Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ce am mai cumparat pentru bucataria noastra

Featured Replies

Vezi daca dai banii pe prostii, nu pe ce trebuie :lol: ?

Acuma serios, imi pare rau ca n-ai avut stampila, mi se intampla si mie de multe ori ca nu m-am organizat la timp si n-am ce mi-ar trebui in momentul ala (sau ce cred ca mi-ar trebui). Ramane pe data viitoare, oricum aceia pe care i-ai cadorisit vor fi in extaz, cu stampila sau fara.

Ca tot vorbim de comenzi... Pe mine sotul ma tot intreaba: "azi trebuie sa soseasca vreun pachet de la Amazon?" :lol:

post-192-0-65294200-1617375345_thumb.jpg

Ar cam fi cazul meu :lol: cam asa zice si Stefano sau cind vede trecind vreun curier zice: "Vine la noi, da?"

cutia de hirtie e plina de cutiile ultimilor comenzi

azi au venit de 3 ori :lol:

Adi, al meu e asa micut, al tau e mai mare?

timbro A.jpeg

Acu n-am timp de experimente ca gradinaresc =))

Ar cam fi cazul meu :lol: cam asa zice si Stefano sau cind vede trecind vreun curier zice: "Vine la noi, da?"

cutia de hirtie e plina de cutiile ultimilor comenzi

azi au venit de 3 ori :lol:

Adi, al meu e asa micut, al tau e mai mare?

post-4-0-48836600-1617376199_thumb.jpeg

Acu n-am timp de experimente ca gradinaresc =))

Am masurat si are 2,5 cm, cand am comandat nici nu m-am gandit la dimensiuni, oricum voiam cat de mic, nu pentru biscuiti ci pentru "banuti" decorativi.

Vezi daca dai banii pe prostii, nu pe ce trebuie :P ?

Acuma serios, imi pare rau ca n-ai avut stampila, mi se intampla si mie de multe ori ca nu m-am organizat la timp si n-am ce mi-ar trebui in momentul ala (sau ce cred ca mi-ar trebui). Ramane pe data viitoare, oricum aceia pe care i-ai cadorisit vor fi in extaz, cu stampila sau fara.

Ca tot vorbim de comenzi... Pe mine sotul ma tot intreaba: "azi trebuie sa soseasca vreun pachet de la Amazon?" :lol:

Maaare adevar grait-ai! Ala imi statea mie pe creier, banutul decorativ, ce floricici? fuckme.gif Greu cand iti vin stolurile si nu mai pleaca...

Am masurat si are 2,5 cm, cand am comandat nici nu m-am gandit la dimensiuni, oricum voiam cat de mic, nu pentru biscuiti ci pentru "banuti" decorativi.

al meu zice Amazon ca are 1 cm deci e micut, nu-i bai tot e frumusel si-mi place :lol:

adi uite aici cind ai chef sa-l folosesti (eu o sa-mi iau niste ciocolata in pastile din cea pentru acoperit ca sa incerc, ca asa cre ca e deja temperata aia)

Pasqualina zice ca a pus sigilul si o bucata de marmura in congelator.

A temperat ciocolata apoi a pus o pelicula de-aia transparenta care se foloseste la dulciuri, in italiana se numeste "acetato" pe bucata de marmura (sau metal gros) (eu zic ca poate s-ar putea incerca si cu hirtie de copt sau pergament), a facut discuri de 1 cm de ciocolata, asteptat citeva secunde, pus stampila/sigilul pe ciocolata, apasat 3 secunde si apoi desprins.

http://pasqualinaincucina.blogspot.com/2017/08/sigilli-di-cioccolato.html

• 8 months later...

Ieri, in cadoul de Craciun pe care l-am primit de la firma la care, acum, am un proiect, am gasit un slow cooker :floare:

post-102-0-45507500-1639157152_thumb.jpg

Ceva foarte simplu, "basic" ca sa zic asa. Dar nu asta conteaza.

In pachet, pe langa alte cacaturi (o sticla de vin bun, doua sticle de berte Trapist, crantanele, etc), mai era si o carticica de bucate pentru slow cooker.

post-102-0-04323400-1639157617_thumb.jpg

Am rasfoit-o in diagonala si am gasit niste chestii misto. Ca, spre exemplu, rendang. De nelipsit pentru a face fried rice.

Cap la cap, asta este cel mai misto pachet de Craciun pe care l-am primit vreodata de la vreo firma la care sau pentru care am lucrat. Ca sa nu mai spun ca cutia in care era ambalat tot era plina ochi.

Edited by dragos

• 7 months later...
  • 3 months later...

Nu-i chiar pentru bucatarie, e pentru birou, dar nu stiu unde altundeva sa pun.

De mult imi doream un ceainic 2 in 1.

post-84-0-25004800-1668771269_thumb.jpg

post-84-0-11787900-1668771281_thumb.jpg

Ce dragut e, Boni ❤️! Sa-l folosesti sanatoasa!

Am avut si eu 2 dar, desi imi placeau cum aratau, nu mi s-au parut practice si in cele din urma le-am dat.

Dar pentru ca ai scris, mi-am adus aminte ca tot voiam sa-mi cumpar o cana de ceai cu infuzor, asa ca mi-am si comandat-o ?.

• 2 weeks later...

In sfarsit am ajuns la Ikea si am cumparat 2 termometre interne pentru preparat carne ....de abia astept sa le pun in functiune

post-591-0-75685400-1669572250_thumb.jpg

Edited by clau_ash

• 2 years later...
Pentru ca de Crăciun am schimbat mașina de spălat, am primit bonus un tichet cu care mi-am luat un aparat de fiert orez, este mic și îmi plaaaaace cum iese orezul…..deja am testat-o :cheers:

post-343-0-10087900-1739725637.jpeg

Pentru ca de Crăciun am schimbat mașina de spălat, am primit bonus un tichet cu care mi-am luat un aparat de fiert orez, este mic și îmi plaaaaace cum iese orezul…..deja am testat-o :cheers:

Sa il folosesti cu placere! Si mie imi place si il folosesc des.

Sa il folosesti cu placere! Si mie imi place si il folosesc des.

Fain, sa-l folosesti cu placere! Eu inca stau pe ganduri - imi trebuie, nu-mi trebuie, am loc, n-am loc ?...

Fain, sa-l folosesti cu placere! Eu inca stau pe ganduri - imi trebuie, nu-mi trebuie, am loc, n-am loc ?...

Eu de o perioadă de timp sunt mâncătoare de orez, doar fiert simplu cu puțină sare, iar soțul îl mănâncă și el cu aceeași plăcere, așa ca am luat cel mai mic mai simplu aparat , să își facă orez când sunt plecată la copii. Acum are dilema dacă merge să își facă lapte cu orez, ca ar mânca așa ceva zilnic :blackeye:

Apropo de loc, voi strânge robotul de bucătărie ca nu îl folosesc, decât o dată pe an și este și mare și voi pune aparatul de fiert orez în locul lui.

Sa il folosesti cu placere Mino!

Nu știu ce să zic despre gătitul orezului cu lapte în aparatul asta. Mă gândesc că laptele ar putea să se umfle si sa dea peste sau să se ardă sau să se lipească. Vad ca aparatul are program pentru terci (porridge). Poti să încerci cu acela. Nu știu ce sa zic... nu am încercat.

Edited by Wowerful

Clar încerc toate variantele, de exemplu mie și orezul simplu, fiert în apă, îmi dă în foc dacă pun capac :blackeye:

Clar încerc toate variantele, de exemplu mie și orezul simplu, fiert în apă, îmi dă în foc dacă pun capac :blackeye:

Cand faci orez la masinaria asta? Nu are o supapă pentru eliberarea presiunii? :o

trebuie facute incercari :rolleyes:

ma gindesc ca poate fiind temperatura constanta si mica nu se umfla

vaiiii Wowerful cite amintiri de lapte varsat si ars mi-ai provocat :D

Oh.. imi pare rau Adriana :)

Cand faci orez la masinaria asta? Nu are o supapă pentru eliberarea presiunii? :o

Ba da,are! Azi am făcut lapte cu orez, o cupă de orez cu una de lapte cum scrie la prepararea orezului, dar….orezul a ieșit cam aldente și s-a și prins de vas și a ieșit puțin prin supapă. Dupa ce s-a terminat programul am mai pus o măsură de lapte și era OK la consistență.

Mai târziu încerc cu orez prefiert să văd ce iese. La programul poridge,am niște nelămuriri, la cantități, așa ca fac testări.