Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

La hanul "Arta culinara"

Featured Replies

Paii va dati seama un bub' care nu-l spune pe R si mai vb. si pi moldovinesti' :rolleyes: :D

Ezemplu' bub' care nu-l spune pe R ,..cuvant, centrala = centala ,bub' moldovean= cintala :rolleyes: ...corect?! corect ... :) :D

Banalele :) fursecuri de ti se topesc in gura cu crema la mijloc si lipite 2 cate 2.

La noi la cofetarie nu-s bune alea, nu-s proaspete, sunt tari si nici gustoase ..., dar nu stiu de ce cred ca alea din poza sunt di belea :rolleyes: !

mai Any mai, tu stii ca mi-a ramas gandul la panetonele umplut cu inghetata, da? :rolleyes: Si partea proasta e ca nu cred ca o sa am ocazia sa-l mananc niciodata, ca nu ma voi nimeri de Craciun acolo ... :D

Asa ca o sa mananc tot dupa reteta Adrianei: felia de cozonac si inghetata alaturi! :D

Paii va dati seama un bub' care nu-l spune pe R si mai vb. si pi moldovinesti' :rolleyes: :D

Ezemplu' bub' care nu-l spune pe R ,..cuvant, centrala = centala ,bub' moldovean= cintala :rolleyes: ...corect?! corect ... :) :D

Bubuletzu :D !!!!!!

Banalele :D fursecuri de ti se topesc in gura cu crema la mijloc si lipite 2 cate 2.

La noi la cofetarie nu-s bune alea, nu-s proaspete, sunt tari si nici gustoase ..., dar nu stiu de ce cred ca alea din poza sunt di belea :rolleyes: !

mai Any mai, tu stii ca mi-a ramas gandul la panetonele umplut cu inghetata, da? :rolleyes: Si partea proasta e ca nu cred ca o sa am ocazia sa-l mananc niciodata, ca nu ma voi nimeri de Craciun acolo ... :D

Asa ca o sa mananc tot dupa reteta Adrianei: felia de cozonac si inghetata alaturi! :)

Daniela, pofticioasa mica, remediaza asa cu inghetata ca e bun cred si-asa :D !

Dani fii atenta poti face si asa: cumperi un panettone normal din ala numai cu stafide (deci fara ciocolata si alte creme) ii tai calota, il scobesti de miez, dar nu chiar de tot si-l umpli cu inghetata. Pui calota la loc, il invelesti in folie de bucatarie si-l bagi la congelator.

Daniela, pofticioasa mica, remediaza asa cu inghetata ca e bun cred si-asa :D !

mica??!!! :)

io nu am timp sa gatesc cate poftesc ... hihi, as manca non stop ... ma mir ca nu ma ingras si numai de cate pofte am ... :rolleyes:

Anul trecut de Craciun am gasit inghetata de fistic (scria pe ea ca e artizanala italieneasca ... dar ce poti sa crezi ...). Sper sa mai gasesc si anul asta ... ca nu mai am rabdare sa vad cum e cozonacul cu fistic. :rolleyes:

Dani fii atenta poti face si asa: cumperi un panettone normal din ala numai cu stafide (deci fara ciocolata si alte creme) ii tai calota, il scobesti de miez, dar nu chiar de tot si-l umpli cu inghetata. Pui calota la loc, il invelesti in folie de bucatarie si-l bagi la congelator.

Pricepui, dar oare nu se ingheata si cozonacul :rolleyes: ? sau nu se inmoaie coca pana cand se deconegeleaza ?

ala se tine/tu il tii in congelator :rolleyes: ?

Pricepui, dar oare nu se ingheata si cozonacul :rolleyes: ? sau nu se inmoaie coca pana cand se deconegeleaza ?

ala se tine/tu il tii in congelator :) ?

Pai nu stiu ca eu n-am incercat niciodata :rolleyes: . Banuiesc ca ar trebui scos inainte de a-l manca sa se inmoaie un pic.

Eu pe ala pe care-l iau de-a gata il tin in frigider.

Pai nu stiu ca eu n-am incercat niciodata :rolleyes: . Banuiesc ca ar trebui scos inainte de a-l manca sa se inmoaie un pic.

Eu pe ala pe care-l iau de-a gata il tin in frigider.

ma gandesc ca unde e scobitura, ala are vreo glazura, protectie ca sa nu se topeasca inghetata si sa inmoaie panetonele? :rolleyes:

Stiu ca am scris ieri pe aici si nu mai gasesc - ati scris 10 pagini deja? :rolleyes:

Am vazut poza Capsunicii si tare mi-a placut - are niste gene lungi si negre

Vad ca va pregatiti temeinic de Craciun cu fursecuri, cornulete, biscuiti.

Care este de fapt treaba cu masina de calcat cu talpa? Ce scop are talpa? Nici eu nu sunt fan calcat dar din ianuarie vine soacra si ea e :rolleyes: si ma gandesc sa-i fac cadou un fier de calcat din asta :D

Eu ieri am avut o zi plina de..... evenimente.

Dupa ce a plecat The Husband la servici m-a trezit Annabelle tare dragastoasa - ma "pupa" de zor pe obraz.

Am avut apoi breakfast in bed ca mai jos :)

post-86-13240116090301_thumb.jpg

Am hotarat apoi sa merg cu Annabelle la un mare shopping centre - daddy ne lasase cardul cu un biletel langa el "La multi ani - mergi cumpara-ti ceva frumos". Annabelle este tare bazaita de la o vreme - cred ca-i ies dintisorii- asa ca in masina pana acolo, cam o jumatate de ora mi-a plans. Shopping centre-ul e foarte modern si decorat superb de Craciun. Luminitele au atras-o la inceput apoi cum voiam sa probez ceva isi manifesta dezaprobarea :D

Am reusit sa probez cateva lucruri care stateau groaznic pe mine - ooof ce se schimba si corpul asta - te trezesti ca unele parti ti se umfla si nu mai intra in nimic, alte parti incep sa-ti atarne, altele nu vor sa se absoarba oricat ai forta tu fermoarul :D Plina de frustrare si cu Annabelle care de acum nu mai voia nici in carut ci doar in brate am mers la mother's room sa-i dau sa pape - acolo era tare fain - canapele confortabile, mese de schimb pt bebei f curate, curat peste tot de lucea - sa tot stai si sa te relaxezi. Dupa ce picea a mancat si proaspat schimbata zic - hai sa mai fac si eu un tur macar sa enjoy the view!

Sta fata mea ce sta in carut si se uita la luminite si dintr-o data, in dreptul unui stand cu parfumuri unde o domnisoara ma imbia sa incerc ultima fragrance de la nu stiu ce casa, se pune Annabelle pe un urlat..... O iau in brate si in momentul ala simt ceva cald pe brat unda era popoul ei si o vad pe domnisoara vanzatoare ca face ochii mari

Eu o intreb daca e ok, ea zice da, cu glasul pierit.

Plec mai departe cu fata in brate si impingand de carucior victorioasa.

picia bucuroasa ca e in brate se hlizea de zor la oamenii care erau pe acolo - unii dintre care ma priveau scrutator si dezaprobator. Eu ma gandeam ca din cauza ca imping carutul si o tin pe Annabelle in brate. Deodata ma izbeste asa un miros si simt ceva asa ....umed pe mana. ma uit la costumasul alb, frumos brodat si imbracat pt prima data de fii-me si descopar ca o pata mmaaaare, galbena , uda si mirositoare ii acoperea tot spatele pana la gat :D Prind o viteza nemaipomenita in directia mother's room - care era in celalat capat al centrului - lumea se uita insistent la noi dar nu nu aveam cum sa ascund ca se vedea de la o posta. ajung intr-un final si cand sa o schimb realizez ca in carut nu avusesem decat un pamper si nimic de schimb :D . Noroc ca aveam un scutecel transparent cu care ma acoper cand o alaptez. Asa ca scot tot de pe ea - iesise tot kk prin partea de sus a pampersului o bag cu funduletul sub jet de apa, o infasor cu scutecelul si directia parcare si acasa.

The Husband mi-a adus un buchet frumos de trandafiri si a lot of chocolats :D . Era tare nedumerit saracul ca nu am cumparat nimic.

Deci sa aveti o zi buna si fara evenimente :D

Buna dimineata

Cristina, ai avut o zi memorabila :rolleyes:

La Iasi e caldut, innourat, umed, intuneric, somn....si azi am o zi turbata la servici, imi trebe asa o cafea!

post-114-13240160401948_thumb.jpg

Hello, hello! Scularea!

Cristina, ce m-ai amuzat! Cred ca tb sa amani sedinta de shopping ptr cand o veni soacra ta ca sa stea cu Anabelle. Imi place treaba cu camera mamei, la noi nu cred sa existe. Pana la urma si buchetul de flori a fost un cadou frumos. Cert e ca-i cam de neinteles sa ai cardul omului in mana si sa nu profiti nitzel. :rolleyes:

Mi-am amintit de-o faza cumva asemanatoare, de cand era fi-miu mic. Vazusem eu un compleu de noapte frumusel ptr vremea aia. Era din matase si dantela neagra, numa' bretelute si zorzonele, era frumos! Si costa si-o gramada de bani...dar pana la urma, la indemnul omului :) m-am dus sa mi-l iau. Cu fi-miu in carut. Il iau, mai casc ochii pe-acolo, plec spre casa, dar pe drum a inceput maraiala. Si i-am dat punga in care era compleul sa-si faca de treaba cu ea. Cert e ca si-a facut de treaba pana cand, acasa, n-am mai gasit compleul. Ii scapase pe jos pe strada, eu n-am observat si aia e, l-am pierdut! Ce dezamagire pe mine, da' ce dezamagire pe om, ca se astepta si el sa vaza minunea...eram si noi f tineri...ciuciu!

A doua zi m-am dus sa iau altul si-mi amintesc :rolleyes: ca ne-am bucurat ceva timp de el!

Deci sa aveti o zi buna si fara evenimente :rolleyes:

ha ha ha, nu vei uita prea usor ziua asta :)

moatza, eu am vazut si la noi ceva loc pentru mamici. nu-i camera de alaptat, dar la toileta de la carrefour este o masa mare pentru infasat. e curata, e loc mult. mi s-a parut o idee buna.

Mi-am amintit de-o faza cumva asemanatoare, de cand era fi-miu mic. Vazusem eu un compleu de noapte frumusel ptr vremea aia. Era din matase si dantela neagra, numa' bretelute si zorzonele, era frumos! Si costa si-o gramada de bani...dar pana la urma, la indemnul omului :D m-am dus sa mi-l iau. Cu fi-miu in carut. Il iau, mai casc ochii pe-acolo, plec spre casa, dar pe drum a inceput maraiala. Si i-am dat punga in care era compleul sa-si faca de treaba cu ea. Cert e ca si-a facut de treaba pana cand, acasa, n-am mai gasit compleul. Ii scapase pe jos pe strada, eu n-am observat si aia e, l-am pierdut! Ce dezamagire pe mine, da' ce dezamagire pe om, ca se astepta si el sa vaza minunea...eram si noi f tineri...ciuciu!

oarecum asemanator am "pierdut" si eu ceva negru cu dantelute. cat am fost gravida, de la o anumita dimensiune a burtii, si apoi, dupa ce am nascut-o pe Maia nu am mai purtat compleul. l-am pus "bine" prin sertar si am si uitat de el. intr-o zi, dupa ce incepuse sa misune prin casa, o gasesc cu toate cele din sertar trase afara, iar ea "imbracata" in dantelute. https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/24.gif si atat le-a fost dantelutelor, ca am gasit bretelele rupte si gaurele din loc in loc. https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/24.gif

'neata tuturor.

la noi a tras o ploaie azi noapte, de ziceai ca-i vara. doar tunetele mai lipseau. acum vad ca se risipesc norii iar :rolleyes:

a, ca era sa uit! Geany, parca il vad pe bubulet incretit tot la piele, cum nu vrea sa iasa din vana de baie, https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/biggrin.gif

la noi a tras o ploaie azi noapte, de ziceai ca-i vara. doar tunetele mai lipseau. acum vad ca se risipesc norii iar :rolleyes:

ce-mi plac ploile astea!

la noi e-o burnita nehotarata, buna si-asta!

Cred ca Maia e-o cocheta de-a atentat ea la dantelele tale! :rolleyes:

Buna dimineata .

Ma bucur pentru voi Geany ca ati reusit sa rezolvati problemele , imi pare insa rau ca asta a cerut multi bani . Bub este ca si Iza , amator de balaceala :rolleyes:

Boni , la noi ploua de o saptamana , nu ploaie de vara , dar continuu. Si parca noaptea ploua mai tare decat ziua si ma enerveaza ca se aude zgomot pe pervaz , e metalic.

Eu azi pe ultima suta de metri , in mare bagajele sunt facute , Iza deja a impartit " noi ducem bagaziu mic , tata duce ala mare ". Si vrea un avion rosu :rolleyes: Asta mai greu

Cristina cate evenimente din astea am avut si eu. si cand ma gandesc acum ca o iau de la capat:D

nu exista regula la cumparaturi, cateodata indiferent ce ai face nu poti sa-i multumesti, alta data dorm de bubuie. in orice caz, baby bjorn a fost extraordinar pt mine (noi). doar asa puteam face cumparaturile singura (cu Ada in trolley). acum vor fi la scoala si pot sa ies singura fara tot clanul dupa mine, eventual doar cu nr 3. sau comand acasa.

fetele au dormit in masina, avem prieteni carora copilul le urla toata calatoria, nu e chip sa taca.

Neata sau amiaza, tot vreau sa scriu si pana sa apuc...mai apr cateva pagini scrise de voi. Eu numai de la servici apuc sa intru si pana a doua zi ce vin, de-abia fac fata cu cititul, ce sa mai si scriu.

Cristina, mi-a placut mult relatarea ta, mi-am si imaginat momentele "cheie", cine stie, poate o sa-ti aduca si noroc :lol: . oricum, sigur a fost un mod foarte inedit de a-ti sarbatori ziua...

Buna dimineataaa!! Lumee!! :lol: Am reinviat bre' ;) Cum se brodesc unele treburi uniori',tot rau se pare ca fu' spre bine (ca ne-au trimis din greseala piesa gresita ce nu sa potrivea)asa ca azi ne-am dus cu ea sa vedem ce-i de facut si ne dara milionul inapoi,se pare ca pana la urma nici nu v-om mai avea nevoie de ea ,o sa vada mesterul cand v-om face revizia (prin februarie martie in colo,hat,hat,ma reglementez si eu dupa sarbatori) :) Poate si gandurile voastre bune m-au ajutat ;) ca am crezut ca ma imbolnavesc de suparare zau asa...

Oricum nu sa tin banii de mine ca parul di broasca ,ca mi-am luat o pereche de ghetute frumoase ;) ca-mi trebuiau.

Zoazo' mi-am luat ghete fattaaa !! dealea de care mi-ai spus tu (ca ne vorbiram) :) ;)

Acum fac mazarea alba ca a lui Any,ca minestronele nu am gasit mix de legume sa se preteze (numa amestec mexican cu porumb si ala nu merge) da' cum gasesc il fac ca e pe lista de asteptare,multumesc Adriana si Anuta :)

O zi cel putin la fel de faina ca a mea va urez tuturor! :)

Buna dimineataaa!! Lumee!! :lol: Am reinviat bre' :) Cum se brodesc unele treburi uniori',tot rau se pare ca fu' spre bine (ca ne-au trimis din greseala piesa gresita ce nu sa potrivea)asa ca azi ne-am dus cu ea sa vedem ce-i de facut si ne dara milionul inapoi,se pare ca pana la urma nici nu v-om mai avea nevoie de ea ,o sa vada mesterul cand v-om face revizia (prin februarie martie in colo,hat,hat,ma reglementez si eu dupa sarbatori) ;) Poate si gandurile voastre bune m-au ajutat :) ca am crezut ca ma imbolnavesc de suparare zau asa...

O zi cel putin la fel de faina ca a mea va urez tuturor! :)

Ma bucur pentru voi! Chiar daca se zice "ca la omul sarac, nici boii nu-i trag". Asa si pe la voi si ca pe la multi altii.

Asa mai Geany, asta e Geany pe care o stiu eu :lol: . Sa porti sanatoasa ghetutele!

Sar-na,sar-na,sar-na!!! Senkiu,senkiu,senkiu!!!! ;) ;)

:) :)

Shoppingul functioneaza foarte bine ca terapie anti stress :lol:

Mnnee! Am fost cu duomnu' sot el mi le-a luat si apoi am mers la un local ;) cica daca nu le uzi nu tin :)

Cel mare e la fel de zabzauc ca ma-sa...Sa vedeti, bub' ii fura mereu telecomanda de la tv. sau mobilul ca sa-l necajeasca(mereu stau cu gura pe ei) asa ca el si le pune in buzunare,asa ca azi a plecat cu telecomanda in buzunar,am cautat-o de mi-au sarit capacele... ;) :)

M-am distrat si eu cu intamplarile Cristinei, Moatzei si a lui Boni.

De ziua sotului am decis sa iesim la un restaurant deosebit, tocmai s-a deschis la noi in oras unul japonez. Fara nici o pregatire prealabila. :lol:

Pentru prima data in viata am incercat mancarurile lor. Eram convinsa ca n-o sa-mi placa asa incat am comandat sushi (cu icre), sashimi (ton) si frigarui de ciuperci. Drept cadou am primit o farfuriuta dubla care intr-o parte avea niste muraturi japoneze, cred ca erau napi taiati fff subtire, murati in otet de orez iar in partea cealalta era o pasta verde de hrean. Am baut sake. Cred ca voi incepe sa fac practica cu betele, e mare pacat sa mananci mancarea aceea delicata cu tacamuri europene si sa mergi totalmente neinformat la locul faptei, asa cum am fost noi. :)

Mancarea mi s-a parut foarte usoara si digerabila inclusiv pentru cine are stomacelul operat ca si al meu. Toate mi-au placut mult, deja ma gandesc cu mare pofta la urmatoarea vizita. ;)

fetelor va rog sunt in criza de timp...am cumparat si pastravi si niste macrou

1[b] cum fac macroul prajit(cu malai)sau la cuptor??

2 pastravii voi cum ziceti??[/b]

3 salata a iesit f buna!

Va rog ziceti mi...acum o sterg la coafor apoi vine nenea sa programeze televizorul(sa nu cumparati de la debo...scrie pe pag lor diagonala de 82 si iti aduc unul de 80...spun ca e la fel:(((

Au noroc sa sunt ocupata...

Apoi fac colivele.

:lol: :) ;)