November 3, 20169 yr comment_239561 da, asa se zice. mai nou, non stick tot pe romaneste. dar sunt mai mult decat incintata de achizitie aici se foloseste decat in loc de de.imi dau seama ca voi vorbiti f putin romaneste si dupa atatia ani ati ajuns deja sa ganditi in limba tarii adoptive.sper ca tu nu te superi , am mai observat si alte devieri la fetele plecate, dar n-am indraznit. da, non stick e foarte frumos zis corecteaza-ma cu mare drag, cum sa ma supar, eram ferm convinsa ca scrisesem "decit", adica in mintea mea ma gindeam la decit si se vede ca deshtele au scris altceva Report
November 3, 20169 yr Author comment_239562 sper ca tu nu te superi , am mai observat si alte devieri la fetele plecate, dar n-am indraznit. Ba da, sa indraznesti!Stai sa-ti spun cum vad eu lucrurile: Pentru mine forumul este singurul loc unde mai scriu romaneste.Si voi, intr-un fel sunteti radacinile mele.Deci indrazniti sa ma corectati. Adriana, m-ai convins si pe mine! Le cumpar si eu. Report
November 3, 20169 yr comment_239564 Buna ziua tuturor, dragelor si dragilor si sa staopaniti sanatosi achizitiile de gatit sau de privit ! Eu m-as incumeta la un o friteoza pe aer, cele care prajesc cu o Lg de ulei si restul aer fierbinte . Preturile sunt piperate pentru mine si ofertele cam limitate. Ma intereseaza in special pentru cartofi prajiti crocanti, deci nu moi, nu aburiti. Din cate am inteles Tfalul e mai mult un fel de masina de gatit la foc mic si abur si drept urmare cartofii prajiti, aripioarele sunt mai moale, nu au crantz indiferent de soiul lor. Voi stiti ? Mai ales cei de prin N America, poate ma nimeresc la marci ? Multumesc si o zi foarte, foarte frumoasa sa aveti ! Friteuza d-asta au si Tefal, si Philips, si Princess, si Inventum... etc Spre exemplu... Linkul meu Am si eu asa ceva, marca SEB si e foarte buna. http://image.darty.com/petit_electromenager/cuisson_quotidienne/friteuse/seb_gh800000_actifry_c010310h3a_1303808535376.jpg Iar daca vrei cartofi prajiti d-aia crocanti, trebuie sa iei d-aia pai la punga (deja pofati). Daca folosesti cartofi cruzi, ies si aia foarte buni dar nu la fel de crocanti ca cei pofati in prealabil. Pe link-ul pe care l-am pus o sa vezi si cam care sunt preturile pe la noi (in Olanda). Report
November 4, 20169 yr comment_239573 sper ca tu nu te superi , am mai observat si alte devieri la fetele plecate, dar n-am indraznit. Ba da, sa indraznesti!Stai sa-ti spun cum vad eu lucrurile: Pentru mine forumul este singurul loc unde mai scriu romaneste.Si voi, intr-un fel sunteti radacinile mele.Deci indrazniti sa ma corectati. Report
March 23, 20179 yr comment_241469 Inca nu mi-am gasit fundul preferat acu' il incerc din inoxsi azi am fost la Lidl uitindu-ma la poza am vazut interventia oribila a traducatorului Report
May 17, 20179 yr comment_241976 Il doream demult dar acum am vazut un dolce spugna si m-am decis Report
May 18, 20179 yr comment_241989 Wow, abia astept sa vad ce faci cu el! Il pune acolo unde sunt si celalalte -> la " ce mi-am mai cumparat pentru bucatarie"... Peter Edit: in camara de langa bucatarie. Report
May 18, 20179 yr comment_242004 Dolce spugna???Curioasa eu! http://www.pianetadessert.it/2016/01/14/come-fare-la-spugna-a-microonde/ Edit: in camara de langa bucatarie. Mai Peter mai momentan e intr-alt loc, temporar mai apoi cu el pot sa-mi fac frisca din smintina fara lactoza na pe linga alte chestii mai complicate Report
May 18, 20179 yr comment_242006 dar sunt mai mult decat incintata de achizitie aici se foloseste decat in loc de de. Acum nu prea sunt eu lamurit cu unde se foloseste "decat" in loc de "de" dar, daca asa este, este gresit. "Decat" se foloseste, in Romania, foarte des, in mod gresit. Spre exemplu "am decat doua mere". In loc de, spus corect, "am doar doua mere". "Decat" de fo9loseste in constructii negative. "Nu am decat doua mere", spre deosebire de constructiile pozitive "am doar doua mere". Adriana a spus foarte corect ce a spus. "Sunt mai mult decat incantata" se interpreteaza ca "nu sunt doar incantata ci mai mult decat incantata". Aici apare comparativul care face ca "decat" sa fie corect folosit. Cum ar fi sunat "sunt mai mult de incantata"? Total anapoda. Alt exemplu. "Sunt mai inalt decat Gogu". Este foarte corect dpdv (din punct de vedere) gramatical. Pentru ca "decat" poate fi folosit si in constructii comparative. Asa ca, decat sa mai comentez in plus, prefer sa tac. Report
May 19, 20179 yr comment_242016 Dragos, eu desi stiu foarte bine cum se spune (3 ani de LRC la Facultatea de Litere zic eu ca au lasat urme bune), am scris gresit pentru ca am scris in viteza, citind acum ce am scris se vede foarte clar ca e scris la repezeala pentru ca mai sunt si alte greseli https://forum.artaculinara.ro/topic/211-ce-am-mai-cumparat-pentru-bucataria-noastra/page__view__findpost__p__239557 Report
May 19, 20179 yr comment_242026 Cred ca s-a referit mai mult la mine, nu-i bai.El n-a inteles exact cum a decurs discutia ptr ca, probabil, n-a citit postarea initiala. Oricum, n-a fost deloc vorba despre aspectul prezentat de el. Decat zic! Report
May 19, 20179 yr comment_242034 Cred ca s-a referit mai mult la mine, nu-i bai.El n-a inteles exact cum a decurs discutia ptr ca, probabil, n-a citit postarea initiala. Oricum, n-a fost deloc vorba despre aspectul prezentat de el. Decat zic! Corect. Acum m-am lamurit. Ma bagai si io ca musca-n lapte. Report
May 19, 20179 yr comment_242039 Oricum, n-a fost deloc vorba despre aspectul prezentat de el.Decat zic! Corect. Acum m-am lamurit. Ma bagai si io ca musca-n lapte. Report
June 12, 20179 yr comment_242185 Dupa ani de zile de coiala, m-am hotarat astazi si am comandat o mandolina. Cica maine-mi vine. http://secure.img1-fg.wfcdn.com/im/7d01a3a4/resize-h490-p1-w490%5Ecompr-r85/1332/13327509/SteeL%C2%99+Chef%27S+Mandoline+Slicer.jpg Report
June 12, 20179 yr comment_242187 Singura pe care o folosesc momentan e cea Microplane care taie doar felii, cealalta asemanatoare cu a ta e in sertar. Tre sa-mi iau manusa dintr-asta ca sa o pot folosi, aparatorile acelea din dotare nu ma satisfac deloc.Stahlnetz cUT-gUARD gant de protection contre les coupures Report
June 12, 20179 yr comment_242189 Singura pe care o folosesc momentan e cea Microplane care taie doar felii, cealalta asemanatoare cu a ta e in sertar. Tre sa-mi iau manusa dintr-asta ca sa o pot folosi, aparatorile acelea din dotare nu ma satisfac deloc.Stahlnetz cUT-gUARD gant de protection contre les coupures Bene. Casca de protectie ai? https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/rolleyes.gif Report
June 13, 20179 yr comment_242195 Bene. Casca de protectie ai? https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/rolleyes.gifAm dar n-o pun ca-mi strica coafura Report
June 13, 20179 yr comment_242200 Bene. Casca de protectie ai? https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/rolleyes.gifAm dar n-o pun ca-mi strica coafura #miseparecorect Report
June 25, 20179 yr comment_242255 Au sosit manusile si am facut deja prima proba eu cu dovlecei si brinza "provolone piccante" si Stefano cu parmigiano cel de toate weeke-end-urile , merge perfect Report