Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

La hanul "Arta culinara"

Featured Replies

Salut!

mai am 16 ani de munca, nu vreau sa ma gândesc la asta= Moțu, dar ce? tu ești mai mică decât mine doar cu un an? Eu mai am 15 din acest an! Tu nu ești mult mai mică?

Înalta ordine de idei, azi cald, frumos, la ora asta am făcut baie și-acum aștept să scot prima tură de rufe.Mai urmează una.Mâine-sarmale! 10 sau 20, să vad câte ies!

Deci toate suntem de-o varsta :unsure:! sper ca nu va ganditi sa iesiti la 65 de ani!

Salut!

mai am 16 ani de munca, nu vreau sa ma gândesc la asta= Moțu, dar ce? tu ești mai mică decât mine doar cu un an? Eu mai am 15 din acest an! Tu nu ești mult mai mică?

Înalta ordine de idei, azi cald, frumos, la ora asta am făcut baie și-acum aștept să scot prima tură de rufe.Mai urmează una.Mâine-sarmale! 10 sau 20, să vad câte ies!

Deci toate suntem de-o varsta :71:! sper ca nu va ganditi sa iesiti la 65 de ani!

Ntzzzzzzz, eu voi iesi la 64 ani :-*...ca asa-i la mine-n sat inca :unsure:

Salut!

Deci toate suntem de-o varsta :71:! sper ca nu va ganditi sa iesiti la 65 de ani!

Io nici nu-mi fac planuri pentru pensie. Pan' sa ma apropii io cat de cat de pragu' cu pricina, parca vad ca deja e saltat undeva peste 70 de ani..... :unsure:

Salut!

Deci toate suntem de-o varsta :unsure:! sper ca nu va ganditi sa iesiti la 65 de ani!

Neah! Eu am deja 50 de ani si, nefiind in Tabelul nr .1, voi iesi la 65.Fie ca ma gandesc sau nu! Asta daca nu se schimba iar Legea Pensiilor!

Multi ani sanatosi inainte tuturor, cu veselie! Eu am 43 pentru inca 2 luni si ca si Foxyy, pana sa citesc ca tu si Moatza va faceti deja AMR pana la pensie nici nu ma gandeam sa fac vreo socoteala ..., ca nu putem socoti nici maine ce va fi cu certitudine! Hai sa traim frumos, cu bucurie azi, pensia o veni cand o veni.

PS: Am 43, dar ma simt ca la 16! hahahahaha :unsure:

Aici soare si caldut. Martisoare din flori! Va imbratisez si va doresc o dupamiaza minunata!

Multi ani sanatosi inainte tuturor, cu veselie! Eu am 43 pentru inca 2 luni si ca si Foxyy, pana sa citesc ca tu si Moatza va faceti deja AMR pana la pensie nici nu ma gandeam sa fac vreo socoteala ..., ca nu putem socoti nici maine ce va fi cu certitudine! Hai sa traim frumos, cu bucurie azi, pensia o veni cand o veni.

PS: Am 43, dar ma simt ca la 16! hahahahaha :unsure:

Aici soare si caldut. Martisoare din flori! Va imbratisez si va doresc o dupamiaza minunata!

Despre asta-i vorba, Daniella! Nici eu nu-mi mai fac planuri.Nici macar pentru azi dupa amiaza! Astept cuminte vara! Daaaaa, vara!

Va pup!

Si la noi pana-n 12 a fost intunericios si a mai burat,apoi a iesit soarele. :71:

O primavara minunata si din partea mea :71:

post-405-14568656539309_thumb.jpg

post-405-14568656677583_thumb.jpg

Azi vazui la emisiunea preferata ''prova del cuoco'' reteta de piadina sfogliata :71: http://www.ricetteintv.com/la-prova-del-cuoco-piadina-al-tarassaco-e-casatella-con-prosciutto-affumicato-di-daniele-persegani/...m-a inspirat procedimentul.Ei au folosit untura ,eu o sa incerc cu unt.

Astea sunt poze de pe net cu procedimentul

post-405-14569410270641_thumb.jpg

Se intinde aluatul pt. turtita,se pensuleaza cu untura , se ruleaza ca pe o clatita,apoi se ruleaza sub forma de melc,si dupa aceea se intinde iara si se coace in tigaie.(precum placintele crete ale lui Pisco)

post-405-14569410202503_thumb.jpg

O sa incerc si eu sa vad ce-mi iese!

Buna! la noi a fost frig dimineata,dar acum e soare,se pare ca vom avea la amiaza 10 grade,asa ca inceputul e promitator :71:

Am in plan azi un bors de fasole(nush' daca sa-i mai pun oleaca de afumatura sau nu :71: )oricum cu paine neagra si ceapa verde...

O zi minunata tuturor! :cheers:

Buna dimineata la han si Bun venit Primavara! hai, curaj! mai cu soare!:appl:

mda...la mine ningea azi dimineata cu fulgi mari. s-a topit intre timp dar e frig afara

azi e 4, e baba mea! e un frig si o ploaie si un vant, nici catelul nu-i de scos din casa! :appl:

iar pe 3 a fost baba picei: insorita si lina... https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/dry.gif

Intunericios si la noi azi! Asa ca zi de clatite cu dulceata de cirese amare primita ''cheadoo''(acu' va spui un siecret' ,saahhhtt!!!!nu mai spuneti la nimeni!! ''cam curgatoare dulceata'',dar acuma' mna',pi principiu'''calu' di' dar nu sa cauta la dintzi'' :appl: ... :71: )

Intunericios si la noi azi! Asa ca zi de clatite cu dulceata de cirese amare primita ''cheadoo''(acu' va spui un siecret' ,saahhhtt!!!!nu mai spuneti la nimeni!! ''cam curgatoare dulceata'',dar acuma' mna',pi principiu'''calu' di' dar nu sa cauta la dintzi'' :71: ... :71: )

Scurge dulceata si cu siropul obtinut poti sa faci suc! :71:

Soare si senin azi, dar cam racoare. Vreo 8 grade momentan.

Inca vreo ora jumate si s-a terminat inca o saptamana (de munca). :71:

Planuri pentru sfarsitul de saptamana n-avem. Ne lasam dusi de val. Gradina, plimbare, somn, filme...... Cam astea-s propunerile. :71:

Spor in toate, tuturor! :appl:

Intunericios si la noi azi! Asa ca zi de clatite cu dulceata de cirese amare primita ''cheadoo''(acu' va spui un siecret' ,saahhhtt!!!!nu mai spuneti la nimeni!! ''cam curgatoare dulceata'',dar acuma' mna',pi principiu'''calu' di' dar nu sa cauta la dintzi'' :71: ... :) )

Scurge dulceata si cu siropul obtinut poti sa faci suc! :71:

Soare si senin azi, dar cam racoare. Vreo 8 grade momentan.

Inca vreo ora jumate si s-a terminat inca o saptamana (de munca). :71:

Planuri pentru sfarsitul de saptamana n-avem. Ne lasam dusi de val. Gradina, plimbare, somn, filme...... Cam astea-s propunerile. :71:

Spor in toate, tuturor! :appl:

Sar-na' Fox! :) :) ...am luat cu furculita si am dispus pe clatituri',fiind borcan de 800 a mai ramas mult sirop si cu cateva ciresele amare si o sa fac gris cu lapte si o sa pun asta deasupra :71:

Sa specific :71: persoana care l-a cadorisit pe domnu' Geany' cu dulceata de cirese amare e un domn in varsta si e facuta chiar de el(ca sa cureti atatea la cirese amare ,ca numa' noua ne-a dat 3 borcane de 800 gr. e munca de chinez batran,borcanele sterilizate si capsate ok.,deci jos cu clopu' :71: ,atata ca trebuia scazuta mai mult,dar avand in vedere circumstantele :appl: )ne-a mai dat si branza de oi framantata cu sare si indesata la borcan,cu ''capac'' de untura ,capsat si tot...domnu' Geany a savurat cu mamaligusion',eu daca e sa fac un pacat macar sa-l fac cum se cuvine,pe cartofi prajiti :71: (inca nu am comis dar visez :71: )

azi e 4, e baba mea! e un frig si o ploaie si un vant, nici catelul nu-i de scos din casa! :)

iar pe 3 a fost baba picei: insorita si lina... https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/dry.gif

Bine c-a fost baba ei frumoasa!Baba mea e duminica, pe 6.Am emotii!Am ajuns si eu la Braila si pouaaaa, parca-i potopul!

Sa specific :) persoana care l-a cadorisit pe domnu' Geany' cu dulceata de cirese amare e un domn in varsta si e facuta chiar de el(ca sa cureti atatea la cirese amare ,ca numa' noua ne-a dat 3 borcane de 800 gr. e munca de chinez batran,borcanele sterilizate si capsate ok.,deci jos cu clopu' =)) ,atata ca trebuia scazuta mai mult,dar avand in vedere circumstantele =)) )ne-a mai dat si branza de oi framantata cu sare si indesata la borcan,cu ''capac'' de untura ,capsat si tot...domnu' Geany a savurat cu mamaligusion',eu daca e sa fac un pacat macar sa-l fac cum se cuvine,pe cartofi prajiti :) (inca nu am comis dar visez :) )

Geanny, chiar ca JOS PALARIA! Bravo domnului! Si eu am primit de ma matusa, sora mamei, si gem, si dulceata.Asteia i s-a facut lene si n-o mai fierbe cat trebuie, asa ca eu am mai fiert-o pana cand a ajuns cum imi place mie si-asa am scos, din doua borcane de 800 cu dulceata de trandafiri, doar unul! Asa ca nu-mi mai bat mintea: pun pe foc si fierb.Si stiu sigur ca nu se mai mucegaieste sau fermenteaza!

Geanny, chiar ca JOS PALARIA! Bravo domnului! Si eu am primit de ma matusa, sora mamei, si gem, si dulceata.Asteia i s-a facut lene si n-o mai fierbe cat trebuie, asa ca eu am mai fiert-o pana cand a ajuns cum imi place mie si-asa am scos, din doua borcane de 800 cu dulceata de trandafiri, doar unul! Asa ca nu-mi mai bat mintea: pun pe foc si fierb.Si stiu sigur ca nu se mai mucegaieste sau fermenteaza!

Buna si ideea ta Zoazo' =)) =))

Soare si frumos la noi azi,dar mai intai sa ne apucam de teme(avem cam aiurea azi :) )

O zi minunata tuturor! :)

Buna dimineata...deci azi eu si Geanny suntem babutze!

Nope' nu eu =)) eu nu mi-am ales baba azi(de fapt nu mi-am ales deloc)Zoaza' e =))

La noi azi inorat de dimineata si cu vant dar acum a dat soarele si e binisor afara,asa ca o baba frumusica :)

O zi minunata tuturor!

hELLO, AZI ERA BABA zOAZEI SI A MEA...NU STIU LA BUCALE, DAR AICI A FOST O HOASCA NABADAIOASA...GI SI FRIG DISDEMORGEN, FULGUIALA LA PRANZ , SOARE PE LA 13H30 SI ACUM E O DUPAMASA ASA SI ASA... offffff, ca nu voiam sa tzip...dar nici sa mai scriu "artina" din nou.

o seara placuta

Buna dimineata...deci azi eu si Geanny suntem babutze!

Nope' nu eu =)) eu nu mi-am ales baba azi(de fapt nu mi-am ales deloc)Zoaza' e =))

La noi azi inorat de dimineata si cu vant dar acum a dat soarele si e binisor afara,asa ca o baba frumusica :)

O zi minunata tuturor!

Geanny din calcule babutza ta a fost azi:)

Aaa! pai si cum se fac calculele alea? ca eu stiam ca fiecare isi alege baba cand vrea :) In fine daca a fost azi la mine a fost frumos asa ca o sa fiu o baba frumoasa si rachitoari',lucru ce se pare ca se intampla deja =))

Ieniuei',am mai primit poze cu nepotica mea si nu rezist sa nu va arat si voua ce dulcica e =)) :)

post-405-14572940781579_thumb.jpg

post-405-14572940915607_thumb.jpg

post-405-14572940853056_thumb.jpg

Seara faina tuturor!