Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

La hanul "Arta culinara"

Featured Replies

'neata. eu am baut deja cafeaua, asa ca un ceai de-al Stellei ar fi potrivit. sar'na :floare:

EDIT: ca am uitat micul dejun :lol:

post-84-12948176576778_thumb.jpg

de ce nu mai vad pozele pe care le atasez in formai BMP ?

Simo, cred ca forumu' nu are setat formatul bmp pentru imagini. adica nu le recunoaste ca imagini. intreaba la "administratie: :floare:
Daniela stii ca ma gandeam cum ai zis de sotul tau ca vrea sa-i dezosezi carnea,si mi-am amintit ca am si eu o cunostinta care are aceeasi problema nu suportasa gateasca si sa vada si sa manance carnea de pe os,si-si cumpara mereu pulpe dezosate,fleici de carne sau cuburi ,deja tocata destea,zice ca simte si alt gust care nu-i place daca e gatita cu os,deci ma gandeam ca si sotul tau poate are aceeasi problema,se mai intampla. :floare:

Ps. Am vorbit la telefon si prietenii nostri l-au oprit pe sot la cina(insista)friptura la gratar si nu stiu ce,mai lipseste sa vina si baiatul cel mare sa spuna ca a mancat in oras,ca mai face deastea :lol: ...O0ff!!Viata mea... :floare:

Al meu a facut O SINGURA DATA asa ceva , eram la Bucuresti si el a plecat cu var'su nush unde si eu ii facusem , la cerere ,si acum tzin minte , salata de vinete si ciorba de burta. Suna si zice ca Marian are chef sa mance nush ce si ei mananca in oras !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Si cand o venit acasa!!!!!!!!!!!!! Io nu i-am zis NIK , pt ca n-am incaput de soacra-mea!!!!!!!!!!!!

si al meu sot mi-a facut-o aseara :( am pregatit impreuna friptura , am bagat-o la cuptor , si intre timp l-a chemat nasa noastra sa ii ridice presiunea la apa in centrala , si dupa 2 ore al meu nu venise acasa . am banuit ca l-au oprit la masa :( chiar asa a fost :( l-am tinut la masa langa noi cat am mancat . de suparat nu m-am suparat pe el , ca stiu cat pot fi nasii de insistenti , dar m-am suparat pe nasa , ca stia ca il asteptam la masa. (noi mancam impreuna , nu pe rand :( )

ce-as manca si eu un sandwich de al lui boni :( . ma multumesc cu un ceai :(

Hi hi hi!!!Simo eu daca-l cert pe sot sau ii fac o observatie de fata cu socrela(maica-sa) ia imi ia partea(bine si sa am dreptate normal)....

Dani-ela deci si tu aseara ha ha ha ...sotii astia... :(

Nane, fetele au dreptate nu e bine sa ii spui

Asa m-am gandit si eu, oricum evit sa vorbesc cu ea, luni imi spunea ca e mai bine intre ei ca e optimista si el marti l-a intrebat pe sotul meu daca nu ii dam un frigider ca a inchiriat ceva si se muta :tongue3: e o situatie care ma face sa ma simt rau.

Daniella, e cam mofturoe barbatul tau :) . lasa-l o luna la cantina, poate se mai obisnuieste si cu alte retete :)

La cantina? La asta nu m-am gandit, sa-l trimit la o cantina, e una la mine la serviciu, chiar aproape de casa noastra.

L-am boscorodit aseara si azi i-am zis :tongue3: ca ne separam cu mancarea, fiecare cu ce-si face si ce-si cumpara, ca sa nu mai ma frece la lingurica mai rau ca un bebelus. Ba mai rau l-am amenintat cu trimisul sa manance la maica-sa. Apoi toata ziua s-a perpelit pe langa mine cu: dar noi ce mancam azi?, ce vrei sa ma duc sa cumpar ?... ca nu-i place cand ma supar pe el ... ca pana la urma i-am dezosat copanele (... ce mi-am facut pe maini de grasime :tongue3: ) facute ieri, garnitura de cartofi cu usturoi si un fir de patrunjel a lui Geany, mozzarella de bivolita, Nasal :boohoo: ... si un pahar de vin rosu ... si toata lumea a fost multumita ...

U made my day , girl! :)

Buna seara!

Am pierdut cafeluta si micul dejun, am pierdut si pranzul, dar vin sa ma revansez si aduc un aperitiv la cina si un fel principal.

Va rog sa poftiti, pe alese:

post-685-12948500984748_thumb.jpg post-685-12948500850219_thumb.jpgpost-685-12948499646656_thumb.jpg post-685-12948500289036_thumb.jpg post-685-12948500778311_thumb.jpg post-685-12948502078042_thumb.jpg

post-685-12948502919128_thumb.jpg post-685-12948503648431_thumb.jpg

Mi-e o foameeee

O, ce masa-mbelsugata , daniella.

eu am bananait toata ziua cu treburi in urbe, si in final am fost sa ma si tund la

un coiffeur nou...m-am tuns scuuuuuurt, asa ca de ...vara :tongue3:

Geanny, pana acum a facut gura doar la copane, ca au os (prima oara in ciorba, apoi si la felul 2....cica partea superioara e tartita :tongue3: ), la peste se stie: nu mananca decat file... Mai astept sa vad daca face si la porc. Am vazut azi niste rasoale de vita la macelarie o frumusete, dar luasem deja 2 kg de piept de curcan si 2 pulpe de curcan (insist sa persist ...cum ar spune o furumista... ), asa ca rasolul ramane pe alta data ... mergea de un osso bucco :tongue3:
:tongue3: Mutti, o sa imi fac si mie ziua, cand o manca orice pun pe masa chit ca e spanac, vreun sos cu marar, broccolli sau lighioane de mare ..., dar nu prea as crede sa vad ziua aia ...

O, ce masa-mbelsugata , daniella.

eu am bananait toata ziua cu treburi in urbe, si in final am fost sa ma si tund la

un coiffeur nou...m-am tuns scuuuuuurt, asa ca de ...vara :boohoo:

Bravoo,Stelutoo!!! :tongue3: La an nou un look nou... :tongue3:

Daniello, ar fi o rezolvare https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_biggrin.gif da' nu am timp acum sa explic. voi povesti maine ce si cum :tongue3:
Daniela se spune ca o sotie desteapta stie sa-si struneasca barbatul din umbra fara ca el sa banuie,trebuie sa-l mai pacalesti,dar fara sa te ''impui'',de exemplu,tie iti faci cum iti place(si copane si cu patrunjel si tot),lui ii faci separat,dar cu grija sa iasa mai putin,bine si sa arate mai putin apetisant(ca de spital asa),sa mancati impreuna si in timp ce tu te balaci si tot faci mmmm,mmm,si-ti lauzi mancarea sa vezi pe mutra lui ca se uita lung,la fileul lui,vai mama lui facut si la cartofii fierti simplu,stii cam destia...Eu asa asi face,trebuie sa-l ''dresezi''un pic,nu-i bine sa-l lasi sa-ti faca atatea mofturi,daca face ,il faci sa ''plateasca''subtil,fara sa-si dea seama... :tongue3:

daca ii fac ca de spital, nu mananca decat un cub de cartof, zice ca nu ii plac si apoi se consoleaza cu dulciuri (cumparate).

Iar eu sincer nu am timp sa fac mancare la 2 strachini, acu tb sa fac si pt copil, ar fi culmea sa ii fac lui si mie si copilului 3 mancaruri diferite. + ca oricum mananca precum o pasarica ... eu ma jenez ...mananc de 3 ori cat el :tongue3:

Chestia e ca lui nu ii place sa manance, spre deosebire de mie. Mi-a spus clar: daca s-ar putea sa nu mai manance nimic ar fi foarte bine pentru el! Deci, contrar mie si majoritatii oamenilor, nici pe departe nu avem de-a face cu un gurmand si nici cu un pofticios, mananca sa nu moara de foame, dar fara ca aceasta sa ii creeze vreo placere.

cateodata mai fac si ce imi place mie si lui ceva separat ...dar io care sunt pasionata de tot ce inseamna arta culinara (in felul meu, adica mai orientata spre un stil de viata sanatos) mi se pare nashpa sa nu ai cu cine te bucura si savura ..., sau experimenta...

Hai ca am facut melodrama pe aici, de :tongue3: Ma scuzati! :boohoo: Nu-i ... :tongue3: chiar asa de negru!

cateodata mai fac si ce imi place mie si lui ceva separat ...dar io care sunt pasionata de tot ce inseamna arta culinara (in felul meu, adica mai orientata spre un stil de viata sanatos) mi se pare nashpa sa nu ai cu cine te bucura si savura ..., sau experimenta...

Hai ca am facut melodrama pe aici, de :tongue3: Ma scuzati! :) Nu-i ... :boohoo: chiar asa de negru!

Stai linistita Danielo' ca nu cred ca-si permite sa ''judece''nimeni,stam si noi la barfa ashea ca tantili'...

Vazusem pe mondenii pealea doua de fac pe blondele:''Auzi fattaa,da' noi despre ce sa mai vb. faattaa?!!...'',''despre vremee fattaa!!!'',''buna idee,zii tu...'',''ba nuu!!! zii tuu...'',''banu...''etc,etc etc... :tongue3: :)

:tongue3: Mutti, o sa imi fac si mie ziua, cand o manca orice pun pe masa chit ca e spanac, vreun sos cu marar, broccolli sau lighioane de mare ..., dar nu prea as crede sa vad ziua aia ...

Daniella , tre' sa venitzi o data pe la noi´, sa-l aduci la Reciclare ( asa se numeau in-training-urile pe vremea lui Ceasca in invatzamant).

Al meu mananca orice in afara de :

zama de ardei umplutzi ( nu i-o facut ma-sa , inseamna ca nu se exista)
papa de crastavetzi ( castravetzi cu usturoi si rantas)
papa de coade de ceapa ( sos bechamel cu frunze de ceapa)

in rest...ORICE