June 13, 201511 yr comment_229411 Deci eu din nou ies din tipar nu mancam dude si nici cirese (dealea cat prunele ne aducea matusa care era inginer agronom ,erau de iulie f. mari aproape negre si extraordinar de dulci dintr-un soi special le imparteam la copii de pe scara)in schimb eram toata ziua in copaci dupa gorgoaze(corcoduse),cu cat mai acre cu atat mai bine La noi se anunta canicula,asa ca asi face bine sa ma grabesc la mama,de intors ma intorc cu ''otobelu' ''(autobuzul) ca mi-e lene sa mai merg 20 de min. pe jos O zi faina tuturor! Report
June 13, 201511 yr comment_229419 Dudele pentru mine sunt ca madlenele lui Proust, imi amintesc de copilarie, dudul bunicilor, cana de apa de la fintina in care le puneam ca sa le spalam ca deh, eram copii de oras atenti la igiena si iarba de dedesubt pe care ne asezam ca sa le mincam eu ptr al doilea an m-am capatuit c-o galeata de dude negre. Anul trecut, fiindca a fost ploios, au crescut mari si f dulci. Anul asta au ramas mai mici, dar savuroase. Vorbesc de-acelasi dud, cules la aceeasi data, aproximativ.Asa ca anul trecut am facut experimental dulceata si prajitura cu dude, iar anul asta am mers la sigur. Si de fiecare data a iesit f zemoasa, asa ca am strecurat si-o sticla de 2l de suc. Daca nu va deranjeaza semintele si coditele lor, va propun sa incercati. Anul trecut am pus vanilie la sfarsitul fierberii, anul asta am pus un baton de scortisoara. Mi se pare deosebita si-am sa mai fac. Inca ceva ce-am remarcat: sunt mai multe soiuri de dude, cele deschise la culoare sunt mai moi si f zemoase, astea negre sunt mai ferme si se preteaza f bine la gem/dulceata. A, si-am folosit si zahar cu pectina - Coronita, in Romania, si gel fix 3:1. Report
June 13, 201511 yr comment_229425 Buna ziua la Han ! Vin la voi cu o întrebare: cum separati voi semințele din dulceața de căpșune? Strecuratoarea deasa nu ajuta. Am încercat sa le fac praf cu mixerul....nici asta n-a funcționat ..... Report
June 13, 201511 yr comment_229427 Buna ziua la Han ! Vin la voi cu o întrebare: cum separati voi semințele din dulceața de căpșune? Strecuratoarea deasa nu ajuta. Am încercat sa le fac praf cu mixerul....nici asta n-a funcționat ..... Eu niciodata n-am incercat, ca nu ma deranjeaza semintele. Dar daca vrei sa le inlaturi, nu cred poti daca nu inlaturi si pulpa (la mure sau dude cred ca merge cu sita, ca au seminte mai mari), si atunci iese un suc sa faci jeleu. Am gasit asta, nu stiu cat de buna e:http://www.amazon.ca/Norpro-Jelly-Strainer-Stand-Bag/dp/B0012C5ZPK Report
June 13, 201511 yr comment_229428 Subscriu, ce mare lucru semintele!!! N-am incercat, nici nu m-au suparat! Report
June 13, 201511 yr comment_229430 Buna ziua la Han ! Vin la voi cu o întrebare: cum separati voi semințele din dulceața de căpșune? Strecuratoarea deasa nu ajuta. Am încercat sa le fac praf cu mixerul....nici asta n-a funcționat .....Cauta dupa Konfitüre und Gelee Sieb. Astea ca din linkul lui adi_edi sînt cele mai bune, dar tot o sa ai "Schmiererei" Cui nu-i pac semintele? Am citit pe un forum german, cineva a cumparat Gaze/Mull de la farmacie si a mers bine strecuratul Report
June 13, 201511 yr comment_229436 eu am copilărit cu 5 duzi falnici in spatele blocului și cînd nu ne dădeam cu leagănul peste cap (360 de grade) făceam concurs care se poate da jos din dud balansîndu-se pe crăci sau puneam la cale bătălii cu alte găști, suiți la înălțime, să nu ne audă nimeni mîncatul era direct de la sursă, fără să treacă pe la cișmeaua din apropiere, tine minte că erau și dude albe și negre din alea de lăsau urme pe care numai săpunul cu sodă le scotea. mai culegeam și "cu burta", sub cămașă, pentru copiii mai mici sau mai puțin atletici. să nu intrebați cît de bucuroasă era mama să-mi vadă hainele și genunchii, cînd mă intorceam din "expediție" Report
June 13, 201511 yr comment_229437 Merci fetelor , noi n-avem treaba cu semințele, dar voiam sa cadorisesc gemul.O sa încerc cu tifon....... Report
June 14, 201511 yr comment_229459 La noi canicula ,s-a incruntat un pic cu 2 tunete in departare pe la amiaza,dar nu s-a intamplat nimic.Am fost la matusa Marlena si mi-a dat verisoara comanda sa-i fac coji de eclere.Le-am facut,tare faine au iesit,a ramas sa si le glazureze si sa le umple cum o vrea.Am certat-o ca de ce nu-si face singura ca doar i-am dat reteta demult,dar cum ma prinde mereu ma pune sa-i fac,cate ceva bun (nu ca nu mi-ar placea ) Am mancat paste si cam atat! Report
June 14, 201511 yr comment_229461 am petrecut o zi aniversara f frumoasain meniu hors d oeuvres diverse,gratare cu diversi cirnati ,coté à l os,peste si caracatitazi placuta vreme frumoasa toata lumea fericita:) Report
June 15, 201511 yr comment_229463 Hello la han. Wend in familie linistit. De azi iar pe cai ca se filmeaza.O zi si o saptamana frumoasa tuturor.La mine azi e innourat, mda, avem isire cu toata trupa diseara in aer liber Report
June 16, 201511 yr comment_229490 Bua dimineata la han si multumesc de urari. Macar virtual sa impart cu voi o maslina, un kelkeshoz.O zi faina tuturor. Report
June 16, 201511 yr comment_229494 Oho! eu m-am si infipt La multi ani! La noi dupa canicula a plouat putin,acum e inorat si s-a racorit.Mai bine asa ! O zi minunata tuturor! P.S Cum a dat racoarea azi am gatit,ciorbita de lagume cu mult leustean si smantana,parjoale cu garnitura de pastai cu usturoi si clatite.. P.S de P.s e ora 15,30 si la noi ploua torential,s-a facut o intunericime in casa ...si mi s-a facut un somn de numa Report
June 17, 201511 yr comment_229530 buna dimineata un soare placut tocmai bine de facut plaja intr o gradina inflorita:) Report
June 17, 201511 yr comment_229532 La noi doar 16 grade in termometruri' e racorica,intunericios si stropeste .Acum m-am apucat de construit o negresa,pe care vreau sa o tai in 2 sa o insiropez cu sirop cu aroma de cafea(am luat un 3 in 1) si esenta de rom tencuiesc,cu o crema fiarta de ciocolata,si glazura,am multa treaba ci sa zic'?! ... PS.Cam asa arata ,prajitura calda siropul cald,crema calduta,glazura calda,tre' sa mai stea la rece sa se inchege... Ca si idee asa ar fi Totul e sui si o ia la vale ,se incheaga ea la rece..Ca la mine nu sa' puoate,hunii:'' E gata?!,e gata?! cand e gata?! unul cu degetul in crema,unul cu degetul in glazura,mustaciti toti pe la boticuri...Mah! intai mancati mancare,cine nu mananca,nu primeste nimik ... ..Cam asta e.. O sa bat frisca sa-i pun si moatz mare de frisca(ca la prajitura boema)de gustoasa e f. gustoasa... E din ciclul:''Pandalii alla Geany' '' Report
June 18, 201511 yr comment_229541 Buna dimineata. Gianino, arata foarte bine; banuiesc eu ca deja e "lichidata" prajitura matale.O zi faina tuturor. Eu repeitii, alea alea, prin urbe si cam atat Report
June 18, 201511 yr comment_229553 Buna dimineata. Gianino, arata foarte bine; banuiesc eu ca deja e "lichidata" prajitura matale.O zi faina tuturor. Eu repeitii, alea alea, prin urbe si cam atatNu-i terminata nika',pai ce eu ma iau dupa ei?! o portie de desert dupa masa,cine nu mananca In rest zi frumoasa azi,nici prea rece nici prea cald,soare cucu-bau,destia' Report
June 21, 201511 yr comment_229627 Hello la tot hanul si sper ca ati avut o duminica frumoasa! Va doresc o seara in tihna, urmata de o saptamana lina si cu bucurie. Ieri am fost pe la parinti, au implinit luna asta 51 ani de casatorie..., sa-mi fie sanatosi! Toate bune si frumoase, doar ca am spalat vreo 6 masini de rufe vineri seara si sambata dimineata si erau toate imtinse si netezite pe umerase in curte. Cand am plecat era insorit, la mine. Cand am venit de la party-ul de familie, o ploaie torentiala de ultim minut le udase cu galeata...de acum erau leoarca, curgea apa din ele...ce sa le fac...zic sa le las in curte pana dimi sa se zvante si vom mai vedea... Azi dimi, cand mi-era somnul mai dulce, pe la 5 asa...aud iar ploaie cu galeata... Ma trezesc la 7 si dau sa le verific...ude leoarca... Ei...imi zic...ce sa mai fac cu ele asa...le mai las oleaca sa se zvante.... Pe la 9, iar o rapaiala torentiala...., chiar eram derutata.... Sunt fleasca, deci nu le-am introdus inca in casa. Booon! Toata ziua apoi a plouat ba mocaneste, ba cu galeata... pe reprize. Rufele mele, in continuare in curte... Teoretic la zvantat, practic la udat .Finalul: ce procedura trebuie aplicata? Trebuie sa le spal (limpezesc) din nou, corect? De gateala am facut doar niste strozzapreti con funghi porcini...si am mai ciugulit cate un fruct...Daca mai vrea cineva sa manance la cina, fac o salata greek (asta e zilnic la noi vara) si un smoothie de capsuni cu caisa, catina+ miere si scortisoara. Am zis! La voi? Toate bune? Ce e linistea asta la han? Gata, toata lumea in vacanta, care-unde? Report
June 21, 201511 yr comment_229630 Eu sunt acasa dar la fel si hunii asa ca mai putin loc la calculator .Si la noi ploua si e frig,despre rufe udate de ploaie si apoi uscate nelimpezite,nu mi-a placut ca aveau un miros ca de caine plouat,nu mai miroseau frumos a curat,asa ca au ajuns iar in masina. O seara faina tuturor! P.S La multi ani parintilor Dany Report
June 21, 201511 yr comment_229636 hello si de la mine. Si eu zic la fel dani....o limpezeala rapida in masina si stoarse....apoi mai bine nu le lasa in curte daca insista cu ploi.Aici mai recisor, dar insorit. am mancat coacazele si zmeura , basca niste cirese super faine cumparate de consort. Report
June 21, 201511 yr comment_229639 Multumesc de urare si de sfaturi Stella si Giany! Asa ma gandeam si eu, va trebui sa le zvant pe terasa (vad ca insista cu ploile) si sa le repun in masina...La mine a fost azi de odihna, somnic, un film... fetita fu plecata in vizita.... Si cu ploile astea numai bine de dormit...., acum sunt huhurez. In orice caz de mult nu m-am mai simtit asa bine pe ploaie si vreme motzoasa... La sosire, seara, miss mi-a cerut spaghetti cu sos rosu...m-am executat...no... ! Capsunele si caisele au fost cina pt ai mari, care smoothie, care natur, iar pt ea ca desert. Report