Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

La hanul "Arta culinara"

Featured Replies

Am fo anul asta la o nunta foarte normala(Lugoj) si asa de bine a fost. Si super fain. Tortul nu a fost din plastic :( A fost adevarat...si chiar bun.

Nu stiu unde sa scriu. Ori pe Facebook, ori aici..

Pregatesc..

post-27-14406746835024_thumb.jpg

post-27-14406746736429_thumb.jpg

...ptr. sambata.. Zi mare ptr. mine.. :(

Imi pare rau ca sefa nu-mi da posibilitatea de a ma include si eu mai mult, dar cred ca are dreptate. Sambata sunt la servici... :(

Peter

Adriana , 600 si ceva pt o mdp? Era bine scris pretzul ? :(

lizura ,eu am un Clatronic ieftin ca braga , merge de 7 ani. E ca alea de al Lidl , Aldi , functzii simple. Daca vrei una cu functzie de panetone sau mai stiu eu ce...intreab-o pe adriana , in Italia sunt masinile mai sofisticate...

dar 600?????

Dexter, tu ai cumpara asa ceva?

Dar serios acum, deci masina aia japoneza nu merita banii aia deloc! Functioneaza pe acelasi principiu ca masina de la Lidl. E din plastic, usa cu fereastra, interiorul capacului e aluminiu, cuva la fel si e teflonata, învîrte cu o paleta, deja asta e kk, ca iese pîinea înalta, nu e buna de feliat...si costa cît 4 masini de pîine, aia cu doua sute si nu-s cît. De cea cu 600 nici nu mai zic! Nu pricep de ce pretul asta.

Adriana, pîinile mele alunecau foarte usor din cuva. Pîini normale, deci retete simple. Nici eu n-o mai folosesc, dar am fost foarte multumita de ea.

intrebare de ne-posesor de masina de pîine, chiar poate ieși dintr-o mașinărie casnică pîine mai bună decît cea de la o brutărie adevărată (italienescă de exemplu)?

Ce bine arata Peter :( ce zi mare e sambata?! :(

Daca tot e despre mancare,eu am in plan urmatoarele: o supa de rosii,spaghete carbonara (dar alea cu smantana ,sunca si ou ca asa le place la huni :( deci spaghete NEcarbonara),omleta cu ceapa si salata verde...dci am treaba mult :(

Absolut nu daca prin piine italieneasca te referi la ceea ce cumpar eu aici.

Din masina de piine iese piinea aia care se taie felii ca aia de se cumpara gata feliata. Si avantajul e ca o ai proaspata in loc sa o cumperi pe aia de sta luni de zile in punga.

Si mai poate iesi o piine aromata cu fel de fel ca de exemplu cea cu ardei copti pe care am facut-o cu reteta Tanei. Sau cea cu multa brinza in compozitie pe care o faceam de Paste.

Sau alte piini dupa cum vrea muschiul tau.

Dar cu foarte mult miez adica taman ce nu-mi place mie ca mie-mi place coaja :(

Adriana, eu cumpăr de la brutăria italiană pîine cu aluatul așa de bine lucrat că e plină de găuri și coaja e dură dar suplă și cînd vin cu ea acasă miroase pînă la vecini. pîine de supermarket, feliată, nu am luat în viața mea. deci nu am nevoie de mașină de pîine :(

Eu zic ca poa' sa fie si mama masinii de paine, tot nu iese ca painea de la brutarie. Si noi ne luam painea tot de la italieni, ma gandesc sa ma mut de-aici ca astia-s pericol, as manca toata ziua paine proaspata de la ei, cu unt! Am o colega care-mi zice ca face o paine extraordinara in masina, cand o intreb de reteta cica nu o lasa la copt acolo, ci scoate aluatul dupa ce a crescut, face chifle si le coace la cuptor.

In alta dezordine de idei, eu sper ca s-a incheiat seria ghinioanelor pentru noi. V-am zis de setul LEGO pe care il comandasem, ei bine mi-au returnat banii pe motiv ca... habar n-am. Deci nu mi-au expediat nimic. Le-am trimis un email frumos, sa vedem ce zic, ca scuze si-au cerut asa intr-o doara, fara alta explicatie.

Ieri l-am gasit la un nene care sta la 60 de km de noi, mi-am luat juma' de zi libera de la serviciu sa nu scap si oferta asta. Da, il am acasa, l-am pus bine, acuma pot sa stau linistita. Dar au crescut preturile in cateva zile la jucaria asta pe ebay si amazon, zici ca-i de aur.

Intre timp eu si fiica-mea am facut rost de un virus, am scapat de el, doar ca inainte de a aparea simptomele apucasem sa fac un tort pe care urma sa-l duc la serviciu dar l-am aruncat la gunoi, mi-a fost frica sa nu-i trimit pe toti colegii acasa acum la sfarsit de luna.

Acum se lucreaza la asfaltat strada unde stam. N-ar fi asa mare problema, numai ca se lucreaza noaptea. Azi noapte m-am trezit de duduieli, sper macar sa nu mai dureze prea mult.

Eh, una peste alta, noi sa fim sanatosi, astea-s nimicuri!

... Si de ce vreti sa va mutati cu totii pe FB??? nu ma mai joc asa....

buna fetelor...azi au venit si mi au livrat aparatul contra apnneii somnului...e gratuit...ce bine!

Am o intrebare...are cineva un pat electric...ca as adera si eu la asa ceva dar cum vad multe oferte.... m as orienta catre o marca pe care o poseda cineva care mi ar da si referinte corecte despre el

multumesc!!

cum toata lumea fb???

PS Eu am dese avertizari ca "m am conectat din Pekin si mai nou din Bordeaux"....am schimbat codurile de m am saturat...din cite stiu FB se sparge cel mai usor:(

Mașina de pîine e foarte bună, după mine, la amestecat ingredientele și frămîntat, mai ales cozonacul, în ultimii ani numai la așa ceva am folosit-o, că m-am plictisit să fac pîine la ea, deși acum, după discuțiile astea, s-ar putea să reîncep. Rețetele date în carte sînt bune, dar folosind diverse combinații de programe poți să faci pîine cum îți place ție. Poate fi chiar mult mai bună decît la brutărie dacă ai o făină specială (eu iau făină de la o celebră moară din Cogealac, e foarte bună și nu are adaosuri, o pune în fața ta în sac direct de la gura morii), sau îi faci diverse adăugiri, semințe, tărîțe etc. Eu îmi făceam pîine cu tărîțe fără multe probleme, deși dacă o faci manual te apucă disperarea cît ți se lipește de mîini aluatul. Uneori scoteam aluatul și îl puneam baghete sau chifle la cuptor. Dacă o lași pe programele ei automate trebuie să ai mare grijă la cantități, dar oricum ar fi, iese o pîine bună. O mașină de nivelul 50-100 Euro mi se pare bună de achiziționat. EU cred că am Moulinex XL, cu 2 palete. Și nu s-a lipit niciodată să nu iasă din cuvă, (nu am uns niciodată cuva), mă mai chinuiam cu paletele să le scot din pîine, dar după ceva timp mă învățasem să scot aluatul cînd era gata frămîntat și să las pîinea la copt fără palete.

Adi_edi, păcat de tort, de ce nu l-ați mîncat voi dacă tot erați virusați?

Poze din arhive :floare:

O pîine cu tărîțe în exces (puneam făină întegrală + multe tărîțe suplimentare, nu mai știu exact cîte, era pe vremea lui Monti exclusiv :) ) și una albă.

IMG_5236.JPG

și vederea de sus, se putea felia foarte bine chiar și cea albă

IMG_5237.JPG

Chifle din făină întegrală cu tărîțe și usturoi tăiat mărunt, frămîntate la mașina de pîine dar apoi puse la cuptor (unse cu ulei de măsline și date cu sare, adaptare de la o rețetă de focaccine)

IMG_5039.JPG

adi , painea facuta in casa nu iese ca cea de la brutarie ca stia baga adaousuri in ea , am vazut o emisiune la nemtzi , m-am crucit nu alta! De cand am vazut emisiunea fac paine cat de des pot. De fapt , mai mult o framant in mdp , apoi o coc la cuptor , ca la mdp nu-mi place forma.

si acum sa va zic ce-am patzit: in concediu , in Frantza, am dat peste un Intersport care se desfintza. Am gasit geci TheNorthFace reduse cu 30%, de la 100 la 70. Mi-am luat , am vb cu prietena mea ,cica sa-i iau si ei una , una L si una XL , ca mai vrea pt nush cine....

Am luat , d-l Mutti mi-a zis sa-mi vad de treaba...eu nu si nu. Si a venit la mine si nu mai vrea geasca , ca ei e prea mare , si de fapt nici aia

xl nu-i trebe la tipa cealalta.....lasa ca le vinzi tu!

aaa, e bine! tu ai geci de vanzare, eu am vandut tuica ptr o nunta :floare:

la niste sarbatori de iarna, am facut o masa la birou si ca sa nu se lase cu seceta, am dus eu niste tuica.

unei colege i-a placut f tare si m-a rugat sa-i iau 20l ptr ca avea nunta. voia ptr acasa, ptr musafirii ei.

l-am pus pe om sa sune provideru', un tip la vreo 70km de Buzau, am dat comanda, ala nu mai avea, a luat si el de la niste neamuri, ma rog, incurcaturi cu transportul, ca trebuia adusa, rezolvat si partea aia pe barba mea, mde, sa servesc fata.

si dupa ce i-am adus-o la Buzau, platita de mine, ca omului i-e rusine sa ia pe datorie, imi spune aia ca n-o mai vrea, ca i se pare cam scumpa. mi-amintesc ca era 14lei/l, pret absolut corect ptr tuica curata de pruna.

am ramas cu ea, cred ca jumate am vandut-o, jumate am dat-o de haram, ca noi nu bem absolut deloc.

Din pacate cam asa e cu facerea de bine... :) pai sa incerce sa le vanda ea,ca doar ea a dat comanda nu?!Sper sa reusesti sa le vinzi Simo' si sa-ti recuperezi banutii (al meu a vandut costum pe olx si un aparat dvd,transportul prin posta cu plata clientului la livrare + banii de transport)

In rest la noi canicula :floare:

:lol: Atata m-a facut Ale' sa rad azi...Mi-a cerut voie sa mearga cu o fetita vecina si fratiorul ei si alti vreo 2 copii la noi la biserica(biserica e aproape in spatele blocului meu,nu au strada de trecut )l-am lasat,rezulta ca au luat cate o lumanare si au aprins la vii si la morti,i-a vazut preotul si i-a invitat la masa (acolo la cantina bisericii),asa ca a mancat uomu' =)) le-a dat bors si snitel cu pilaf si cozonac si un pahar cu suc ,asa ca avenit satul uomu' .

Initial eu am crezut ca s-au bagat la masa de capul lor,apoi mi-au spus ca preotul i-a invitat.

In rest canicula,canicula,canicula :hug: prin imprejurimile orasului cica a plouat de a rupt,la noi nexam nici un strop.

Seara faina tuturor!

Tot io' :hug: s-a mai racorit la noi,e chiar bine .Azi mergem la ziua lui vara-mea,abar' n-aveam ce sa-i cumpar cadou,m-am hotarat la niste cosmeticale' pana la urma :lol: asa ca parttyyy!!! =))

O zi faina tuturor!

Distractie placuta si La multi ani sarbatoritei!

Sar-na'! :hug: pe la anul cica o punem si de o nunta,asta daca nu s-o razgandi iar pana atunci(ca s-a mai razgandit de cateva ori pana acum :lol: faza dura e ca,cu acelasi om =)) ,bietul de el e singurul care poate sa-i suporte fitzele =)) si spun asta cu tot dragul ca e vara-mea am crescut-o de mica pe ea si pe sorusa ca nu aveau cu cine sta ,parintii la munca,mna',si ea singura se amuza pe caracterul ei si felul ei de a fi,singura spune ca ;''bietul Dragos(uomu'),numa el stie cum o suporta ca ea nu ar putea'' =)) )

Hello!!!!

Noi am fost iar la mare, la soare...ultimul week-end pe anul asta.

In week-end-ul ce urmeaza avem filmare, am acceptat invitatia de a participa la concursul de la Antena 1, chiar daca nu stiu daca trecem de semifinale si sa ajungem in finala, dar cine stie! Au venit si acasa si au filmat "concurentii" in mediul lor, a fost distractie mare in dupa amiaza aceea. Toti copiii in curte, fiecare facea ce stie mai bine si baiatul cu camera dupa ei, in genunchi, pe fund, taras, numai sa-i surprinda cat mai bine. La inceput au fost retrasi, dar dupa ce s-au obisnuit cu prezenta cameramanului si a reporteritei, au fost in elementul lor.

Cand o sa inceapa exact show-ul nu stiu inca, dar cu siguranta o sa aflu si va informez, sa vedeti micile vedete si la nevoie sa-i sustineti si sa-i votati!!!!

O saptamana frumoasa va doresc!

Bravo Giorgi' :hug: :lol:

Gata a venit toamna,vremea s-a racorit serios(pe la ora 9 erau 12 grade acum 22-24 cu indulgenta),de luni incepe scoala asa ca gata si cu vacanta ,asta ie', o luam iar de coada =))

In rest toate vechi,o zi faina tuturor,si ''la multi ani'' celor care-si sarbatoresc azi ziua de nume =))

post-405-14417280081791_thumb.jpg

Adriana, eu cumpăr de la brutăria italiană pîine cu aluatul așa de bine lucrat că e plină de găuri și coaja e dură dar suplă și cînd vin cu ea acasă miroase pînă la vecini. pîine de supermarket, feliată, nu am luat în viața mea. deci nu am nevoie de mașină de pîine =))

Pîinea din masina nu are nimic comun cu pîinea din nici o brutarie. Dar totusi are si pîinea asta farmecul ei. Nu poti compara pîinea din MdP cu pîinea feliata de pe raft. Aia e toata un puf de afînatori si e-uri. Comun, la feliere, forma patratoasa a feliei de pîine, poate... Ce e frumos...toata casa miroase a pîine, stii ce bagi în ea, si cum spune si Adriana, poti încerca diverse chestii cu legume, brînzeturi, chiar si chec aperitiv, chec dulce, poti face portii mici de marmelada si multe alte chestii :lol:

Bineînteles ca pentru asta nu e nevoie sa cumperi una scumpa. Una ieftina îsi face jobul foarte bine. Dar la fel de bine te poti lipsi de aparatul asta :hug:

Nu am mai folosit MdP de nici nu mai stiu cînd. Nu am poze bune, ci doar foarte vechi, dar cam asa iese o pîine din MdP.

Aici o pîine alba si una mai neagra cu seminte.

post-3966-1174749163.jpg

post-3966-1174749092.jpg

post-3966-1174735001-2.jpg

post-3966-1174734918.jpg

Mie de ce nu-mi spune nimeni ca a inceput noul sezon cu emisiunea mea preferata''prova del cuoco'' pe rai uno?! =)) aveam impresia ca incepe odata cu copii scoala.

In rest racorica rau,am pus masina de spalacit' la treaba,azi sunt doar eu cu Ale' acasa asa ca sa vad ce o sa vrea de mancare(de obicei se rasfata cu cartofi prajiti,pizza sau paste ,hotdog,senvisuri deshtia' :lol: )

O zi faina tuturor,fug ca-mi incepe emisiunea :hug: