Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

La hanul "Arta culinara"

Featured Replies

Hi hi hi! eu stiam draga Laponel' de pe vremuri,ca daca visezi sarpe inseamna tradare :lol:

Eu visez si am vise prevestitoare si premonitii,de multe ori latura mea practica ma indeamna sa le ignor,dar in timp se dovedeste ca ar fi trebuit sa le dau mai multa importanta :violent6: iar prima impresie,primul instinct mereu mi s-a dovedit ca trebuia sa-l urmez..

Despre mame,si a mea ma dispereaza' la greu,eu nu ma potrivesc ca si fire cu ea deloc(nici cu sorica mea de altfel),ea e excentrica,ducareatza' (nu sta cum nu sta apa,cum s-ar spune),acum cu stare asta ,cu virusul,e in pragul depresarii'' de multe ori,acum parca o aduc pe linia de plutire,acum cade iar ,isi face tot felul de filme in cap si scenarii,( gen drobul de sare),chiar zilele trecute, sambata mai exasct ,am stat cu ea la telefon de ma durea mana si va spun sincer nu am ajuns la nici un rezultat,eu sunt o fire f. realista, concreta',bazata pe realitate cu picioarele bine infipte in pamant,la mine 1 + 1 = 2 nu-mi da nici 3 nici 4 ,stiti din postarile mele ca eu nu scriu cersafuri',scurt si la obiect,asa ca duc si eu lupte cu mami' dar asta e,c.sf? n-ai c. sf! =)) dam inainte cu tupeu,ca asta e, =))

Deci eu i-am zis lui G că dacă mă vede că o iau pe arătură, la bătrânețe, să mă scuture și să mă aducă la realitate. Nu vreau să-l înnebunesc cu prostii. Sper să rămân cu mintea clară tot timpul, sa Nu fac scenarii sf.

Deci eu i-am zis lui G că dacă mă vede că o iau pe arătură, la bătrânețe, să mă scuture și să mă aducă la realitate. Nu vreau să-l înnebunesc cu prostii. Sper să rămân cu mintea clară tot timpul, sa Nu fac scenarii sf.

:lol: Draga Mino',jur ca exact asa i-am spus si eu lui domnul Geany' ... :violent6: ... =))

In legatura cu visele , poate stiati poate nu, menopausa are ca efecte vise vivide si chiar cosmaruri cauzate de schimbarile hormonale si de temperatura corporala crescuta in timpul noptii. In cazul meu am vazut clar efectul asta. Bine , asta nh e o explicatie in cazul vostru, fetele tinere. Acolo nu stiu care e explicatia.

In alta ordine de idei, voiam sa va povestesc de mica mea escapada de weekend in Amsterdam si despre cum (nu) se respecta acolo regulile, dar a amenintat Lapona cu inghetata in chiloti, si nu vreau ??

Eu știam ca dacă visezi șerpi o sa fie vânt si dacă visezi Pești o sa ploua.

Revenind la vise, coincidenta face ca azi noapte am avut un vis/coșmar - intrase un bărbat străin in casa si am țipat la el ca cine e si sa iasă afara. A fost atât de real ca m-am trezit de la sunetul pe care l-am făcut si am trezit si Vecinul de pat care doarme cu dopuri de urechi. Aia e!

Sa îți fie de bine plimbarea Blackie! Noi ne-am făcut programare sa mergem la zoo joi. Copilul număra zilele...așa îmi e mila de el :violent6:

Demult bunica mea avea o carte de interpretare a viselor f. veche,am avut-o si eu,apoi am dat-o matusemii,dar asta cu mult timp in urma ,multe nu mi le mai amintesc ,dar unele da,conform a ceea ce stiam eu,din ce imi mai amintesc,visul tau ar fi interpretat astfel,o persoana din jurul tau/anturajul tau( de ex.coleg,vecin,prieten),poate fi chiar din familie(gen soacra,matusa,vara cumnati etc) ,a inceput sa se bage'' mai mult in viata ta,in intimitatea ta ,a familiei tale(casa inseamna familia ta,tu,sot copii) ''iti poarta grija '' cum se spune la noi,te vorbeste pe la altii. etc in sensul asta,faptul ca l-ai infruntat si l-ai dat afara e bine,ca poate sa mai insemne o situatie neplacuta ,ceva rau,pe care l-ai infruntat si l-ai alungat ...cel putin asa stiam eu si asta e interpretarea mea :violent6:

Mulțumesc Geany! Nu știu ce sa zic, poate așa este. Eu ma simt așa de singura, izolata și departe de toți ca as vrea sa se bage careva in seama- Haha!

Ce știu e ca am o verișoara cu care am crescut cumva ca surorile. Ea a fost mai năpăstuită in sensul ca maica-sa a abandonat-o la 2 ani sau așa ceva și taica-su a fost un pierde vara. A fost crescută de bunica mea de pe mama. Toate vacantele eram împreuna. Ei, povestea e mai lunga, dar in Weekend am aflat ca vara-mea s-a cununat religios cu bărbat-su pe care îl are de 15 ani. Dar a făcut-o in secret ca ea e capoasa și are așa o ura/ciuda pe familia cu care a crescut și nu mai vrea sa tina legătura cu noi. Sa fie sănătoasă!

Ma gândesc ca o fi având legătura cu asta.

Nu neaparat,cum am spus intrusul care intra in casa ta,e de fapt ceva ce-ti invadeaza intimitatea ta,poate fi o situatie neplacuta,o grija(de exemplu la serviciu,poate-ti faci griji pt. tine sau cineva drag tie,pt. o boala,situatie finaciara ,datorii etc,deci ceva care e negativ in viata ta) faptul ca ai luat atitudine si l-ai infruntat si l-ai dat afara e f. bine,asta denota ca si in subconstientul tau esti o persoana puternica ,bravo tie :violent6: deasemeni asta doar poate fi un vis prevestitor,poate ca evenimentul/situatia,respectiva inca nu a avut loc si ai fost doar avertizata,dar dupa cum a decurs visul tau vei depasi cu bine ...Uite iti dau exemplu daca visul tau ar fi continuat in alt mod,acel intrus a patruns in casa ta si a devenit agresiv,iar tu nu te puteai apara,te injunghia sau te strangea de gat sufocandu-te si tu nu puteai reactiona si te trezeai asa din visul ala.insemna ca ai fost avertizata ca vei avea de depasit o situatie f. neplacuta,intrusul poate semnifica o persoana sau o situatie neplacuta un necaz,faptul ca te-a dominat nu inseamna neaparat un final nefast ci doar ca pe moment nu gasesti rezolvarea problemei...dar cum am mai spus in cazul tau inseamna ca treci cu bine si ca esti puternica :lol:

Cafele mai intai!

47911d6783f2d5b3696c3a140f609413.jpg

6e5bcc36c3e8484e412f40e2de62814e.jpg

Well, s-ar parea ca serpii aceia erau avertizarea pentru cele trei viespi care m-au invadat imediat ce am deschis geamul. Le-am sacrificat pe altarul naturii, odihneasca-se ele in pace!

Aici sunt tembele rau viespile. Fix in gura sau in nas zboara, la sursa de dioxid de carbon.

Serpi, viespi, tradari etc. sa le dam, zic, la dos si sa ne vedem de treaba. O zi faina!

Neatza, la amiază! Mama cum arata cafeaua aia, prima! Am furat-o eu! Azi s-a încălzit aici. De vreo luna cand mișc capul îmi pocnește destul de tare de uneori mie și frică, la baza capului si inceputul gâtului. Oare de ce? Vouă vi se întâmplă? Nu mai are gulerul de grăsime oare? :violent6:

Buna ziua! s-a mai calmat vremea si la noi. Mai respirabil desi tot cald.

Momentan sunt la a 2a cafea si urmeaza sa mergem la lectia de inot la plaja. Am fost si pe la serviciu sa imi fac treaba.

mino, nu stiu ce sa zic, dar nu te doare? Poate e de la lipsa de guleras :violent6:

Buna ziua! s-a mai calmat vremea si la noi. Mai respirabil desi tot cald.

Momentan sunt la a 2a cafea si urmeaza sa mergem la lectia de inot la plaja. Am fost si pe la serviciu sa imi fac treaba.

mino, nu stiu ce sa zic, dar nu te doare? Poate e de la lipsa de guleras :violent6:

Nu am nici un fel de durere, doar ca e enervant si mie frica sa nu pocneasca mai tare si sa raman ințepenită!

Nu am nici un fel de durere, doar ca e enervant si mie frica sa nu pocneasca mai tare si sa raman ințepenită!

Poate ar trebui sa vezi un chiropractician?

Nu cred ca e din cauza ca ai slabit.

Nu mai are gulerul de grăsime oare? :violent6:

pai da, e mecanica, nu mai e grasime si angrenajele sufara :lol:

iarta-ma ca glumesc dar stiu ca nu te superi :)

incearca sa faci miscari de rotatie eventual, sint o multime de video si on line, poate e vreun tendon (?) sau muschi mai "stresati"

despre vise eu sint terorizata de ceea ce visez de ani de zile, apoi ma trezesc si incerc sa ma calmez pe cit pot

Blackie povesteste ca nu toate vad Fb, de Lapona am eu grija =))

Wowerful eu ma gindesc la voi toate, chiar si ieri in timp ce vorbeau despre virusul din America

Mino, despre batrineti as scrie un capitol da' n-am chef, sper din tot sufletul ca experientele traite in anii astia sa fie de folos cind si daca vom ajunge noi in situatiile alea, eu intre timp o sa caut un inel dintr-ala cu otrava in el, cind simt ca mi se duce mintea o ingurgitez =))

... eu intre timp o sa caut un inel dintr-ala cu otrava in el, cind simt ca mi se duce mintea o ingurgitez =))

pai daca se ducea mintea uiti de otrava, te bucuri doar de inel si esti happy biggrin.gif

Mda.., radem si glumim, dar tare nu-mi place nici mie ca nu mai sunt lucrurile ca acum 10-15 ani... Trebuie sa gasim bucuriile fiecarei varste, ca doar ne inteleptim. wink.gif

Va imbratisez cu drag, ca online se poate. 6.gif

Eu nu vreau riscuri =)) , eu vreau o cafea!

post-343-0-30857400-1595416209_thumb.jpg

Și una din asta vreau!

post-343-0-32606000-1595416508_thumb.jpg

Edited by mino

Trebuie sa gasim bucuriile fiecarei varste, ca doar ne inteleptim.

asta sigur dar eu ma refeream strict la momentul in care softwar-ul si hardwar-ul nu mai functioneaza dar sistemul cultura civilizatia societatea te mai tin in viata

dar a amenintat Lapona cu inghetata in chiloti, ??

Suna bine chestia asta, eu imi asum riscul! =))

Deci daca povestesc eu, iei tu inghetata, da? =))

Nu mai are gulerul de grăsime oare? =))

Blackie povesteste ca nu toate vad Fb, de Lapona am eu grija =))

A fost fix ca atunci cand stai mult cu capul sub apa si in sfarsit iesi la suprafata si tragi adanc aer in plamani.

Din pacate iar ni se ineaca corabiile, astazi ne-a bannat si Elvetia....

Nu vreau sa zic ca la voi e bine, ca probabil nu este.

Ieri am primit email de la director ca toata lumea revine la munca full- time imediat. Nu ni se mai ingaduie statul/lucratul de acasa decat acelora care pot lucra de acasa - cei de la presa, IT-ul si tot ce e computational.

Nu stiu ce facem cu copiii, cui ii dam.. Sefa mea a zis ca saptamana asta ne lasa in pace, dar vineri trebuie sa avem un plan. Eu m-am oferit sa lucrez de la 5 dimineata (oricum acum vin la 5 si stau pana la 9) si cum am parte si de parte de calculator, pe aia sa o fac de acasa- 6 ore in lab si 2 de acasa, sau cum o hatari ei.

Am avut atac de panica ieri. Nici nu stiu daca incepe scoala din septembrie.. Adica, or sa inceapa dar nu stiu daca in persoana sau iarasi on-line..

Edited by Wowerful

Ieri am primit email de la director ca toata lumea revine la munca full- time imediat. Nu ni se mai ingaduie statul/lucratul de acasa decat acelora care pot lucra de acasa - cei de la presa, IT-ul si tot ce e computational.

Nu stiu ce facem cu copiii, cui ii dam.. Sefa mea a zis ca saptamana asta ne lasa in pace, dar vineri trebuie sa avem un plan. Eu m-am oferit sa lucrez de la 5 dimineata (oricum acum vin la 5 si stau pana la 9) si cum am parte si de parte de calculator, pe aia sa o fac de acasa- 6 ore in lab si 2 de acasa, sau cum o hatari ei.

Am avut atac de panica ieri. Nici nu stiu daca incepe scoala din septembrie.. Adica, or sa inceapa dar nu stiu daca in persoana sau iarasi on-line..

Oh, e dificila situatia cu copiii. Astea sint cu adevarat probleme =)) .

Adevarul este ca situatia aici nici macar nu stiu daca chiar este mai grava decat in alte parti. Sincer, nu inteleg cum Luxembourg poate aveam de 10 sau chiar 100 de ori mai multe noi cazuri decat alte tari. In fine, asta cu inchisul granitelor sint chiar bagatele pe langa alte probleme.

Sper sa gasim cu toti puterea morala sa trecem peste si sa ne vedem cu bine la capatul celalalt al nenorocirii astea.

Edited by black_cat

Oh, e dificila situatia cu copiii. Astea sint cu adevarat probleme =)) .

Adevarul este ca situatia aici nici macar nu stiu daca chiar este mai grava decat in alte parti. Sincer, nu inteleg cum Luxembourg poate aveam de 10 sau chiar 100 de ori mai multe noi cazuri decat alte tari. In fine, asta cu inchisul granitelor sint chiar bagatele pe langa alte probleme.

Sper sa gasim cu toti puterea morala sa trecem peste si sa ne vedem cu bine la capatul celalalt al nenorocirii astea.

Ma gandesc ca se fac mai multe teste si raportant la numarul de locuitori iese un procent mai mare de bolnavi.

Ma gandesc ca se fac mai multe teste si raportant la numarul de locuitori iese un procent mai mare de bolnavi.

[/quote

Asa e, daca datele sunt corecte, Luxembourg e in top 3 in lume la testari la numarul de locuitori...

https://www.worldometers.info/coronavirus/

Cu copiii e greu de tot - nu stiu ce as face acum sa fie ai mei mititei, cred ca m-as sui pe pereti.

Si la noi am inteles ca au fost obligati unii angajati sa vina sa lucreze 2-3 zile la birou, la noi in departament inca nu s-a intamplat. Dar am primit email cu recomandarea sa purtam masca, in afara de timpul cat stam la masuta noastra, cu nasul in computer.

Azi a fost o zi mohorata si la noi, ploaie, umiditate, bleah... Tocmai azi m-am trezit si eu sa fac ardei umpluti, a fost musai ca i-am curatat de ieri dar n-am mai avut chef sa-i si fac ca era deja tarziu . Am mai facut brownie la microunde intr-o cana, ca-mi era pofta de ceva dulce, mai mult de jumatate a mancat fiica-mea, ceilalti n-au vrut =)) .