October 7, 201114 yr comment_105821 Copii vostri, responsabilitatea voastra! Corect! Eu as fi preferat sa ma lase sa mananc in legea mea! De exemplu pana la 18 ani nu am mancat spanac, dar pe la vreo 8 ani imi taiau orele de televizor ca sa ma forteze sa mananc spanac, ca cica e sanatos!! De fapt este o greseala istorica cu continutul de fier, mai mult este in ficatul de vita. De unde ajungem la alt obiect de ura acerba: organele! Nu sunt capabila nici in ziua de azi sa mananc ficat de porc sau vita, maximum ficatei de pui sau de miel in drob, rinichi nici atata, e ca si cum sunt pedepsita pentru ceva. Sunt absolut sigura ca nu m-am nascut asa, intra la categoria parinti idioti, de care scria rares mai sus! Si daca e pe aia dreapta, daca nu erau parintii mei, nu scriam in veci aici, ca ramaneam lactovegetariana,nu ma preocupam de retete culinare si acum imi zic ca m-am rotunjit, deci revin la ce ziceam, nu obliga copilul sa manance!Nici pasat, nici nepasat! Daca nu mananca, nu-i trebuie:la 5 ani am inceput sa mananc salata de vinete( care se zice ca e grea ) la 7 ani ciuperci, la 8 telina si usturoi,praz pe la 16 ani etc.!Dar e treaba voastra! Nu mi se pare o optiune rationala sa dai mancare pasata unui copil de 2 ani cu toata dentitia! Report
October 7, 201114 yr comment_105823 Copii vostri, responsabilitatea voastra! Corect! Eu as fi preferat sa ma lase sa mananc in legea mea! De exemplu pana la 18 ani nu am mancat spanac, dar pe la vreo 8 ani imi taiau orele de televizor ca sa ma forteze sa mananc spanac, ca cica e sanatos!! De fapt este o greseala istorica cu continutul de fier, mai mult este in ficatul de vita. De unde ajungem la alt obiect de ura acerba: organele! Nu sunt capabila nici in ziua de azi sa mananc ficat de porc sau vita, maximum ficatei de pui sau de miel in drob, rinichi nici atata, e ca si cum sunt pedepsita pentru ceva. Sunt absolut sigura ca nu m-am nascut asa, intra la categoria parinti idioti, de care scria rares mai sus! Si daca e pe aia dreapta, daca nu erau parintii mei, nu scriam in veci aici, ca ramaneam lactovegetariana,nu ma preocupam de retete culinare si acum imi zic ca m-am rotunjit, deci revin la ce ziceam, nu obliga copilul sa manance!Nici pasat, nici nepasat! Daca nu mananca, nu-i trebuie:la 5 ani am inceput sa mananc salata de vinete( care se zice ca e grea ) la 7 ani ciuperci, la 8 telina si usturoi,praz pe la 16 ani etc.!Dar e treaba voastra! Nu mi se pare o optiune rationala sa dai mancare pasata unui copil de 2 ani cu toata dentitia! fiecare face cum cred... eu am zis ca am dat pana la 2 ani pasat... Pupici!! Report
October 7, 201114 yr comment_105824 In conceptia ta care este diferenta intre sa dai mancare pasata unui copil de 2 ani cu toata dentitia( formata) si i-am dat pasat pana la 2 ani?? Report
October 7, 201114 yr comment_105825 Buna dimineata la tot hanul!Am fost puturoasa azi si m-am sculat la ora 10!! A dus-o barbatu' pe copchila la scoala ca sa pot sa dorm eu ca purcica! Daniela, mersi pentru cafea! Oana, bravo fato! Fii perseverenta! E bine ca ai reusit sa dai jos 1 kg in cateva zile numai renuntand la dulciuri. Faci si gimnastica, exercitii? Stella, te invidiez ca esti la plaja. Azi noapte au fost 0 grade la noi dar se spune ca de maine se va incalzi si va ajunge chiar pe la 22 grade in timpul zilei. Enjoy Stella si gandeste-te si la noi! Izuk, te inteleg foarte, foarte foarte bine. M-am dus cu copilul si la urgenta cand avea 1 an ca nu vroia sa manance (vreo 2 zile nu a mancat nimic, a baut decat putin lapte). In rest era ok, vioaie. Si mie mi-au zis la fel toti doctorii pe care i-am vazut: nu va muri de foame, va manca ea cand va simti nevoia! Dar eu, mama isterica, nu am putut concepe asa ceva. Am facut la fel ca Oana, mancare pasata, ii bagam in gura la televizor in timp ce ea se uita la desene animate. Nu stiu cate certuri am avut si cu barbate-miu pe tema asta, ca el zicea s-o las in pace sa manance cat vrea ea.... Am lasat-o o zi, 2, si cand am vazut ca nu mananca decat foarte putin (dupa parerea mea), am inceput iar s-o indop! Asta se intampla cand fetitza avea intre un an si un an jumate. La un an jumate am fost cu totii in Romania, la bunici, unde copilul a stat o luna la tara, la aer curat. Nu-ti spun ca ai mei s-au uitat stramb la mine ca e copilul prea slab, ca eu ce fac, nu-i dau sa manance? E, vreau sa-ti zic ca acolo la tara, a inceput sa bage pe sub nas.. sa vezi cum halea un biberon de lapte pe nerasuflate (lapte din ala gras, de tara), manca si ficaciori cu usturoi, si piur/, si carnitza la gratar. Manca practic tot ce ii dadea bunica-mea! Am ramas uimita! Cand m-am intors in Canada, le-am facut chemare bunicii si mamei mele sa vina la noi patru luni sa stea cu copilul. Bunica-mea ii gatea zilnic portioare mici (ceea ce eu nu aveam timp si cu servici si cu scoala), si s-a dolofanit fetita. Au mai fost perioade in care nu prea a avut apetit, dar dupa aia au venit perioade in care manca si pietrele.Acum are 6 ani si are niste pulpinele si un poponetz de-mi vine sa le mananc! barbate-miu nici acum nu e impacat, zice ca daca o sa fie grasuna cand o sa fie mare eu o sa fiu vinovata! dar eu stiu ca nu o sa fie grasuna, ca o sa creasca probabil inalta ca noi (eu am 1.80 m, barbate-miu are 1.85). Morala e ca stiu ca toti spun sa lasi copilul in pace sa manance cat vrea el, dar eu, ca mama, nu am fost in stare sa fac asa ceva, chiar daca in esenta teoria e buna. Tu fa dupa cum iti dicteaza tie inima de mama pana la urma, ca nici una nu suntem la fel! Report
October 7, 201114 yr comment_105826 Pe mine ma depasesc subiectele despre copii...de asta nici nu ma duc la topicul cu copii...asa ca... Cum este vremea pe la voi. Frig ? Cald?La mine e f frumos. E numai bine sa iesi la o plimbare. Ce se mai bea? ce se mai gateste? Report
October 7, 201114 yr comment_105827 Fetelor, va salut in treacat. Tot pe drumuri, maraton intre business trips si chestii personale: barcelona-praga-bucuresti-praga-stuttgart-praga. Cu timpul ma trec la cauze pierdute, nu am avut timp in ultimile 2 saptamani aproape nici pentru un mail personal. Daca o tin in ritmul asta o sa ma uitati de tot Un weekend frumos va doresc. La noi e rece bine, dar mai da cate un soare o data pe zi si se mai inveseleste. Deja toamna e la usa... Report
October 7, 201114 yr comment_105828 Raluca, tare bine vorbit!! Asa cred si eu.. Fiecare cu 'piscul' lui - cum zice mami meu.Am mancat ca deobicei, inca nu pot face exerciti ca nu am voie din cauza problemutei care o am cu mana.. Pupici!! Report
October 7, 201114 yr comment_105833 Daca o tin in ritmul asta o sa ma uitati de tot Cum sa te uitam Termina linistita treburile ca pe noi aici ne gasesti Report
October 7, 201114 yr comment_105836 [b]Zozo pt tine special un big hug, stii tu de ce. = https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/notworthy.gif[/b] cu placere!Geanny, ce-mi facusi tu cu ghebele!Daniella, fa zacusca cu ghebele!Dau o bere pizza aia, Geany! Report
October 7, 201114 yr comment_105838 Zoazo' cu mare drag ! Da' alta bere nu ai?! Ca aia nu-mi placee!! Am incercat-o la indemnul tau si nu ne-a placut la nici unul din familie Report
October 7, 201114 yr comment_105839 "Dar eu, mama isterica, nu am putut concepe asa ceva. Nu stiu cate certuri am avut si cu barbate-miu pe tema asta, ca el zicea s-o las in pace sa manance cat vrea ea.... Am lasat-o o zi, 2, si cand am vazut ca nu mananca decat foarte putin (dupa parerea mea), am inceput iar s-o indop!.................................................................Acum are 6 ani si are niste pulpinele si un poponetz de-mi vine sa le mananc! barbate-miu nici acum nu e impacat, zice ca daca o sa fie grasuna cand o sa fie mare eu o sa fiu vinovata! dar eu stiu ca nu o sa fie grasuna, ca o sa creasca probabil inalta ca noi (eu am 1.80 m, barbate-miu are 1.85). Morala e ca stiu ca toti spun sa lasi copilul in pace sa manance cat vrea el, dar eu, ca mama, nu am fost in stare sa fac asa ceva" Cred ca singura te-ai vazut destul de corect! Din pacate, cred ca si altii au vazut ce ai facut! Nu iti pui problema ca ai reflux gastro-esofagian ca ai fost hranita cu forta?!? Si iti spun eu sigur ea te va uri daca va avea pulpinele si poponetzul grase! vorbesc doar despre ce cunosc, nimic altceva! Mai citeste despre celulele grase! Report
October 7, 201114 yr comment_105840 Noroc de Zoazorel ca a adus bere, m-am mai racorit nitel.Eu am o zi din alea' din care mi se ridica sangele la cap Pupici!! Report
October 7, 201114 yr comment_105849 Cred ca singura te-ai vazut destul de corect! Din pacate, cred ca si altii au vazut ce ai facut! Probabil! Nu pretind ca ca am facut bine ce am facut. Vroiam numai sa transmit mesajul ca teoria e buna dar pusul in practica e mai dificil atunci cand vezi ca copilul tau nu mananca si ca cei din anturaj - colegi, prieteni, familie - mai si pun paie pe foc zicand "vai, dar ce slaba e!", chiar daca doctorul zice ca e ok, ca e in grafic! Admir persoanele care au taria sa lase copilul sa manance cat vrea el, chiar daca "car vrea el" inseamna 2 linguri de mancare pe zi! Eu nu am putut s-o fac! Specific inca o data, nu zic ca am facut bine sau rau! Consider ca fiecare trebuie sa faca dupa cum crede la momentul respectiv ca e mai bine! Nu iti pui problema ca ai reflux gastro-esofagian ca ai fost hranita cu forta?!?Eu nu am fost hranita cu forta, eu am mancat de bunavoie. Cand am zis "ca mama", m-am referit la mine, ca mama, nu la mama mea. Nu stiu daca hranitul cu forta in copilarie poate provoca RGE la varsta adulta. Cred ca sunt factori mai importanti care cauzeaza problemele gastrice la adulti (cum ar fii stresul de ex., mese neregulate). [b]Dar hai mai bine sa discutam de-ale noastre gen RGE, HH, la topicul nostru de babe ! Iar la han, sa curga bericioaicele !!!!!!!!!!!!!!!!![/b] Report
October 7, 201114 yr comment_105856 Bubuletul meu e f. pretentios la mancare si numa ciuguleste cat o vrabiuta,dar nu pot sa-l fortez daca nu mai vrea cu nici un chip,ca are frate un caracter pe el ,deaia e si zis sefu' la noi in casa,si tacsu' sare repede cu gura ''da' lasa domne' baietu'n pace'' e slabut dar in grafic pt. varsta si inaltime,am noroc,ca-i plac mult supele si ciorbele alea nu-mi refuza niciodata,mama stiind cum face imi trimite sa am proaspata ''la baiet'' chiar azi i-a adus tata un borcan de 800 de gr. cu supa de vitel cu galuste,si a mancat o portie zdravana,iar mie mi-a adus tata o ciocolata amaruie trebuia sa vina ieri dar nu a mai ajuns si cand i-am povestit ca bubuletul a fost dezamagit ca l-a asteptat, s-a recompensat azi Report
October 7, 201114 yr comment_105857 Da asa e ! Scuze Ral ca am postat dupa tine si nu vazusem mesajul! Report
October 7, 201114 yr comment_105867 Zoazo' cu mare drag ! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/11.gif Da' alta bere nu ai?! Ca aia nu-mi placee!! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/tongue3.gif Am incercat-o la indemnul tau si nu ne-a placut la nici unul din familie https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/toothy9.gif Ba da, special pentru tine:E a Gianinei, da? Sa nu va prind, ca ramanem fara mancare la han!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/eusa_drool.gif Report
October 7, 201114 yr comment_105868 Mare noroc mai avem cu tine Zoazorel!!Cum e vremea pe la tine? Report
October 7, 201114 yr comment_105870 E a Gianinei, da? Sa nu va prind, ca ramanem fara mancare la han!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/eusa_drool.gifSarumana dar eu sunt fata de comitet,impart cu toata lumea! Ia' cui ii mai place berea neagra mana sus ! La noi se anunta frig de maine da' nu mai stiu ce sa cred,ca vremea asta aproape ca e mai dilie decat mine Report
October 7, 201114 yr comment_105871 Eu va trimit un soare razaret si incalzitor !!! E asa de frumos afara, nu as mai intra in casa Report
October 7, 201114 yr comment_105872 Pot sa beau si din aia neagra dar tot aia blonda imi place mai mult Maine este pe langa mine festivalul nemtilor - festivalul recoltei , atunci sa ma vedeti pe mine cu berea in mana Report
October 7, 201114 yr comment_105884 am venit numai sa ma laud si fug iute. In 25 pot sa o ridic si va fi a mea si numai a mea Report
October 7, 201114 yr comment_105885 In cateva ore plecam in Ro. Tare-s curioasa ce va face printzi pe drum .Azi am impachetat tot , pana acum n-am reusit , eu am lucrat tot pana tarziu...seara de corectat....Aseara am facut ceva bagaje si azi a venit o vecina si a stat cu terorista jumate de ora...sa vezi ce viteza am prins amandoi!!!! ..D-ra a fost acasa saptamana asta ca a vut conjunctivita. Ne-a terminat!!!! Prea rau ne-am obisnuit . Sau prea bine , cand fata e la cresa e altceva!!!! Acum seara pe cand sa pregatesc termosul ei cu apa calda am vazut ca nu mai era capacul langa el. Precis l-a sterpelit cand a scapaat acum cateva zile in camara....noroc ca am alt termos , ca n-am nervi de cautat... Report
October 7, 201114 yr comment_105900 Cred ca singura te-ai vazut destul de corect! Din pacate, cred ca si altii au vazut ce ai facut! Probabil! Nu pretind ca ca am facut bine ce am facut. Vroiam numai sa transmit mesajul ca teoria e buna dar pusul in practica e mai dificil atunci cand vezi ca copilul tau nu mananca si ca cei din anturaj - colegi, prieteni, familie - mai si pun paie pe foc zicand "vai, dar ce slaba e!", chiar daca doctorul zice ca e ok, ca e in grafic! Admir persoanele care au taria sa lase copilul sa manance cat vrea el, chiar daca "car vrea el" inseamna 2 linguri de mancare pe zi! Eu nu am putut s-o fac! Specific inca o data, nu zic ca am facut bine sau rau! Consider ca fiecare trebuie sa faca dupa cum crede la momentul respectiv ca e mai bine! Iar la han, sa curga bericioaicele !!!!!!!!!!!!!!!!![/b] Eu doar am vrut sa-ti trag un semnal de alarma, daca fata mananca cat de cat normal, las-o! pentru relatia ta cu omul tau si cu fata! Ultimul lucru pe care vreau sa-l aud este ca am avut cumva dreptate! Report