Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

La hanul "Arta culinara"

Featured Replies

hop si eu! as dori o felie de pizza de la Geany si un pahar de Printul Mircea de la Laponica. Ailalta ce-i ca nu vad eticheta bine?

Geany s-a papat branzica :occasion14: ... un borcan am dus ...din cea de Brasov (cascavalul ala de Rucar e ceva intre telemea si cascaval, dar mai aproape de telemea). Nu a fost prea aromata, poate trebuia sa o mai las. A fost f buna, dar branza de origine cam sarata. Ceapa a iesit super. Cred ca le scot din frigi si le mai las afara. De ce zici ca ar tine numai 3 saptamani, ca doar nu mucegaieste in ulei? Se dezintegreaza?

Il mananc simplu fara nimic, cu paine, ras in supa, in diverse tarte sarate etc etc .

cu conditia sa fie unul bun, adevarat de la branzar :occasion14:

exista si cel industrial, nu e rau, dar nu se compara, asa cum nu se compara telemeaua din piata de la sibieni, cu cea din suprmarket ambalata.

Stella, iaca pentru invitatie iti multzämiesc c-o tuica de la tata:

post-12-12945288321874_thumb.jpg

Geany, si tie si familiei tale isutit pe atata cat imi doretsi tu mie draguta mea! Strang in brate, tare de tot, pe Alexandru!

Daniella, deci Barolo e al meu, da? :lol:

Lili-Fee, nu, pozele sunt facute cu camera mea, pe care nu o voi trada in veci (aia mare este doar de exersat, de la dom' prafiesor ) Astea is facute cu a mea, dar cu obiectivul nou.

Eu in seara asta m-am delectat cu o masa neaos romaneasca, la care va invit cu drag. Stiu ca pentru multi din tara este rutina, insa pentru mine a fost un regal curat. Tuica de la tata, muraturi puse de el (raman la pararea ca tata e un maestru al muraturilor!), malai de tara, branza de la stana de famelie si jumeri si carnati de la marmita...stiti cum a fost??? :occasion14:

post-12-12945290852561_thumb.jpg

post-12-12945291063203_thumb.jpg

hop si eu! as dori o felie de pizza de la Geany si un pahar de Printul Mircea de la Laponica. Ailalta ce-i ca nu vad eticheta bine?

Geany s-a papat branzica :occasion14: ... un borcan am dus ...din cea de Brasov (cascavalul ala de Rucar e ceva intre telemea si cascaval, dar mai aproape de telemea). Nu a fost prea aromata, poate trebuia sa o mai las. A fost f buna, dar branza de origine cam sarata. Ceapa a iesit super. Cred ca le scot din frigi si le mai las afara. De ce zici ca ar tine numai 3 saptamani, ca doar nu mucegaieste in ulei? Se dezintegreaza?

Daniela,asa am citit ca ar tine vreo 3 sapt. la frigider dar eu nu am tinut-o niciodata atata ca nu am pus multa si ne-a placut asa de mult ca am papat-o.

Zici ca nu era f. aromata,paii ai tinut-o intai 3 zile la temp. camerei la ''murat'' inainte sa o dai la frigi'?!...

In general merge o branza mai proaspata,nu gen cascaval,zic eu.Branza proaspata altfel absoarbe aromele(eu ador reteta asta cu feta).

Arome pui ce iti place si cat iti place dupa gustul fiecaruia,daca vrei mai aromata,sau mai picanta etc.sunt sigura ca in timp ai sa te dumiresti tu,pui cate un borcanel cand si cand si-i dai tu de reteta dupa gustul tau.

Am vazut borcanele deastea in comert si costa o caciula de bani,eu zic,ca pt. un aperitiv costitue ceva deosebit,cu un minim de efort,si chiar merita in opinia mea.

Laponel,multumesc frumos...Vaii ce ai tu acolo de papa bun!!!!...Te rog eu mult daca poti sa-ti faci timp sa intri un pic mai des,pliz,pliz,pliz!!! :occasion14: :lol:

Lorica , facusi meniul sus opinca, jos cu clopu'.

brava fata mea , frumushàl , si sa-ti shii di ghini :occasion14:

Gianino , pai ce hangitza esti tu? nica pe mese? o maslina,ceva?

• Author

Buna dimineata!

Beut si eu cafea de la geani :pupic: am ris cu lacrimi de trasnaia bubuletului =)) Mi sau facut ochii ca la lupu din desene animate la pozele laponei :drool:

Va pup gaspàdini si gaspadinì!

Lorico, la multi ani!!! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/6.gif

Buna dimi!

oooo n-am baut cafea la ibric de ani!

Woaaai! Eu silabiseam in romana, nu stiam ca te tii de sotii sa impreunezi romanul cu un italian. Apai de aia l-am lasat la sfarsit pentru ca pt mine nu-i altul ca Barolo, e preferatul meu. Din asta o sa servesc astazi si in fiecare zi de sarbatoare cate un paharel ... mai asa pe ferite ... :drool: . Impart orice altfel :pupic:

Eu numai cafea la ibric beau,asta-mi place n-am ce sa fac,filtrul pt. flacara cel din Italia de inox, prindea praf prin camara,cred ca i l-am dat lui mama nu mai stiu exact,la fel si cel electric... :pupic:

Buna dimineataaaa!

post-73-12945630336721_thumb.jpg

Azi, fiind ziua de plecare, voi sta mai putin, dar sper sa va vad pe cat mai multe!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/6.gif

Daniella , cred ca dupa 3 saptamani fermenteaza branza.

Am pus si eu in ulei cu un amestec de condimente cumparate de la un targ de Craciun , o bunatate , dar n-a stat multa vreme. La sfarsit a inceput sa fermenteze.

Zoazo azi esti in pana de inspiratie, aceeasi poza pe toate site-urile :pupic:

Neah, mi-a placut mie mai mult si s-a-ncadrat si-n dimensiuni!

Dar uite o cafea mai "la decor":

post-73-12945681308704_thumb.jpg

Deci, pana la urma ai facut checul cu lamaie!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/eusa_drool.gif

Bravooo!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/41.gif

Daniella , cred ca dupa 3 saptamani fermenteaza branza.

Am pus si eu in ulei cu un amestec de condimente cumparate de la un targ de Craciun , o bunatate , dar n-a stat multa vreme. La sfarsit a inceput sa fermenteze.

Da, nici eu nu am lasat-o prea mult(la noi se mananca rapid),poate exista o alta reteta pt. conservarea branzei pe termen lung(sterilizate bine borcanele,capsate,ce tip de branza sau de ulei etc...)dar asta eu nu pot sa stiu ca nu am auzit si nu am facut,era doar o parere. :pupic:

A fermentat branza in frigi, asa-i, Mutti?

Eu beau din 2003 numai expresso scurt scurt si numai Illy (neindulcita). De atunci nu ma mai imi produce placere nici o alta cafea. Insa cum e la barurile din Italia unde le fac pe banda, nu e nicaieri. In pietele aglomerate, as bea 5 una dupa alta (cu un strop de zahar brun si eventual cate una cu grappa), de simt ca-mi plesnesc urechile si tot nu ma satur...are un gust, o savoare ce imi penetreaza toate simturile ...traiesc un extaz papilo-neuronal.

Geany, referitor la cat costa borcanul in comert, te asigur ca daca faci cu ulei de masline bun + branza tot acolo ajungi. Avantajul ar fi ca stii ce ulei pui si poti sa pui branza preferata. Am vazut ca ulei prea mult nu ramane in borcan, o parte se mai ia pe branza cand o scoti si restul volumului a fost ocupat de branza, totusi la 2 borcane am pus peste jumate de litru de ulei. :pupic:

Nu m-am uitat ultimamente la raion, dar parca stiu ca in forma asta se gaseau specialitati daneze. Cred ca o sa incerc cu fetta danish, daca gasesc.

Oricum astea pe care le-am pus acum au fost prea sarate pentru gustul meu, trebuie sa caut ceva mai nesarat, ca nu ma mai impac deloc cu sarea.

Hi hi hi!!Daniela eu am pus in ulei de masline cand l-am avut cadonat' dar cand n-am avut avand in vedere condimentele si tot am pus si in ulei normal de floarea soarelui,si am refolosit si uleiul ramas,f. bun in opinia mea...Ma rog vezi tu... :pupic: