Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

La hanul "Arta culinara"

Featured Replies

Ba si eu mancai zilele astea nuci tinere, cumparate in piata ...scump, da face =)) ( peste 7 iuroi pe kila de nuci ude si grele )

si eu zic ca face.

La noi face :( sub 2 Euro kg, nucile noi ...regular, iar cele babane, tot crudutze, costa sub 3 Euro, dar si lefurile pastreaza proportia.

'mneatza , lumeeeeeeeeeeeee!

Iar a inceput o saptamana de lucru!

Azi am ore numai de la 9.45 dar deh...fii-mea n-a mai avut somn de la 6.00. Asa ca-s pe baricade de mult =))

Am pus deja un muschi de porc umplut la cumptor , e gata , trebuie numai incalzit la amiaza si am facut si o salata de cartofi ( retzeta noua , cu sunculitza si ceapa calitza :( )

Pana la 15.00 am ore azi.

Azi noapte cine dezghetza lada frigorifica? Ia ghicitzi? :( A scapat , cred , terorista in camara ieri si a oprit-o. Are butonul jos in fatza ,pe usa. Aseara era foarte rece gresia....ma uit la lada , usa-nchisa : ( am crezut ca lasasem usa deschisa). O deschid........la inceput nu observ nimic. O inchid la loc...peste o ora simt iar gresia rece si mai uit mai atenta!!!!!!!!!!

Am scos tot si am pus in cealalta . Noroc ca am avut loc. Niste pungi de ghebe n-au incaput , dar azi poate ca o pun de o zacusca. Sa vedem ce legume gasesc la turci.

Ziua buna! :(

Oameni buni a inceput scoala !!! (Buna dimineata Geany,da-ti 2 palme si trezeste-te :( )

Bubuletul a plans dupa mine si tac-su cand l-am lasat in clasa cu ''doamna'',cel mare 20,(pe 21)de ani,nu (in sensul ca nu a plans ) :P

M-am tinut iar de prostii,am fost ieri la gratar,poate vin mai tarziu cu boze',facut ceafa de porc,piept de porc,carnati semiafumati,mici,bere si hamsii cumparate,la urma in jar,am copt vinete,gogosari si ardei,asa ca azi salata de vinete,si salata de gogosari si ardei copti,cu o tocanita de cartofi cu afumaturi.Pt. maine sotul vrea fasole prajita cu afumatura cu muraturile cele picante.

Ce ma bucura pe io' :( A inceput ''la prova del cuoco',maaa!! pe talieni''' =)) Deja am vazut un strudel benga pere cu ciocolata,si foaia mi-a amintit de placinta Laurei Laurentiu,pus foaie penelat cu unt (Laura cu untura) si facut straturi,tre' sa fac,tre' sa fac',tre' sa fac' :( :(

In fine nu-mi vine a crede ca e adevarat :(

Sal'tare!

Ce nu-ti vine sa crez, Geanny? C-a inceput scoala, c-a plans Bubu (zi-i ca daca mai plange, ma supar pe el.E baiat mare acum!)C-au facut aia strudel cu pere si ciocolata?

Io nu mai pot face nimic la cuptor.Ieri am reusit de i-am rupt usa.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/sad.gifNorocul meu ca era de-ala vechi.A zis Stefan ca-l repara...saptamana viitoare, sa ma potolesc cu coptul si pozatul.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/sad.gifhttps://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/20.gif

In stadiul in care e, pot face doar bezele.Si cum astea nu mi-au iesit NICIODATA...mai bine NU!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/mad.gif

La mine nucile face azi 0 centi si dureri de spate...ca ne-am spetit eu si cu o mana de copii sa facem curatenie in biotopul scolii...unde se afla si 6 meri si un nuc. Azi am cules nuci de pe jos, o sacosa plina. Cine doreste, cine pofteste?

Sal'tare!

Ce nu-ti vine sa crez, Geanny? C-a inceput scoala, c-a plans Bubu (zi-i ca daca mai plange, ma supar pe el.E baiat mare acum!)C-au facut aia strudel cu pere si ciocolata?

Io nu mai pot face nimic la cuptor.Ieri am reusit de i-am rupt usa.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/sad.gifNorocul meu ca era de-ala vechi.A zis Stefan ca-l repara...saptamana viitoare, sa ma potolesc cu coptul si pozatul.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/sad.gifhttps://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/20.gif

In stadiul in care e, pot face doar bezele.Si cum astea nu mi-au iesit NICIODATA...mai bine NU!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/mad.gif

Ca a trecut vara,a venit toamna si eu reintru in activitatile mele de zi cu zi ca pe perioada vacantei cu toti acasa e un program,acum e altul :(

Imi pare rau de usa cuptorului tau Zoazo',s-a rupt balamaua?!La mine s-a dat uta bubuletul cand era mai mic pe usa de la cuptor si acum nu se mai inchide bine,asa ma chinui cu el =))

Nu s-a rupt, doar s-a-ndoit si nu se mai inchide.Pot coace doar bezele, cum ziceam, sau friptura, car nu-i musai sa fie etansa.

Oi vedea io...

Si, ce ziceai, te-a luat toamna prn surprindere? Nu te-asteptai s urmeze dupa vara?

Cri-cri-cri

Toamna gri

Nu credeam c-ai sa mai vii

Inainte de Craciun...

Ei, seamana?

Uuuufff, micuta scumpa, hai sa te tzuc!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/pupic.gif Tare mai esti tu dulcica!

hehe. eu abia astept sfarsitul lunii sa ia si a mea vacanta :hungry:...are juma de luna vacanta intre semestre si ce bine e nene sa te trezesti cand vrei, nu pachetel...faci ce vrei...

copii merg la bunici, el pleaca la fomula 1 in japonia pt o saptamana iar eu imi fac de cap singura acasa :D

trai neneaca ;)

neata, eu imi beau cafeaua acusica si ma apuc sa fac lunch, sa pregatesc echipamentul de inot, sa fac mic dejun...a inceput ziua deja :D

Buna dimineata,lume !

Eu ma apuc sa fac in sf. fasole prajita cu afumatura. :hungry:

Bubuletul nu a mai plans,a fugit direct la copii si sa-si aleaga jucarii,nici nu s-a uitat la mine cand am plecat ;)

Neatza...ei, bubuletele ii flacau mare de acuma...nu mai sta de poala mamitzei :hungry:.

La mine in gradina e jale...ca nenea gradinarul a taiat toti copacii, si cu toate ca am pus vreo 20 saci , parca nici nu am luat nimic

din mormanul muntos de crengi ( lungi si groase nene , pana le faci de dimensiuni de intrat in saci , munca serioasa si durere de schinare :D )

deci o sa fie muuuuuuuuult timp de actualitate la mine, taiat si impachetat crengi ;)....

azi cantam in deplasare la vreo 1h45 de masina ...asa ca va doresc o zi faina.

Ziua buna.

Am inceput saptamana cu alergaturi , drumuri pe caldura , dar nu-i bai , acumulam caldurica pentru cand ne-om intoarce in Finlanda :) Azi am reusit si eu in sfarsit sa dau de coafeza mea , sa ma tunda si sa ma aranjeze , fata mea cu maini de aur , ca am stat netunsa pana am venit in Romania din lipsa de curaj sa ma dau pe mana alteia. In Finlanda imi era teama ca nu pricep alea ce vreau eu ori ca nu ma pricep eu sa explic . Acum arat cu 10 ani mai tanara :) dar ar fi bine daca as putea arata si cu 10 kg mai subtire. :)

Geany , la fasole cu afumatura imi este si mie gandul de vreo 2 zile si maine se face , ca nu am nimic in plan , nix brambureala.

Maine merg si io la frizer. La un frizer nou , sa vedem ce-o iesi.

Izuk , io prima data m-am tuns in engleza aci :)

Brava Izuk, sa-ti fie de bine frizura.Anamaria asteptam poze ( si de la Izuka).

Eu duc lighioana blanoasa la veterinar, asa ca fug indata. aseara am ajuns dupa 12h...ca e departe a naibii domle unde cantaram. 2h.

o zi faina tuturor.

Eiii, nu chiar gol, Stelutzo! Io-s p-aici, si-o vazui si pa Geany.Cre' ca vine sa ne povesteasca din "faptele de vitejie " ale Bubuletzului.

https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/11.gif lui Bub.

E post, e Cirstovul viilor si Ziua Sarpelui.Azi se zice ca se-nchide pamantul pentru iarna.

Azi incepe culesul viilor si batutul nucilor.

"<SPAN class=text>În fiecare an, pe 14 septembrie, creştinii ortodocşi sărbătoresc Înălţarea Sfintei Cruci sau Ziua Crucii, cum i se mai spune în popor. Situată în perioada opusă Alexiilor (17 martie), la Ziua Crucii se închide pămîntul, luînd cu sine insectele, şerpii şi ierburile care au fost lăsate la lumină în primăvară. Cele care în cursul anului au făcut rău oamenilor sînt lăsate să îndure frigul toamnei şi al iernii. Plantele care înfloresc după această dată, în special brînduşa de toamnă şi fragii, sînt "necurate" şi aparţin morţilor. În popor, sărbătoarea mai este cunoscută şi drept Ziua Şarpelui şi nu se taie lemne ca să nu vină tîrîtoarele în casă. Cine găseşte şarpe după Ziua Crucii n-are voie să-l omoare. În popor există credinţa că fiecare casă are şarpele ei protector sau ceasul casei, aşa cum mai este cunoscut. Unde este şarpe este noroc în casă şi nu se prind farmecele. Iar de va fi omorît, îndată va muri şi unul dintre gospodari.

Eiii, nu chiar gol, Stelutzo! Io-s p-aici, si-o vazui si pa Geany.Cre' ca vine sa ne povesteasca din "faptele de vitejie " ale Bubuletzului.

https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/11.gif lui Bub.

E post, e Cirstovul viilor si Ziua Sarpelui.Azi se zice ca se-nchide pamantul pentru iarna.

Azi incepe culesul viilor si batutul nucilor.

Fusai la frizer , il cheama Steven si e.....ca orice frizer care se respecta :-*...pe invers.:-*

Mah , cand si-o bagat mainile-n paru' meu.....deci , zau , nush ce mi-o facut. M-o masat...m-o zapacit!

Mi-a schimbat culoarea , nu mai e roscat e saten si n-a vrut sa ma mai tunda scurt de tot.

Mda' bub' iar a miorlait putin cand l-am lasat la gradi :-*

Sa-ti fie de bine Simo' tunsoarea :-*

Ziua crucii noi stim ca nu se mananca fructe ce sunt,asa zis in cruce''sau cu samburi in cruce,(gen nuci si altele)

ce vorbesti tu acolo de samburi si de cruci , Geany?

Anamaria, azi e ziua crucii si se tine post, e mare sarbatoare la ortodoxi...si asa cum zice geanina, stiu si eu din copilarie, ca

de ziua crucii nu se mananca nici o fructa/leguma care are semnul crucii in interior ( nuci, rosii etc)

ce vorbesti tu acolo de samburi si de cruci , Geany?

Asa se spune la noi draga Simo',na' locuri si obiceiuri :) Ziua asta se chiama ziua crucii si se spune ca nu e bine sa mananci anumite lucruri,fructe si legume ( ex:nucile 4 mieji asezati in cruce,chestii destia ,de' spuse din popor).

Cum te simti cu noua coafura,esti multumita?! Ce mai face Elena?!

Buna dimineata...iaca si 15 septembrie e la usha...geanino sa nu uiti ca incepe scoala :) .

o zi faina tuturor...eu fug la trebusoare , alea alea.... :)

Ha ha ha! :) Sar-na Stelino ca mi-ai amintit...Azi e 15?!.. :D

Buna dimineata,azi am treburi de nu-mi vad capul ,am dus bubuletul la gradi,cel maroiu e la scoala si eu plec cu sotosenia cu diverse treburi si comisioane de facut prin oras (am si facturi de platit printre altele,blllee!! :) )

O zi buna va doresc! :D