Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

La hanul "Arta culinara"

Featured Replies

... prefer așa, mai...vară!

P.S. Petre, ce-i poimâine?

Si noi preferam asa, mai ....vara!

De aia poimaine la ora asta stam frumos in avion si ne bucuram... :occasion14:

Peter

... prefer așa, mai...vară!

P.S. Petre, ce-i poimâine?

Peter

Drum bun și mult soare! Și mulă vară! Uitasem! Bătrânețile, deh!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/24.gif

Și urarea mea: VACANȚE ÎNSORITE!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/103.gif

Vacanta frumoasa Brigitte und Peter ! :occasion14:

Ce bine că te mai citesc! Mi-era dor de tine, Floricică! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/love7.gifhttps://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/hello.gif

Peter

Drum bun si vacanta frumoasa Peter&Ghitte

Zoazo , yummy crema de zahar ars

Peter: Holiday pe cinste sa aveti !

Hello , hello de disdemorgen luni dimineata,

la noi inca nu a nins , dar este iinent. am iesit sa caut motanul si e brrrrr tare, iar el bate caldaramul prin mahala.

O luni si o saptamana lina, si vreau normalitate peste tot....offff

Zoazo, super crema ta. am facut si eu acum o saptamana, sa mai fac curand.

neatza

la mine ieri au cazut galeti de apa si de zapada...care in final s a topit.

Acum inghet de 0 grade...mi am scos pisicii afara...birr e prea frig...

azi prestez endive la cuptor...jambon ,rapé,cartofi,bechamel de rigoare...

ieri seara am stat pina la 3 dimineata la télé...era un mare reportaj cu DAESH....te i a frigul pe spinare...cita ignoranta si violenta...se bucurau ca ne au invadat......cica or sa ne casapeasca ca ideologia lor e mai buna....DD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:love7:

ps in rest...am terminat si eu Outlander....f bun!

kalo mina!!

Buna! la noi in ultima vreme a inceput sa ploua noaptea,astfel incat dimineata e rece si umed,dar ca sa vedem partea plina a paharului e un aer proaspat ,curat, si asta e binevenit oricand :love7:

Zoazo' arata f. imbietoare crema ta de zahar ars,din cate ouri' ai facut?! :love7: Asi face si eu dar Ale' mai nou nu vrea decat tot ce e cu cioco'(cacao)ca si dulce.

Ca de obicei nu stiu ce sa mai gatesc,mac' la cumparaturi si ma hotarasc la fata locului.

O zi minunat tuturor! :love7:

Buna! la noi in ultima vreme a inceput sa ploua noaptea,astfel incat dimineata e rece si umed,dar ca sa vedem partea plina a paharului e un aer proaspat ,curat, si asta e binevenit oricand :love7:

Zoazo' arata f. imbietoare crema ta de zahar ars,din cate ouri' ai facut?! :love7: Asi face si eu dar Ale' mai nou nu vrea decat tot ce e cu cioco'(cacao)ca si dulce.

Ca de obicei nu stiu ce sa mai gatesc,mac' la cumparaturi si ma hotarasc la fata locului.

O zi minunat tuturor! :love7:

10 ouri, Geanny! La 1 l de lapte! Pune-i o lingura-doua de cacao si fierbe putin, cu zaharul.Cand se raceste, pune-i ouale.

Io facui ciorba de vita si varza calita cu jumere!

Pupam Stellina si Verb! Pup toate fetele!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/11.gif

Si la Bucuresti a plouat toata noaptea, dar dimineata erau 11*C.Acum e soare la Bolintin!

O saptamana superba!

Buna dimineata!

Iote c-a venit frigul si pe-aici. In dimineata asta, mai precis. A dat gerul peste noi, bine ca am avut solutie de dezghetat geamurile. Brrrrrr.....

N-a fost chiar asa de rau zilele trecute, pe cum suna prognoza. E drept ca a batut nitel vantul, dar n-a inghetat nimic (pana azi-noapte). Ieri ne-am plimbat prin oras, era soare si era chiar placut.

Au inceput targurile de Craciun, am vazut cateva chestii destul de dragute, dar la niste preturi....... :love7:

Geany, poti sa inlocuiesti faina cu cacao. Si obtii crema de zahar ars ciocolatoasa. Zice bine Zoazorel... :love7:

O saptamana cat mai linistita si placuta va doresc! :love7:

hello, dragalaselor!

a stropit un pic si la noi az' noapte, da' un pic de tot :(

oricum a fost de bine, ca dimineata, vorba lu' Giani, era un aer limpede, curat si liniste, 10C...o placere!

poate de maine sa mai dea un pic, c-asa-i vorba :love7:

cred c-ar trebui sa intreb in alta parte, da' vazui aici si tre sa ma fac si io oliaca de ras: fac (sau, mai bine zis, faceam) destul de des crema de zahar ars. dar niciodata nu o scot din cratita in care se presteaza. de fapt, cred ca n-as reusi s-o scot intreaga. care-i treaba? cum se-ntampla chestia asta, ca vreau si io.

am un platou frumos-frumos, achizitie recenta din talcioc :love7: , si-as vrea sa-l scot la-naintare c-o chestie de-asta simpla, da' imposibil de transferat ptr mine. deci?

in rest, un pic de respiro, relativ totusi, da' tre sa fac niste chestii care mai suporta amanare, asa ca bag un ochi pe-aici azi.

hai, va pup, si-astept sa ma luminati. :love7:

hello, dragalaselor!

a stropit un pic si la noi az' noapte, da' un pic de tot :(

oricum a fost de bine, ca dimineata, vorba lu' Giani, era un aer limpede, curat si liniste, 10C...o placere!

poate de maine sa mai dea un pic, c-asa-i vorba :(

cred c-ar trebui sa intreb in alta parte, da' vazui aici si tre sa ma fac si io oliaca de ras: fac (sau, mai bine zis, faceam) destul de des crema de zahar ars. dar niciodata nu o scot din cratita in care se presteaza. de fapt, cred ca n-as reusi s-o scot intreaga. care-i treaba? cum se-ntampla chestia asta, ca vreau si io.

am un platou frumos-frumos, achizitie recenta din talcioc :love7: , si-as vrea sa-l scot la-naintare c-o chestie de-asta simpla, da' imposibil de transferat ptr mine. deci?

in rest, un pic de respiro, relativ totusi, da' tre sa fac niste chestii care mai suporta amanare, asa ca bag un ochi pe-aici azi.

hai, va pup, si-astept sa ma luminati. :love7:

Eu personal n-am incercat niciodata, recunosc. Cred ca ar merge daca rastorni crema pe o farfurie / platou si apoi o transferi pe cel nou. Dar.... mare grija cu lichidul..... :(

Asa, cand scot feliile din vas, dau putin pe margine cu paleta si gata. Nu se lipeste de fundul cratitei. Dar cred ca trebuie sa ai mare grija la prima rasturnare, sa nu se sparga / rupa cand o rastorni.

In plus, nu trebuie sa fie prea inalta, cred ca ar putea ceda din pricina greutatii /inaltimii.

Poate s-ar merita facuta intr-un vas dreptunghiular - o tai patratele / dreptunghiuri si o poti scoate mai usor, cu o paleta. Cred, repet, n-am incercat. :love7:

Oricum, ma asez si io pe bancuta langa tine si astept sa vad daca a incercat cineva sa scoata crema intreaga din cratita.... :(

Io am scos-o! Dupa cum vedeti!

Am pus 10 oua la un l lapte de Napolact 3.5% si zahar.NU pun faina!

Am copt-o in Bain-Marie o ora, la treapta 3 gaz.

Am lasat-on cuptor sa se racoreasca usor.

Da, Fox are dreptate: nu trebuie sa fie inalta.Eu am copt-o pana cand nu mai tremura aproape deloc, si lasata-n cuptor in apa clocotita, ea s-a mai copt.

Pui platoul deasupra si-ntorci repede.La mine n-a curs!

cred ca tre sa fie rece cand o rastorni, ca eu am rasturnat-o fierbite si-a explodat!!!

noroc c-avea cratita-n cap inca. si eu pun doar 8 oua. 10 incheaga mai bine. faina, nu, nici eu.

Fox, de scos o scot felii, nu-i bai, da' as vrea-o intreaga.

cred ca tre sa fie rece cand o rastorni, ca eu am rasturnat-o fierbite si-a explodat!!!

noroc c-avea cratita-n cap inca. si eu pun doar 8 oua. 10 incheaga mai bine. faina, nu, nici eu.

Fox, de scos o scot felii, nu-i bai, da' as vrea-o intreaga.

Da, Motzu' rece Eu am scos-o din cuptor pe la ora 18 si-am rasturnat-o la ora 20.Ora 18 era dupa ce apa din cratita era calaie.Am mai lasat-o si-n cratita doua ore.

Merci fain de pontul cu cacao ,cred ca o sa mearga...momentan,mai are dulciuri de terminat primite cadou(ca-i dau cate putin pe zi ,cu portia dupa masa)asa ca si asta e pe lista de asteptare.

Reteta mea pe care o am eu, tocmai de la ora de atelier in caietul meu cel vechi si ingalbenit si pe care am facuto si rasfacuto de 100 de ori zice ashea': 4 oua,500 ml. de lapte,125 gr, zahar,vanilie.Eu il lasam sa se racoreasca,dadeam un pic de jur imprejur cu lama de la cutit si apoi invarteam scurt de cratita stanga-dreapta ca la sarmale,se vedea ca e inchegat si desprins prima sa intorc cratita,mereu s-a rasturnat frumos,dar intr-un platou cu bord mai inaltut ca sa nu se piarda siropul .Alta modalitate ar mai fi lasat sa se raceasca de tot si apoi pus doar putin la incalzit vasul ca sa se lichefieze bine iar siropul ,astfel incat sa se desprinda usor(ca si la diplomat care daca e pus direct in castron pt. rasturnare se pune castronul in alt vas cu apa calda,la fel si la racitura etc...)

In rest despre vreme ,voi stati bine, la noi dimineata abea 2 grade trase si alea de par,ies aburi cand respiri ,deci destul de bbaarrr !!! :love7:

La masa am avut snitele si ciocanele de pui cu salata asortata(varza cu rosii,ceapa rosie si ardei gras rosu)

ca si la diplomat care daca e pus direct in castron pt. rasturnare se pune castronul in alt vas cu apa calda,la fel si la racitura etc

aaa, ptr asta s-a inventat folia aia subtire de plastic. captusesc vasul in care montez tortul, cred c-ar merge si la racituri.

Hello!!!!

Am aparut aseara la Antena 1, undeva in jurul ore 21,30, dar aparitia mea cu sufletelele a fost foarte scurta, atat au taiat din inregistrare ca aproape nu s-a mai inteles nimic, asta e!

Cine nu a reusit sa vada emisiunea aseara, este in reluare sambata dimineata, pe 28 noiembrie, mi se pare ca de la 10,30. Pe site-ul lor nu ai acum sa vezi in reluare emisiunea...decat daca platesti! Foarte tare!

Aici este o filmare realizata cu un telefon mobil, dar din pacate sonorul lasa de dorit!

https://www.facebook.com/butnaru.giorgiana/videos/422848017910425/?l=1337445302908711268

O saptamana frumoasa va doresc!

Si mie imi este dor de o crema de zahar ars!!!!! :love7:

ca si la diplomat care daca e pus direct in castron pt. rasturnare se pune castronul in alt vas cu apa calda,la fel si la racitura etc

aaa, ptr asta s-a inventat folia aia subtire de plastic. captusesc vasul in care montez tortul, cred c-ar merge si la racituri.

Acum da! dar pe vremuri nu era si de aceea m-am gandit ca si la crema de zahar ars ar functiona si in acest caz aceeasi tehnica in cazul in care s-a racit prea tare si nu se desprinde...

Hello!!!!

Am aparut aseara la Antena 1, undeva in jurul ore 21,30, dar aparitia mea cu sufletelele a fost foarte scurta, atat au taiat din inregistrare ca aproape nu s-a mai inteles nimic, asta e!

Cine nu a reusit sa vada emisiunea aseara, este in reluare sambata dimineata, pe 28 noiembrie, mi se pare ca de la 10,30. Pe site-ul lor nu ai acum sa vezi in reluare emisiunea...decat daca platesti! Foarte tare!

Aici este o filmare realizata cu un telefon mobil, dar din pacate sonorul lasa de dorit!

https://www.facebook.com/butnaru.giorgiana/videos/422848017910425/?l=1337445302908711268

O saptamana frumoasa va doresc!

Si mie imi este dor de o crema de zahar ars!!!!! :love7:

Vazusem inregistrarea cu mobilul,aseara nu am mai urmarit emisiunea ca deja ma nervasera de data trecuta,dar daca stiam ca esti tu m-asi fi uitat :love7: :love7:

Vazusem inregistrarea cu mobilul,aseara nu am mai urmarit emisiunea ca deja ma enervasera de data trecuta,dar daca stiam ca esti tu m-asi fi uitat :love7: :love7:

Sa nu uiti sambata dimineata, de la 10,30, sa iti faci timp! PUP!

Pentru ca pe antena play, unde sunt inregistrarile emisiunilor, este pe bani! :love7:

Vazusem inregistrarea cu mobilul,aseara nu am mai urmarit emisiunea ca deja ma enervasera de data trecuta,dar daca stiam ca esti tu m-asi fi uitat :love7: :(

Sa nu uiti sambata dimineata, de la 10,30, sa iti faci timp! PUP!

Pentru ca pe antena play, unde sunt inregistrarile emisiunilor, este pe bani! :love7:

Sper sa fim acasa sambata dimineata(ca la noi sambata :love7: )

Sper sa fim acasa sambata dimineata(ca la noi sambata :love7: )

Daca ii spui lui Alex, o sa vezi ca iti faci timp.....