Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce am mai cumparat pentru bucataria noastra

Featured Replies

da, asa se zice. mai nou, non stick B) tot pe romaneste.

dar sunt mai mult decat incintata de achizitie

aici se foloseste decat in loc de de.

imi dau seama ca voi vorbiti f putin romaneste si dupa atatia ani ati ajuns deja sa ganditi in limba tarii adoptive.

sper ca tu nu te superi :-* , am mai observat si alte devieri la fetele plecate, dar n-am indraznit.

da, non stick e foarte frumos zis =))

corecteaza-ma cu mare drag, cum sa ma supar, eram ferm convinsa ca scrisesem "decit", adica in mintea mea ma gindeam la decit si se vede ca deshtele au scris altceva :71:

• Author

sper ca tu nu te superi :-* , am mai observat si alte devieri la fetele plecate, dar n-am indraznit.

Ba da, sa indraznesti!

Stai sa-ti spun cum vad eu lucrurile:

Pentru mine forumul este singurul loc unde mai scriu romaneste.Si voi, intr-un fel sunteti radacinile mele.

Deci indrazniti sa ma corectati. =))

Adriana, m-ai convins si pe mine! :71: Le cumpar si eu.

Buna ziua tuturor, dragelor si dragilor si sa staopaniti sanatosi achizitiile de gatit sau de privit !

Eu m-as incumeta la un o friteoza pe aer, cele care prajesc cu o Lg de ulei si restul aer fierbinte .

Preturile sunt piperate pentru mine si ofertele cam limitate. Ma intereseaza in special pentru cartofi prajiti crocanti, deci nu moi, nu aburiti.

Din cate am inteles Tfalul e mai mult un fel de masina de gatit la foc mic si abur si drept urmare cartofii prajiti, aripioarele sunt mai moale, nu au crantz indiferent de soiul lor.

Voi stiti ? Mai ales cei de prin N America, poate ma nimeresc la marci ?

Multumesc si o zi foarte, foarte frumoasa sa aveti !

Friteuza d-asta au si Tefal, si Philips, si Princess, si Inventum... etc

Spre exemplu... Linkul meu

Am si eu asa ceva, marca SEB si e foarte buna.

http://image.darty.com/petit_electromenager/cuisson_quotidienne/friteuse/seb_gh800000_actifry_c010310h3a_1303808535376.jpg

Iar daca vrei cartofi prajiti d-aia crocanti, trebuie sa iei d-aia pai la punga (deja pofati). Daca folosesti cartofi cruzi, ies si aia foarte buni dar nu la fel de crocanti ca cei pofati in prealabil.

Pe link-ul pe care l-am pus o sa vezi si cam care sunt preturile pe la noi (in Olanda).

sper ca tu nu te superi =)) , am mai observat si alte devieri la fetele plecate, dar n-am indraznit.

Ba da, sa indraznesti!

Stai sa-ti spun cum vad eu lucrurile:

Pentru mine forumul este singurul loc unde mai scriu romaneste.Si voi, intr-un fel sunteti radacinile mele.

Deci indrazniti sa ma corectati. :71:

:-*

• 4 months later...
  • 1 month later...

Wow, abia astept sa vad ce faci cu el! :thumleft: :occasion14:

:love7: Il pune acolo unde sunt si celalalte -> la " ce mi-am mai cumparat pentru bucatarie"... :)

Peter

Edit: in camara de langa bucatarie. :)

dar sunt mai mult decat incintata de achizitie

aici se foloseste decat in loc de de.

Acum nu prea sunt eu lamurit cu unde se foloseste "decat" in loc de "de" dar, daca asa este, este gresit. "Decat" se foloseste, in Romania, foarte des, in mod gresit. Spre exemplu "am decat doua mere". In loc de, spus corect, "am doar doua mere".

"Decat" de fo9loseste in constructii negative. "Nu am decat doua mere", spre deosebire de constructiile pozitive "am doar doua mere".

Adriana a spus foarte corect ce a spus. "Sunt mai mult decat incantata" se interpreteaza ca "nu sunt doar incantata ci mai mult decat incantata". Aici apare comparativul care face ca "decat" sa fie corect folosit. Cum ar fi sunat "sunt mai mult de incantata"? Total anapoda.

Alt exemplu. "Sunt mai inalt decat Gogu". Este foarte corect dpdv (din punct de vedere) gramatical. Pentru ca "decat" poate fi folosit si in constructii comparative.

Asa ca, decat sa mai comentez in plus, prefer sa tac.

Dragos, eu desi stiu foarte bine cum se spune (3 ani de LRC la Facultatea de Litere zic eu ca au lasat urme bune), am scris gresit pentru ca am scris in viteza, citind acum ce am scris se vede foarte clar ca e scris la repezeala pentru ca mai sunt si alte greseli :P

https://forum.artaculinara.ro/topic/211-ce-am-mai-cumparat-pentru-bucataria-noastra/page__view__findpost__p__239557

Cred ca s-a referit mai mult la mine, nu-i bai.

El n-a inteles exact cum a decurs discutia ptr ca, probabil, n-a citit postarea initiala.

Oricum, n-a fost deloc vorba despre aspectul prezentat de el.

Decat zic! :P

Cred ca s-a referit mai mult la mine, nu-i bai.

El n-a inteles exact cum a decurs discutia ptr ca, probabil, n-a citit postarea initiala.

Oricum, n-a fost deloc vorba despre aspectul prezentat de el.

Decat zic! :P

Corect. Acum m-am lamurit. Ma bagai si io ca musca-n lapte.

• 4 weeks later...

Dupa ani de zile de coiala, m-am hotarat astazi si am comandat o mandolina. Cica maine-mi vine.

http://secure.img1-fg.wfcdn.com/im/7d01a3a4/resize-h490-p1-w490%5Ecompr-r85/1332/13327509/SteeL%C2%99+Chef%27S+Mandoline+Slicer.jpg

Singura pe care o folosesc momentan e cea Microplane care taie doar felii, cealalta asemanatoare cu a ta e in sertar. Tre sa-mi iau manusa dintr-asta ca sa o pot folosi, aparatorile acelea din dotare nu ma satisfac deloc.

Stahlnetz cUT-gUARD gant de protection contre les coupures

51Cga6cvrQL.jpg

Singura pe care o folosesc momentan e cea Microplane care taie doar felii, cealalta asemanatoare cu a ta e in sertar. Tre sa-mi iau manusa dintr-asta ca sa o pot folosi, aparatorile acelea din dotare nu ma satisfac deloc.

Stahlnetz cUT-gUARD gant de protection contre les coupures

post-4-14973012854895_thumb.jpg

Bene. Casca de protectie ai? https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/rolleyes.gif

Bene. Casca de protectie ai? https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/rolleyes.gif

Am dar n-o pun ca-mi strica coafura :71:

:( #miseparecorect

• 2 weeks later...