Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Primul meu tort

Featured Replies

Of! Adriana, ce mai faci? Ce vant te-aduce pe-aici? Am intins-o si am para intins-o dupa ce am pus-o pe trot, era prea rece, n-am strecurat-o, vai mama ei, am manjit toate florile cu ea, si masa.... Dar am si un tort cu oglinda mai oglinda ca oglinda, cu reteta respectata cu sfintenie, uite-l:

bine, bine

ce vint pe topic? pai ma uit cam peste tot, unde e cazul intervin

vezi ca a iesit pina la urma? cind zic eu sa ma ascultati doar nu zic degeaba

Vin si eu,vin si eu :scratch: .Pana acum 2 ani cand eram in concediu de maternitate nu am facut nici un tort ,nici macar un blat.Mama era responsabila cu facutul eu doar cu ornatul cu frisca si fructe sau bomboane.Cand v-am descoperit mi-a placut atat de mult si cum fiica mea facea 3 anisori am vrut sa-i fac un tort pentru gradinita.Stiu ca mi-am comandat culori prin curier ca nu mai aveam timpul necesar sa vina prin posta si vroiam neaparat sa fac albinute si nu aveam negru.Am avut mari emotii si l-am aratat tuturor de bucurie ca mi-a iesit.Era cel mai frumos atunci si cred ca si acum ca e primul,asa ca dragostea, prima nu se uita niciodata.

Amindoua sunt frumoase, dar primul e superb pentru personajul din spatele tortului :D

Adriana , :D =)) :pupic: , n-am cuvinte sa-ti multumesc pentru glazura asta , e cea mai ''tare'' glazura pe care eu am incercat-o ... se intareste suficient de bine , se poate taia , luceste ... doar ca la asta era prima data ... :D Nu spun ca e cel mai urat , da` nici reusit nu a fost ...

Asta a fost al doilea , deja se vede o imbunatatire

Perfectiune as zice :D

aaaaa am uitat sa precizez si sa-i multumesc Adrianei pt glazura :lol:

Cea mai mare bucurie a mea dupa ce am tradus, facut si v-am aratat glazura asta este faptul ca voi o apreciati :D

si eu tor glazurica Adrianei folosesc si mi se pare cea mai tare!Drept e ca nici mie nu mi-a iesit chiar din prima dar nu m-am lasat pana ce nu a iesit "oglinda" breee![/left]

bine ca a iesit pin'la urma

Inca mai am un of glazura oglinda a Adrianei pe care daca nu mi-a iesit de 2 ori nu am avut curajul sa o incerc dar e pe lista dorintelor.

Daca a iesit tuturor nu poate sa nu-ti iasa, tre sa perseverezi.

A, era sa uit: cand am facut piscina cred ca am inebunit-o pe Adriana cu intrebarile. Precis mai are cosmaruri si acum :lol:

Adriana :scratch: :pupic:

Ba bine ca nu, am uitat tot =))

acu n-am pace pina ce n-o sa-ti iasa glazura :D

Ba bine ca nu, am uitat tot :pupic:

acu n-am pace pina ce n-o sa-ti iasa glazura :lol:

Promit ca o sa incerc :scratch:

O my God, sunteti mortale, stiu ca nu e frumos sa razi de baiu altuia da nu mai pot - promit!!! :pupic: :lol: =))

Vrabiuta draga ma distrezi teribil cat de afectata esti tu inca de un tort care e demult istorie si pentru tine si pentru client. Lasa ca macar acum ai cu ce "te lauda" la ASA NU :D Oricum eu te apreciez ca ai vut tarie sa il dai la client :D

Oti ma sparg, nu mai pot, comentul lui Lumi m-a facut sa izbucnesc, sper sa nu trezesc copii ca al meu se uita la mine ca la ... :scratch: nu intelge ce rad atata :D :D :D

Asa, Ramo rasuceste cutitul in rana. Si tu nici macar nu ai cu ce sa te lauzi pe aici. Si acum tin minte primul tau tort care era SUPERB pe langa ale mele care tortaleam deja de vreun an :pupic: Treci cu el incoa sa se vada cata nedreptate e in lume :scratch:

O my God, sunteti mortale, stiu ca nu e frumos sa razi de baiu altuia da nu mai pot - promit!!! :lol: =)) :D

Vrabiuta draga ma distrezi teribil cat de afectata esti tu inca de un tort care e demult istorie si pentru tine si pentru client. Lasa ca macar acum ai cu ce "te lauda" la ASA NU :D Oricum eu te apreciez ca ai vut tarie sa il dai la client :D

Oti ma sparg, nu mai pot, comentul lui Lumi m-a facut sa izbucnesc, sper sa nu trezesc copii ca al meu se uita la mine ca la ... :scratch: nu intelge ce rad atata :D :D :D

[color=#808000][b]Deci n-o mai scalda si lasa rasul pe mai incolo!!! si baga tortanele la interval, da? :pupic:[/b][/color]

:scratch: tre sa recunosc ca nu e chiar urat primul meu tort si asta pentru ca numai eu stiu ce trebuia sa iasa, acuma il caut si vin iute.

Oti, ca sa scot cutitul din rana ... care is trandafirii :pupic:

N-am mai ajuns de ceva timp pe la torturi, dar uite ca de aici nu pot lipsi

Inainte de toate va arat cum arata primul meu tort cam prin 2005 cu mult inainte de a va cunoaste

post-91-129020418687_thumb.jpg

tortul cu primii mei trandafiri din ciocolata plastica (cam prin martie 2009)

post-91-129020361776_thumb.jpg

primul imbracat in glazura (Adriana :scratch: :pupic: )(aprilie 2009)

post-91-129020365429_thumb.jpg

primul in pasta de zahar (tot aprilie 2009)

post-91-129020367998_thumb.jpg

si ultimul (ca deja cred ca va plictisesc cu prea multe)(oct 2010)

post-91-129020385058_thumb.jpg

ps de cum v-am descoperit nimic nu am vrut sa imi scape, pe toate vroiam sa le incerc si uite asa unu a fost primul la..., altul primul la... si asa s-au strans mai multe la care le pot zice:'primul...'

Ioi , Doamne , de mult n-am ras asa bine . Bine , nu rad de baiu` nimanui , ca am si io baiurile mele , da` rad de cum stiti sa gasiti explicatii .
Mie mi se pare mult mai frumos topicul asta decit altele in care se etaleaza doar torturi "reusite/perfecte" pentru ca bucuria si satisfactia cea mai mare este ca de-a lungul anilor am invatat una de la alta si v-ati perfectionat, eu stau in bancuta mea doar si ma uit la voi ca n-am asa de multe torturi la activ. Dar sunt foarte mindra ca retetele puse de mine acum multi ani, acum sunt folosite de catre foarte multe dintre voi :scratch:

[color=#808000][b]Adriana sa ne traiesti intr-u multi ani fericiti ca tare bine ne-ai facut impartasindu-ne glazura ta oglinda!!! :pupic::scratch:

Eu tot caut de vreo ora primul meu tort...ca mi-l aduc aminte frate cum era...si nu-l gasesc... :lol:

Cred c-o sa apar cu urmatorul...[/b][/color]

Ok, sa incepem, intai si intai sa incep cu explicatiile. Tortul nu e chiar asa reusit pe cum pare :pupic: (Doamne ce modesta sunt!!!) Trebuia sa fie 2 inimi asa cum se vad doar ca pasta trebuia sa fie intinsa perfect si sa aiba doar trandafirii naturali. Eu facand prima data pasta de zahar si uimita de cum rezista ea cand eu o subtiam asa pe la vreo 4-5 dimineata (nu uit in veci, cred ca am stat minim 3 ore numa sa-l ornez si trandafirii i-am pus a doua zi ca eram obosita :scratch: )normal ca biata pasta nu a rezista si pe alocuri s-a rupt in mainile mele si ce era sa fac cu ea?? Am lasat-o pe tort sa cada asa cum vrea ea si uite asa s-au "nascut" acele creturi de care toata lumea a fost uimita cum am reusit sa le fac :lol: Logic ca am zis ca asa am vrut eu ...

post-160-129020488783_thumb.jpg

[b]

OTIIII[/b], deci chestiile alea roze din mijlocul tortului, care ascund defapt niste gauri in pasta reprezinta niste TRANDAFIRI din unt si sunt draguti, da? Tre" sa recunosti ca asa trandafiri nu ai mai vazut si nici nu o sa vezi la nimeni. Cand ma gandesc ce mandra eram eu de trandafirii aia. Dupa ce am terminat cu tortu asta primul pas pe care l-am facut a fost sa-mi comanda cuiul si foarfeca special apentru transfer a trandafirilor. Rezultatul: foarfeca e inca impachetata, iar cuiul sta nestingherit si se odihneste =))

Ultimul meu tort, defapt ultimul pe care l-am predat duminica, ca mai am unul in frigider pe care la dimineata il fotografiez ca ii mai lipsesc niste floricele si sincer nu mai sunt in stare de ele acum :D

post-160-129020490918_thumb.jpg

Mie mi se pare mult mai frumos topicul asta decit altele in care se etaleaza doar torturi "reusite/perfecte" pentru ca bucuria si satisfactia cea mai mare este ca de-a lungul anilor am invatat una de la alta si v-ati perfectionat, eu stau in bancuta mea doar si ma uit la voi ca n-am asa de multe torturi la activ. Dar sunt foarte mindra ca retetele puse de mine acum multi ani, acum sunt folosite de catre foarte multe dintre voi :pupic:

Chiar vroiam sa zic si eu ca la celalalt topic nu cred ca mai intra nimeni :lol:

Multumesc si eu Adriana pentru retete si incurajari!!! :scratch:

URITENIA PAMINTULUI ! ASTA INSEAMNA URIIIIIIIIIIIIIT! :lol: cosmarrrrrrrr!

Am junghiuri la inima si acum cind imi aduc aminte si-l vad!

oi fi avand tu junghiuri, dar eu m-am amuzat iar. mi-amintesc ce suparata ai fost! :scratch:

Deci nu e baston =))

Bine, Oti, cum zici tu! :pupic:

Nu va mai tot laudati atata! Aveti noroc ca eu nu pastrez nicio poza, dupa ce postez sterg tot.

Problema-i ca eu la ornat n-am progresat deloc, ba...din contra as zice.

Mie mi se pare mult mai frumos topicul asta decit altele in care se etaleaza doar torturi "reusite/perfecte" pentru ca bucuria si satisfactia cea mai mare este ca de-a lungul anilor am invatat una de la alta si v-ati perfectionat, eu stau in bancuta mea doar si ma uit la voi ca n-am asa de multe torturi la activ. Dar sunt foarte mindra ca retetele puse de mine acum multi ani, acum sunt folosite de catre foarte multe dintre voi :scratch:

Vreau sa ma numar si eu printre cei care iti aduc mii de multumiri pt aceste retete fffff utile si necesare pt a creea 'frumosul'

Ei, da hai sa va mai arat ceva daca tot suntem la ora dezvaluirilor, ca cine stie saptamana viitoare cum vom sta cu vremea:

Tortul de ziua sotzului, decembrie 2007:

post-20-129020575824_thumb.jpg

Si un tort de majorat, mai 2010:

post-20-129020578236_thumb.jpg

Gata, astept cu interes sa mai postati si voi. Adriana eu am sa iti fiu recunoscatoare ever pentru reteta pastei de zahar :scratch:

[center]Tin minte cand am facut primul tort 3D, al doilea tort din viata mea dupa minunea aia cu sugus, era anul trecut, pentru ziua lui Edi, voia un tren. Si cum nu gaseam pe nicaieri la Braila tort tren m-am gandit sa-l fac eu. Si, cautand pe net, v-am gasit pe voi si asa am inceput.

Eu ma laudam intr-una ca ce tort ii fac eu, n-a mai vazut pamantul, copilul era super incantat, radia de fericire si venea ta'su si-i soptea: "tu chiar crezi ca-ti face maica-ta tort? Pai ea nu stie nici unde e zaharul in bucatarie si nic cum se bat ouale, ce tort vrei sa-ti faca?". Si mi se dezumfla copilul, ca se laudase peste tot la scoala ca ce tren o sa aiba el... Si ta-su ii zicea: "stai linistit, ca iti ia tati de la cofetarie! N-o sa fie tren, dar macar ai tort de ziua ta. Si cumparam un trenulet de plastic si-l punem pe el"... Asta am aflat dupa ce am reusit (cat de cat) trenul. Acuma, ziceti voi: sa nu-i trimit eu la cofetarie?[/center]

post-598-129020635878_thumb.jpg

[color=#808000][b]Pazeaaaaaaaaaaaaa...faceti loc, faceti loc!!! Ca vin sa-mi etalez...averea!!! =))

Primele mele torturi au inceput sa apara timid prin 2206 ..dar desi descoperisem culinarul din 2004 tot nu indrazneam sa ma aventurez in prepararea pdz...a glazurii de cioco...etc...tot ce faceam strangeam informatii...mi-a trebuit vreo 3 ani pana sa pun in practica ce invatasem...asa se intampla cu unii mai ales daca sunt din zodia Fecioara ca mine...perfectionisti domne' parol!!! :D

Deci primele torturi...cand doar va "citeam"

[/b][/color]

post-17-129020826364_thumb.jpg

(tort joffre- o reteta careia i-am fost fidela multi ani de zile...superb!!)

post-17-129020827887_thumb.jpg

[color=#808000][b](tort de lamaie-superb)

Apoi am inceput cu procurarea culorilor...si aplicarea lor tot pe frisca...ca parca ma "musca" pdz-ul asta...si-l explicase atat de frumos Adriana :lol:[/b][/color]

post-17-129020828748_thumb.jpg

(tort mimosa)

post-17-129020829711_thumb.jpg

(reteta este una minunata, tortul Vitraliu al Seimei)

[color=#808000][b]

Primul tort acoperit cu glazura Adrianei :pupic:...si primele flori ....narcise....

(la trandafiri m-am bagat muuuuult mai tarziu...

nu de alta dar mi-era asa frica de ..."putzici" ca nu le pot acoperi ):D

post-17-129020832946_thumb.jpg

(tort negresa cu banane....in avantpremiera tortul carapace)

Si primul tort imbracat in pdz...si ca flori ...margarete si primii mei trandafiri :scratch:

post-17-129020835999_thumb.jpg

Si printre ultimele mele torturi...[/b][/color]

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs682.snc4/62255_153302188028418_100000459145581_382373_828775_n.jpg

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs947.snc4/74068_165912643434039_100000459145581_461227_8305496_n.jpg

http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs935.snc4/74869_168927023132601_100000459145581_478121_2829204_n.jpg

[color=#808000][b]Sa-mi fie cu iertare daca v-am plictisit cu atatea poze...dar chiar aveam nevoie in primul rand eu sa vad bine de unde am plecat...uiiii parca a fost ieri

Deci Simonici...sunt mai mult decat pamanteana!!! :D[/b][/color]

• Author
fetelor,pe bune ca de mult nu am mai ras asa de mult ca acum!oti esti mortala cu bazinul de inot!singurul lucru pe care l-am remarcat au fost talpile...dupa aia m-am dumirit ca erau labe de inot.Chiar,ala era totusi un baston!?

Lumi tu vii din viitor draga mea?ce am ras...anul 2025!aparatul meu foto, cand nu -i un bateriile la timp se deseteaza ora dar in minus cu vreo trei ani dar la tine ce e maica?mi-a placut sa stii!

[b]Daca ati sti ce ma bucur ca am deschis acest topic;mai radem.mai glumim ne mai descretim fruntile .O sa mai vin si eu cu alte "bijuterii"dar acum trebuie sa ma culc ;maine ma duc la munca.pupici!b]

• Author

[color=#808000][b]Pazeaaaaaaaaaaaaa...faceti loc, faceti loc!!! Ca vin sa-mi etalez...averea!!! :scratch:

Primele mele torturi au inceput sa apara timid prin 2206 ..dar desi descoperisem culinarul din 2004 tot nu indrazneam sa ma aventurez in prepararea pdz...a glazurii de cioco...etc...tot ce faceam strangeam informatii...mi-a trebuit vreo 3 ani pana sa pun in practica ce invatasem...asa se intampla cu unii mai ales daca sunt din zodia Fecioara ca mine...perfectionisti domne' parol!!! :pupic:

draga Dora gata,m-am lamurit,tu cand te-ai nascut ursitoarele ti-au dat tot ceea ce aveau mai frumosin traista lor...pai cum sa mai spun cand primul tau tort e suuuper frumos?Pai tu te-ai nascut gata invatata doar mai trebuia sa pui in practica cele stiute! A ! si tu esti mai in viitor ca Lumi,te-ai duuus in 2206 :lol: Muuulti pupici si felicitari pentru tortul cu trandafirul galben si ce este aceea,biserica,nu?Absolut superb,ne lasi mereu masca!

Aaaa, pai fetelor, musai sa ma prezint si eu. Mai ales ca recent mi-a trimis o prietena poza tortului pe care i l-am facut pentru nunta acum vreo cativa anisori buni... Am crezut ca nu vad bine, ca si uitasem de "minunatia" aia. Eu am facut asa cevaaaa??? ... Si m-au napadit amintirile, cum din pricina cremei din frisca si fructe, icing-ul (de cumparat) cu care am imbracat tortul a inceput sa se transforme pe ici, pe colo, in... sirop... Asa ca am trantit pe tort ce mai aveam prin bucatarie si am fugit (vorba vine, ca se cam clatina magaoaia) cu el la party, care se tinea in acelasi bloc, cu un etaj mai sus. Dar, ca si alte fete, am fost tare mandra de ce a iesit. Va rog sa admirati multitudinea si varietatea zorzoanelor si culorilor si maiestria ornamentelor (mirii sunt din plastic). Si sa nu cumva sa va prind ca nu radeti...

... si mai departe, niste chestii mai recente, pare-se ca mi-am mai revenit un pic...

post-192-12902188816_thumb.jpg

post-192-129021897096_thumb.jpg

post-192-129021900077_thumb.jpg

Vrabiuta draga ma distrezi teribil cat de afectata esti tu inca de un tort care e demult istorie si pentru tine si pentru client. Lasa ca macar acum ai cu ce "te lauda" la ASA NU :hug: Oricum eu te apreciez ca ai vut tarie sa il dai la client :hug:

Draga mea ...din momentul in care l-am terminat si pina au venit dupa el asta a fost marea mea dilema ... ce sa fac.... sa-l dau sau nu... Dar era ziua fetitei... avea invitati ... ce puteam sa fac ??????????? Timp sa fac altul ... din parti... Sa las copilul fara tort ... cind stia care un tort supriza (e innebunita dupa iepurasi!)... Si chiar a fost supriza ! Dar ..... cum am zis la vremea respectiva... fetitei i-a placut !

M-am uitat la ce-ati mai pus ! Sint de departe....in capul listei...Prima :hug:!

Cat de minunat e sa vezi cum ati progresat(from zero to hero :hug:)! Parca imi da si mie speranta ca undeva, peste ani voi reusi si eu sa fac niste torturi macar asemanatoare cu ale voastre! De fapt asa cum le faceti acum, ca pana atunci cine stie ce minunatii vefi mai face!!!

Primul meu tort a fost asta:

post-739-129023356848_thumb.jpeg

Eram asa de mandra de el! Mai ales de trandafiri :hug: Eh urat urat nu e, dar ce ziceti de asta?

post-739-129023399459_thumb.jpg

Asta e urat cu spume si la propriu si la figurat!

Prea mult nu am evoluat, asa ca la "asa da" voi posta peste vreo cativa ani.(sper)

Primul tort acoperit cu glazura Adrianei :hug:...si primele flori ....narcise....

Perfecta si glazura si narcisele.

Va rog sa admirati multitudinea si varietatea zorzoanelor si culorilor si maiestria ornamentelor (mirii sunt din plastic). Si sa nu cumva sa va prind ca nu radeti...

E intr-adevar estrem de incarcat dar in ciuda acestui fapt nu pot sa nu te admir pentru munca si rabdarea pe care ai avut-o, enorme.

Aaaa, pai fetelor, musai sa ma prezint si eu. Mai ales ca recent mi-a trimis o prietena poza tortului pe care i l-am facut pentru nunta acum vreo cativa anisori buni... Am crezut ca nu vad bine, ca si uitasem de "minunatia" aia. Eu am facut asa cevaaaa??? ... Si m-au napadit amintirile, cum din pricina cremei din frisca si fructe, icing-ul (de cumparat) cu care am imbracat tortul a inceput sa se transforme pe ici, pe colo, in... sirop... Asa ca am trantit pe tort ce mai aveam prin bucatarie si am fugit (vorba vine, ca se cam clatina magaoaia) cu el la party, care se tinea in acelasi bloc, cu un etaj mai sus. Dar, ca si alte fete, am fost tare mandra de ce a iesit. Va rog sa admirati multitudinea si varietatea zorzoanelor si culorilor si maiestria ornamentelor (mirii sunt din plastic). Si sa nu cumva sa va prind ca nu radeti...

... si mai departe, niste chestii mai recente, pare-se ca mi-am mai revenit un pic...

[color=#808000][b]

Adi draga primul tau tort prin aspectul sau a fost premisa torturilor minunate care au urmat...

Oricum sunt de admirat rabdarea si tenacitatea cu care te-ai inarmat la acel moment pt decorarea acelui tort :) :hug:[/b][/color]

Cat de minunat e sa vezi cum ati progresat(from zero to hero :hug:)! Parca imi da si mie speranta ca undeva, peste ani voi reusi si eu sa fac niste torturi macar asemanatoare cu ale voastre! De fapt asa cum le faceti acum, ca pana atunci cine stie ce minunatii vefi mai face!!!

[color=#808000][b]Punticule draga mana ai...se vede :hug:...ramane sa perseverezi!!! Iti urez muuult succes!! [/b][/color]