November 22, 20196 yr comment_257619 Pai daca n-ai intrebat aici ai citit tot? https://forum.artaculinara.ro/topic/1922-eataly-a-new-york/page__p__236830__hl__eataly__fromsearch__1#entry236830Birreria e beraria adica locul in care se bea berea si se maninca putin, e pub-ul englezesc Report
November 22, 20196 yr comment_257620 scoala, adica unde se tin cursuri de gatit, cine speciale tematice, degustari de vinuri, presentari de produse, toate cursurile si evenimentele sunt deja sold out. conceptul este sa eat, shop, learn adica cumperi, maninci dar sa si inveti despre ce maninci (cum sa le gatesti, detaliile de unde provin, cum sunt facute,, etc) caffe este o singura cafenea pe tot etajul, adica o tejghea mare cu baristas si produse si multe mese/scaune. nu e genul de bar mic italian unde bei cafea si pleci la treburi rapid, aici se studiaza, se fac interviuri, teme, lumea lucreaza, citeste, se imprieteneste, din astea, deci se sta cu orele "raioanele" vind produse si au si restaurant specific unde maninci produsele respective, in zona de paste si panificatie e restaurant unde se minca pasta si pizza. unde am stat eu la pescarie, pe o parte era galantarul cu pesti/animale marine si pe alta barul din poza si mese. berarie e una singura care produce berea acolo (mai multe feluri) si se poate gasi numai acolo, nu se comercializeaza in alta parte. cica asta e un concept nou piazza e ca ca piata centrala din orasele italiene, bar mare + mese/scaune, acolo vine lumea la baut/mincat gustari sau ce au cumparat de prin alte raioane cica asta din Toronto este dedicat multiculturalismului, un perete intreg e plin de poze de oameni de toate natiile o sa va mai dau detalii ce sigur o sa haladuiesc pe acolo, trebuie sa ma prind cind e aglomeratia mai mica, ca ieri a fost ca la metrou Report
November 23, 20196 yr comment_257621 F interesant conceptul cu Eataly! Sa mai povestiti despre chestii de-astea care nu sunt la noi. Revenind, hello, hello! Pe mine ma asteapta o mica renovare si tre sa pregatesc ceva papa ptr lucratori.Giani, cum e reteta aia de kek cu masura de 1pahar de iaurt@co? Ca am niste iaurt si vreau sa-l consum...merci! Report
November 23, 20196 yr comment_257622 F interesant conceptul cu Eataly! Sa mai povestiti despre chestii de-astea care nu sunt la noi. Revenind, hello, hello! Pe mine ma asteapta o mica renovare si tre sa pregatesc ceva papa ptr lucratori.Giani, cum e reteta aia de kek cu masura de 1pahar de iaurt@co? Ca am niste iaurt si vreau sa-l consum...merci!https://forum.artaculinara.ro/topic/1757-prajitura-cu-piersici-aluat-1-2-3/Stelluta l-a facut cu piersici,se numeste 1-2-3 si l-am vazut de nenumarate ori in emisiunea preferata prova del cuoco,1 paharel de iaurt,cu acelasi paharel se masoara restul ingredientelor,adica 1 pahar de ulei ,2 de zahar ,3 de faina si 3 oua,se mixeaza tot cu mixerul,l-am facut de multe ori de exemplu sub forma de chec,am impartit compozitia in 2/3 lasata asa alba 1/3 pus cacao si esenta de rom si facut marmorat,sau lasat asa alb si copt in tava mare mi-a folosit ca si blat de prajitura,s-ar putea sa ti se para prea dulce cu 2 pahare de zahar asa ca mai poti reduce,iar la oua reteta spune 3 oua intregi,eu am mai pus uneori 4 oua in rest aceleasi cantitati si albusele le-am montat separat si adaugat la urma pale pale,e f. bun ca un chec dar cu textura mai deasa si mai umeda fata de cel facut clasic doar din oua fara iaurt ... Report
November 23, 20196 yr comment_257623 Sa traiesti, Giani, merci mult?Al meu o sa aiba aroma de caise, te pup Report
November 23, 20196 yr comment_257624 Sa traiesti, Giani, merci mult?Al meu o sa aiba aroma de caise, te pupCel cu aroma de caisa se preteaza cel mai bine in opinia mea,(eu l-am mai facut si in forma de ciambellone si de mufinsi ) Report
November 23, 20196 yr comment_257625 Io as pune si putin praf de copt, avand in vedere ca e textura usor umeda, a? Report
November 23, 20196 yr comment_257626 Io as pune si putin praf de copt, avand in vedere ca e textura usor umeda, a?Da ,poti sa pui dar la copt o sa-ti faca putina burtica sau cocoasha' ca sa spun asa eu am montat albusele spuma si le-am pus la urma Report
November 24, 20196 yr comment_257638 Neatzaaa! Masa e servita, sa mergem cat mai multi la vot! Report
November 24, 20196 yr comment_257645 Buna dimineataaaa! Eu nu am mai nimic pentru mic dejun in frigi...am stat lata in pat, atata doar ca ieri am reusit sa fierb niste organe si le fac un drob. Am luat mai multe chestii de la rusi pentru ca se anuntasera si musafiri si am zis sa fac intai o tochitura. Musafirii au anulat vizita, asa ca am ramas , again , cu ochii-n soare. Cum era vorba aia: si asa, si batut si cu banii luati, nu? Doamne, si de cate ori nu mi-am spus ca nu ma mai dau peste cap degeaba si ca ma duc frumos sa cumpar niste biscuiti , ii pun alaturi de cafea si ceai si gata, nene!So, organele sunt fierte, stiti pe unde avem o reteta de drob misto? Ca a mea consiliera gastronomica - madrinha- e pe drum la Victor. In ce priveste alegerile... va dau aici , in ochii lumii si oficial cuvantul ca, daca iese tuta aia, ma voi hotara sa raman venetica tot restul vietii mele si sa adopt o identitate falsa si sa uit dracului de orice nostalgie si melancolie tipic balcanice vis-à-vis de muma glie! Am optat pentru votul prin corespondenta ca si un alt amic roman din zona. Am trimis plicul pe 11 noiembrie, el cu doua zile inainte, cred. Al lui a ajuns bine mersi...al meu, din nou , nu?!?!?!?! WTF?!!?! Poftim... NO SHIT SHERLOCK?!?! Pfffff, ok. Ma duc oe la cumparturi, ca tot vorbeati voi aici de vreme, de frig, de sarbatori...Iaca, vine vine priiii asta, Craciunul bai! Dupa aproape o saptamana de gadilit si arsuri in gat si asteptat in standby - se mai declanseaza, nu, rahatul ala de raceala tipica si regulata , cat naiba ii mai ia?- zic stii ce, ia sa ii dau cu un alcool dezinfectant adevarat peste ochi, se sperie naiba si ma lasa in pace. Si, tot eu dupa mine: Dar macar sa o fac cu stil, nu? Scot unul din cele doua mari si late pahare de cognac supradimensionale si unice (pentru ca nu se mai fabrica si le vanze de vreo 7 ani...) de la Villeroy & Boch , dar pe ala bun! Alalaltu' are o ciobitura mica, micuuuuutaaaaa dar vizibilaaaaa la buza de la prima folosire si nu m-am indurat sa il arunc. Zic taci ca gasesc eu iar si imi iau tot setul... Da...si dupa ce dadui pe gat degetul de dezinfectant , pun oleac mai hotarat paharul pe masa: Seriously, la cate cioburi am produs eu in casa, mai ales din chestii nou-noute!, ar trebui sa ma dea dracu norocu afar' din casa! Right!Asa ca, ce sa zic, ce sa fac? Ma trezii ieri in creierii zilei , de usturime in gat, ovcorz, dar si de draci! Si am observat acest cecer dupa ce , in seara de dinainte, ma tratai cu un ceiut si niste lumanarele: Ommmmmmm, ooommmmmm. Si fotografiile s-au rearanjat cu de la sine putere ca din , si anume , fiund, desi eu l-am pus conform povestirii mele. Oh, well , that's the site... Una peste alta: Buna dimineata, y'all! Life's good, init? LA VOT CU VOIIIII! Edited November 24, 20196 yr by Lapona Enigel Report
November 24, 20196 yr comment_257649 Draga Laponel' in primul rand multa sanatate deci musafirii tai sunt ceva de speriat cel mai periculos gen din toate,aka' aia care nu se prezinta imediat dupa pe lista mea sunt ''motzocosii'' ...Retete de drob sunt vreo 5 la index retete in imagini la litera D',nu asi sti pe care sa ti-o recomand vezi tu ...Te pup! O zi faina tuturor,la noi f. frig umed si intunericios! Report
November 24, 20196 yr comment_257653 Ihelle, hello! Gata, am fost la vot, apoi am papat bine de acum putin relax! Nu stiu dar mi s-au parut putine hartii de vot in urna...doamne, sper sa iasa lumea si sa voteze, sa nu iasa doar Veorica! Report
November 24, 20196 yr comment_257656 Draga Laponel' in primul rand multa sanatate deci musafirii tai sunt ceva de speriat cel mai periculos gen din toate,aka' aia care nu se prezinta imediat dupa pe lista mea sunt ''motzocosii'' ...Retete de drob sunt vreo 5 la index retete in imagini la litera D',nu asi sti pe care sa ti-o recomand vezi tu ...Te pup! O zi faina tuturor,la noi f. frig umed si intunericios! Ma uit, Geany, multumesc mult! Si da, anumiti musafiri sunt Scheiße Ihelle, hello! Gata, am fost la vot, apoi am papat bine de acum putin relax! Nu stiu dar mi s-au parut putine hartii de vot in urna...doamne, sper sa iasa lumea si sa voteze, sa nu iasa doar Veorica! Doamne...sper din toata inima sa nu...popor mai divizat si mai in deriva ca al nostru nu cred sa mai existe in lumea noastra contemporana Prea trist totul... Report
November 24, 20196 yr comment_257660 vai,Lori, ce m-am speriat! bine c-ai apucat sa dai pe gat dezinfectantu'! sanataturi! tu de la copchiii aia culegi toate boalele Edited November 24, 20196 yr by moatza Report
November 24, 20196 yr comment_257664 vai,Lori, ce m-am speriat! bine De ce? De asta: "In ce priveste alegerile... va dau aici , in ochii lumii si oficial cuvantul ca, daca iese tuta aia, ma voi hotara sa raman venetica tot restul vietii mele si sa adopt o identitate falsa si sa uit dracului de orice nostalgie si melancolie tipic balcanice vis-à-vis de muma glie!"Nu scapi tu asa usor de mine c-ai apucat sa dai pe gat dezinfectantu'! sanataturi! tu de la copchiii aia culegi toate boalele Peste 1000 de purtatori de orice , dar absolut orice neam, specie, subspecie, familie, colonie de bacterii, virusi, bacili si tot neamu lor A venit timpul pentru o schimbare in cariera, cred... Deocamdata, fara diaspora! Diaspora a avut o participare atat de scauzuta...se pare ca strategia din mai a avut roadele mult asteptate si faptul ca individa Pi a reusit sa ajunga in turul 2 a adancit falia intre acasa si diaspora si mai mult... Report
November 24, 20196 yr comment_257669 Of Laponel, zici ca toate ghinioanele si-au facut sediul la tine... Iti doresc sanatate, rau ii chiar si cu o raceala banala ...Ma duc sa va zic ce-am facut la sfarsitul asta de saptamana la decoratiuni interioare . Report
November 24, 20196 yr comment_257670 Diaspora a avut o participare atat de scauzuta.badincontră, cica a fost peste numarul din turul 1, eu asa am citit Report
November 24, 20196 yr comment_257672 Inseamna ca esti mai actualizat cu informatiile ca mine, Dex! La Radio Iasi au spus ca pana la ora 17.00 fusesera doar 17.500 ?!?! Cred ca se refereau doar la cei din Italia. Ma intreb de ce naiba nu mi-a fost validat votul. Este imposibil sa nu fi ajuns la timp... In fine, avem in continuare acelasi presedinte cu deficit de comunicare. Cum (bine le!) mai spune George, iar am reusit sa nu ne impuscam direct in cap...doar in picior, again! George Moise22 November at 14:39 cu memorabila fraza: Dragi barnași, cumpănași, diaconei, paleoluci, ninei, pesedei și care-oți mai fi, vor trece și alegerile astea. E drept, avem de ales iar între dezastru și amânarea lui, între o mămăiță ticăloasă și-un robot de călătorie, între psd și fratele lui galben. Între Dăncilă și Iohannis, suntem puși să alegem între un glonte-n inimă și unul în picior.Sunt un om simplu, chiar și după atâta timp, cum aud Despacito, mă gândesc invariabil la Andrei Pleșu. E foarte posibil să nu fiu foarte normal, sau să fi fost mult prea dimineață, dar azi m-am întrebat ca un eretic bogomil: și dacă, întru veșnicie, domnului Pleșu îi place Despacito? Dacă de fapt e înnebunit, e subjugat de piesa asta căreia pur și simplu nu-i poate rezista? Mi l-am închipuit, tot dimineața, în intimitatea camerei dumisale, dansând frenetic ca și cum nu l-ar vedea nimeni, zvârlind mâinile în aer, unduindu-și șăgalnic șoldurile, pulsând sacadat din tot trupul ca o inimă mare, eliberat de propriile exigențe, evadat din propria închisoare, prăbușindu-se apoi în fotoliu, gâfâind fericit, cu un zâmbet feciorelnic pe chip, înfiorat de îmbrățișarea acestei plăceri vinovate. Și dacă, întru veșnicie, Viorica Dăncilă visează în secret la Klaus Iohannis? Dacă după ce își dă deux piece-ul jos, broșele, ceasurile și rămâne doar în fixativ, strânge la piept telefonul mobil pe care are poza actualului președinte? Dar cum ar fi ca oamenii ăștia să se iubească de fapt în secret? Cum ar fi ca Vio și Werni (așa își spun unul altuia), să se viziteze în secret, fugind de SPP ca doi adolescenți? De câte ori n-a atârnat oare Klaus Iohannis de o liană din cearșafuri înnodate, de la fereastra cabinetului primului ministru? De câte ori n-a chicotit oare Viorica Dăncilă din dulapul prezidențial, când prima doamnă a intrat pe neașteptate în biroul numărul unu, neînțelegând ce face atâta Klaus în birou, în loc să termine bagajele alea de făcut și să plece într-o altă vacanță? Dacă, într-una dintre întâlnirile lor pe furiș, ea i-ar spune lui, Mein Schatz, iar el, ei: Meine Liebe, aș face și dezbatere cu tine, doar să te simt aproape, dar îmi e teamă că n-am rezista și ne-am smulge hainele în fața presei, rostogolindu-ne în platou ca ăia doi pe pășune în Broadback Mountain? Dacă, în celula lui, Dragnea înfige degeaba ace în pavianul de pluș, puterea iubirii a eliberat-o pe Viorica de sub vraja lui? Dragi barnași, cumpănași, diaconei, paleoluci, ninei, pesedei și care-oți mai fi, vor trece și alegerile astea. E drept, avem de ales iar între dezastru și amânarea lui, între o mămăiță ticăloasă și-un robot de călătorie, între psd și fratele lui galben. Între Dăncilă și Iohannis, suntem puși să alegem între un glonte-n inimă și unul în picior. Dar dacă în lumea mea nebună, domnul Pleșu se rupe pe Despacito, iar candidații din finală oftează cu gândul la celălalt, cum ar ca tu, mamă care votează cu psd că ”i-a mărit” salariul sau pensia, să nu îți detești fiica ”haștagistă la girafă”? Sau cum ar fi ca pe tine, ex-votant Barna, nu te scârbească bunicii care nu văd că premierul nu-i o victimă, ceasul ei nu-i sub 5000 de euro, iar căsuța în construcție e o vilă terminată de mult și, într-o altă ordine de idei, nici să nu mai comentezi aiurea pe pagină la Rise? În lumea mea nebună, noi toți ne luăm de luni dimineață încolo și iubirea, și ura de pe ochi și înainte de a împărți în noi și ei sau noi și ”ăștia”, înainte de a-l cântări și judeca pe celălalt, ne analizăm cu sinceritate în primul rând pe noi și ne curățăm puțin de talibanism. Așa, încetișor. Despacito. Una peste alta, deci Moata, care is preturile la real estate in Buzau? Report
November 25, 20196 yr comment_257680 Hey guys! Ati rezistat pana la amiaz fara ceaiuri si cafele? Naspa! Ia, sa bem si noi ceva ca de inceput de saptamana:Eu azi mai mult cu Se pare ca cele jde zile de simtit ciudat, slabita, lata la pat, ba cu senzatie ciudata in gat, ba ameteli a izbucnit in sfarsit...o infectie la gat si urechi cat toate zilele. Asa urat nu am aratatniciodata pana acum. Asa ca am aterizat fix la doc, o tipa foarte aroganta asa, care are banet de il intoarce cu lopata, vorbim aici de detinatori de vile de la 1 milion in sus si conducatori de Porsche 4x4 nu vrajeala. Tipa mi-a displacut in ultimul timp in repetate randuri, insa mi-a dat antibioticul necesar si sper sa functioneze. In orice caz ma gandeam azi ca, oricat de pus la punct si nou e cabinetul, oricat de dezvoltat sistemul cu asigurari medicale, etc., frate, daca te loveste boala, te loveste...singurul lucru bun e ca intri repede la doc. Ori...e bine cand te cauta medicul de familie, ca te-ai "pierdut" pe drum Am asistat azi la niste convorbiri telefonice in cabinet...nu isi gaseau o pacienta de 99 de ani, Frau Leonhardt, care a fost ridicata vineri de la locuinta ei de catre un serviciu ambulant si apoi decedat intr-un spital. Macar au dat de ea...99 de ani, wow! Sa se odihneasca in pace acolo unde a ajuns! Vremea e fara ploaie azi, evrika! Cred ca din cauzsa viruso-bacilului am simtit anul asta ingrozitor de dificil tot frigul si umezeala si ceata si bleah bleah...poate ajung azi la sauna, macar sa imi intre caldura in oase... Moataaaa, unde esti? Hai sa ne povestesti ceva de-acasa. Report
November 25, 20196 yr comment_257684 Sanatate multa Lapona!Si eu cred ca tu iei multe de la copii de la scoala. Si ai mei amandoi sunt raciti cu tuse si nas infundat. Vad ca eu rezist eroic, desi azi m-am trezit cu o durere de cap de zile mari. In teorie astazi e luni si e saptamana scurta ca avem ziua curcanului joi (Thanksgiving) si black Friday imediat dupa.In teorie vineri imi aterizeaza musafiri din Romania. Zic in teorie pentru ca am primit un telefon ciudat de la maica-mea pe la miezul noptii la ea. Cred ca s-a uitat cam mult la Antena3 si la Mircea Badea si ma scoate pe mine vinovata de ce s-a votat Deci nu stiu ce sa zic. Cred ca si acum sunt in soc- nu stiu daca sa rad sau sa plang... Report
November 25, 20196 yr comment_257685 Despre rezultatul votului nu pot decît să mă bucur, pe de o parte că Dăncilă pleacă cu coada între picioare acasă (pentru că nu e doar proastă, cum crede lumea, ci o ființă extrem de periculoasă în cretinătatea ei și optica pur comunistă pe care o are), pe de alta că a ieșit Iohannis. Am renunțat să mai discut despre alegeri și politic în general cu negativiștii de profesie, care doar se plîng, negăsind nicio soluție. Am auzit replica ”n-am cu cine să votez” de mi s-a acrit, ca și lui Caragiale, probabil, de a băgat-o ca laitmotiv în teatrul lui. Nu știu cine ar fi vrut să candideze: Burebista, Avram Iancu, Papa, Iisus Hristos, Dumnezeu ? Au fost cel puțin 3 candidați dintre care aș fi fost fericită să iasă oricare: Iohannis, Paleologu, Barna. Oameni care gîndesc european-mondial, inteligenți, asertivi, culți, buni comunicatori (în ciuda ironiilor ieftine cu privire la muțenia lui Iohannis, care comunică mai bine cînd tace, decît un PSD-ist cînd vorbește), măcar cu un centimetru mai bine intenționați decît Dăncilă. Deci 3 candidați pe care ar fi fericit orice stat european să îi aibă undeva în structurile lor de conducere. Corul bocitoarelor a stat pe margine și s-a lamentat ”cu cine să votez?!”, probabil li s-a părut că e foarte interesant să discuți de la nivelul ăsta de exigență și superioritate pentru care nimeni nu e suficient de bun. Fiind fără nicio finalitate, nici măcar nu m-am mai obosit să le mai aduc argumente, era clar că nu vor nimic de la nimeni. Dacă vrei să acționezi pozitiv te implici în viața societății, te informezi, accepți discuții, ceri explicații. Dacă nu, nu. Am încredere măcar în păstrarea unor libertăți pe perioada cînd PSD stă la el acasă. Timp de aproape 3 ani ne-au scos în stradă, ne-au amenințat cu penalizări, lipsiri de libertate, gazare, bătaie etc. pentru că ne luam libertatea de a riposta atunci cînd călcau justiția în picioare, că cineva li se opunea. Vor ca toți să fie căței care să le lingă pantofii pentru că ”le dau” ei 50 de lei la salariu, în niște funcții umflate cu pompa ca număr, să aibă și copilul lui x sau y ceva de muncă, umflate cu pompa și ca salarii, pe banii privaților care contribuie la buget. I-au mituit pe bugetari, pe asistații social și pe pensionari, pe restul i-au crucificat ca fiind niște monștri exploatatori. Urăsc libertatea personală și de cuvînt a indivizilor, urăsc educația, cultura și arta, urăsc oamenii fericiți și, în general, îi urăsc pe oameni. Iubesc doar banul, dar cu care nici măcar nu știu ce să facă, că altfel nu și-ar umfla cocurile alea în cap și nu s-ar îmbrăca ca niște țoampe. Sînt în stare să stea în pușcărie pentru niște amărîți de bani, să piardă ani din viața lor și a copiilor lor pentru cîte un metru pătrat de beton în plus la casă. Îi detest din tot sufletul! Sper să fie începutul sfîrșitului unui partid care nu a promovat decît prostirea și înapoierea unui popor, și pe care poporul, prost, l-a ținut sus prin votul ăla vîndut pe-o țuică. Și, să nu uit: #muiePSD! Report
November 25, 20196 yr comment_257686 #muiePSD! +1cred ca multi inca voteaza cu persoana in loc sa voteze cu platforma politica. asa si aici, cred ca Trudeau a iesit pentru ca e baiat frumos si are freza misto, ca la politica e subtire de tot Report
November 25, 20196 yr comment_257687 #muiePSD! +1cred ca multi inca voteaza cu persoana in loc sa voteze cu platforma politica. asa si aici, cred ca Trudeau a iesit pentru ca e baiat frumos si are freza misto, ca la politica e subtire de tot Spalarea pe creier functioneaza foarte bine. Eu mor cand aud ca e ala e mut, ca nu e roman ca aia si ca ailalta.Si cand l-au bagat pe Dragnea la zdub am auzit reactii de genul ca "Iaca, de-acum o sa va fie voua mai bine!!"Asa si aseara " Iaca, puteti sa va intoarceti in tara ca va da Iohanis locuri de munca si case!"Eu mor cand aud din astea! Bai tu te auzi!?!? Dar o sa inspir adanc si o sa incerc sa stau zen. Report