Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

La hanul "Arta culinara"

Featured Replies

Pt.tine Dani' asi mai baga o tura oricand ca le fac rapidulescu' pe un ochi sosul,pe unul fierb pastele :appl: Bubuletul e super ok.,saracul a halit 2 portii de paste :beer2:

Busuioc are mama un ghiveci pe balcon si in fiecare sambata duminica imi fac provizie ,s-a cam imbatranit deacu ,tatii ii place cand il uda ca incepe sa miroase in balcon :)

Ralesu, f frumoasa rochita!! Poate iti faci poza cu ea imbracata si sa ne arati si noua.

Daca aratam ca aia din poza, ti-as fi pus direct poza cu mine :thumleft:

Firma care mi-a trimis rochia e undeva prin zona ta (in Jacksonville, FL)

Ralesu, f frumoasa rochita!! Poate iti faci poza cu ea imbracata si sa ne arati si noua.

Daca aratam ca aia din poza, ti-as fi pus direct poza cu mine B)

Firma care mi-a trimis rochia e undeva prin zona ta (in Jacksonville, FL)

Mie nici nu-mi placea de tantea cu rochita, deci?!!...tot pe tine te astep ca model :thumleft:.Imi place croiala mult dar eu nu am cum sa o port, e prea groasa pt FL.

Pupici!!

Somn usor ,eu ma retrag! B)

Dupa ce ai mancat asa bunatate de paste te cred si eu ca-ti este somn :love7: Cam asa le fac si eu pastele in sos numai ca nu le fac picante ca daca fac ceva, fac la tot familionul, nu-mi permit sa fac ceva doar pt mine - mie lene :thumleft:

Bubulet ce mai face, cum e cu scoala?

Geany vreau si eu arrabiate si le vreau fierbinti, mai ai o farfurie si pt mine? Bubuletul ce facu? nu se supara ca plecarati? dar de unde ai tu busuioc proaspat. Aveam si eu un ghiveci si deodata tot ofilit. Intreb pe soacra-mea, cica i-a venit ceasul, ca toamna asa se trec ele ...ciudat ... cred ca a uitat sa-l ude ... sau asa o fi?

Stelluta te pup!

Oana uite link de prajitura, foaaaarte buna dc esti ciocolatoasa si care nu ingrasa:

https://forum.artaculinara.ro/topic/2830-dieta-montignac-schokoladenkuhen/

Am vazut ca esti fan aluaturi. Stii ca tb sa le lasi o vreme (tot ce are faina alba si/sau zahar), da? :love7:

si eu si picea avem capul plin de muci. Mi-e asa de mila de ea, ca nu poate respira, are hornul plin. I l-am tras cu aspiratorul dar imediat se umple la loc. B)

Multumesc de reteta. Nu prea sunt eu fan diete, incerc doar sa mai tai zaharul pt o perioada ca pt detoxificare, zaharul e super toxic. Deci nu ma lua in serios :thumleft: Am sa mai incerc sa folosesc faina integrala mai mult dar am sa folosesc si faina alba B) Ori la bal ori la spital!!

...si despre reteta cu cioco...nu prea am incredere in fructoza, daca o voi face am sa pun morcov ras fin ca si inlocuitor(sper sa iasa ceva)

Daca faci diete e super riscant, slabesti dar apoi daca revii la ce mancai inainte le pui inapoi super rapid. Sotul meu a avut 2 tentative de genu asta, a urmat dieta fara carbohidrati si a slabit 25 kg in 3 luni dar apoi a pus f usor 20 kg la loc.

Bafta la dieta!!

Pupici!!

Multumesc de reteta. Nu prea sunt eu fan diete, incerc doar sa mai tai zaharul pt o perioada ca pt detoxificare, zaharul e super toxic. Deci nu ma lua in serios :thumleft: Am sa mai incerc sa folosesc faina integrala mai mult dar am sa folosesc si faina alba B) Ori la bal ori la spital!!

...si despre reteta cu cioco...nu prea am incredere in fructoza, daca o voi face am sa pun morcov ras fin ca si inlocuitor(sper sa iasa ceva)

Daca faci diete e super riscant, slabesti dar apoi daca revii la ce mancai inainte le pui inapoi super rapid. Sotul meu a avut 2 tentative de genu asta, a urmat dieta fara carbohidrati si a slabit 25 kg in 3 luni dar apoi a pus f usor 20 kg la loc.

Bafta la dieta!! Pupici!!

Montignac nu e o dieta, e un mod de viata, adica o tin toata viata.

Cand iti vine pofta de dulce mananca 5 migdale crude sau nuci. Ele au o cantitate suf de Crom care sa-ti alunge pofta de dulce. La fel 5 smochine au elementele nutritive necesare organismului.

Inlocuieste consumul de zahar alb cu fructe si legume organice.

E ok, sa scoti zaharul, dar scoate-l de tot de tot si faina alba asisderea (sau alte cereale neintegrale) de tot din orice, macar pana ajungi la greutatea dorita. Apoi se poate ssa te obisnuiesti si sa-ti placa ideea de nutritie sanatoasa, avand in vedere ca atat zaharul cat si faina alba sunt otravurile albe pt organism. Nu e asa greu sa te obisnuiesti cu toate integrale. Cand crapi de zahar poti folosi dar cantitati f mici de miere sau zahar brun, ori sfecla/morcov cum ai spus.

Buna dimineata .

Aici ploua , nimic nou . Azi iar stam in casa , iar pitica agitata , Fata asta daca nu iasa la alergat macar o ora e teroare. Poate totusi dupa amiaza mergem la locul de joaca din mall , desi acolo sunt mai mult copii sub 2 ani in ultimul timp . Si cum ea a devenit cam prea tupeista si infigareata , mereu se lasa cu cate unul mic la pamant . Vad ca faza cu impinsul intentionat a trecut , sper ... :thumleft: , dar e la faza "eu prima" .

Un ceiut cald

http://2.bp.blogspot.com/_3fZreDAqeyw/S1X43rE0oAI/AAAAAAAABOk/fRfS4Le8y_E/s400/hot_tea_two193171948.jpg

si o cafeluta

http://www.avonconnects.com.ro/servlet/JiveServlet/showImage/2-48980-4829/coffee-cup.jpg

Buna dimineata la doamne. Izuk, daca nu la gradinita, macar la o "garderie" sau cum se numeste, unde stau cateva ore,

e mai simplu ca sa socializeze, si sa-si faca prieteni, invatzand si limba.

O zi faina si insorita la tot hanul.

Acum o saptamana am comandat o rochie pe internet si tocmai ce a venit postarita cu pachetul :)

Uite rochia (nu va inchipuiti ca-s eu aia, ca nu-s eu!! :D )

post-120-13178332175354_thumb.jpg

foarte frumoasa rochita, Ralesu! sa o porti cu placere. Am si eu cizme de alea, dar cum nu am slabit destul, o rochita atat de scurta ... nu m-ar prinde tocmai bine! + mi-e teama sa comand pe net, ma tem sa nu imi soseasca ceva de un material si finisaje nashpa ... bine, ca la noi e-comertul e doar la inceput

si eu astept sa pui poza in rochita cu tine ca modela :105:

Izuk, iau ceiutul si pun si oleak de lamaie in el, yummy

O zi buna la tot hanul. Astept sa vina geanineza, ca pe la ora asta ea e gata cu pranzul, sa vad azi ce servim ? :105:

Somn usor ,eu ma retrag! :D

Dupa ce ai mancat asa bunatate de paste te cred si eu ca-ti este somn :) Cam asa le fac si eu pastele in sos numai ca nu le fac picante ca daca fac ceva, fac la tot familionul, nu-mi permit sa fac ceva doar pt mine - mie lene :D

Bubulet ce mai face, cum e cu scoala?

Draga Oana eu am infipt doar de 2 ori furculita in ele de pofta,in rest ai mei mananca asa picant,bubuletul a mancat 2 portii,i-au placut mult.

Bubuletul e la gradi in grupa mare ,am vazut ca deja le da pe caiet de mate sa faca linie,punct ,linie punct -.- -.- asa ca trebuie sa fac cu manuta lui ca el face aiurea strambaciuni :105:

Dani azi acelasi meniu la pranz ca si ieri,pastai cu pui si salata,deseara sa vad am niste carnaciori si afumatura si sotul a zis ca vrea tocanita de cartofi,dar nu stiu pe mine parca nu prea ma coafeaza.Asa ca azi nu-i prea mare shmecherie :)

Acum il astept pe tata a zis ca vine in vizeta ca-i e dor deja de bubulet,nu s-au mai vazut de duminica si ei sunt f. buni prieteni :D

Nush' ce am dar ma simt mereu somnolenta si cam moale asa,nu stiu o fi vremea de vina :D Ia mai bine sa-mi dau 2 palme sa-mi revin si sa ma pun pe treaba :)

care treaba :) ? ia de te hodine, daca tot nu ai de bucatarit azi! noroc de stella ca dete goanjele ca altfel ma lasai nemancata de pranz :105:

care treaba :) ? ia de te hodine, daca tot nu ai de bucatarit azi! noroc de stella ca dete goanjele ca altfel ma lasai nemancata de pranz :105:

Eii treaba nu se gaseste?!Dat cu un aspirator,cu un moc'',sters un praf,ca ma tem ca boala de care sufar eu lene cronica se numeste :D

Buna dimineata hanelor :D

Eu beau un ceai, incerc sa ma incalzesc. Am dus-o pe Cati la gradi si a fost mult mai frig decat mi-am imaginat. Am vazut eu termometrul de pe balcon ca zicea ceva aproape de zero grade, dar nu l-am crezut. Poate da vreo raceala in mine sau mai rau raceste fata - sper sa nu! Deseara bag o mare limonada cu miere si fac peste cu mujdei, sa omor toti virusii care ar indrazni sa ne dea tarcoale :105: .

Geany, de la vreme ti se trage, dar vezi tu sa n-aiba ochi :)

zeo gradeeee :) ! hai acasa Mario! colea erau dimineata vreo 20 si mi se parea frig :) , acum cred ca s-a mai incalzit ... pe noi ziua tot ne bantuie spre 30, dar seara si dimi e frig!

in schimb gazda la care am stat in Sicilia, imi scrie ca e inca vreme de soare, mare si baie, apa calda inca .... Acolo m.as muta cu ochii inchisi :D viseaza Danello, viseaza!

cu ochi zici? n.ar fi rau ca tot nu are hodina femeia asta! asa poate ma inspira si pe mine ca m-as descurca si cu doi, chair daca abia ma descurc cu una!

si sa va zic una tare: fiica-mea azi noapte si-a suflat nasul singurica! 1 time, da? sa nu exageram!

deci bineinteles ca s-a trezit de nas infundat si nu a mai vrut la ea in patut. Am luat-o la noi, o vreme a plans si a fost tare necajita, probabil speriata ca nu poate respira. I-am mai facut una alta cu mucisorii, dupa care am stins lumina, tv, pc si zic hai mami nani. intre timp mi-am tot suflat eu nasul in servetele de hartie, iar ei i-l stergeam cu un prosopel moale de fata, din acre am 10 numai ale ei. Ei ii fugise somnul de atata plans, de acum era vesela si cu chef de joaca. Si se tot se juca cu prosopelul, si-l punea pe fata si ne facea bau, in final la pus la nasuc si a suflat! Manca-o-ar mami pe ea de maimutica desteapta! Apoi mi-a facut semn sa-i dau servetele de hartie si ne-a sters bine de multe ori si pe mine si pe tati la nas. A dus un pic si la ea la nasuc, dar nu a mai suflat. In final s-o culcat happy. Azi isi amintea doar sa ne stearga pe noi cu servetele de hartie la nas, degeaba suflam noi, ca ea cu prosopelul ei sa-si sufle nasul nu a mai repetat. Anyway ne-a uimit, ca nepotul meu cel mic are aproape 4 ani si tot cu aspiratorul ii trag mucii ca nu vrea :105: sa sufle nasul.

Geany, de la vreme ti se trage, dar vezi tu sa n-aiba ochi :105:

Thii pushchea pe limba ta !!! :D Nop,la mine gata s-o inchis magazinul cu copii e curatenie generala,inventar gattaa!!!... :) :D

Deja m-am mobilizat ,am dat cu aspiratorul si cu mocul'' in bucatarie ,deja ma simt mai vivace :D

Dar de vreo cateva zile ma simt asa obosita,somnolenta,mai lenesa ce sa mai' :) ,cred ca e vremea asta ciudata,ies dimineata cu bubuletul sa-l duc la gradi si e cancer,apoi la amiaza o caldura de te toropeste,atipica pt. vremea asta ...E ciudat :)

Geany cum ai inchis magazinul? invata-ma si pe mine :)

eu nu mai am bebe... bebele meu de ditamai handralau' :) , asa ca mi s-a facut iara dor si pofta de un bebe. cineva sa-si faca mila de mine si sa ma ia la palme :105:

Daniela, felicitari pentru Bea, e mare draga de ea acum si nu o sa inceteze sa te uimeasca probabil pana va face 50 de ani, sau poate toata viata :D .

Pe mine ma termina Cati in fiecare zi... pur si simplu n-am timp sa povestesc si memorie sa imi amintesc toate cate le zice la trei anisori ai ei...

Geany cum ai inchis magazinul? invata-ma si pe mine :)

eu nu mai am bebe... bebele meu de ditamai handralau' :) , asa ca mi s-a facut iara dor si pofta de un bebe. cineva sa-si faca mila de mine si sa la ia la palme :105:

Maria eu mi-am pus sterilet pe 9 ani la 40 de zile dupa nastere,imediat ,asa ca-l am de 5 ani ,cand se va inplini termenul il schimb si merg in continuare asa ,ca nu mai vreau bebei :D

Daniela, felicitari pentru Bea, e mare draga de ea acum si nu o sa inceteze sa te uimeasca probabil pana va face 50 de ani, sau poate toata viata :) .

Pe mine ma termina Cati in fiecare zi... pur si simplu n-am timp sa povestesc si memorie sa imi amintesc toate cate le zice la trei anisori ai ei...

nu m-ar mira sa ne tot uimeasca, mai ales ca a ales si un ou kinder de pe tava ... : adica ne va uimi cu tot felul de suprize ... Asta asa ca amuzament, ovcorse

deci 2 ani sunt intre Cati si Chris, e bine ca ma tot gandeam la tine ... mai am timp sa realizez performanta ta ... Doar curajul imi lipseste si timpul... :105:

La mine baiatul cel mare ,are sa implineasca 21 de ani :105: iar bubuletul va avea doar 5 ani si jumatate ,(tare mi-asi fi dorit o fetita :D dar mai bine asa,va dati seama ce era de capul ei saraca ,cate i-asi fi facut la cat is ' de nebuna :) toate moatzele de pe lume si cele mai traznite rochite :D )eniwei'e greu cand e diferenta mare ,ca ma dezvatasem ,acum chiar ca nu asi mai avea rabdare sa o iau de la capat,imi plac bebeii,mi-s dragi sa ma joc cu ei, da' dupaia' sa plece fiecare la mama lui :) :)

nu m-ar mira sa ne tot uimeasca, mai ales ca a ales si un ou kinder de pe tava ... : adica ne va uimi cu tot felul de suprize ... Asta asa ca amuzament, ovcorse

deci 2 ani sunt intre Cati si Chris, e bine ca ma tot gandeam la tine ... mai am timp sa realizez performanta ta ... Doar curajul imi lipseste si timpul... :105:

sa nu-ti zici ca-ti lipseste timpul sa faci... ce trebe sa faci ca sa faci un copil :D

pentru curaj iti recomand un pahar de vin :)

Neata' gagici!

Eu o pregatesc pe asta mare de gradi, sunt mai ok astazi parca nu asa obosita. Asta e a 3-a zi fara zahar, tot ma simt obosita dupa ora 3 si imi vine sa mananc intruna, dar sper sa treaca astea.

Geany,mai sunt zile cand suntem mai obosite,sau cand mancam mai mult si tot asa...Trece..

La mine vremea este foarte frumoasa, incepe sa fie ca si un inceput de vara, dimineata si seara e asa de bine!!

Stella,gata cu treburile?

Daniella, bine zici tu acolo cu dieta pe viata dar eu sunt un pofticios de aluaturi si de praji cu creme ...nu ma vad eu sa nu papa zahar si faina alba dar mai stii!!?

Astazi nu stiu ce sa gatesc, pt amiaza mai am supa imperiala, mai vad ce combin pt cina.

Pupici!!

sa nu-ti zici ca-ti lipseste timpul sa faci... ce trebe sa faci ca sa faci un copil :D

pentru curaj iti recomand un pahar de vin :)

Eu astept sa aud de la voi ca vine al 2-lea. Aducem toate de la han vin, ceocolata si ce mai trebuie si voi vedeti acolo cu fabrica...