Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

La hanul "Arta culinara"

Featured Replies

Aura lasa ca aici cel putin ai parte de veri tropicale :-*

=)) hai ca vara asta a fost superba. Nu am de ce sa ma plang =))

Nu te plange tu ca ma plang eu..aici la doi pasi de lac, cand sunt peste 30 de grade, ne loveste si cu umezeala pe care o urasc....Asa ca nu pot spune ca a fost superb -ci doar cald :-*

pai da o fuga pana la mine sa te mai racoresti :-*

pai da o fuga pana la mine sa te mai racoresti :-*

S-a racorit si in Toronto din fericire =)) Astazi e doar frumos =))

Geany , io nu mai pricep cand ziua lui https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/smile.gif.

Inca o data , LA MULTZI ANI ! bubuletzului scump!

Azi e ziua lu' Bub.Pe 13 august! Sa-i fie cu noroc!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/occasion14.gif

Asa... vin cam cu intarzaiere :tongue3:

Muraturi bub'

post-405-13132671625598_thumb.jpg

Tochitura derect de la locul faptei din ceaun...

post-405-13132671794332_thumb.jpg

Branza de burduf(ceva ceapa rosie si sunca asa de inceput cu un rachiu si mujdeiul de usturoi e peacolo)

post-405-13132671943082_thumb.jpg

Tochitura(carnea se tope ca deaia e tochitura ,numa suvite)

post-405-13132672062823_thumb.jpg

Eu cu sorica si tortu' :toothy6:

post-405-13132672134267_thumb.jpg

Pampaniaa(sampania) :cheers:

post-405-13132672348319_thumb.jpg

Sexiune tort (poza urata)

post-405-13132672767153_thumb.jpg

Felia (super gustos au zis ai mei)

post-405-13132672885829_thumb.jpg

Revin ca nu mai incap boze...

Deci bubuletul a primit printre altele cadoul vietii lui ,e disperat la propriu ,asa ca sor-mea a facut ce a vrut din el ,ca el era absent ,i-a pus funda de la tort in cap...

post-405-13132677897139_thumb.jpg

Joc de bileard''(biliard)

post-405-13132678014015_thumb.jpg

Acum joaca cu tac-su,la ora asta...

post-405-13132678136816_thumb.jpg

Cat de mandru e tac-su di ficiorsu'?!...

post-405-13132680489957_thumb.jpg

Geany , io nu mai pricep cand ziua lui :toothy6:.

Inca o data , LA MULTZI ANI ! bubuletzului scump!

Simo' multumesc ! :tongue3:

Azi e ziua lui pe 13 dar s-a produs confuziune ca am intrebat eu mai devreme despre tort(ca nu stiam cum sa-l fac) si deaia ...

Call me crazy.

Nu am vazut nicaieri pana acum , dar de cateva minute mi-a venit :toothy6: - idea, nu becul :D - unor farfurii care sa aiba pictata in relief o decoratiune ce imita uleiul de masline si crema balsamica.

Pe mine - un priceput :tongue3: - m-ar ajuta mult.

Voi, care sunteti mai umblati prin lume, spuneti-mi de unde sa cumpar asa ceva, sau si mai bine, cereti-mi pe PM adresa la care sa-mi trimiteti cadoul :cheers:

eu nu am vazut dar are soacra'mea una cu un emu si un cangur in relief :tongue3: doar a aflat ca valoreaza vreo 3500aud si ca nu sant decat 2 ramase in australia :toothy6:

'Mneatza!

E duminica si deja pic de oboseala!

'Mneaei s-a gandit ca la 6 jumate dormisem destul :toothy6:. Am pus-o la joaca , i-am oprit alea cantatoare si zic: mai trag un pui de somn cat ea se joaca in liniste pe jos :cheers:. Gresit! Ca d-ra a invatzat sa se suie pe canapelutza ei ( una in miniatura) si d-acolo in pat. Si cand era langa urechea mea: MAMAMAMAMMAMAMA si radea de numa'.

Bon! A castigat , ne-am jucat amandoua!

Toata ziua am trebaluit. Noroc c-a fost relativ cuminte. Impinge si trage de carutzul ei prin hol....scoate caserole de plastic si le imprastie prin bucatarie....d-ale ei!

I-am facut o ciorba , amu' fac si la sosu :D , ciorba de vacutza , indata-i gata , gogosii-s la framantat , carnea fetii e gata preparata numa' sa o pun la cuptor....jumate din dulceatza e gata :D....mai imi trebuie coacaze , cred ca o continui maine :P

In rest , totu-i bine!!!! Ma duc sa ma apuc de lectzii cat doarme fata :tongue3:

in sfarsit a inceput sa se miste pe aici :tongue3:

La Multi Ani bubuletului...cu intarziere...

noi am avut o noapte(de fapt de dupa masa a inceput) cam naspa. am fost in vizita si fata gazdei i-a prins degetele la usa Sarei. urlete saraca...ce durere o fi fost pe ea. si-acum are degetele rosii, bine ca nu i-a rupt degetele

cand am plecat am relaizat ca si-au uitat masinuta in miniatura cu papuselele in ea (doar primita din norvegia de la prietena mea). jale, lacrimi, sa ne intoarcem 9era tarziu tare, nu ne-am mai intors, azi s-a dus el si le-a luat ca nu mai avea tra cu ele)

noaptea Sara a facut laringita si tuse magareasca...incerca sa planga si mai rau ragea ca magarul.....acum inca mai tuseste si e ragusita tare....i-as da sirop sa doarma ca nici eu n-am dormit, ne-am asezat pe canapea in lounge amandoua ca nu ma lasa din brate, ma strangea sa stau cu ea.

eu am o alergie extraordinara pe fata, ori de la samponul iepurilor ori de la demachiantul de kkt care l-am luat in graba, de lene sa ma duc mai departe sa iau Avene :toothy6:....nu stiu sigur de la ce e. am fata imflamata si rosie si ma mananca si, daca in 7 zile nu-mi trece imi da steroizi orali dr de familie.

vom vedea.

la noi e seara deja, am mancat pilaf cu pui, fetele sant imbaiate si impletite gata de culcare...ma uit la tv putin si o sa ma retrag si eu.

o zi buna sa aveti

Ofofof Mirela, cand sunt zile din astea de kk, trebuie uitate repede.

salutari tuturor. aici e ferragosto si duminica, deci e nebunie mare ...

Ofofof Mirela, cand sunt zile din astea de kk, trebuie uitate repede.

salutari tuturor. aici e ferragosto si duminica, deci e nebunie mare ...

nu ma plang, sant altii mai rau ca noi si iau fiecare zi asa cum vine....

ce de mai sta lumea in vacanta, pustiu pe arta :toothy6:

am avut si noi caldut...au anuntat ploi si furtuna, vant, frig iar...cred ca de-aia racesc si copii, cand transpira cand e frig :tongue3:

si eu am un demachiant nasol, cand ma trezesc dimineata am o fata umflata de zici ca nu am dormit de 3 zile. Am renuntat la el si ma demachiez, chiar foarte bine, cu lapte proaspat. Curata si creionul si rimelul.

si eu am un demachiant nasol, cand ma trezesc dimineata am o fata umflata de zici ca nu am dormit de 3 zile. Am renuntat la el si ma demachiez, chiar foarte bine, cu lapte proaspat. Curata si creionul si rimelul.

eu nu mai fac asa ceva in viata mea...daca vedeti in ce hal mi-e fata nu ma recunoasteti...am avut ochii departati din cauza umflaturii si a lor si a nasului....desfigurata. acum nu mai am ochii asa umflati dar mi-e fata arsa, carne vie...

nu stiam de lapte, o sa incerc si eu. lapte pasteurizat sau cum? ca eu numai de-asta am :tongue3:...si degresat, nu bem nici unul full cream :toothy6:

eu nu mai fac asa ceva in viata mea...daca vedeti in ce hal mi-e fata nu ma recunoasteti...am avut ochii departati din cauza umflaturii si a lor si a nasului....desfigurata. acum nu mai am ochii asa umflati dar mi-e fata arsa, carne vie...

nu stiam de lapte, o sa incerc si eu. lapte pasteurizat sau cum? ca eu numai de-asta am :tongue3:...si degresat, nu bem nici unul full cream :toothy6:

wow angel, cred ca trebuie sa iei ceva pentru alergii, daca zici ca e asa de nasol.

eu folosesc lapte pasteurizat, 3.25% ca din asta beau copiii. Incearca si cu cel degresat, nu are ce sa strice.

wow angel, cred ca trebuie sa iei ceva pentru alergii, daca zici ca e asa de nasol.

eu folosesc lapte pasteurizat, 3.25% ca din asta beau copiii. Incearca si cu cel degresat, nu are ce sa strice.

iau zyrtec si daca nu merge in 7 zile steroizi scrie pe mine

Hai Mirela ca a ai avut o zi de trebe uitata repede :toothy6: Sper ca puiuta se simte mai bine, cred da, un sirop mai taricel o sa-i dea voie sa doarma..pupam si degetele ranite .Cu demachiantul nu-i de gluma, eu am ten sensibil si nu pot cumpara orice - Aura mersi, o sa incerc si eu cu lapte.

Stella sa ai zi frumoasa de celebrari - celebreaza azi cu toate ca Sf Marie e maine?

Mi-e drag ce citesc de puiuta lui Mutti - nepota-miu cand era asa micurez, avea o obsesie..cara ceapa si cartofii din bucatarie in sufragerie si inapoi. Dupa care daca prindea rufele spalate, impachetate, le darama si le re-impacheta el..cum, va dati seama ca "bine", dar el insista...da, si carligele le mai ascundea in oale :tongue3:

asa de simpatici sunt copiii la varsta asta, intre 1-2 ani. Si teo al meu tot asa face, ascunde lucrurile prin casa, scoate si pune la loc, nebunie mare.

Multumesc de urari fetelor,sa va arat ca am mesterit in viteza un diplomat,pus gardut de piscoturi,dat fructe cu gelatina (am dizolvat in sirop de fructe),mai am de mestrit la fundita da asta maine am pus acu asa de proba...

post-405-13131719057634_thumb.jpg

post-405-13131719205217_thumb.jpg

Eii ce ziceti?! Garantez ca-i gustos maine va pun sexiune,fetele tortaresele va rog sa va intoarceti cu spatele si faceti-va ca nu vedeti erorile,da' eu nu-s mestera ma' si nici rabdare nu am ,acum nici timp...

Maine vor tochitura cu branza de burduf,ou si mujdei si muraturi,asa ca asta-i meniul...

Geany, am fost pleacata si am pierdut firul pe aici ca nu am mai intrat vreo saptamana.

La multi ani frumos Bubuletzului! Sa fie sanatos, cuminte si sa aibe parte de tot ce e mai bun pe lume! :toothy6: :tongue3:

Dani sa stii ca ma gandesc tot mai mult la asta , dar nu stiu care e alegerea corecta. Ce bine ar fi daca ar putea alege altcineva pentru mine. As vrea sa ma pot rupe in bucati , sa fiu peste tot , cu toata lumea si sa fac si ceea ce mi-e mie drag.

Izuk, imi pare rau sa citesc ca iti e greu. Cum spunea si una dintre fete mai devreme, problema nu cred ca este tara unde esti ci sentimentul de neimplinire pe care il ai alaturi de cel de langa tine. Eu cand am plecat in Finlanda am lasat in Romania job, familie, prieteni si nu am avut niciun moment vreun regret sau sa-mi fi fost dor de ceva din Ro. Eu plecasem cu gandul sa raman acolo si sa intemeiem o familie. Zilele de iarna geroase si fara soare, o limba pe care imi era imposibil sa o corelez cu alta deja stiuta, zilele petrecute mai mult singura, al meu conducand in fiecare zi vreo 100km one way pana la munca, lipsa prietenilor si a comunicarii directe la o cafea, bere sau ce o mai fi fost cu oameni cu care sa ai ceva in comun nu m-au facut sa deznadajduiesc. Am incercat mereu sa gandesc un pas inainte, nu am avut probleme de adaptare iar limba incet, incet am invatat-o. Eu cred ca tie iti lipsesc si persoane cu care sa interactionezi direct si sa fiti pe aceeasi lungime de unda. In HKI si Espoo e o asociatie a romanilor in Finlanda. Stiu ca ei se intalnesc regulat, petrec impreuna ba la un picnic, ba de Craciun, Paste. Multi au si copii si i-ar prinde bine si fetiei sa se certe pe limba ei :toothy6:. Poate te ajuta, daca vrei iti dau PM cu detalii.

Lapte praf, ai incercat la farmacie (Apteekki)? La magazinele arabesti gasesti cam tot ce iti lipseste acolo si ti-ai dori din Ro. Eu luam de la ei frunze de vita in saramura si faceam sarmalute :cheers:

Hai, inceraca sa fii mai optimitsa, bucura-te de soare, de fetita, de oportunitatea de a descoperi o cultura si cateva locuri indepartate unde poate nu te-ai fi gandit niciodata ca vei ajunge si inceraca sa accepti tot ce e in jurul tau. Cu cat rezistenta e mai mare, cu atat iti va fi mai greu sa te adaptezi, fie ca e vorba de cateva luni sau 3-4 ani.... :tongue3:

izuk, stie ce face....eu pot lua steroizi si pt chron's, sa ma scape de dureri dar am luat on and off mai demult si sant pacatosi tare (sant corticosteroizi si nu numai ca te umfli si de la aer, iti dau insomnii si stari naspa, transpiratii, par in abundenta pe corp, etc)

pot lua si morfina sintetica pana in trimiestrul 3 mi s-a spus, 1/4 din ce luam. in ultimul trimestru nu mai ai voie nimic.

normal ca le ioau daca e absolut necesar altfel, rabd.

neata

eu am scos toate cioburile din dulapuri si le bag la masina pe rand, erau prafuite si nu le suportam. am placinta in cuptor, cu dovleac, am facut taralli ....lejer diseara, spanac, mamaliga, ou ochi.

e incredibil cate pahare si paharute am, de ce le-oi fi luat nu stiu! am de-alea mici de ai meu beau tuica cu ele :D...eu nu le-am folosit niciodata, am de la nunta si stiu ca am luat si eu......cupele de sampanie le-am dat, ambele seturi si acum regret, puteam pune desert in ele :D :D

asta e....sant in priza...fata incepe sa treaza, sant inca in jurul ochilor umflata si rosie si ma mananca, pe pometi...dar nasul s-a mai curatat si nu mai ustura atat de tare.

o saptamana buna sa aveti toti