Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

La hanul "Arta culinara"

Featured Replies

Spor la treaba atunci, ca o sa ai!

Eu n-am nici un pom mare in curte, dar au vecinii, asa ca strang frunzele de la ei :angry:

bienvenue au club:) azi si eu tot cele a vecinilor le-am strans, basca a fost vant si mi le-a adunat de pe toata strada, ca sa ma bucur eu mai mult de ele grrrrrrrr. :icon_fessee:

Doresc o duminica frumoasa tuturor .

http://www.floriinarad.ro/flori-florarie-online/Cosulet-Plin-de-Viata-poza-t-P-n-cosulet%20plin%20de%20viata%20mare.jpg

Neata!!

Fetele mele nu au infectie la ureche, am scapat :scratch: dar sunt racite tare, dar o sa le treaca, e mai complicat acum ca dorm agitate si mai mofturoase dar bine ca nu au virus sau unfectie si nu trebuie sa le dau medicamente.

Multumesc de aprecierile voastre :scratch:

In w-end am mai putin timp, vorbim luni mai mult.

Pupici!!!

Buna dimineata .

Liniste la han in dimineata asta , sper ca sunteti bine . Eu am prins o raceala , am asa o stare de-mi vine sa cer cuiva sa-mi traga palme sa ma trezesc . M-a apucat aseara si vad ca starea e aceeasi si acum dimineata .

O cafeluta vrea cineva?

http://www.ghidcabinet.ro/wp-content/uploads/2010/12/cafea_jpg_r-thumb-385-0-10.jpg

cafea am baut, mi-ar tb un ceai fierbinte. e cam frig la munca, nu face fata caloriferul electric. e-o epidemie de viroze , sper sa ma ocoleasca.

sanatate, Izuko!

Sanatate Izuk, eu am venit acum de la vet, ca dusei fiara la o vaccinare.

friguletz pe afara, dar in casa e cald si bine :cheers:. ma duc sa-mi fac si eu o cafea si sa iau micul dejun.

Buna dimineata la toata lumea,

iau si eu o cafeluza si dau la schimb un ceai cu menta scortisoara si multa lamaie.

La noi ceata, acum s-a mai ridicat, arata cam asa

post-479-13188415860806_thumb.jpg

Azi am avut treaba de dimineata am plecat cu autobusul si m-am intors cu bicicleta 5 km din care vreo 2 sunt la deal :cheers: .Mi-am facut un ceai, imi trag sufletul si purced la treaba ca daca stau prea mult ma ia somnul.

Noi aseara deja am dat pe vin fiert, nu chem iarna, da chiar aveam pofta de vin fiert.Dupa ce ne-am indopat cu clatite am tras cate un vin fiert tocmai bun de savurat in fata tv-ului.

Va ofert ultima dintre florile cu care m-a incantat regina noptii si ma retrag in negura cetii :floare:

post-479-13188421786994_thumb.jpg

o zi insorita sa aveti si o samptamana excelenta

m-am gandit sa va pun cateva fructe pline de vit C...se numesc mapo , astea erau din calabria =))

Stella merci de mapo, nu am mancat niciodata! oare ce gust or avea ? se papa asa sau faci si cu astea vreo specialitate de-a ta? oare faci si limoncello?

Izuk merci de cosul de flori de ieri sun tabsolut superbe!

Ioana la tine chiar ca e negura. la noi frig, dimi erau 4 gradute amarate, dar e luminat azi (in we a fost innorat).

Si eu ii trag cu ceai, ca de obicei beau mult, la norma :floare: rusine :lol:

Sa aveti o saptamana excelenta! :cheers:

Buna ziua tuturor! La noi e frig, dar a dat soarele dragu' de el. Azi am rand sa iau gargarita de la gradinita pe la pranz - prima data!

Va citesc cu un pahar de pepsi in fata. :floare:

m-am gandit sa va pun cateva fructe pline de vit C...se numesc mapo , astea erau din calabria :cheers:

Multumesc Steluta draga, n-am mai auzit de mapo pana acum. Cum sue prezintra inauntru? Si ce gust au? Par a fi citrice.

Buna dimineata la toata lumea,

iau si eu o cafeluza si dau la schimb un ceai cu menta scortisoara si multa lamaie.

Ioana, ma servesc si eu cu o cana de ceai din asta minunat de-al tau :lol:

Nu stiu care e blocul ca nu-s de fel din zona asta, dar stiu unde s-a deschis Lidl. Nici acolo nu am apucat sa ajung. Chiar vroiam sa va itnreb au produse bune? cum e cotat ca supermarket? mediu, bun, ieftineala?

Daniella, eu am vizitat in concediu de cateva ori Lidl-ul din curtea-de-arges si pot sa-ti spun urmatoarele:

- gasesti ceva branzeturi faine, cateva cu mucegai bune. eu zic ca nu-s scumpe comparativ cu alte supermarketuri

- gasesti tot felul de produse alimentare care merita atentia, si dpdv calitativ si ca pret, dar va trebui sa le cam incerci

- am gasit si produse identice cu cele pe care le gasesc in Lidl-ul de aici din Dublin: orez, rosii in bulion, hartie igienica s.a.

Buna ziua tuturor! La noi e frig, dar a dat soarele dragu' de el. Azi am rand sa iau gargarita de la gradinita pe la pranz - prima data!

Daniella, eu am vizitat in concediu de cateva ori Lidl-ul din curtea-de-arges si pot sa-ti spun urmatoarele:

- gasesti ceva branzeturi faine, cateva cu mucegai bune. eu zic ca nu-s scumpe comparativ cu alte supermarketuri

- gasesti tot felul de produse alimentare care merita atentia, si dpdv calitativ si ca pret, dar va trebui sa le cam incerci

- am gasit si produse identice cu cele pe care le gasesc in Lidl-ul de aici din Dublin: orez, rosii in bulion, hartie igienica s.a.

WOAAAA! sa se adapteze repede, sa fie sanatoasa, sa fie cuminte si sa "invete" bine la gradi, mult succes bobocelului !!!

Dar la voi Lidl ce fel il vezi ca nivel de preturi (ieftin, mediu, scump) si ca nivel de produse (low, medii, calitate ridicata)?

o saptamana buna si ceaiuri multe!

Bea a inceput sa mearga in sfarsit singura netinuta de manuta, doar vineri, de Sfanta Paraschiva. Pana acum vreo 2 luni si ceva ne-am rupt cocoasa aplecata ca sa faca pasi tinuta. De mult era in stare, dar tot ii e frica si vrea sa fie in siguranta, chit ca se tine de o cutie/bidon pe care o/il cara in mana mergand singurica de mult. decamdata facem doar vreo 5 pasi cracanel asa .... si gata sa ne trantim pe fundulet. Nu mai luase de mult trante pe fund, de acum de vineri a inceput iar, de cand merge si ea singurica. :cheers:

WOAAAA! sa se adapteze repede, sa fie sanatoasa, sa fie cuminte si sa "invete" bine la gradi, mult succes bobocelului !!!

Dar la voi Lidl ce fel il vezi ca nivel de preturi (ieftin, mediu, scump) si ca nivel de produse (low, medii, calitate ridicata)?

o saptamana buna si ceaiuri multe!

Bea a inceput sa mearga in sfarsit singura netinuta de manuta, doar vineri, de Sfanta Paraschiva. Pana acum vreo 2 luni si ceva ne-am rupt cocoasa aplecata ca sa faca pasi tinuta. De mult era in stare, dar tot ii e frica si vrea sa fie in siguranta, chit ca se tine de o cutie/bidon pe care o/il cara in mana mergand singurica de mult. decamdata facem doar vreo 5 pasi cracanel asa .... si gata sa ne trantim pe fundulet. Nu mai luase de mult trante pe fund, de acum de vineri a inceput iar, de cand merge si ea singurica. :floare:

Daniella, multumim!

Cati merge la gradinita montessori din ianuarie, azi e prima zi in care o iau eu, nu am mai luat-o niciodata.

La noi Lidl este cel mai ieftin supermarket impreuna cu Aldi. Calitativ, ca orice alt supermarket de pe aici, are si produse bune si produse proaste, si intre, dar ca pret e foarte bun. Ca exemplu - de la ei cumpar cea mai ieftina si cea mai buna 'mature blue stilton' din toate supermarketurile din dublin, ca le-am incercat pe toate. Au si un ulei de masline f bun si f ieftin, orez bun si ieftin, spanac asisderea, rucola, oua BIO s.a.

Bravo Bia, ai capatat incredere si ti-ai reglat balansul, de acum sa vezi alergatura pe ai tai parinti :cheers:

Daniella, multumim!

Cati merge la gradinita montessori din ianuarie, azi e prima zi in care o iau eu, nu am mai luat-o niciodata.

La noi Lidl este cel mai ieftin supermarket impreuna cu Aldi. Calitativ, ca orice alt supermarket de pe aici, are si produse bune si produse proaste, si intre, dar ca pret e foarte bun. Ca exemplu - de la ei cumpar cea mai ieftina si cea mai buna 'mature blue stilton' din toate supermarketurile din dublin, ca le-am incercat pe toate. Au si un ulei de masline f bun si f ieftin, orez bun si ieftin, spanac asisderea, rucola, oua BIO s.a.

Bravo Bia, ai capatat incredere si ti-ai reglat balansul, de acum sa vezi alergatura pe ai tai parinti :lol:

Asa e scuze, ai zis de mult ca ati inceput gradi, m.am zarghit! Ce e montessori asta? vreo chestie mai speciala, cu vreun specific ?

intrebam ca de ex la noi Ocean e cel mai ieftin, dar nici nu are decat produse low quality, ca sa intelegi nici macar clasa medie nu gasesti orice, ca de exemplu cosmetice nivea, care nu-s nu'sh ce clasa ... E doar un exemplu. Si mai exista altele low price dar si low quality ca: Penny, XXL, Plus...

ce e "'mature blue stilton' " ?? :rolleyes:

Salut rapid, abia am ajuns si plec in 15 min :rolleyes: ...mapo astea sunt incrucisate de mandarina sipompelmo/aka grapefruit. sunt un fel de mandarine mai acidulate, exact pe gustul meu :lol:

Asa e scuze, ai zis de mult ca ati inceput gradi, m.am zarghit! Ce e montessori asta? vreo chestie mai speciala, cu vreun specific ?

intrebam ca de ex la noi Ocean e cel mai ieftin, dar nici nu are decat produse low quality, ca sa intelegi nici macar clasa medie nu gasesti orice, ca de exemplu cosmetice nivea, care nu-s nu'sh ce clasa ... E doar un exemplu. Si mai exista altele low price dar si low quality ca: Penny, XXL, Plus...

montessori este o metoda de predare in gradinite, stiu ca exista si in Ro gradinite cu specific montessori.

cand vine vorba de cumparaturi, eu merg cel mai mult pe incercate, in felul asta eu imi fac cumparaturile de mancare de la 5 supermarketuri :rolleyes:s si patru magazine mici de cartier... de la fiecare iau anumite produse...

mature blue stilton:

- stilton este echivalnetul britanic al gorgonzolei

- branza cu mucegai albastru maturata, adica invechita

- vezi povestea

Salut rapid, abia am ajuns si plec in 15 min :lol: ...mapo astea sunt incrucisate de mandarina sipompelmo/aka grapefruit. sunt un fel de mandarine mai acidulate, exact pe gustul meu :)

Of, dar plimbareata mai esti! :rolleyes:

E o branza minunata!!!

Buna dimineta si de la mine (asa, mai cu 7 ore in urma, dar ne trezim si noi :lol: )-rece si pe aici, nu am chef de iesit din casa dar gata cu week-endurile lungi pana la craciun...Astept cu nerabdare schimbarea orei ca deja mi-e greu sa ma trezesc dimineata.

Salutare, fetelor si de la mine!

Raceala mi-a mai trecut si de astazi am inceput drumurile la stomatolog, sper sa fie bine si sa nu ma usuce de bani si sa ma aduca in sapa de lemn.

Si eu am un Lidl in apropiere si imi fac cumparaturile de acolo si sunt multumita de preturi si produse, dar nu de toate. Imi placeau si produsele si preturile pe care le avea Plus-ul.

De fapt Plus-ul s-a transformat in Lidl.

post-88-13188527334199_thumb.jpg

montessori este o metoda de predare in gradinite, stiu ca exista si in Ro gradinite cu specific montessori.

... si scoli :)

Montessori este o metoda pedagogica de educare a viitorului nostru, creata de Maria Montessori. Mai multe informatii da Google si Wiki :lol:

La noi, nu prea-s apreciate aceste metode. Ce vreau sa spun, este, ca putini dintre copiii educati dupa metoda montessoriana obtin rezultate de exceptie... adica nu se prea învata :)

Vorbesc de scoli. Gradinite Montessori, noi nu avem.

E o branza minunata!!!

Buna dimineta si de la mine (asa, mai cu 7 ore in urma, dar ne trezim si noi :rolleyes: )-rece si pe aici, nu am chef de iesit din casa dar gata cu week-endurile lungi pana la craciun...Astept cu nerabdare schimbarea orei ca deja mi-e greu sa ma trezesc dimineata.

'neata buna, doamnelor! Miauuu http://freesmileyface.net/smiley/cats-and-dogs/minicat-1.gif

Daniella, da e ceata si uita ca nici pana la ora asta nu s-a ridicat total desi anuntasera ceva soare.Uneori astia o dau rau de tot in bara cu prognoza.

Mie mi-a intrat frigul in oase, mi-am mai tras o stacana de ceai, sa vedem ce efect are cu iaurt :rolleyes:

Ce chestie ciudata, Plus s-a transformat in Lidl?

Lidl, este ca si pret-calitate situat undeva la mijloc.Au si produse bune ,eu am mai luat de la ei si aparatura, gen masina de paine, aparatul de facut waffe si sunt multumita de ele.La mancare au produse si si.Dar acum cred ca parerile sunt impartite.Plus ca nu stiu cum sunt produsele lor pe Romania.Imi aduc aminte cand s-a deschis Plusul la Bucuresti, nu avea nici in clin nici in maneca cu produsele din Germania.

Salut rapid, abia am ajuns si plec in 15 min :) ...mapo astea sunt incrucisate de mandarina sipompelmo/aka grapefruit. sunt un fel de mandarine mai acidulate, exact pe gustul meu :)

Of, dar plimbareata mai esti! :lol:

Nu plec la plimbare ci cu treburi :) :rolleyes:

Daniella, da e ceata si uita ca nici pana la ora asta nu s-a ridicat total desi anuntasera ceva soare.Uneori astia o dau rau de tot in bara cu prognoza.

Mie mi-a intrat frigul in oase, mi-am mai tras o stacana de ceai, sa vedem ce efect are cu iaurt :rolleyes:

Ce chestie ciudata, Plus s-a transformat in Lidl?

Lidl, este ca si pret-calitate situat undeva la mijloc.Au si produse bune ,eu am mai luat de la ei si aparatura, gen masina de paine, aparatul de facut waffe si sunt multumita de ele.La mancare au produse si si.Dar acum cred ca parerile sunt impartite.Plus ca nu stiu cum sunt produsele lor pe Romania.Imi aduc aminte cand s-a deschis Plusul la Bucuresti, nu avea nici in clin nici in maneca cu produsele din Germania.

La noi e soare, dar frig rau! Acu' ma'c sa-mi înmoi limba în ceai.

Azi am facut un Fleisch-Gemüseeintopf mai zemos, sa ne încalzim si vitaminizam.

Lidl-ul nostru aduce legume si fructe faine. Spanac, leurda(cînd e sezonul) si toate verzaciunile ca rucola and Co, proaspete si calitate Bio. Apoi au multe produse bio care-s bune. Lapte, brînza, unt... Si brînzeturile-s bune. Probati Chaumes-ul.

Neata!! Eu la cafeluta de 8.

Daniella, ma bucur ca fetita ta a inceput sa mearga si eu am asteptat f mult sa merga pitica si pe la 17 luni a inceput sa merga singurica...am asteptat ceva...Fetita mare a inceput sa merga singurica de la 9 luni.

La mine e frumos afara.

Georgiana, bafta la dentist!!

Imi pun ceva mic dejun si revin..

Neata!! Eu la cafeluta de 8.

Daniella, ma bucur ca fetita ta a inceput sa mearga si eu am asteptat f mult sa merga pitica si pe la 17 luni a inceput sa merga singurica...am asteptat ceva...Fetita mare a inceput sa merga singurica de la 9 luni.

La mine e frumos afara.

Georgiana, bafta la dentist!!

Imi pun ceva mic dejun si revin..

Multam, fara dureri si bani multi! Asta imi doresc! Pupici!