Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

La hanul "Arta culinara"

Featured Replies

Ha ha! Pet' si al meu cel mare e cu ratele ...

post-405-14673740878018_thumb.jpg

Fotografia asta pe care a facut-o a primit tot felul de comentarii,''toate ratele sa vina la mine'',''rata vrea sa te ia in brate '' etc =))

Peter ce m-ai mai distrat ! =)) Sa mai iei phonu cu tine, n-ai decat sa lasi unditele acasa =))

Esti tare! =)) =))

Dar am vrut sa vi-l prezint pe ce mai tare suporter al nemtilor ptr. deseara:

"Bimbo"

post-27-1467447608319_thumb.jpg

La noi vreme urita ca trebuia sa plec chiar mai devreme de la lac(si fara ou) =))

Fac mancare de pastai verzi cu ceva proteine pe langa, o paine iute ala FF(tot mai incerc la ea..modificari..)

Pulpe de pui dezosate cu ceapa si boia. Vrem maine cu bicicletele, asa ca bucatarim in avans

Na, ca am uitat dulcele. Lasa ca merge odata si fara.. :o

"Un WE glorios" va doresc.

Peter

Ce ratusete prietenoase! Dar cred ca papa tot pestiucul din zona unditelor

Bimbo, cine e? tunde iarba singur?

Hello la han! Zile frumoase! Vacanta de vara minunata!

Bimbo, cine e? tunde iarba singur?

Bimbo(defapt Jonny) este un robot de tuns gazonul.

E al feciorului. Eu nu-mi permit un asemenea lux.

Peter

deci v-a adus noroc =))

Pe vremea aia eu sforaiam deja =))

Nu vezi ce devreme ma scol sa merg la lac?

Peter

Buna! la noi dupa temperaturi de 30 de grade si mai mult,azi deodata 19 grade acum la aceasta ora,innorat vant rece,lumea e cu maneca lunga =)) https://www.meteoblue.com/ro/vreme/prognoza/s%C4%83pt%C4%83m%C3%A2na/bac%C4%83u_rom%C3%A2nia_685948...cum si in casa s-a racorit serios,cred ca o sterg la cumparturi sa-mi mai iau sa-mi coc niste ardei :D

Ale' face teme de vacanta,se plictiseste ca acum la inceput cartea(ca le-a dat o carte pt. vacanta)e cu exercitii usoare,sa scrie nr. crescator,descrescator din cat in cat,sa compare numere cu <,> ,=,astea le fluiera,dar se plictiseste ca ie' multe si nu mai are rabdare =)) mai incolo o sa ajunga la capitolele cu inmultiri,impartiri ,geometrie =)) avem treaba multa,pff!!..

Azi sa vad cu ce-l rasfat ca suntem singuri(domnu' Geany e de servici),daca vrea ii fac si pizza ca e racoare,sau paste,cartofi prajiti ce o vrea el,ca e baiat silitor!

Mai bine da-le in colo de teme de vacanta,ca a facut destul pe azi si mergem la cumparturi, :D mac' sa-i spun,sa vezi ce se bucura :floare: numa' sa-l imbrac cu treningul ca e chiar,barr!!!

O zi faina si racoroasa tuturor!

P.S I-am spus ,cica sa termine pagina de care s-a apucat mai intai...E ambitios...sau mai degraba vrea sa scape mai repede?! :floare:

P.S de P.s A ales pizza pana la urma(s-a facut si langa noi Luca,dar a zis ca nu vrea de acolo,sa i-o fac eu ca e mai buna a mea ,ce mi-a crescut inima,desi scapam mai usor :D ) ardei frumosi nu am gasit la mine si cum acum ploua nu ma mai aventurez mai departe....mac' sa ma apuc de pizza!

Acum sunt doar 17 grade dar temperatura resimtita e 15,ploaie rece,e chiar frig nu gluma!!ieri au fost in casa 30,6 grade acum am 27,8.

=)) Rezulta asa,initial am vrut sa fac o pizza micuta ,apoi ma gandisem sa fac minipizza dealea aluatul taiat cu cana ,am vazut ca din cauza vremii reci si a ploii s-au adunat copii pe sala la usa mea(ca eu ii las,ca asa am crescut si eu la bloc,mai sunt vecini care mai ''behaie'' daca fac galagie) asa ca i-am pus sa fie cuminti sa nu faca galagie ca le fac pizza,au fost copii model :floare:

post-405-14676317269073_thumb.jpg

post-405-14676317326773_thumb.jpg

post-405-14676317416322_thumb.jpg

post-405-14676317468711_thumb.jpg

post-405-1467631753076_thumb.jpg

Le-am pus triunghiuri pe un platou de unica folosinta de ala auriu de tort si cu servetele si cu bidonasul de kechup,s-au balcit ei acolo in voia lor...unul micu zice ca el nu vlea' cu ciupelci',si pune si pescuieste-i ciupelcile' de pe bucata lui =)) desert au avut paine cu crema de ciocolata cu alune gen nutella,daca voiau le faceam paine prajita dar toti au vrut cu paine proaspata,au avut si suc asa ca party pe sala :D hahaha!! cate amintiri mi-au starnit :floare: daca stiam ca iese asa le mai faceam eu clatite sau gogosi da' asa a fost la plezneala!

Bravo Geany, imi place ca esti asa inimoasa! :floare:

Paii eu ador sa impart din tot ceea ce fac (la mama ,la matusa, ma duc incarcata dar si vin incarcata ca si ele imi dau inapoi)mosul ,vecinul,cel de la mine pe culoar ca va povestisem ,ca le duceam si cand era mamaia cum ii ziceam noi batranicii ,acum ca e singurel l-am adoptat,pachete peste pachete,farfurii calde cu mancare cand fac ceva bun mereu ii duc si el ne repara papucii :D ,am si eu asa o satisfactie ca in felul asta dau de pomana fara sa ma misc de la domiciliu(ca mie asta nu-mi place ,sa bantui =)) )shapai' cand vad si la noi la biserica si in cimitir,cat cozonac aruncat,colacei,placinta etc,ca cersetorii numa' bani vor si cand stiu cat e de munca si cat suflet pui in ceea ce faci,mai bine ma lipsesc dau eu asa cum stiu eu ca e mai bine,cel putin eu asa simt si asa consider,...

bravo, Giani!

eu asa fac ptr colegi, special ptr ei coc placinte, ca ai mei nu mananca de-asta sarata si cum imi prisoseste branza...numa' ca acum imi cer si visinata, ca i-am cam obisnuit si cu de-astea. mi-e sa nu se ia sefu' de mine, da' i place si lui, o mai lungesc dupa program.

ptr copiii care se joaca sub geamul meu cumpar mereu bomboane, le pun in punguta portii-portii si le dau. toti ma stiu...am ajuns (semi)baba, imi zic sarut-mana si domnisoarele =))

altfel, am scapat de control, am pauza pana-n septembrie, ca pleaca sefimea in co si-apoi iar vin pe noi.

tre sa ne facem si noi planuri de drum, nici nu stii un' sa mai pleci cu nebuneala asta care-i in lume. cat de frumos e Istanbulul! si ce-a ajuns!

ps: Giani, 27.8C in casa se cheama racoare? as muri instant.

Pff! daa!! la mine aia e racoare,acum sunt 28,2,dar asta din cauza ca s-a racorit afara apoi ne urcam iar la 30 =)) toate geamurile sunt spre est,daca nu bate vantul dinspre acolo ,caput nu mai intra nici o briza in casa,desi bate soarele doar dimineata tot caldura mare e,emana peretii si seara de parca ar fi calorifere,iarna e f. calduros dar vara e nashpa!

Ce mai faceti?! :)

Mai deschidem tolba cu povesti?! :D

O sa va intrebati ce-mi veni!...iaca ma lovii de articolul aista' si ma pali amocu' http://www.desteptarea.ro/locuri-celebre-din-bacaul-de-altadata/ :sad1:

Dupa cum v-ati prins probabil deja, e vb. despre orasul meu natal,si despre copilaria mea,f. frumoasa de altfel...

Ma plimb in gand prin centru asa cum era el si mi-l amintesc de parca ar fi fost ieri asa...

Cinematograful Muncitorul

post-405-14681755042122_thumb.jpg

(acum e inchis ca toate cinematografele din oras de altfel,acum toata lumea merge la moll la cinema)imi amintesc,ca vindeam sticle sa-mi iau bilet si toate filmele le vedeam (ca mai erau si alte cinematografe,urmaream la noi la piata sud pe panou ce filme se rulau in saptamana respectiva si care nu-l vazusem,al meu era,imi mai dadea si bunica bani de bilet)era cate o coada si o inghesuiala cateodata la cate un film nou,mamamia,mai stateam si in picioare daca nu mai erau locuri)...Observ din poza ca inca mai erau scrise numele magazinelor ,in cazul de fata al cinematografului,cu neon luminos(desi si aici e aprins doar pe jumatate),mai apoi au fost interzise neoanele,ca trebuia facuta economie la electricitate ....

Peste drum de acest cinematograf era magazinul spicul,o alimentara cu autoservire si panificatie,mereu ma trimitea bunica ,care locuia in parc ( =)) cum suna!!..locuia la un bloc din parc,nu pe vreo banca sau ceva de genul)si cum era aproape ,ma trimitea acolo dupa paine si-mi luam si un baton... :rolleyes: nu mai sunt acum batoane ca acelea...

Ma plimb imaginar mai departe si dau de magazinul meu preferat ''punguta cu doi bani''

post-405-1468175518578_thumb.jpg

Era un magazin magic,vb. autorului articolului de cate ori am stat lipita cu nasul de geam,nu m-asi mai fi dezlipit...dar mama mereu ne cumpara cele mai frumoase jucarii si papusi,ca mama e topita dupa asa ceva,aveam acasa sacul cu jucarii mereu plin desi eram stricacioasa,tare le mai stricam ,ca imi chemam vecinele sa ne jucam ,mai caram si pe afara si le stricam,dar mama imi lua mereu altele noi...Am si acum globuri f. frumoase din copilarie pe care mi le-am luat eu de la punguta.

O poza veche din parc

post-405-14681755116674_thumb.jpg

Imi amintesc de parca ar fi fost ieri imaginea asta iarna,pe acolo pe aleea care se vede in fatza ne ducea tata cu sania sa ne lase la bunica(care locuia in parc cum v-am zis =)) )si mama ne infofolea in berta bunicii(o patura groasa cu franjuri impletite)dar degeaba ne infofolea ea ca sa nu ne fie frig pe sanie pe drum ca tata avea placerea lui sa alerge tragand sania pe aleea aceea si sa smunceasca brusc de sanie sa ne tavalim in zapada,mie imi placea de numa dar sor-mea mai mica o gura urla pana la bunica ,shapai' atata-l certau si mama si bunica dar degeaba ca el mereu tot asa ne facea,era placerea lui...

Asa erau fix felinarele alea,primavara roiau carabusii seara in jurul lor ...Eu nu am mai vazut asa carabusi demult si licuricii care erau seara la bunica,nu mai sunt demult...O fi din cauza poluarii,ca pe atunci abea erau cateva dacii amarate, acum...

Si ajung la mine acasa unde m-am nascut si am crescut eu la etajul 6 si e fix blocul din poza articolului la Tic-tac

post-405-14681785494418_thumb.jpg

=)) mare lucru daca ala din fata blocului nu oi fi eu ca numa afara stateam =)) (Glumesc!)...peste drum dupa cum se povesteste in articolul era un magazin cu cafea(nu se vad in poza magazinele de acei copaci),imi luam de acolo de 1 leu bomboane,erau tot felul in borcane de sticla si le cantarea vanzatoarea pe cantarul cu ac.Mamii ii placeau dropsurile amandina care erau tavalite prin cacao,bunicii ii placeau cele cu menta,sau cele asortate galbene cu rosii,mie un fel cu miere ca parca erau margele de chihlimbar,mai era acolo o ciocolatica Ialomicioara se numea care-mi placea mie mult(semana cu ciocolatica fagaras care mai e si acuma si e la fel de buna si aceea),tot acolo erau pufuleti glazurati cu ciocolata(era o punga din celofan transparenta cu desene albastre sub forma de fulg de zapada)avea si crevetii ,acele cipsuri care trebuiau prajite in ulei,alaturi era o alimentara cu autoservire,cu cosurile alea cu schelet din sarma si impletite cu fasii de plastic colorate(tot eu luam pe cartela zahar,ulei la ratzie),acolo in spate se faceau cozi imense cand se aduceau portocale,sau cacao de exemplu sau etc,si cand vedea mama de la geam ca se face coada,ma trimitea cu bani la mine,nu conta ce se dadea trebuia sa stau si sa iau,nici cantitatea nu conta ca oricum se dadea doar o anumita ratie ,thiii!!!! si ce coada era dar nu trecea nimeni sa se bage in fatza,parca era un altfel de bun simt...Aici o poza recenta cu spatele fostei alimentari unde mi-am petrecute ore si ore nenumarate in soare sau frig in zapada :)

Acum e paragina,normal..

post-405-14681754884981_thumb.jpg

Mai era acolo un coafor unde se mai ducea mama sa se coafeze pt. cate o ocazie(isi facea coc coniefrensis )desi mama mereu a stiut sa se coafeze singura f. frumos,si acum mama mea e mereu cu coc,numa cand doarme e pe bigudele =))

Bineinteles ca acum nu mai e nici poveste din asa ceva,unde ati vazut in poza acei copaci ce adaposteau aceste magazinase acum s-a construit in prostie,blocuri ,e si mc donalds'etc ..o poza dar facuta in sensul invers fata de prima poza,deci prima e facuta cu blocul turn din sensul cum te duci spre centru asta recenta e facut de cum vii dinspre centru,dar se vede clar schimbarea...

post-405-14681754952226_thumb.jpg

Eii cam asta fu'! m-am plimbat imaginar prin orasul copilariei mele,si tare frumos a mai fost!

Giani, eu mai am inca o matusa care locuieste in Bacau, tot in parc. Mi-amintesc c-asa-i zicea, cu toate ca blocul ei e pe Aleea Parcului Libertatii, zic bine - nu stiu semnele deloc de pe tastatura asta a omului, care-o fi semnul intrebarii :rolleyes:

si-mi mai amintesc gara si-un magazin de jucarii de peste drum de gara, de-acolo mi-a luat bunica un set de pahare de sampanie, roz, de jucarie bineinteles, aveau si tava chiar.

si magazinul ala mare din centru, nu mai stiu cum se chema, alaturi era un hotel.

n-am mai fost de-un car de ani, doar am trecut pasager prin Bacau.

=)) Da Moatzo' asa se numea!cat am mai escaladat corcodusii din jurul teatrului de vara,ca toate vacantele mi le petreceam la bunica,ca ai mei munceau nu avea cine sta cu noi...La mine e culmea ca aveam o bunica care statea in parc si una la gara ,asa spus la repedea' pare ca provin dintr-o familie de aurolaci,una-n parc si una-n gara =)) dar chiar la blocul de la gara statea si acum a ramas matusa Marlena acolo.Despre libraria aceea,am multe amintiri,ca mereu voiam cate ceva de pe acolo,ba cate un bloc de desen cu acoarele sau carioci,si piticot era favoritul meu dar mereu pierdeam pioanele si zarurile asa ca mereu imi trebuia unul nou ,la cate mi-am luat si acum stiu ca ,costa 6 lei si 15 bani =)) ,pacalici,maroco ,titirobil etc,sau o data am vazut un joc cu shtampile''mmooaammmaammmiiiaa''!!! atata am urlat dupa jocul ala ca au facut toti cheta sa mi-l ia ca era scump =)) si alta amintire e ca m-am dus cu clasa in excursie la Bucuresti si soramea mai mica a ramas bocind acasa ca voia si ea in excursie ,eu =)) o intaratam si mai mult ii spuneam ca e cashpica' si nu are ce cauta cu cei mari de teapa mea :rolleyes: si mi-a dat mama bani la mine sa iau ceva din excursie si pt. sora-mea sa-i aduc deacolo...eu normal ca ciu-ciu sa-i iau ceva de la Bucuresti am cheltuit banii pe prostii si cand m-am intors m-am oprit la libraria din gara de la Bacau sa-i iau ceva''ieftineala'',si i-am luat de acolo un pinguin (ala din desene ciliwilly parca-l chema sau ceva de genul )era din plastic ,ca o aplica ce se putea pune pe perete,si i l-a pus mama in baie..mmooaammmaa!!! ce mai statea sor-mea in baie si numa pe ala-l fixa ca i l-am adus eu de la Bucuresti...atata mai rad cu mama si acum cand ne amintim ca eu nu-i luasem nik de la Bucuresti era fix din gara de la Bacau,acum il am eu pe perete in baie ca mi-e drag :)

Luceafarul se numea magazinul,apoi l-au privatizat pana l-au inchis de tot :sad1:

Geanino imi place cum iti descrii amintirile.....frumos ,nostalgic...fu!

esti scriitoarea noastra cea mai cea!!

si piticot era favoritul meu

daa, piticot am avut si noi vreo doua

am vazut un joc cu shtampile''mmooaammmaammmiiiaa''!!! atata am urlat dupa jocul ala ca au facut toti cheta sa mi-l ia ca era scump :sad1:

se numea posta copiilor, ce mi=a mai placut. scriam scrisori prietenilor pe care mi-i facusem in tabara si nu mai puneam timbre, stampilam cu stampila ceea si scriam pe plic, in locul timbrului, copiii nu platesc timbru.

pana cand un amic pe care mi-l facusem in Braila, mi-a trimis in plic 10lei de-aia vechi, sa am bani de timbre, ca-n loc de 55 de bani cat costa timbrul, il punea postasul sa plateasca 2,80 lei, adica de 5 ori mai mult, daca voia sa nu faca retur la scrisoare :rolleyes:

asa ce m-a jignit, ca nu i-am mai scris, iar de banii aia am fost cu Flori- o prietena din vecini- la cofetarie =))

Geanino imi place cum iti descrii amintirile.....frumos ,nostalgic...fu!

esti scriitoarea noastra cea mai cea!!

Paii! nu pot decat sa ma bucur daca v-am incantat si pe voi :rolleyes:

Eu am vazut articolul si m-am teleportat brusc :sad1:

am vazut un joc cu shtampile''mmooaammmaammmiiiaa''!!! atata am urlat dupa jocul ala ca au facut toti cheta sa mi-l ia ca era scump :sad1:

se numea posta copiilor, ce mi=a mai placut. scriam scrisori prietenilor pe care mi-i facusem in tabara si nu mai puneam timbre, stampilam cu stampila ceea si scriam pe plic, in locul timbrului, copiii nu platesc timbru.

pana cand un amic pe care mi-l facusem in Braila, mi-a trimis in plic 10lei de-aia vechi, sa am bani de timbre, ca-n loc de 55 de bani cat costa timbrul, il punea postasul sa plateasca 2,80 lei, adica de 5 ori mai mult, daca voia sa nu faca retur la scrisoare :rolleyes:

asa ce m-a jignit, ca nu i-am mai scris, iar de banii aia am fost cu Flori- o prietena din vecini- la cofetarie =))

=)) Moatzo da orgolioasa ai mai fost de mica! =))

am vazut un joc cu shtampile''mmooaammmaammmiiiaa''!!! atata am urlat dupa jocul ala ca au facut toti cheta sa mi-l ia ca era scump =))

pana cand un amic pe care mi-l facusem in Braila, mi-a trimis in plic 10lei de-aia vechi, sa am bani de timbre, ca-n loc de 55 de bani cat costa timbrul, il punea postasul sa plateasca 2,80 lei, adica de 5 ori mai mult, daca voia sa nu faca retur la scrisoare :sad1:

=)) Moatzo da orgolioasa ai mai fost de mica! =))

eh, cu timpul m-am mai inteleptit :rolleyes:

Paii!! nu,ca o spusesem in sensul bun ,mi-a placut reactia pe care ai avut-o tu atunci copil fiind :rolleyes: