November 17, 201015 yr comment_64990 Si silicoane din astea ai vazut si la Real? Ca dau fuguta pana la Galati, ajung in 15 minute.Multumesc.Acum o sa caut. Report
November 18, 201015 yr comment_65138 Si silicoane din astea ai vazut si la Real? Ca dau fuguta pana la Galati, ajung in 15 minute. Poate nu-s identice...dar tot asa culoare maro erau! Eu zic ca poti sa dai o fuga daca-i asa de aproape...sper sa stea bine cu stocurile! Luminita, sa-mi spui daca gasesti silicoanele! Daca nu le gasesti si le vrei neaparat, trec eu prin Real sa vad ce mai au la raft si-ti pot lua! Daca ai avea pe cineva care face drumul Braila-Bucuresti ar fi perfect sa ti le trimit asa! Report
November 18, 201015 yr comment_65140 Wow ce fain Ortansa!!! Mi-ar placea si mie sa fac prajituri de sarbatori dar unde cu un cuptor obisnuit de bucatarie??? Cred ca ar trebui sa incep cu o saptamana cel putin inainte ca sa le termin ... poate la anu daca ajuta Tata si imi iau cuptor maaare!Succes fetelor care faceti si spor!!! Report
November 18, 201015 yr comment_65206 Stai ca nu inteleg... de ce nu ai voie? M-ai facut curioasa. pentru ca sunt un amarit de functionar public care n-are voie sa faca nimic in plus, trebuie sa se multumeasca cu ce-i da statul !Care da tot acu si-acu, declaratii de avere autentificate la notar, pe banii mei, evident, ca n-am barci,elicoptere, ca n-am primit cadouri de 5ooo euro!!!!!!!!!!!!!!! Si ca mi-e teama si asa sa nu se gaseasca vre-un binevoitor care sa ma reclame ca fac torturi si din cind in cind mai iau si bani! Am inteles... cu toate ca nu prea vreau sa inteleg. Nu face fiecare ce vrea cu viata si buzunarul lui?!!! Uite, Ortansa aici un link(de fapt 3) cu niste poze de praji. Daca iti place vreuna pot sa-ti traduc!http://andi1976.gportal.hu/gindex.php?pg=26376707&gid=2295585http://andi1976.gportal.hu/gindex.php?pg=26376707&gid=2520913http://andi1976.gportal.hu/gindex.php?pg=26376707&gid=2612773 Waw, ce de frumuseti... sa stii ca eu vreau ceva retete. Cand ai ceva timp anunta si tu, ca sa putem profita. Multumiri anticipate! Report
November 18, 201015 yr comment_65223 Sorina, spune-mi ce retete iti fac cu ochiul si in masura in care am un pic de timp le traduc! Report
November 18, 201015 yr Author comment_65224 multumesc tare mult fetelor pt. sugestii.punticu,chiar arata de milioane dulciurile cele:-),am ales islerele-ca tot le lauda toate lumea,poate si linzer,mai caut... Ramo-nici eu n-am cuptor mare,asa ca de-aia pendulez.sa fac,sa nu fac... Report
November 19, 201015 yr comment_65237 multumesc tare mult fetelor pt. sugestii.punticu,chiar arata de milioane dulciurile cele:-),am ales islerele-ca tot le lauda toate lumea,poate si linzer,mai caut... Ramo-nici eu n-am cuptor mare,asa ca de-aia pendulez.sa fac,sa nu fac... de ce va cramponati de faptul ca n-aveti nu stiu ce cuptor ????????? La experinta voastră??????? Va tine in loc un cuptor ??????????????????? Totul tine de organizare, foarte riguroasa organizare ! Eu am mai putina experinta ca multe dintre voi, Ramo, de exemplu care face la greu torturi de nunta pentru cite-o simbata si ce torturi , si daca eu am reusit intr-o zi jumate sa coc, fac crema umplut,ornat, predat 23 de portii de prajituri, sigur puteti si voi! Cum am mai spus , la noi se comanda porţii întregi, nu platouri cu diverse feluri ! Report
November 19, 201015 yr comment_65240 multumesc tare mult fetelor pt. sugestii.punticu,chiar arata de milioane dulciurile cele:-),am ales islerele-ca tot le lauda toate lumea,poate si linzer,mai caut... Ramo-nici eu n-am cuptor mare,asa ca de-aia pendulez.sa fac,sa nu fac...Si eu zic ca merg islerele ca sunt cu crema de unt, margarina si se pot face mai din timp. Linzer iarasi e super! Poate ceva bombe (asa le zic eu ) gen rafaelo. Mai am o reteta la prajitura Kati (asa ii spuneam noi) cu trei foi din care una se face umplutu1ra cu unt, marmelada, rom etc si se tranteste o glazura de albusuri apoi ornat cu cioco rasa. E aspectuasa si relativ ieftina. Tot din aceeasi compozitie faceam si bombe de cioco tavalite prin nuca de cocos si cand aveam timp bagam la mijloc si o visina din visinata.La fel zic ca merge si praji cu crema ness si nuci. E super buna, aspectuoasa si se poate portiona bine. Report
November 19, 201015 yr comment_65242 Prajitura cu crema ness: Blat:7 ouap linguri zahar2 linguri apa7 linguri faina3 linguri nuca macinata Creama:3 oua se fierb pe aburi cu 6 linguri zahar. La final se adauga 3 linguri ness frecate cu 3 linguri zahar si 3 linguri de apa. Se pune peste 200 g unt frecat spuma. Tot in crema se adauga 100 g nuca taiata marunt si prajita. Ornat:glazura de cioco Report
November 19, 201015 yr comment_65244 Kati teszta Foile:500 g faina150 g untura150 g zahar3 galbenusuri1 lingurita bic. de amoniuSe framanta aluatul adaugand 1-2 linuri smantana si restul lapte pana se leaga.Se coc 3 foi pe dosul tavii. Creama:1 aluat se macaina si se opareste cu un pic de lapte.se adauga 1 plic de zahar vanilat2 lg cacao2 lg marmelada, gem caise sau ce-o mai fi1-2 linguri smantanaesenta rom200 g zahar praf100 g unt Galzura:3 albuse se bat pe aburi cu 150 g zahar. Ca sa iasa un pic mai inalta faceam 4 foi si la crema foloseam 2 foi si cantitatile buble, binenteles! Report
November 19, 201015 yr comment_65245 multumesc tare mult fetelor pt. sugestii.punticu,chiar arata de milioane dulciurile cele:-),am ales islerele-ca tot le lauda toate lumea,poate si linzer,mai caut... Ramo-nici eu n-am cuptor mare,asa ca de-aia pendulez.sa fac,sa nu fac... multumesc tare mult fetelor pt. sugestii.punticu,chiar arata de milioane dulciurile cele:-),am ales islerele-ca tot le lauda toate lumea,poate si linzer,mai caut... Ramo-nici eu n-am cuptor mare,asa ca de-aia pendulez.sa fac,sa nu fac...de ce va cramponati de faptul ca n-aveti nu stiu ce cuptor ????????? La experinta voastră??????? Va tine in loc un cuptor ??????????????????? Totul tine de organizare, foarte riguroasa organizare ! Eu am mai putina experinta ca multe dintre voi, Ramo, de exemplu care face la greu torturi de nunta pentru cite-o simbata si ce torturi , si daca eu am reusit intr-o zi jumate sa coc, fac crema umplut,ornat, predat 23 de portii de prajituri, sigur puteti si voi! Cum am mai spus , la noi se comanda porţii întregi, nu platouri cu diverse feluri ! Fetele sa stiti ca m-ati provocat si azi coc sa vad cat timp imi ia si cat ar costa o tava asortata. Din pacate la noi nu se vand la portie ci asortate. Luni cel tarziu vin cu poze, plec ca ma asteapta o zi luuunga. Report
November 19, 201015 yr comment_65254 multumesc tare mult fetelor pt. sugestii.punticu,chiar arata de milioane dulciurile cele:-),am ales islerele-ca tot le lauda toate lumea,poate si linzer,mai caut... Ramo-nici eu n-am cuptor mare,asa ca de-aia pendulez.sa fac,sa nu fac... multumesc tare mult fetelor pt. sugestii.punticu,chiar arata de milioane dulciurile cele:-),am ales islerele-ca tot le lauda toate lumea,poate si linzer,mai caut... Ramo-nici eu n-am cuptor mare,asa ca de-aia pendulez.sa fac,sa nu fac...de ce va cramponati de faptul ca n-aveti nu stiu ce cuptor ????????? La experinta voastră??????? Va tine in loc un cuptor ??????????????????? Totul tine de organizare, foarte riguroasa organizare ! Eu am mai putina experinta ca multe dintre voi, Ramo, de exemplu care face la greu torturi de nunta pentru cite-o simbata si ce torturi , si daca eu am reusit intr-o zi jumate sa coc, fac crema umplut,ornat, predat 23 de portii de prajituri, sigur puteti si voi! Cum am mai spus , la noi se comanda porţii întregi, nu platouri cu diverse feluri ! Fetele sa stiti ca m-ati provocat si azi coc sa vad cat timp imi ia si cat ar costa o tava asortata. Din pacate la noi nu se vand la portie ci asortate. Luni cel tarziu vin cu poze, plec ca ma asteapta o zi luuunga. Asteptam, Ramo! Spor!Si eu fac azi Milch snitte si revin cu amanunte de pret, cantitate! Report
November 19, 201015 yr comment_65272 Buna fetelor! Vrabiuta...cred ca e mult mai bine sa ai comenzi portie intreaga din aceeasi prajitura! Nu stiu , asa zic acum, n-am experimentat inca! Ramo...te-au pus pe tine in incurcatura niste prajituri ...cu siguranta te descurci ca ai experienta la cantitati mai mari! Punticu, imi place prajitura cu ness, si am salvata si o prajitura Kati...dar o varianta cu unt in loc de untura!Si vrei sa incerci Milch Scnitte? Spor la prajiturit atunci! Report
November 19, 201015 yr comment_65277 Buna fetelor! Vrabiuta...cred ca e mult mai bine sa ai comenzi portie intreaga din aceeasi prajitura! Nu stiu , asa zic acum, n-am experimentat inca! Ramo...te-au pus pe tine in incurcatura niste prajituri ...cu siguranta te descurci ca ai experienta la cantitati mai mari! Punticu, imi place prajitura cu ness, si am salvata si o prajitura Kati...dar o varianta cu unt in loc de untura! Asta am: http://www.cevabun.ro/kati-teszta-prajitura-kati/Si vrei sa incerci Milch Scnitte? Spor la prajiturit atunci! Si noua ne place aia cu ness. Despre Kati cam asa ceva iese, doar ca praji iese mai inalta (depinde si de tava).Milch Snitte e preferata familionului. Cred ca e a 7-8-a orara cand o fac din primavara, doar ca nu am cantarit niciodata produsul finit si nu am facut calcule sa vad la ce pret iese. Report
November 19, 201015 yr comment_65281 Si noua ne place aia cu ness. Despre Kati cam asa ceva iese, doar ca praji iese mai inalta (depinde si de tava).Milch Snitte e preferata familionului. Cred ca e a 7-8-a orara cand o fac din primavara, doar ca nu am cantarit niciodata produsul finit si nu am facut calcule sa vad la ce pret iese. Da e buna, e fina, usoara ca prajitura! Eu doar o data am facut...si atunci nu prea le cantaream! Sa vedem ce iese la tine! Poti sa faci poza si la toata portia ca sa avem imaginea de ansamblu! Report
November 19, 201015 yr comment_65294 Prajitura cu crema ness: Blat:7 ouap linguri zahar2 linguri apa7 linguri faina3 linguri nuca macinata Creama:3 oua se fierb pe aburi cu 6 linguri zahar. La final se adauga 3 linguri ness frecate cu 3 linguri zahar si 3 linguri de apa. Se pune peste 200 g unt frecat spuma. Tot in crema se adauga 100 g nuca taiata marunt si prajita. Ornat:glazura de cioco Vai! Ce buna e prajitura asta!!! Eu n-am mai facut-o de mult pentru ca nu ma pot abtine si mananc muuulta... Eu o fac putin diferit, in sensel ca la blat bat numai albusele (nu oua intregi) iar la crema folosesc galbenusele, si nessul il amestec direct, fara alea 3 linguri de zahar. E extraordinar de buna... poate i fac si eu de sarbatori. Report
November 19, 201015 yr comment_65354 Sper ca nu-i bai ca le postez aici, dar pot fi si idei pentru pregatirle de Craciun !Am scris, pe pagina anterioara cred, ca incerc ceva nou ! Zis si facut !Inainte de a spune despre ce-i vorba, imi pun cenusa in cap si-mi cer scuze celei care a pus reteta si nu i-am retinut numele ! Dar........exista o explicatie !Eu personal nu eram interesata de reteta !Dar....apucindu-ma de pregatiri pentru pachetul copiilor (apropo, a plecat deja, miine dimineata ajunge !)am realizat c-ar fi perfecte pentru fiica-mea .Daca mi-as aminti macar unde am citit-o ....... Oricum draga mea iti multumesc din suflet si te rog sa ma ierti !Gata ! Am facut bomboane Ferrero Rocher ! Au iesit grozave! Reteta, dupa cum am tinut-o minte ,este cam asa: 500 g de napolitane cu crema de alune , 400 g nutela, alune fara sare,glazura de ciocolata. Napolitanele se baga in robot si se macina dar nu foarte tare, se macina si 100 g alune, se amesteca cu borcanul de nutela, cu mina , eu cu lingura n/am reusit ! Dupa care se trece la confectionarea bombonelelor, iar in mijloc am pus alune ((mai multe)jumatati, ca asa-i pachetul de alune Maggi. Le-am dat prin glazura de ciocolata si apoi prin alune macinate, dar pentru ca n-am stiut cit o sa-mi trebuieasca , am ramas fara alune, asa ca o parte au ramas doar cu ciocolata . Pun poze cu cantitatea finala, ca sa vedeti cite ies si alta mai ..asa... Tot acum am facut si tavalita: si cornulete cu ciocolata in 2 culori DACA nu e bine ca am pus aici, rog sa le mutati unde e bine ! Report
November 20, 201015 yr comment_65490 Buunn!Asa cum am promis am facut azi Milch-Snitte.Mi-au iesit 24 felii,in tava de 25/32, cantitate 1.4 kg. Si-acum sa trecem la matematica:Blatul: 4.9 ron (2 bucati)3,2 ron oua0.7 ron zahar1.5 ron cacao0.5 ron faina Crema:13 ron3 ron unt0.2 ron zahar0.5 ron esenta vanilie2.5 ron lapte praf3.5 ron frisca1 ron gelatina0.3 ron lapte2 ron miere Glazura:2 ron Total:19.9 ron/portie de 1.4 kg. Astea sunt calculele facute de mine in mare. Report
November 20, 201015 yr Author comment_65494 Vrabiuta-multumesc tare mult pt. idei,arata super toate.bomboanele sunt usor de facut=poate putin mai scumpe ca si ingrediente,dar compensam prin munca redusa.Tavalita vreau de mult sa o incerc.e un fel de Lamingtons cumva? Si cornuletele imi fac cu ochiul.poti da cateva detalii?ce fel de aluat au si cu ce sunt umplute,daca sunt. Punticu-esti o comoara cu atatea detalii si informatii exacte.nu ai calculat insa curentul,apa ,gazele,ambalajul.cam asa calculez si eu .in general eu tind/vreau sa pun un adaus de 100% ,dar intotdeauna ies mai scump decat in cofetarii si e f. greu sa le explic oamenilor ca produsele homemade sunt altfel decat cele din cofetarii. Report
November 20, 201015 yr comment_65499 Vrabiuta-multumesc tare mult pt. idei,arata super toate.bomboanele sunt usor de facut=poate putin mai scumpe ca si ingrediente,dar compensam prin munca redusa.Tavalita vreau de mult sa o incerc.e un fel de Lamingtons cumva? Si cornuletele imi fac cu ochiul.poti da cateva detalii?ce fel de aluat au si cu ce sunt umplute,daca sunt. Punticu-esti o comoara cu atatea detalii si informatii exacte.nu ai calculat insa curentul,apa ,gazele,ambalajul.cam asa calculez si eu .in general eu tind/vreau sa pun un adaus de 100% ,dar intotdeauna ies mai scump decat in cofetarii si e f. greu sa le explic oamenilor ca produsele homemade sunt altfel decat cele din cofetarii. Da, alea nu le-am calculat! Plus munca!Nu e o praji tocmai ieftina, dar eu nu prea fac calcule penru ca fac numai pentru noi.Si ai dreptate, orice am face nu se compara cu cele din cofetarii(ma refer la calitate). Am fost saptamana trecuta la o nunta si am primit la pachet prajituri asortate. Aratau foarte bine. Multe modele, frumos taiate,decorate, dar la gust erau identice. Nu-ti dadeai seama ce crema mananci. Dar cine apreciaza calitatea sunt sigura ca va comanda, iar cine nu e liber sa-si cumpere de unde vrea. Chiar zilele astea trecand prin piata am vazut acele prajituri asortate la cutie (nu de la cofetarii, dinalea gen fursecuri) si-i ziceam sotului in gluma ca anul asta de sarbatori luam si noi din-alea. Raspunsul lui a fost:"da, asa cum le iei asa vor ramane si pentru 2011!". Ei vezi ce-nseamna sa faci tu praji acasa. Pana acum 1 an erau bune si alea (ca doar soacra-mea nu a facut prajituri - maxim coji de eclere cumparate si umplute acasa). Acum ca stim ce inseamna o praji facuta acasa stim sa facem si diferenta! Report
November 20, 201015 yr comment_65525 Vrabiuta-multumesc tare mult pt. idei,arata super toate.bomboanele sunt usor de facut=poate putin mai scumpe ca si ingrediente,dar compensam prin munca redusa.Tavalita vreau de mult sa o incerc.e un fel de Lamingtons cumva? Si cornuletele imi fac cu ochiul.poti da cateva detalii?ce fel de aluat au si cu ce sunt umplute,daca sunt. Punticu-esti o comoara cu atatea detalii si informatii exacte.nu ai calculat insa curentul,apa ,gazele,ambalajul.cam asa calculez si eu .in general eu tind/vreau sa pun un adaus de 100% ,dar intotdeauna ies mai scump decat in cofetarii si e f. greu sa le explic oamenilor ca produsele homemade sunt altfel decat cele din cofetarii. Azi au primit copiii pachetul ! Curiozitatea mea mare a fost sa le aflu parerea asupra bilutelor de Ferrero Rocher ! Fiica-mea (principala destinatara!) a spus ca sunt grozave ! Da avea o nedumerire: de ce unele sunt date prin alune si altele nu ???? A amuzat-o explicatia mea c-am ramas fara alune ! Incearca cu cantitate mai mica si testeaza daca iti plac, daca intr-adevar se apropie de ceea ce stii tu c-ar trebui sa fie ! La noi sunt fooooooooooarte scumpe, la bucata nu se dau, asa ca ma rezum doar la amintiri si zic ca sunt OK ! Oricum , la cantitatea pe care ai vazut c-am facut-o, am lucrat in total o ora! Mi se pare rezonabil! Da, cu privire la tavalita este un fel de Lamingtons ! N-am pomenit de reteta pentru ca eu fiind venita cu mult dupa altele, am presupus ca le aveti-stiti ! Eu fac pur si simplu un blat,cu oua de casa, arata grozav, galbenul acela inconfundabil si imi place sa macin niste coaja de lămâie confiata,ii da un gust aparte ! Apoi fac siropul: 1 cana de lapte (250 ml) 400 gr, zahar,2-3 linguri cacao, 1 pachet unt (200 gr). Se fierbe acest sirop, se lasa sa se racoreasca putin, intre timp si blatul s-a racit, in tai cum vrei, il treci prin sirop apoi prin nuca de cocos si.......gata! Pofta buna ! Cornuletele in doua culori (sunt umplute cu fineti, dar poza cu sectiunea n-a reusit !) sunt aiciUraaaaaaaa! Am reusit sa pun si eu un link! Da tot am o nedumerire da ma lamuresc eu imediat ! Report
November 20, 201015 yr comment_65553 Buunn!Asa cum am promis am facut azi Milch-Snitte.Mi-au iesit 24 felii,in tava de 25/32, cantitate 1.4 kg. Punticu...mai aveti ceva din prajitura? A iesit bine cu floricelele alea deasupra! Eu cand cam facut am lasat fara glazura...ca asa le vazusem pe blog la Gabi Cara! Si ca pret e bine! Report
November 21, 201015 yr comment_65580 Vrabiuta, cred ca ai niste copii taaare multumiti de mama lor. Si colegii lor cred ca asteapta la fel de mult pachetele tale . Foarte buna ideea cu bombonelele Ferero, eu vreau sa fac niste cosulete de ciocolata si caut idei cu ce sa le umpluPunticu, super calculul, si nu mai spun de prajitura...abia ma abtin sa nu o fac. Report
November 21, 201015 yr comment_65581 Punticu...mai aveti ceva din prajitura? A iesit bine cu floricelele alea deasupra! Eu cand cam facut am lasat fara glazura...ca asa le vazusem pe blog la Gabi Cara! Si ca pret e bine! Da, mai am vreo 4 felii !Pai asa e reteta,fara glazura, dar familionului ii place acoperita! De obicei pun o cioco alba si-i trag niste dungi de cioco cu lapte! Report
November 21, 201015 yr comment_65590 E bun! Trebuie neaparat sa faci cum vrea familionul! Ai mare grija! Sa te gandesti ce pregatesti de craciun sa nu umbli cu cutii cu "asortate" ca n-o sa-ti tihneasca sarbatorile! Report