschisa la culoare. Separat, bateti albusurile spuma tare."Oare cine se bat cu zaharul, albusurile sau galbenusurile, ca vreau sa ma elucidez si sa ma apuc de treaba. Cred ca zaharul se va bate cu galbenusurile, asa mi se pare logic punand cap la cap totul, dar astept sa-mi raspunzi tu, ca n-am chef de traume, deja e tarziu si ma apuca SF.Maria fara savarinele la care poftesc de cateva zile... Report
August 14, 201214 yr comment_160249 Olgutza, help!Ai zis asa:"Separati ouale. Bateti albusurile cu zaharul pana obtineti o spuma deschisa la culoare. Separat, bateti albusurile spuma tare."Oare cine se bat cu zaharul, albusurile sau galbenusurile, ca vreau sa ma elucidez si sa ma apuc de treaba. Cred ca zaharul se va bate cu galbenusurile, asa mi se pare logic punand cap la cap totul, dar astept sa-mi raspunzi tu, ca n-am chef de traume, deja e tarziu si ma apuca SF.Maria fara savarinele la care poftesc de cateva zile... Argh... greseala mea, Gelutza.. imi pare rau. Bateti galbenusurile cu zaharul. Separat, bateti albusurile spuma tare Ma duc sa corectez in reteta. Multumesc!! Edit: nu mai pot edita primul mesaj, asa ca va rog, daca vede vreun admin pe aici sa-mi corecteze si mie greseala. Dau o savarina Report
August 14, 201214 yr comment_160275 La raport : 6 savarine frumoase, delicioase si insuficiente cu dulceata de caise la mine: Report
August 14, 201214 yr comment_160276 La raport : 6 savarine frumoase, delicioase si insuficiente cu dulceata de caise la mine: Ce frumoase ti-au iesit, Koral!! Felicitari!!Ma bucur ca v-au placut Report
August 14, 201214 yr comment_160278 Am uitat sa multumesc. Fi'miu al mare a zis: esti TARE daca poti face savarine ! Sunt mai bune ca cele cumparate din Kaufland ...Multumesc, Olguta ! Report
August 14, 201214 yr comment_160279 Am uitat sa multumesc. Fi'miu al mare a zis: esti TARE daca poti face savarine ! Sunt mai bune ca cele cumparate din Kaufland ...Multumesc, Olguta ! Sa va fie de bine, Koral! Report
August 15, 201214 yr comment_160297 Olgutza, help!Ai zis asa:"Separati ouale. Bateti albusurile cu zaharul pana obtineti o spuma deschisa la culoare. Separat, bateti albusurile spuma tare."Oare cine se bat cu zaharul, albusurile sau galbenusurile, ca vreau sa ma elucidez si sa ma apuc de treaba. Cred ca zaharul se va bate cu galbenusurile, asa mi se pare logic punand cap la cap totul, dar astept sa-mi raspunzi tu, ca n-am chef de traume, deja e tarziu si ma apuca SF.Maria fara savarinele la care poftesc de cateva zile... Argh... greseala mea, Gelutza.. imi pare rau. Bateti galbenusurile cu zaharul. Separat, bateti albusurile spuma tare Ma duc sa corectez in reteta. Multumesc!! Edit: nu mai pot edita primul mesaj, asa ca va rog, daca vede vreun admin pe aici sa-mi corecteze si mie greseala. Dau o savarina Nu e nimic si eu mai patesc pozne de genul, doar de-aia suntem aici, sa comunicam si sa ne spunem parerile, nu doar de... amorul artei culinare! Koral, ma lasi sa-ti dau si eu o nota?E zece cu felicitari! Report
August 23, 201214 yr comment_160987 Koral, arata super grozav savarinele tale.Olgutza, multumesc si eu de reteta, poate o voi pune in practica facand in forme de briose.Forme ca a le voastre nu am din pacate, deci nu-mi vor iesi asa frumoase. Report
August 23, 201214 yr comment_160989 ce bine arata ; sotul meu e amator de savarine (mai bine zis: de prajituri insiropate); prin urmare salvez reteta http://dulciurisinunumai.blogspot.ro/ Report
August 24, 201214 yr comment_161024 Koral, arata super grozav savarinele tale.Olgutza, multumesc si eu de reteta, poate o voi pune in practica facand in forme de briose.Forme ca a le voastre nu am din pacate, deci nu-mi vor iesi asa frumoase. Eu am facut o tura si in forme de briose si s-au mancat fara probleme ce bine arata ; sotul meu e amator de savarine (mai bine zis: de prajituri insiropate); prin urmare salvez reteta http://dulciurisinunumai.blogspot.ro/ Multumesc, Daly!! Report
August 31, 201214 yr comment_161736 azi la micul dejun serveam asta Olguto, multumesc frumos de reteta, usor de facut, repede mancat si de repetat p.s. Ionut, puiut mic si frumos Report
August 31, 201214 yr comment_161737 azi la micul dejun serveam asta Olguto, multumesc frumos de reteta, usor de facut, repede mancat si de repetat p.s. Ionut, puiut mic si frumos Ahh..ce bine arata .. noroc ca ma delectez cu o felie de chec ca parca ma si vad batand albusuri sa le repet si eu Report
September 26, 201213 yr comment_164460 si eu am facut reteta!! Foarte usor de facut, si buna, buna!Eu am mai adaugat o lingura de pesmet, am mai scazut 1 lingura de zahar , am pus pesmet integral, le-am insiropat cu sirop din compot... multumesc pt reteta Report
October 21, 201213 yr comment_167042 Facute in forma de mini guguluf , pe care am gasit-o la Lidl si pe care am cumparat-o cu bucurie si fara sa stau pe ganduri Cu gem de caise cumparat din comert si cu o frisca ce era cam moale deci nu sunt foarte aratoase ele, dar buneeee!Si pana nu uit, doua dintre ele sunt facute cu o alta reteta in care se inlocuia o lg de pesmet cu una de faina si putin modul de preparare schimbat.Total aceeasi chestie,nici o diferenta la gust sau consistenta. http://imageshack.us/a/img820/9786/p1130726n.jpg Report
October 21, 201213 yr comment_167065 si eu am facut reteta!! Foarte usor de facut, si buna, buna!Eu am mai adaugat o lingura de pesmet, am mai scazut 1 lingura de zahar , am pus pesmet integral, le-am insiropat cu sirop din compot... multumesc pt reteta Facute in forma de mini guguluf , pe care am gasit-o la Lidl si pe care am cumparat-o cu bucurie si fara sa stau pe ganduri Cu gem de caise cumparat din comert si cu o frisca ce era cam moale deci nu sunt foarte aratoase ele, dar buneeee!Si pana nu uit, doua dintre ele sunt facute cu o alta reteta in care se inlocuia o lg de pesmet cu una de faina si putin modul de preparare schimbat.Total aceeasi chestie,nici o diferenta la gust sau consistenta. http://imageshack.us/a/img820/9786/p1130726n.jpg Ce frumoase v-au iesit. Felicitari! Sa va fie de bine Report
December 2, 201213 yr comment_173066 Fetelor, tin minte ca undeva era si o reteta cu drojdie. Stie cineva pe unde e, o are cineva? Am cautat dar nu dau de ea neam. Daca o aveti va rog eu mult sa o postati si aici. Report
December 3, 201213 yr comment_173145 Foaxä, mayday, mayday, esti pe receptie? Cate savarine ies din cantitatile astea? Report
December 3, 201213 yr comment_173149 Fetelor, tin minte ca undeva era si o reteta cu drojdie. Stie cineva pe unde e, o are cineva? Am cautat dar nu dau de ea neam. Daca o aveti va rog eu mult sa o postati si aici.Eu am prestat asta cu aluat dospit https://forum.artaculinara.ro/topic/1453-savarinnoi-cu-capsuni-geany/ Report
December 3, 201213 yr comment_173152 Da fata mea, deci nu am jisat, ca asa incepusem sa cred. Deci tu erai autoarea, da' sa pupe baba Lori!Acu, m-am apucat s-o fac pe aia a Nazdravanei (care pusese multe retete de cofetarie pe raposatu') si am inlocuit 100 g de faina cu pesmet. E cam tot pe-acolo cum e a ta, doar ca in loc de unt ea zice oloi. Sa vedem ce imbîrligatura o iesi... Report