Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

La hanul "Arta culinara"

Featured Replies

post-27-14689244960208_thumb.jpg

Sa vina lautarii, sa cante muzica, sa curga vinul, sa vina gagicele... :headbang:

Vreme frumoasa la noi. Sefa la lucru. Mai bunicule...mai :thumleft:

Ma duc sa tin siesta. :violent6:

Peter

Ma bantuie sa fac o tocana ceva cu cuburi de carne cu sos asa(poze de pe net)

post-405-14689256072764_thumb.jpg

post-405-14689255954336_thumb.jpg

post-405-14689256125184_thumb.jpg

Poate o comit maine :thumleft:

'Mna ziua!

Cam cum e la Peter, la fel si la mine.. Soare, fara pic de nori pe cer, 30 de grade..... si io-s infundata la birou, asa ca nema umbrela. Asta-i treaba????? :thumleft:

In rest, nimic nou. Casa, munca, gradinarit.... si cam atat.

Spor la treburi tuturor si s-aveti si vreme buna! :violent6:

Ma enervez(stiu..trebuia sa scriu in alta parte)

Azi am vrut sa mergem la Garmisch la drumetie. Si drumetie faina di tet...

Eu am spus ca pe la pranz sau pe la vreo 14:00 ceasul o sa ploaua.

Brigitte a spus ca sunt deja prea speriat de anunturile astea..nu a vrut sa spuna ca am inbatrinit :tongue3:

Si tot ea a spus ca nu o sa ploua.

Si uita ca nu prea arata a ploaie acolo asa si eu am picat de fraier.

Bine ca am facut ciorba de perisoare sa aveam ce manca.

Ma supar rau de tot pe prognozele astea neprofesioniste! :floare:

Peter

Seara buna!..Ufff!! oameni buni ,stati un pic sa-mi trag sufletul ca acum m-am adunat de pe drumuri! :tongue3:

Sa va povestesc,ezista' 2 variante,1- varianta scurta:''E clar ,ai mei parinti s-or tzacnit la batranetzi' '' ...2- varianta mai lunga : ''rezulta ca decand le-am luat in dormitor tv. plasma, ca al vechi decedase iremediabil(ca fusese la doctor de mai multe ori si am zis halt nu se mai poate ca tot milionul si jumate,milionul si jumate tot la cateva luni nu se merita)pff!! ce credeti ca au fost multumiti?! mnee!!au ajuns sa se certe la cutite,da' ca doua babe de alea nebune,pe tv.,ca doar aveau unul in sufragerie da de tip vechi care mergea f. bine de altfel si asta nou acum in dormitor..Le-am zis ,ganditi-va ca sunt persoane care impart un singur tv. si nu fac atata balamuc,voi sunteti caz fericit ca am plecat fiecare la casele noastre,in loc sa stati singurei in ditai casa ,linistiti la locul vostru,nexam,voi ati ajuns mai rau ca Tom si Jery,doamne' feri ,ca nu-si vorbesc cu zilele de la parnaia de tv. ca fiecare vrea la ala acu' :floare: :floare: asa ca decat sa se ajunga doamne' feri la frun' divort la varsta asta :P le-am luat si in sufragerie unul nou!! eii !!alta viata acu'!tata e fericit la stirile lui,mama dincolo la telenovicile ei ,dar azi cand chiar s-a hotarat ca nu se mai poate si nu se mai poate,ca eu doar numa ce ma intorsesem de la ei,si m-am apucat si eu ca uomu',ca parca ce poa' sa faca uomu' pe canicula?! decat sa dea drumul la cuptor si sa faca placinte si la oala cu presiune sa fiarba porumb?! :P 50 de grade + in bucatarie...inchid tot il iau de aripa pe domnu' Geany si pe Ale',urcam in taxi,o umflam pe drum si pe cocoana' si derect la magazin,..''Cocoana!!! asta se incadreaza in suma care o ai,are diagonala de 80(ca amandoi cica nu mai vad scrisu' deacolo era harmalaia)..il vrei?!..da!!..batem palma!!''hai umfla-l si acasa si sa nu va mai aud ca va zbarg!!!'' :P Li l-a programat domnu' Geany,l-a ghighilit o su' de ani si ala,rezulta ca placinta mea a iesit ceva mai blonda decat voiam eu ca a trebuit sa sting ,da f. buna!!

Jumate am facut-o cu branza de vaci si stafide(parca e diplomat si la gust f. f. buna)

post-405-14693038718959_thumb.jpg

post-405-1469303876915_thumb.jpg

Jumate e cu mere

post-405-14693038825455_thumb.jpg

Poze urate acum pe ceas de seara ,ce spun eu? pe ceas de noapte..

post-405-14693038875613_thumb.jpg

Va las ca e coada la calculator ,da va mai zic eu cate ceva cand oi mai avea loc...scuzati greselile,le-oi mai corecta eu..

Odata si odata o sa-ti cer reteta aluatului si dimensiunea tavii. :tongue3:

Si am avut dreptate ca nu am mers ieri prin munti. Pe la vreo 14:00 ceasul(cind normal eram fix acolo asa) bubuia ca lumea in jurul Garmisch-ului.

Am mai avut noroc si eu.

Azi dimineata am vrut la pesti, dar am primit comanda(vb Geaninei) de la huni...

Rata si un tort de/cu branza.

Peter

Odata si odata o sa-ti cer reteta aluatului si dimensiunea tavii. :tongue3:

Uite Pet' reteta mea aici https://forum.artaculinara.ro/topic/2505-placinta-cu-aluat-fraged-si-branzageany/ :floare:

Si daca tot vb. de retete am vazut pe net lasagne din ravioli,daca gasesc la oferta vreau sa fac si eu ,mi se pare faina si usor de portionat etc,poze de pe net

trebuie ravioli patrati ,pernute de astea

post-405-1469337885441_thumb.jpg

Se pun in straturi la fel ca la orice lasagne,doar ca in loc de foi punem pernutele

post-405-14693379440872_thumb.jpg

Mi se pare si f. gustoasa raviolii/pernutele au si ele umplutura lor,si ca se si portioneaza fain...nu stiu,pe mine m-a inspirat maxim :floare:

post-405-14693378770738_thumb.jpg

post-405-14693379060215_thumb.jpg

Cine mai e interesat dati o cautare pe gogu' lasagne di ravioli ca sunt o gramada de retete ...

Pe mine m-a pus sa fac maine lasagne cu dovlecei(in loc de paste).

Uite de ce

post-27-14693395439523_thumb.jpg

Si una ptr. voi

post-27-14693395559488_thumb.jpg

Peter

Din ciclul "viata la tara":

post-27-14697719830096_thumb.jpg

post-27-14697719754376_thumb.jpg

post-27-14697719894342_thumb.jpg

Mai doua zile si plecam de aici(sus sus sus la munte sus) :-*

Peter

Hello!!!!

Stiu nu am mai intrat de multa vreme pe aici! Dar v-am urmarit din umbra!

Am avut o perioada aglomerata cu examenul de bacalaureat si admiterea la facultate a lui Alex. Bacalaureatul l-a sustinut si l-a luat cu bine, din pacate la facultatea unde si-a dorit, la jurnalism, la buget, nu a avut noroc, insa putea foarte bine sa intre pe locurile cu taxa, aici am avut o problema cu el, s-a incapatanat si nu a vrut sa confirme si la locurile cu taxa intra fara probleme. S-a necajit ca nu a intrat la locurile bugetate, s-a gandit, cred! ca noi nu avem banii sa il tinem la facultate cu taxa, chiar daca i-am explicat de multe ori ca vom face tot efortul financiar numai sa il vedem intrat....s-a inchis in el si cum deschidem subiectul rabufneste si sub nicio forma nu vrea sa discute despre asta. Acum mai ramane o sansa la toamna, dar am urmarit si nu mai sunt locuri decat la taxa, la jurnalism, insa nu! Poate vrea sa opteze pentru altceva, sa speram ca ne vom intelege cu el...daca nu si nu, la anul, la vara, OF!

Acum ca mi-am spus of-ul, vreau sa va imbratisez pe toti, vacanta placuta celor care sunt in concediu sau vor pleca si multi pupici!

Noi nu ne-am luat concediu inca, o sa ne luam in septembrie. Trebuia acum la inceputul lui august ministerul sa ne trimita la curs, la Mamaia, o saptamana, ar fi fost minunat si binevenit! Dar nu mai sunt bani de cursuri...

:wub: :-* :wub: :wub:

"s-a inchis in el si cum deschidem subiectul rabufneste si sub nicio forma nu vrea sa discute despre asta"....Pfff! cunoastem Giorgi' problema :-* ,e tipic pt. ei,o sa depaseasca faza asta ,important e ca a luat bacu'(ca la noi in ziua de azi ie' grele',sunt licee unde promoveaza un singur candidat sau cativa de-i numeri pe degete)ce o mai face dupaia o vedea el,are usile deschise :wub: asa incat va pupam si felicitari inca o data :-* :wub: poate reusim sa ne revedem cand veniti la Bacau...

La mine se vede treaba ca iar sunt in perioada ce o numesc eu ''din ciclul,toate mi se-ntampla numai mie'' :-* alaltaieri noapte la ora 00,30 mai ezact,a fost o ploaie da' cu un trasnet cum nu mi-a mai fost dat sa aud,inainte de asta un fulger puternic cu o lumina orbitoare ce a durat secunde intregi,in unele cartiere a cazut curentul asa incat cred ca deacolo ni se trage ca azinoapte a fost pana de curent asa ca a cazut netul ,cablul tv.desi a venit curentul imediat astea erau moarte,colac peste pupaza nu avem nici apa rece curenta suntem mai rau ca ....nu mai zic :-* ...momentan in afara de apa s-a rezolvat totul,mai astept si apa,am gasit gogosari faini ieftini asa ca ii coc,sa vad cum i-oi curata fara apa :-* si cam asta e,e mai racoare afara,ca in casa tot cald e,dar cica vine canicula iar :-*

O zi faina tuturor! :wub:

Giorgiana, felicitari lui Alex! si sunt sigura ca o sa-si gaseasca drumul pana la urma. Cum zice sefa-mea - "there is life after exams" . Nu-i sfarsitul lumii :wub:

Multumim pentru felicitari si incurajari!!! :wub: :wub: :wub:

Pana la urma am vorbit cu Alex ieri dupa-amiaza si mi-a spus foarte clar ca el nu vrea sa intre decat la Universitate pe locurile bugetate, daca la toamna nu mai sunt locuri la buget incearca la anul in vara, nu vrea pe locurile cu taxa si nici la facultati particulare care percep taxa. Doar in cazul in care nici la vara viitoare nu intra la locurile de la buget, ramane varianta la locurile cu taxa, asta este ambitia lui! Pana atunci vrea sa-si gaseasca ceva de lucru part-time sa aiba un ban al lui, pentru meditatii si ce isi mai doreste el. Trebuie sa fim de acord cu el, nu avem alta solutie!

Si se pare ca cursurile organizate de minister se reprogrameaza in septembrie, este bine si atunci...

Pupici si o zi buna!

Geany, sper ca la voi s-au rezolvat toate problemele! Si spor la gogosari! :-*

Mult succes Giorgi',sa fie cum isi dorest el si voi :wub:

In rest, cu gogo' am terminat,da' tot nu am apa :wub:

• 2 weeks later...

E semn rau ca nici macar Geany nu a mai intrat pe aici...( imi aduc aminte ca si Stella mai frecventa des pe aici. Dar acum parca a disparut de tot ;) )

Eu ma bucur de ultima mea zi de concediu. De maine si ptr. restul celor 10 ani +++ -> la munca... :violent6:

Am avut o vreme de vis tot concediul. Cite nu am facut. Nu pot sa ma pling. Azi am prins si o stiuca(nu aceea cu 90 cm... :huh: ) dar ii ajunge sefei sa manince de doua ori. Ii place pestele. Mie nu. :huh:

Asa ca eu maninc resturi. De maine incepe alta viata(cu sef! acum am avut-o numai pe sefa... :huh: )

Un WE minunat si numai bine va doresc.

Ma mir unde este Moni(Foxyy) ii duc dorul. Si privat. ;)

Peter

Peter si eu intru, dar cand vad ca nu a mai postat nimeni nu mai zic nici eu nimic!

Georgi, lasa baiatul sa castige experienta si de viata, sunt sigura ca o sa intre la locurile bugetate pentru ca-si doreste el asat!

Geany numai pocinoage ai fata!

Stella este in vacanta si probabil si Foxxy asa cum am fost si eu cateva zile la mare, probabil de aia nu scrie nimeni nimic!

Peter si eu intru, dar cand vad ca nu a mai postat nimeni nu mai zic nici eu nimic!

Georgi, lasa baiatul sa castige experienta si de viata, sunt sigura ca o sa intre la locurile bugetate pentru ca-si doreste el asat!

Geany numai pocinoage ai fata!

Stella este in vacanta si probabil si Foxxy asa cum am fost si eu cateva zile la mare, probabil de aia nu scrie nimeni nimic!

Hai ca ma consoleaza gandul ca ati fost(sau mai sunteti toate/toti la mare...) :violent6:

Peter

Draga Zerda' despre pocinoage,treaba-i buna da' mai dureaza http://www.desteptarea.ro/s-a-reparat-conducta-apa-insa-va-ajunge-abia-dimineata/cica maine,da doamne' ,da' nu cred :)

Draga Pet',mi-a venit gashca din Italia si cartierul general s-a mutat la mama,azi am ajuns devreme la ora asta,in rest de dimineata pana noaptea acolo suntem :toothy9; ,asa de dulce e aia mica de se poate :hug: :love7: ,nu ma pot desfasura cu mancare si bunatati ca nu avem apa fira-r.... :Demon: :blob8: :) ,maine e ziua lui domnu' Geany' paranghelie mare da' tre' sa cumpar tortul ca fara apa nu ma incumet sa-l fac si nici timp nu am,in rest cica astia vor tochitura,mnnee!! tochitura vor ,tochitura le fac,asta o pun la ceaun,ma descurc fara apa,e rau la vase de spalat da asta e...poate maine o da' :)

In rest va pup!...sa stiti ca Stella e in vacanta ,am vb. cu ea pe facebook(despre reteta de vinete) si a zis ca are net limitat si nu poate intra inca pe forum dar ne saluta pe toti,te asteptam Stellin :love3:

Va pupez pe toti!!! :-*

Draga "matusica", oricum am lasat "nepotul" sa faca cum crede el, asta este hotararea lui nu poate nimeni sa-l convinga sa faca altfel. :) :blob8: :toothy9;

Draga Pet',mi-a venit gashca din Italia si cartierul general s-a mutat la mama,azi am ajuns devreme la ora asta,in rest de dimineata pana noaptea acolo suntem :toothy9; ,asa de dulce e aia mica de se poate :love7: :love3: ,nu ma pot desfasura cu mancare si bunatati ca nu avem apa fira-r.... :Demon: :blob8: :) ,maine e ziua lui domnu' Geany' paranghelie mare da' tre' sa cumpar tortul ca fara apa nu ma incumet sa-l fac si nici timp nu am,in rest cica astia vor tochitura,mnnee!! tochitura vor ,tochitura le fac,asta o pun la ceaun,ma descurc fara apa,e rau la vase de spalat da asta e...poate maine o da' :)

love3:

Va pupez pe toti!!! :hug:

Geany, LA MULTI ANI!!! pentru domnu'Geany!!! Distractie placuta! Si sper sa vina si apa aia odata si la voi! Nu de altceva dar saptamana viitoare sosim si noi pe meleagurile voastre! :-* Nu, acum chiar este nasol fara apa, Doamne! am auzit si la radio si nu stiu sa dea o explicatie clara la ce s-a intamplat....