Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

La hanul "Arta culinara"

Featured Replies

Hello!!!!

Am si eu o rugaminte la voi: daca cumva stiti vreun camin/azil unde as putea sa o duc pe mama, sa aiba cu adevarat grija de ea, fiind in situatia asta - adica nu te poti intelege cu ea si tipa toata noaptea - si sa nu aiba costuri imense (pana in 1400 Lei). Din pacate pe noi ne depaseste situatia si nedormind noaptea niciunul din noi, ce facem?! Si chiar si in timpul zilei....nu stim cum sa procedam cu ea ca sa fie bine.

O zi buna va doresc!

Ooff, Giorgi, tare greu va este! Stiu si regret ca nu te pot ajuta mai mult decat cu un gand bun!

Ma doare sufletul si pentru voi, si pentru mamitza ta.Si mami a mea va iesi maine din spital (la Galati).din fericire, n-a fost nimic grav!

Ia, vezi ce gasesti pe-aici:

http://www.camine-ba...i-si-ilfov.html

Daca nu, caut-o pe FB pe Cinezee Micky.Stiu ca ea a dus-o pe bunica ei la un azil.

Multa putere va doresc!

Ooff, Giorgi, tare greu va este! Stiu si regret ca nu te pot ajuta mai mult decat cu un gand bun!

Ma doare sufletul si pentru voi, si pentru mamitza ta.Si mami a mea va iesi maine din spital (la Galati).din fericire, n-a fost nimic grav!

Ia, vezi ce gasesti pe-aici:

http://www.camine-ba...i-si-ilfov.html

Daca nu, caut-o pe FB pe Cinezee Micky.Stiu ca ea a dus-o pe bunica ei la un azil.

Multa putere va doresc!

ZoazoNico, in primul rand ma bucur tare pentru mamitza ta! Sa o pupi si sa-i transmiti sanatate multa!

In al doilea rand am cautat pe net si am dat si telefoane, toate caminele private din jurul Bucurestiului sau in Bucuresti au preturi mari care noi nu ne permitem. Caminele de stat nu te apropii de ele sunt cu lista de asteptare.

Si acum m-a sunat Alex disperat ca sta pe marginea patului si tipa dupa el, si-a dat si pampers-ul jos ca ea nu il suporta si el trebuie sa plece la scoala acum, asa ca....eu ce sa fac? Sa plec de la servici, sa renunt la servici....Noaptea nu doarme si tot asa tipa si isi da pampers-ul jos si eu ma chinui cum pot sa o schimb.

Nu as vrea sa o duc la camin, dar ce sa fac cu ea?

Deja am primit reprosuri din familie: Vai, o duci la camin? Nu puteti si voi sa suportati?

Sa aduc pe cineva acasa, cat nu suntem, nu stiu nici asta daca gasesc, trebuie sa fie si de incredere si daca nu se intelege cu ea, oare sta persoana respectiva???

Sunt intr-o situatie......

Am înțeles bine? Are Alzaimer?

Sunt puține cazurile care pot fi îngrijiți acasă.

Soluția corectă pt toți e azilul de bătrâni. E greu de acceptat, dar de multe ori e singura solutie.

Lasă Bucureștiul, încearcă și în județele limitrofe. Poate costă mai puțin.

Curaj, multă putere, că vă fi foarte greu de acum încolo... Îmi pare rău!

Giorgi, stii ce? Cui iti mai zice s-o suportati, zi-i s-o ia acasa si s-o--ngrijeasca!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/angryfire.gif Din gura e usor!

Ia uita-te si p-aici, dar Sorina are dreptate!

https://www.google.r...olnav+alzheimer

http://www.doctoraca...stenta-medicala

http://seniorvila.ro/contact-azil-batrani-mosia-bunicilor/ zice ca au promotie la 1400

Vad ca-s decontate si de Casa si de OPSNAJ

Of, Giorgi! :)

Ganduri bune si de la mine. Multa rabdare, putere si sa gasiti cea mai buna si convenabila solutie. https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/6.gif

Giorgi, are dreptate Sorina, am ceva experienta cu bolnavii de Alzheimer, iti trebuie personal calificat. Si are dreptate si cu imprejurimile Bucurestiului, poate gasesti spre Craiova sau spre Ploiesti, stiu pe cineva care a dus pe cineva undeva in Ialomita, oricum nu facea decat vreo ora cu masina, dar nu va puteti lupta zilnic cu asta, matusa mea lucreaza in Germania intr-un centru unde au tot soiul de oameni cu necesitati speciale, a invatat cativa ani sa se descurce si tot vine uneori obosita si deprimata!

Maine vine si doctorul psihiatru si astept sa vad ce ne spune, exact cum o diagnosticheaza, ce sfat ne da sa procedam cu ea in continuare, un tratament care sa o ajute cat de cat, mai ales sa poata dormi noaptea...sa dormim si noi, ca altfel o luam razna! Si daca si medicul imi recomanda sa o ducem la un camin....

Imi iau saptamana viitoare zile de concediu si astept pensia ei...am ramas momentan fara resurse financiare.

Am vorbit oricum cu cineva prin altcineva, dar tocmai la Topoloveni, 1000 Lei fara pampersi (1300 cu pampers)...(dar ea numai vrea sa stea cu ei!), au locuri si le-am spus ca ne mai gandim si asteptam pensia.

Zerda, iubire! Pe Alex il trimit la tine in pensiune si dadaca la mustacioase, mi-a zis astazi ca el cum sa invete acasa cand bunica-sa este asa cum e si incepe perioada tezelor si ar vrea sa si doarma noaptea, daca se poate. De el ma doare cel mai tare sufletul! Eu cu sontul, mai treaca-mearga, mama este oricum intr-o lume stiuta doar de ea....

Pana maine dupa-amiaza numai este mult si asteptam diagnosticul psihiatrului si dupa aceea luam o decizie.

Giorgiana, imi pare tare rau ca trebuie sa treceti prin asa ceva https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/sad.gif. Iti doresc putere si sper sa se rezolve cat mai repede.

Nu mai pleca urechea la vorbe, fa cum e mai bine pentru tine si familia ta. Este clar ca necesita ingrijire speciala 24 ore pe zi. Pana la urma nici tu n-o sa rezisti prea mult si sunt convinsa ca nici dumneaei nu ar fi fost de acord sa va chinuiti toti.

Daca Alex are nevoie, eu il primesc !O sa sun pe cineva sa-mi zica unde a dus o persoana la fel de delicata, poate stiu ei alte locuri sau alte persoane de contact.

Georgi....exa mea soacra primea somnifere sa doarma...vorbeste cu doctorul...din pacate belgienii au recunoscut ca pina acum nu exista nimic bun contra Alzeimer.

Vezi ca exista aziluri ale primariilor....du te repede si vorbeste cu cei de la sect 6 ...te vor indruma....in rest peste tot sunt aziluri private care costa .....vezi ca mai era unu parca in regiunea otopeni special alzeimer si era"parca 1200

in pare asa de rau....pacat ca nu am ceva liber ca sa stea alex acolo...lui ii trebuie liniste ca sa dea randament la scoala

sa ti dea DD putere draga mea!

ps vezi ca exista o fundatie care iti trimite de 2 ori pe zi asistenta la domiciliu care o schimba face injectii pune branule d astea...intereseaza te te rog

Buna ziua, ca dimineata e deja aproape trecuta ; Giorgi, imi pare tare rau :D de ce citesc.

Multa forta si curajintregii familii si sper sa puteti rezolva; asa cum s-a mai scris bolnavii de Alzheimer au nevoie in permanenta de control si ingrijire.

La noi soacra e iar la spital pe perfuzii :(extrem de slabita.... offfffffffff numai batran si bolnav sa nu fii in ziua de azi.

Salutari la tot hanul si numai bine tuturor.

Bună dimineața la han, în ultima perioadă nu am prea avut timp să vă citesc.

Intru și eu pe fugă cu o rugăminte- am nevoie de cât mai multe gînduri bune și energii pozitive pentru mama mea, care azi va fi operată.

Buna dimineata la toata lumea. Sanatate si mii de ganduri bune sa va insoteasca Icecream.

Astept vesti bune :D :D

Eu azi incalec matura si fug la diverse....

Buna dimineata! Mii de ganduri bune si de la mine Ice' :D multa sanatate mamicii ,recuperare grabnica sa aiba dupa operatie :D

Dupa ce la noi ieri a fost intunericios toata ziua si a plouat (vreme numai buna de numarat banii :D )azi e soare si frumos,cald,sper sa dureze!

Mi-am facut pofta cu,cartofiorii cu marar,azi ma bantuie un bors de fasole,cu leustean verde si zarzavat,ceapa verde si paine neagra :D

O zi minunata tuturor!

Intru și eu pe fugă cu o rugăminte- am nevoie de cât mai multe gînduri bune și energii pozitive pentru mama mea, care azi va fi operată.

Ganduri bune si pumnii stransi si de la mine. Multa sanatatse si sa fie bine.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_thumleft.gif

Salutari tuturor si o zi frumoasa. :D

Hello!!!!

Icecream, ma altur si eu gandurilor bune si energiilor pozitice transmise mamei tale, sa treaca cu bine de interventia chirurgicala, insanatosire grabnica si multa, multa sanatate!!!!

Fetelor, din pacate la mine vestile nu sunt bune. Psihiatrul ne-a spus ca mama are dementa mixta, deja nu ne mai recunoaste, suntem pentru ea alte persoane, traieste doar in trecut, se pare ca este in faza grava, boala s-a instalat mai demult si datorita AVC-ului s-a accentuat enorm, deja sunt doar trei saptamani de la internarea in spital si boala a evoluat foarte mult, nu se mai pune problema ca mama sa-si mai revina....se va stinge incet, ca o lumanare. Sunt 4 zile de cand nu mai mananca, bea doar apa si asta ii accentueaza starea. I-a recomandat 2 sedative, sa putem si noi sa traim alaturi de ea in casa. Nu a mai tipat in noaptea asta, in schimb vorbeste tot timpul... si numai cu mortiii.

In alt grad de handicap se pare ca nu exista sanse sa o putem trece, tot doctora ne-a explicat, riscam sa umblam mult, sa cheltuim mult si sa nu ii schimbe gradul de handicap accentuat in handicap grav cu insotitor. Tot este bine ca il are si pe asta!

Am intrebat de camin ce ne poate recomanda si din pacate nici aici nu prea avem sanse, fiind in forma severa se pare ca caminele nu primesc batrani, cauza fiind lipsa de personal. Este bine ca nu se poate da jos din pat singura, cu ajutorul nostru cu greu o putem pune pe un scaun, pe cel cu rotile si asa am mai miscat-o putin. In pat nu sta doar pe spate, se misca...inca, de pe o parte pe alta. Pampers-ul tot asa nu-l suporta, il da jos noaptea, il da jos si in timpul zilei si ne chinuim sa o schimbam, bine ca s-a incalzit vremea si se usuca repede rufele. Dar de la atata spalat s-a stricat ceva la masina, ceva rulmenti, macar sa ne tina cat avem nevoie pentru mama si pe urma...alta noua.

Nu stim daca apuca ziua ei de nastere, adica 1 august.

Este cumplit si incercam sa ne resemnam si sa acceptam situatia!

Va pup, am simtit si simt gandurile voastre si stiu ca sunteti alaturi de mine!

O zi minunata sa aveti!

Giorgiana, imi pare rau. Este extrem de trist ce spui si gandul la ceasul care ticaie e groaznic. :D

In situatii ca asta cuvintele sunt de prisos...Ganduri bune pentru tine si familie si Dumnezeu sa fie cu voi.

Icecreem, gandurile bune se indreapta catre tine si mama ta.

Georgiana, imi pare rau sa aud de problemele cu mama ta.Stiu cat de greu e, bunica mea a avut dementa senila, ajunsese ca mie sa-mi spuna ca-.s fata ei, daca o intrebai cati copii are ne numea pe noi 3 nepoatele, pe mama nici nu stia uneori cine e.Dar avea si momente de revenire.Ea a trait in urcusuri si coborasuri timp de 8 ani.Si mama la inceput a crezut ca are alzheimer, a fost greu, mai ales ca ea cu bunicul erau la tara,noi nu eram langa ei.La inceput s-a luptat bunicu cu ea( el o mana de om la 60 kg , ea la 80), dupa ce m-am maritat fiind mai aproape de ei in weekend mergeam sa-i mai ajut.Nu am sa uit un moment de luciditate cand eram acolo si le faceam de mancare si a inceput sa planga ca ea e inutila.

Din pacate viata e cum e, acum dupa ce tata s-a stins imi dau seama ca suntem neputinciosi in fata a ceea ce ne-a fost scris.

Va doresc multa putere.

Hello!!!!

Icecream, ma altur si eu gandurilor bune si energiilor pozitice transmise mamei tale, sa treaca cu bine de interventia chirurgicala, insanatosire grabnica si multa, multa sanatate!!!!

Fetelor, din pacate la mine vestile nu sunt bune. Psihiatrul ne-a spus ca mama are dementa mixta, deja nu ne mai recunoaste, suntem pentru ea alte persoane, traieste doar in trecut, se pare ca este in faza grava, boala s-a instalat mai demult si datorita AVC-ului s-a accentuat enorm, deja sunt doar trei saptamani de la internarea in spital si boala a evoluat foarte mult, nu se mai pune problema ca mama sa-si mai revina....se va stinge incet, ca o lumanare. Sunt 4 zile de cand nu mai mananca, bea doar apa si asta ii accentueaza starea. I-a recomandat 2 sedative, sa putem si noi sa traim alaturi de ea in casa. Nu a mai tipat in noaptea asta, in schimb vorbeste tot timpul... si numai cu mortiii.

In alt grad de handicap se pare ca nu exista sanse sa o putem trece, tot doctora ne-a explicat, riscam sa umblam mult, sa cheltuim mult si sa nu ii schimbe gradul de handicap accentuat in handicap grav cu insotitor. Tot este bine ca il are si pe asta!

Am intrebat de camin ce ne poate recomanda si din pacate nici aici nu prea avem sanse, fiind in forma severa se pare ca caminele nu primesc batrani, cauza fiind lipsa de personal. Este bine ca nu se poate da jos din pat singura, cu ajutorul nostru cu greu o putem pune pe un scaun, pe cel cu rotile si asa am mai miscat-o putin. In pat nu sta doar pe spate, se misca...inca, de pe o parte pe alta. Pampers-ul tot asa nu-l suporta, il da jos noaptea, il da jos si in timpul zilei si ne chinuim sa o schimbam, bine ca s-a incalzit vremea si se usuca repede rufele. Dar de la atata spalat s-a stricat ceva la masina, ceva rulmenti, macar sa ne tina cat avem nevoie pentru mama si pe urma...alta noua.

Nu stim daca apuca ziua ei de nastere, adica 1 august.

Este cumplit si incercam sa ne resemnam si sa acceptam situatia!

Va pup, am simtit si simt gandurile voastre si stiu ca sunteti alaturi de mine!

O zi minunata sa aveti!

O, Doamne! Multa putere va doresc!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/6.gif

Bună dimineața la han, în ultima perioadă nu am prea avut timp să vă citesc.

Ceva vesti? Eu am fost cu gandul la dumneaei!

giorgi....curaj mult iti doresc

Ai la dispozitia fundatii care te baga in program si ai asistente de 3 ori pe zi la domiciliu

numai de bine sa aud.

PUP